Afbeeldingen kopen bij Adobe Stock of Fotolia?

Deze vraag over het afbeeldingen kopen is opgeworpen nadat AdobeStock in december 2014 Fotolia heeft overgenomen en toen in juni 2015 de eigen beeldbank Adobe Stock is gestart. Alle afbeeldingen van Fotolia zijn vanaf dat moment ook beschikbaar bij Adobe Stock. En op de website van Fotolia leest u: “Alles wat u van Fotolia op prijs stelt – en nog veel meer. Nu bij Adobe Stock.”

Update - 2018.11.05Fotolia sluit in november 2019! Hier leest u hoe u naar Adobe Stock kunt overstappen of bekijk de alternatieven voor Fotolia!

Welke beeldbank kiest u voor het kopen van afbeeldingen? Hier vindt u een aantal voordelen die u helpen uw keuze te bepalen.


Afbeeldingen kopen bij Fotolia

Fotolia logoFotolia beschikt over een beeldbank van meer dan 100 miljoen rechtenvrije afbeeldingen, vectoren en video's en biedt afbeeldingen aan in drie collecties: Standard (standaard afbeeldingen), Infinite (premium afbeeldingen) en Instant (Smartphone foto's). Deze collecties variëren sterk in prijs en kwaliteit.

De Standard Collection bevat afbeeldingen van goede kwaliteit van kunstenaars en fotografen uit de hele wereld en is perfect voor wie veel goedkope afbeeldingen nodig heeft. Zoekt u afbeeldingen van hoge kwaliteit van bekende fotografen, dan is de Infinite Collection de aangewezen oplossing voor u. En als u foto's zoekt die het leven spontaan en zoals het is in beeld brengen, dan vindt u een grote collectie van deze afbeeldingen in de Instant Collection.

Fotolia afbeeldingsprijzen

Bij Fotolia kunt u op diverse manieren afbeeldingen kopen en ook hier geldt: hoe meer afbeeldingen u koopt, des te lager de prijs.

1. Kopen met credits: De prijs van een afbeelding bedraagt €1,12 – €0,60
2. Kopen met een maandabonnement
: Hierbij varieert de afbeeldingsprijs tussen €2,50 en €0,40 (beeldformaat M)
3. Kopen met een dagabonnement
:U krijgt hiermee de meest voordelige afbeeldingsprijzen, bijv. €0,21 (25 XXL afbeeldingen per dag, looptijd 1 jaar)

De afbeeldingen uit de Infinite Collection kunnen uitsluitend met credits worden gekocht. Afhankelijk van de omvang van het creditpakket en het gewenste beeldformaat variëren de prijzen voor een XL-afbeelding tussen €184,- (creditpakket met 290 credits) en €140,- (creditpakket met 5.600 credits).

Fotolia afbeeldingen kopen

Fotolia: Prijsvoorbeeld van een Infinite-afbeelding


Afbeeldingen kopen bij Adobe Stock

stock.adobe.com/nl homepageAdobe Stock verschaft toegang tot meer dan 285 miljoen afbeeldingen, illustraties, video's, sjablonen en 3D-objecten. Adobe Stock biedt tevens de beeldcollecties Premium Collection en Editorial CollectionEn belangrijk: Alle afbeeldingen van Fotolia kunnen ook bij Adobe Stock worden verkregen! Ook al zijn de “standaard stockfoto's” van Adobe van goede kwaliteit, de afbeeldingen uit de Premium Collection zijn uitstekend en vooral designers en schrijvers van fotoverhalen kunnen hier unieke afbeeldingen vinden die door hun natuurlijkheid tot de verbeelding spreken.

Adobe Stock afbeeldingsprijzen

Bij Adobe Stock kunt u op twee manieren afbeeldingen kopen:

1. Kopen met een Adobe Stock-abonnement (standaard stockmedia). Afhangend van de omvang en de looptijd van het abonnement, variëren de prijzen van €9,99 (3 afbeeldingen per maand) tot €0,21 (750 afbeeldingen per maand, looptijd 1 jaar).

2. Kopen per afzonderlijke afbeelding (Premium Collection): Hierbij kosten de afbeeldingen in een kleine resolutie tussen €49,99 en €249,99 en in een grote resolutie tussen €99,99 en €499,99.


De verschillen tussen afbeeldingen kopen bij Adobe Stock en Fotolia

Beide beeldbanken bieden hun topkwaliteit afbeeldingen in onwaarschijnlijke aantallen en zeer uiteenlopnede onderwerpen. Het aanbod is simpelweg gigantisch.

De beeldbank Fotolia is al jarenlang actief en brengt kunstenaars, fotografen, grafisch ontwerpers en agenten samen en vormt een internationale gemeenschap van meer dan 7 miljoen leden die dagelijks duizenden nieuwe afbeeldingen, illustraties en video's maken. De afbeeldingsprijzen zijn voordelig, de service is zeer goed en de Fotolia Blog bevat tips, suggesties en ideeën.

In slechts enkele jaren tijd heeft Adobe Stock zich ontwikkeld tot een gerenommeerde beeldbank. Maar Adobe Stock biedt zijn klanten meer dan alleen afbeeldingen! Want Adobe Stock is volledig in de Adobe Creative Cloud Libraries geïntegreerd.

Adobe Stock appsEn dat levert veel voordelen op. Gebruikers kunnen direct vanuit een Adobe Creative Cloud applicatie beginnen te zoeken naar afbeeldingen. En er kunnen zelfs afbeeldingen met watermerken worden gebruikt en bewerkt in deze applicatie. Licenties, toegang en beheer zijn nadien mogelijk in bijvoorbeeld Photoshop CC, InDesigen CC, Illustrator CC of een andere Adobe desktop app. (Lees meer in ons testrapport over Adobe Stock).


Toekomstprognose

Het is slechts een kwestie van tijd hoe lang Fotolia als beeldbank naast Adobe Stock zal blijven bestaan. Echter, wie al jarenlang naar volle tevredenheid bij Fotolia heeft gekocht, zal waarschijnlijk niet geneigd zijn om zonder meer over te stappen op Adobe Stock. Zou u ze willen uitproberen? Adobe Stock doet alle nieuwe klanten een speciale aanbieding: 1 maand lang gratis 10 afbeeldingen testen. Met deze geweldige aanbieding heeft iedereen de mogelijkheid om kennis te maken met de beeldbank Adobe Stock.

Adobe Stock gratis


Conclusie

Fotolia en Adobe Stock bieden allebei afbeeldingen van topkwaliteit. Het grote VOORDEEL van Adobe Stock is dat het volledig in de Creative Cloud van Adobe is geïntegreerd en dat pleit voor afbeeldingen kopen bij Adobe Stock. Wie al met de Creative Cloud werkt of ermee aan de slag wil gaan, is nu en in de toekomst bij Adobe Stock in goede handen. Mocht u om welke reden dan ook willen weten of u nog andere mogelijkheden hebt, bekijk dan ons overzicht met de 20 beste stockfotosites of de meest voordelige alternatieven voor Adobe Stock en Fotolia met een aantal fantastische andere beeldbanken zoals bijvoorbeeld Photocase!

Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
30 dagen resterend
Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Geen recensies

Laat een reactie achter

Stockfoto's
Logo