Fotolia alternatieven – dit zijn 6 goedkope beeldbanken

Om te beginnen is Fotolia een op de Duitse markt toonaangevende beeldbank met meer dan 64 miljoen afbeeldingen van topkwaliteit. Hierover bestaat geen enkele twijfel. En toch is er vraag naar Fotolia alternatieven, bijvoorbeeld omdat er behoefte is aan een andere stijl beeldmateriaal of zeer exclusieve afbeeldingen. Of gewoon omdat u een betere prijs wilt, of een aanbieder zoekt die u zowel bij de aankoop van een afbeelding als bij de latere beeldbewerking behulpzaam is. En trouwens – hier hebben we een Shutterstock alternatief voor u – mocht u daarnaar op zoek zijn.


Update - 2018.11.05Fotolia sluit in november 2019! Hier leest u hoe u naar Adobe Stock kunt overstappen!

In dit overzicht met alternatieven vindt u 6 beeldbanken die uitstekende andere alternatieven voor Fotolia zijn.

Adobe Stock – Afbeeldingen die u in de beeldbewerking kunt integreren

stock.adobe.com/nl homepageAdobe Stock is een van de grootste en beste beeldbanken ter wereld en heeft een gigantische collectie van meer dan 285 miljoen foto's, afbeeldingen en vectoren voor commercieel gebruik.

Zoekt u behalve uitstekende kwaliteit afbeeldingen ook een eenvoudig te gebruiken geïntegreerde beeldbewerking, dan bent u bij Adobe Stock aan het juiste adres. Adobe Stock is volledig geïntegreerd in de zogenaamde Creative Cloud, d.w.z. Photoshop, Illustrator en Premiere (en andere Adobe-toepassingen). Hiermee is Adobe Stock een uitstekend alternatief.

Fotolia alternatief voor geïntegreerde beeldbewerking

 • De miljoenen foto's kunnen worden geïntegreerd in Photoshop, Illustrator en Premiere
 • Geweldige tijdsbesparing bij de beeldbewerking
 • Prijs per afbeelding: €0,22 (bij aanschaf van een jaarabonnement met 750 afbeeldingen per maand)
 • Ongebruikte afbeeldingen kunnen naar de volgende maand worden doorgeschoven
Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
10 dagen resterend

iStock by Getty Images – Exclusieve afbeeldingen in hoge resolutie

www.istockphoto.com/nl homepageiStock by Getty Images is een van de bekendste beeldbanken op de markt voor stockfoto's, illustraties, vectoren en video's en biedt exclusieve en uitstekende kwaliteit afbeeldingen die u niet bij andere beeldbanken kunt verkrijgen. U heeft de keuze uit meer dan 105 miljoen afbeeldingen en wekelijks worden hier nog vele duizenden nieuwe afbeeldingen aan toegevoegd.

De fotocollectie “Signature” bestaat uit absolute topafbeeldingen die u tegen een voordelige prijs kunt kopen. Helemaal als u kiest voor een jaarabonnement van iStock, kunt u deze hoge kwaliteitsfoto's al voor slechts €0,36 verkrijgen. En u ontvangt nu met onze exclusieve iStock kortingscode nog eens 15% korting, zodat u nog meer kunt besparen!

Fotolia alternatief voor exclusieve afbeeldingen

 • Premium afbeeldingen in de Signature Collection
 • Prijs per afbeelding: €0,36 (bij afsluiting van een jaarabonnement)
 • Niet gebruikte downloads worden naar de volgende maand doorgeschoven
 • iStock heeft ook een Nederlandstalige ondersteuning. 
Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!

StockPhotoSecrets Shops – Scherp geprijsde afbeeldingspakketten

shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepageStockPhotoSecrets Shop biedt uitstekende kwaliteit hoge resolutie afbeeldingen tegen zeer scherpe prijzen aan en is daarmee een van de beste en goedkoopste Fotolia alternatieven die door veel ontwerpers en bedrijven wordt gebruikt.

Vooral de speciale aanbieding 99club is interessant voor wie niet maandelijks een groot aantal afbeeldingen of een fotoabonnement nodig heeft. Hiermee kunt u gedurende één jaar lang 200 afbeeldingen zonder downloadlimiet uit een grote collectie van meer dan 7 miljoen foto's, afbeeldingen, vectoren en lettertypen in XXL-formaat downloaden voor slechts €99,-. Dit komt neer op een prijs van slechts €0,49 per foto.

De stockfoto's en andere bestanden die u hebt gedownload mag mogen voor altijd worden gebruikt, ook voor sociale netwerken of het bouwen van sites. De stockfotografie van de site StockPhotoSecrets kan via beeldpakketten en abonnementen worden gedownload.

Fotolia alternatief voor prijsbewuste klanten

 • 99club voor slechts €99,- per jaar
 • Prijs per foto: €0,50
 • 200 afbeeldingen in XXL
 • Afbeeldingen kunnen voor altijd en ook in social media worden gebruikt
99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
10 dagen resterend

Photocase – Uitzonderlijke foto's voor sociale netwerken

www.photocase.com homepage

Photocase is een Duitse beeldbank uit Berlijn, die zich bewust anders positioneert dan andere sites en daarmee een interessante optie. Zoekt u iets heel anders dan de gebruikelijke uniformiteit van veel gebruikte stockfoto's en steriele beeldmotieven, dan moet u zeker bij Photocase zijn.

