Fotolia testrapport, prijzen en ervaringen

Update - 2018.11.05Fotolia sluit in november 2019! Hier leest u hoe u naar Adobe Stock kunt overstappen of bekijk de alternatieven voor Fotolia!

Fotolia is het toonaangevende beeldbank op de Duitse markt en heeft een enorme beeldbank met ongeveer 270 miljoen afbeeldingen, vectoren, illustraties en video’s. U kunt afbeeldingen downloaden in de XXL-resolutie voor slechts €0,21(abonnement van 12 maanden met 50 afbeeldingen per dag).

Bevallen de afbeeldingen van Fotolia u? ALLE AFBEELDINGEN VAN FOTOLIA KUNT U NU OOK BIJ ADOBE STOCK VINDEN! Probeer Adobe Stock nu!

 

Probeer Adobe Stock nu!
Adobe Stock aanbieding: 1 maand lang 10 gratis afbeeldingen! Klik hier of klik hieronder op de knop “AANBIEDING PROBEREN”.

Flash
days
0
0
hours
0
0
minutes
0
0
seconds
0
0
Aanbieding proberen

Fotolia website

Update - 2018.11.05Fotolia sluit in november 2019! Hier leest u hoe u naar Adobe Stock kunt overstappen of bekijk de alternatieven voor Fotolia!

FotoliaFotolia logo is eind 2004 in New York opgezet en is actief als een internationale beeldbank. Tegenwoordig is het een toonaangevende online marktplaats voor rechtenvrije afbeeldingen.

Met meer dan 64 miljoen afbeeldingen, vectoren, illustraties en video's is Fotolia een beeldbank met een enorme database met afbeeldingen en heeft zich tot één van de toonaangevende beeldbanken op de West-Europese markt ontwikkeld. Fotolia is een Duitse beeldbank uit Berlijn met de naam “Fotolia Service“.

Wist u dit?
ALLE AFBEELDINGEN VAN FOTOLIA VINDT U NU OOK BIJ ADOBE STOCK!

Adobe heeft Fotolia in december 2014 overgenomen en startte in juni 2015 haar eigen beeldbank Adobe Stock. Met Adobe Stock integreert Adobe meer dan 64 miljoen stockfoto's van Fotolia rechtstreeks in Photoshop, Illustrator en andere tools en biedt deze nu aan op Adobe Stock, waar ze direct te downloaden zijn. 

Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
28 dagen resterend

De afbeeldingen van Fotolia by Adobe Stock

Adobe Stock logo

Wanneer u bij Fotolia afbeeldingen zoekt, zult u ontdekken dat Fotolia afbeeldingen in diverse collecties worden aangeboden, die aanzienlijk in prijs en kwaliteit variëren. Afbeeldingen zijn in de volgende 2 collecties ingedeeld. Welke afbeeldingen vindt u in de deze collecties?

1. Standaard collectie   

In de “Standaard collectie” vindt u afbeeldingen van goede kwaliteit die uit de hele wereld afkomstig zijn. Deze collectie is vooral interessant als u dagelijks veel afbeeldingen tegen een schappelijke prijs nodig heeft.        

Adobe Stock website                                                                 

 2. Premium collectie

De “Premium collectie” bevat een omvangrijke collectie kwaliteitsfoto's van gerenommeerde fotografen en kunstenaars uit de hele wereld.

Adobe Stock website        

U kunt bij Fotolia by Adobe Stock afbeeldingen op twee manieren kopen:

Wanneer u de geschikte afbeeldingen heeft gevonden, vraagt u zich natuurlijk af hoe u deze afbeeldingen kunt kopen en of er kortingen zijn. U kunt Fotolia afbeeldingen op twee manieren kopen:

1. via Tegoeden
2. 
via een beeldabonnement met een beperkt aantal downloads/afbeeldingen per maand

Wat zijn de verschillen?

1.  Kopen via Tegoeden

Premium afbeeldingen kunnen uitsluitend met tegoeden worden gekocht. Tegoeden zijn een soort virtuele valuta die Adobe Stock gebruikt voor de prijsstelling. De tegoeden worden gecrediteerd op de klantenrekening. Na aankoop van een afbeelding wordt een bepaald aantal tegoeden in mindering gebracht. Hoe meer tegoeden u koopt, hoe voordeliger de prijs per afbeelding.

