Hoe Adobe Stock afbeeldingen zonder watermerk downloaden (legaal en heel goedkoop)

Adobe Stock logo

De Adobe Stock-afbeeldingen zijn van onschatbare waarde voor ontwerpers en ondernemers die in het oog springend beeldmateriaal willen maken. Maar wanneer u de website bezoekt en de beelden bekijkt, blijkt dat ze voorzien zijn van watermerken. Hoe download je de beelden van Adobe Stock zonder watermerk?

We zullen je hier vertellen waarom de beelden van Adobe Stock zo waardevol zijn, helpen het auteursrecht en de licentie van Adobe Stock foto's te begrijpen, en de beste, rechtmatige manieren aanreiken om Adobe Stock afbeeldingen zonder watermerk te downloaden.

Heb je al afbeeldingen zonder watermerk die je graag wilt bewerken? Kies dan voor de Adobe Photoshop gratis proefversie!

Photoshop proefversie

GRATIS €24,19 p/m
Krijg één week gratis toegang tot Adobe Photoshop. Gratis annuleren binnen de eerste 7 dagen
Met dit gratis proefabonnement op Photoshop krijg je de eerste 7 dagen gratis toegang tot de nieuwste versie van Photoshop CC!
Je kunt binnen 7 dagen zonder problemen opzeggen, of een abonnement nemen en gebruik maken van Photoshop voor slechts €24,19 p/m.

NIEUWS: Adobe introduceert FIREFLY – een serie nieuwe generatieve AI-modellen!

Adobe Firefly

Experimenteer, beeld je in en maak een oneindige reeks creaties met Firefly, een serie creatieve generatieve AI-modellen die naar Adobe-producten komt.

De hoofdpunten van dit artikel

Waarom zijn Adobe Stock afbeeldingen het downloaden waard

Bij Adobe Stock download je beelden in een hoge resolutie, die professioneel zijn gemaakt en zorgvuldig geselecteerd op artistieke en commerciële waarde. En het zijn rechtenvrije stockfoto's, dat wil zeggen dat ze zijn vrijgegeven voor commercieel gebruik in marketing, reclame, sociale media en andere creatieve projecten die verband houden met commerciële activiteiten.

Voor de meeste gebruikers is het handig om dergelijke kwaliteitsfoto's te downloaden en in hun werk te gebruiken. Maar vooral voor grafisch ontwerpers en creatieve professionals zijn ze waardevol, omdat de hele collectie beelden van Adobe Stock volledig geïntegreerd is in Adobe Creative Cloud-toepassingen zoals Photoshop of Illustrator, waardoor je workflow nog eenvoudiger wordt.

Het is goed te vermelden dat Adobe Stock een betaalde service is. Voor het downloaden van stockfoto's uit de collectie moet worden betaald.

Gelukkig is er één manier om gratis beelden van Adobe Stock te downloaden en twee manieren om ze goedkoop te kopen en geld te besparen!

Meer informatie vind je in het Adobe Stock testrapport.

3 manieren om Adobe Stock afbeeldingen zonder watermerk te downloaden

Alle Adobe Stock foto's hebben een watermerk om beelddiefstal tegen te gaan. De enige manier om Adobe Stock afbeeldingen zonder watermerk te kunnen krijgen is door ze rechtmatig te downloaden, de downloadknop op de pagina te gebruiken, en de juiste licentie te verkrijgen om die afbeelding te gebruiken. En zoals gezegd, dit kan door te betalen.

Toch zijn er manieren om Adobe Stock premium materiaal legaal te downloaden zonder veel geld uit te geven. Dit zijn de drie beste methoden.

Adobe Stock gratis proefversie: Krijg gratis tot 25 afbeeldingen zonder watermerk

Wil je de proef op de som nemen voordat je geld uitgeeft aan Adobe Stock of kun je het niet veroorloven om nu voor stockfoto's te betalen, dan is er het gratis proefabonnement van Adobe Stock. Daarbij kun je gedurende een maand tussen 10 en 25 afbeeldingen naar keuze gratis downloaden – zonder watermerk.

Hiervoor moet je naar de pagina voor het gratis proefabonnement van Adobe Stock gaan. Je moet jezelf aanmelden op je Adobe Stock account of een account aanmaken als je er noge geen hebt (dit is ook gratis). Dan de betalingsgegevens invoeren – maar maak je geen zorgen, er wordt de eerste 30 dagen niets in rekening gebracht.