Photocase heeft handmatig geselecteerde stockfotografie van de beste kunstenaars – foto's die natuurlijk, levensecht, esthetisch, creatief en inspirerend zijn en die bijzondere momenten en perspectieven op gewone dingen in beeld brengen.  Deze beeldbank is het juiste adres voor unieke afbeeldingen, lifestyle beeldmateriaal, hipster en bizarre stockfoto's.

Fotolia alternatief voor wie foto's zoekt

 • Uitzonderlijk creatieve afbeeldingen
 • Prijs voor grotte M: €16,- (bij aanschaf van 250 credits)
 • Afbeeldingen kopen met Euro's of credits
 • Afbeeldingen kunnen in sociale media worden gebruikt
Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

Shutterstock – Veel keuze en zelfs gratis afbeeldingen

Shutterstockwww.shutterstock.com/nl homepage behoort tot de allergrootste internationale beeldbanken op het internet en is een van de beste Fotolia alternatieven. U kunt er een enorme collectie van 400 miljoen foto's, vectoren, grafieken en video's downloaden. Een geweldige bron voor ontwerpers die geïnteresseerd zijn in stockfotografie voor commercieel gebruik.

Voor iedereen die dagelijks of maandelijks veel afbeeldingen nodig heeft en een grote diversiteit aan thema's en constant nieuw beeldmateriaal nodig heeft, kunnen we Shutterstock als alternatief voor Fotolia aanbevelen.

Bekijk hier de Shutterstock prijzen en profiteer van nog eens 15% korting met onze exclusieve Shutterstock kortingscode.

Fotolia alternatief voor goedkope afbeeldingen

 • Beste prijs/kwaliteitverhouding
 • Prijs per foto: €0,20 (bij aankoop van een jaarabonnement van 750 afbeeldingen per maand)
 • Enorme diversiteit aan afbeeldingen en thema's
 • Shutterstock heeft ook een Nederlandstalige ondersteuning. 
 • Product
 • Foto’s
Ontvang nu 20% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!

Ontvang nu 15% exclusieve korting op Shutterstock video’s!

Panthermedia – Veel Duitse afbeeldingen

stockagency.panthermedia.net fotolia alternatievenPantherMedia is een Duitse site uit München met veel Duits getinte foto's in alle mogelijke categorieën en daardoor een alternatief voor Fotolia, dat  juist veel meer Amerikaanse stijl afbeeldingen heeft. Bij PantherMedia heeft u keuze uit meer dan 200 miljoen rechtenvrije afbeeldingen.

Afgezien van de omvangrijke keuze aan foto's en andere bestanden biedt PantherMedia flexibele licentiemodellen voor de aankoop van beeldmateriaal. De goedkoopste aanbiedingen zijn beeldabonnementen met een looptijd van 12 maanden. Afhangend van het aantal benodigde afbeeldingen (50/150/500 afbeeldingen per maand) bedraagt de prijs per afbeelding €0,98, €0,46 of €0,32.

Fotolia alternatief voor Duitse stijl afbeeldingen

 • Veel Duitse foto's 
 • Prijs per afbeelding: €0,32 (bij aankoop van een jaarabonnement)
 • Kopen op rekening, via credits, via beeldpakket of abonnement
 • Duitse beeldenbank met uitstekende klantenservice 

Tot slot een overzicht waarin u in één oogopslag de 6 beste Fotolia alternatieven kunt bekijken.

Beeldbank Specifiek kenmerk Databank Laagste prijs per afbeelding Aanbieding
Fotolia alternatieven - dit zijn 6 goedkope beeldbanken 7 Adobe Stock Integreerbare afbeeldingsbewerking 175 miljoen €0,22 €159,99 per maand (750 afbeeldingen p.m./looptijd 12 maanden)
Fotolia alternatieven - dit zijn 6 goedkope beeldbanken 8 iStock Exclusieve afbeeldingen 105 miljoen €0,36 €266,58 per maand - Signature Collection - (750 afbeeldingen p.m./looptijd 12 maanden)
Fotolia alternatieven - dit zijn 6 goedkope beeldbanken 9 Beeldbank StockPhotoSecrets Voordelig afbeeldingspakket 6 miljoen €0,49 €99,00 per jaar - 99club- (200 afbeeldingen in XXL)
Fotolia alternatieven - dit zijn 6 goedkope beeldbanken 10 Photocase Uitzonderlijke afbeeldingen 500.000 €5,99 1000 Credits/€998,- (Beeldresolutie “Standaard”=6 Credits)
Shutterstock LogoShutterstock Voordelige abonnementen 325 miljoen €0,20 €1908,- per jaar (750 afbeeldingen p.m.)
Fotolia alternatieven - dit zijn 6 goedkope beeldbanken 11 PantherMedia Duitse stijl afbeeldingen 125 miljoen €0,32 €1908,- per jaar (500 afbeeldingen p.m.)

Conclusie over de beste Fotolia alternatieven

CONCLUSIE
Volgens het motto “Het hoeft niet altijd kaviaar of Fotolia te zijn”, hebben we een aantal beeldbanken als alternatief voor Fotolia aangedragen. Maak hier kennis met andere beeldbanken die zeer goede Fotolia alternatieven zijn en bekijk hun speciale aanbiedingen. Wij wensen u veel succes met de goedkope afbeeldingen van StockPhotoSecrets Shop!
Wilfred van der Zwaag

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Geen recensies

Laat een reactie achter

Stockfoto's
Logo