Adobe Stock prijzen

2. Kopen via een beeldabonnement met een beperkt aantal downloads per maand

Met Fotolia's “Maandabonnement” (beeldabonnement met een beperkt aantal downloads per maand) kunt u een aantal afbeeldingen in de formaten klein of groot uit de Standaard en Premium collecties downloaden voor een vast maandtarief.

Ook bij deze aanbieding geldt: hoe hoger het aantal downloads per maand dat u kiest, hoe lager de afbeeldingsprijs.

Adobe Stock prijzen

Het prijzenoverzicht geeft aan hoe de afbeeldingsprijs afhankelijk van het aantal downloads flink kan worden verlaagd, waardoor u tot 84% kunt besparen. En dit beeldabonnement heeft nog een groot voordeel: Niet-gebruikte downloads kunnen naar de volgende maand worden doorgeschoven.

Welk aanbod is voor mij het meest interessant? Tegoeden of een beeldabonnement?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van het aantal afbeeldingen dat u nodig heeft.

  • Heeft u een bepaald aantal afbeeldingen per dag of per maand nodig?
  • Zo ja, hoeveel?

Als u elke maand een bepaald aantal afbeeldingen nodig heeft, is het “Maandabonnement” van Fotolia absoluut de moeite waard. Maar als u slechts een aantal afbeeldingen per maand nodig heeft, dan kunt u beter kiezen voor een pakket met tegoeden.

Pakketten met tegoeden hebben anderzijds het grote voordeel dat u helemaal flexibel bent en afbeeldingen kunt downloaden wanneer u deze echt voor een bepaald project nodig heeft. Het probleem van niet-gebruikte downloads doet zich hier niet voor.

Afbeeldingen zoeken bij Fotolia

De website van van deze beeldbank heeft een uitgebreide zoekfunctie. Zodra u een woord in het zoekveld invoert, verschijnt al na enkele letters een aantal bekende termen. Mocht u een zoekwoord verkeerd ingevoerd hebben, dan worden automatisch spellingssuggesties of woorden met vergelijkbare betekenissen weergegeven.

Adobe Stock website

In het zoekveld aan de linkerkant kunt u door op “Alle” te klikken uw zoekopdracht beperken tot “Afbeeldingen, Video, Sjabloon en 3D”.

Adobe zoekfunctie

De resultaten van uw zoekopdracht worden op een zoekresultatenpagina weergegeven met de mogelijkheid om op “Filters weergeven” te drukken. Hiermee kunt u verfijnd zoeken.

Adobe filters

U kunt nu uw zoekopdracht verfijnen door te zoeken op Relevantie, Meest recent, Populariteit, Downloads en Nog niet bekenen. Vervolgens kunt u de functies Prijs, Subcategorie, Redactioneel en Richting selecteren.

Fotolia by Adobe verfijnd zoeken

De fotozoekfunctie op Fotolia by Adobe bevalt ons goed, omdat het met deze uitgebreide zoekfunctie een stuk eenvoudiger is om de juiste afbeeldingen te vinden voor een project, website of elke andere vorm van reclame.

Betaling

Adobe accepteert alle gangbare creditcards en biedt tevens de mogelijkheid om via PayPal te betalen.

Adobe Stock betaalopties

Onze beoordeling

Adobe StockFotolia logo heeft alles in huis wat de fotokoper in essentie nodig heeft. Lage prijzen, hoge beeldkwaliteit en een uitgebreide zoekfunctie. Daarnaast een eenvoudige, intuïtieve werking en snelle, tijdbesparende betalingsmogelijkheden. Van het zoeken naar een afbeelding tot de aankoop en het downloaden ervan kan al in enkele minuten.

Het beeldaanbod van Adobe is een absolute aanrader voor elke fotokoper. 

Meld u vandaag nog aan bij Adobe Stock en probeer uw beeldabonnement 1 maand gratis.
Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
28 dagen resterend

Specificaties: Fotolia testrapport, prijzen en ervaringen

Pakete & Preise

Credits, Monatsabonnement, Tagesabonnement

Gebruikers recensie

0.0 uit 5
0
0
0
0
0
Lees recensie

Er zijn nog geen recensies.

Plaats de eerste recensie voor “Fotolia testrapport, prijzen en ervaringen”

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stockfoto's
Logo