Adobe Stock: gratis foto's

GRATIS
Vrijblijvend annuleren binnen 30 dagen
Krijg 10 of 25 gratis beelden met deze exclusieve gratis Adobe Stock proefversie.
Binnen 30 dagen gratis annuleren of neem een maandabonnement voor 10 of 40 downloads voor respectievelijk €29,99 of €49,99.

Als dat eenmaal gedaan is, wordt jouw gratis proefperiode geactiveerd en kunt u een maand lang tot 25 afbeeldingen gratis downloaden. Elke gratis foto die je tijdens deze proefperiode downloadt, wordt geleverd met een standaard rechtenvrije licentie en zonder watermerk. Je mag deze gratis beelden volgens de licentievoorwaarden gebruiken (later meer hierover).

Belangrijk! Het betreft een gratis proefperiode van een maand voor een jaarabonnement met maximaal 40 downloads per maand. Na afloop van de eerste proefmaand wordt automatisch het normale maandbedrag in rekening gebracht en krijg je maximaal 25 nieuwe downloads. Is dit ok, blijf dan geabonneerd. Maar om niet te hoeven betalen, moet je het gratis account binnen 30 dagen annuleren.

Adobe Stock op aanvraag kopen: Een flexibel alternatief

Heb je maar één of twee foto's per keer nodig, dan is de aankoop op aanvraag-optie wellicht het beste. Gebruikers kunnen dan naar behoefte losse foto's en zelfs sjablonen kopen en bewerken zonder een abonnement af te sluiten of elke maand ongebruikte downloads over te houden.

Voor het downloaden van afbeeldingen van Adobe Stock op aanvraag (on demand), koop je een credit-pakket en vervolgens gebruik je deze credits om beelden te downloaden. Elke afbeelding is één credit, en er zijn pakketten van 5 tot 150 credits.

https://stock.adobe.com/nl/plans adobe stock afbeeldingen zonder watermerk
https://stock.adobe.com/nl/plans

Credits blijven een jaar geldig vanaf de aanschafdatum, zodat je veel meer flexibiliteit heeft bij het gebruik van downloads. De keerzijde is dat de afbeeldingen met deze methode meestal duurder zijn dan andere opties die Adobe Stock biedt -pakketten variëren tussen € 39,95 en € 899,99, en daarmee kost elke afbeelding tussen € 7,99 en € 6,-.

Maar wanneer het slechts om een klein aantal foto's gaat, kan het toch de moeite waard zijn voor het gemak en de kwaliteit van het ontvangen product. En ze zijn nog steeds heel voordelig in vergelijking met het inhuren van een fotograaf.

Meer informatie vindt in het overzicht met de Adobe Stock prijzen.

Adobe Stock-abonnementen: De goedkoopste oplossing

Als je regelmatig meerdere stockfoto's nodig hebt, is een abonnement de goedkoopste oplossing om Adobe Stock afbeeldingen zonder watermerk te krijgen.

https://stock.adobe.com/nl/plans

Adobe Stock heeft verschillende abonnementen op basis van het aantal downloads dat je maandelijks nodig hebt en de duur van het abonnement. Wil je jezelf van maand tot maand abonneren, dan zijn de prijzen vanaf € 49,99 voor 10 afbeeldingen per maand. Echter, de laagste prijzen krijg je bij de hogere volumes, vanaf 25 downloads voor € 69,99 per maand. Daarbij komt dat je met hetzelfde abonnement afbeeldingen, video's en 3D-activa kunt downloaden. De jaarabonnementen – maandelijks gefactureerd – zijn er vanaf € 29,99 p/m voor 10 downloads, waarbij er verschillende volumes zijn, waarvan de grootste 750 downloads per maand voor € 159,99.

Een abonnement bij Adobe Stock kan de prijs per foto terugbrengen tot slechts € 0,21, wat een premium abonnement een overweging waard maakt als je op lange termijn veelvuldig gebruik van stockfoto's verwacht. Adobe Stock biedt een van de goedkoopste stockfoto-abonnementen die er te vinden zijn!

Waarschuwing: Illegale methodes voor het downloaden van Adobe Stock afbeeldingen zonder watermerk

Iedere manier waarbij Adobe Stock beelden zonder de download-knop moeten worden gedownload – zoals het gebruik van beeldbewerkingssoftware om watermerken te verwijderen – is onrechtmatig omdat een licentie dit niet toestaat. Je kunt Adobe Stock dus uitsluitend met een lidmaatschap verkrijgen

Vanzelfsprekend brengt het illegaal downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal aanzienlijke juridische risico's met zich mee, zoals hoge boetes en dure juridische bijstand, afhankelijk van waar je woonachtig bent en wiens auteursrecht je schendt. Doe dit dus niet, onder geen enkele voorwaarde.

Hoewel bepaalde websites anders pretenderen, is er behalve het betalen voor stockfoto's onder licentie geen veilige manier om Adobe Stock afbeeldingen te gebruiken, tenzij het bedrijf dit zelf expliciet vermeldt (bijvoorbeeld bij speciale gratis acties).

Inzicht in Adobe Stock Images

Om te beginnen zullen we kort ingaan op wat Adobe Stock afbeeldingen zijn en vooral waarom ze zoveel voordelen bieden.

Wat is Adobe Stock?

Adobe Stock is een platform voor stockmedia dat eigendom is van Adobe met toegang tot miljoenen afbeeldingen, video's (korte films), audiotracks en illustraties van hoge kwaliteit die onder een rechtenvrije licentie kunnen worden gebruikt voor commerciële doeleinden. Dankzij Adobe Stock vind je snel en eenvoudig de perfecte afbeelding voor elk project.

Het is mogelijk te zoeken op trefwoord of categorieën zoals natuur, business, technologie, enz. door te bladeren (je kunt zelfs omgekeerd afbeeldingen zoeken). Als u eenmaal een mooie afbeelding hebt gevonden, plaats je deze in de winkelwagen en kun je deze kopen met een creditcard of PayPal-rekening, zoals in iedere andere webshop. De afbeelding waarvoor je hebt betaald en die je hebt gedownload, kan dan binnen de voorwaarden van de licentie gebruiken. 

Waarom hebben Adobe Stock afbeeldingen een watermerk?

Adobe Stock afbeeldingen kunnen niet gratis worden gedownload en gebruikt. Om ze in jouw projecten op te nemen, zul je een licentie moeten kopen. Om te voorkomen dat internetgebruikers ze illegaal (zonder te betalen) downloaden, gebruiken ze een watermerk van hun logo op alle op hun website beschikbare previews van afbeeldingen.

Wat zijn de voordelen van Adobe Stock?

Adobe Stock helpt bij het vinden van de juiste afbeelding. Het beschikt over een uitgebreide beeldbibliotheek van professionele fotografen uit de hele wereld die zich sterk richt op visuele ontwerpers; het resultaat is dat hier de meest trendy en artistieke beelden te vinden zijn, die direct kunnen worden gedownload en gebruikt.

Alle afbeeldingen zijn rechtenvrij, wat inhoudt dat er na aankoop geen extra betalingen verschuldigd zijn. Zo weet je zeker dat jouw projecten kunnen worden voltooid zonder extra kosten en dat de foto's die je gebruikt rechtmatig gedekt zijn en in overeenstemming met de auteursrechten.

De grootste troef van deze service is echter dat Adobe Stock is geïntegreerd in elke Creative Cloud applicatie zoals Photoshop CC en Illustrator CC. Voordat je een afbeelding koopt, kun je zoeken, bladeren en bekijken hoe deze er in jouw ontwerpen uit zal komen te zien. Bovendien kunt je in deze programma's direct een licentie aanvragen om de afbeelding in het definitieve ontwerp op te nemen.

Welke licenties hebben Adobe Stock afbeeldingen?

Bij de aankoop van afbeeldingen van Adobe Stock heb je de keuze uit twee belangrijke licentietypen: de standaard licentie en de uitgebreide licentie. Alle foto's hebben de standaard licentie, die de meest voorkomende marketing- en reclametoepassingen dekt, zoals webdesign, reclamecampagnes, posts op sociale media, marketingmateriaal voor drukwerk, advertenties, enz.

Met een uitgebreide licentie is een uitgebreider gebruik met minder beperkingen toegestaan, zoals producten voor wederverkoop (zoals T-shirts of koffiemokken) en tv-reclame. Je dient een van beide licenties te kiezen op basis van het soort gebruiksrechten dat je voor een bestand nodig heeft.

Adobe Stock biedt een van de beste stockfoto licenties die er zijn!

Let op: Er is ook een tussenliggende licentie, de zogenaamde enhanced of verbeterde license, maar die is uitsluitend beschikbaar voor geselecteerde items.

Door een licentie te kopen, kun je Adobe Stock afbeeldingen zonder watermerk downloaden.

Veelgestelde vragen over downloaden van Adobe Stock afbeeldingen zonder watermerk

Hoe verwijder ik een watermerk van beelden van Adobe Stock?

Alle Adobe Stock beeldmateriaal is auteursrechtelijk beschermd en moet voor gebruik met een licentie worden aangeschaft. De enige manier om een foto rechtmatig te gebruiken zonder watermerk is door de juiste licentie voor die afbeelding te kopen.

Maar er is goed nieuws: je kunt gratis tot 25 Adobe Stock afbeeldingen zonder watermerk downloaden via het gratis proefabonnement van Adobe Stock. Nadat die op zijn, moet je betalen voor de licentie van elke foto die je wilt downloaden.

Hoe kan ik beelden downloaden van Adobe Stock?

Foto's downloaden bij Adobe Stock is heel simpel. Zoek de gewenste afbeelding en klik erop om de gegevens te zien. Zodra je hebt beslist dat je de afbeelding wilt hebben, klik je op de knop “Downloaden” op de pagina van de afbeelding. Daarmee voeg je de afbeelding toe aan de winkelwagen, waar je kunt afrekenen zoals bij elke andere online winkel: voer de betalingsinformatie en factuurgegevens in, bevestig de aankoop, en klaar. Na deze procedure kun je de gedownloade afbeeldingen direct openen vanuit Adobe Creative Cloud-apps of via de downloadmap op je computer of laptop.

Hoe kan ik gratis premium afbeeldingen van de Adobe Stock website downloaden?

De enige manier om premium stockfoto's van Adobe Stock gratis te downloaden is door gebruik te maken van de Adobe Stock gratis proefversie (slechts één maand geldig) of via hun speciale beeldaanbiedingen als die beschikbaar worden gesteld.

Hoe krijg ik mijn 10 gratis beelden van Adobe Stock?

Adobe Stock biedt nieuwe klanten 10 of 25 gratis afbeeldingen. Om de gratis beelden te kunnen krijgen, maak je een Adobe account aan en abonneer je jezelf op een jaarabonnement met een gratis proefperiode van een maand. Als je jezelf eenmaal hebt aangemeld en de registratie hebt voltooid, heb je toegang tot de collectie stockfoto's en kun je 10 gratis afbeeldingen downloaden (en maximaal 25, afhankelijk van het abonnement dat je kiest).

Conclusie: Adobe Stock afbeeldingen zonder watermerk makkelijk verkrijgbaar

Hoewel je in eerste instantie zou denken dat het verwijderen van het Adobe Stock watermerk lastig is, is het heel simpel: klik op de downloadknop op de pagina van een Adobe Stock afbeelding.

Dat houdt vanzelfsprekend in dat je een actief Adobe account moet hebben, en voor de licentie moet betalen, zodat je die afbeelding (geldt ook voor vectoren en gratis foto's) kunt gebruiken. Dat is helemaal niet erg, omdat de licenties van Adobe Stock gebruiken heel voordelig is.

Sterker nog, je kunt een gratis proefversie van Adobe Stock activeren, en 10 of 25 gratis Adobe afbeeldingen kopen zonder watermerk downloaden, helemaal gratis en ook deze beelden mogen worden bewerkt voor de beste ontwerpen!

Adobe Stock afbeeldingen zonder watermerk downloaden en zonder te betalen is niet aan te raden. Het is illegaal en je maakt je schuldig aan inbreuk op het auteursrecht, waarbij je grote juridische en financiële risico's neemt.

Maar waarom zou je? Met de drie prima methoden om Adobe Stock afbeeldingen zonder watermerk goedkoop of zelfs gratis te downloaden ben je er helemaal klaar voor!

Heb je vragen over beeldmateriaal, het wijzigen daarvan, waar je beelden aan kunt schaffen of wil je een gebruikerservaring delen? Selecteer één van de onderstaande opmerking of laat een commentaar achter in het venster.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over Adobe Stock afbeeldingen zonder watermerk

🤨 Ik heb een vraag over Adobe Stock afbeeldingen zonder watermerk

🤔 Ik weet niet of Adobe Stock afbeeldingen zonder watermerk iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo