Fotolia alternatieven – een vergelijking van 6 goedkope beeldbanken

Om te beginnen is Fotolia een op de Duitse markt toonaangevende beeldbank met meer dan 64 miljoen afbeeldingen van topkwaliteit. Hierover bestaat geen enkele twijfel. En toch is er vraag naar Fotolia alternatieven, bijvoorbeeld omdat er behoefte is aan een andere stijl beeldmateriaal of zeer exclusieve afbeeldingen. Of gewoon omdat u een betere prijs wilt, of een aanbieder zoekt die u zowel bij de aankoop van een afbeelding als bij de latere beeldbewerking behulpzaam is. En trouwens – hier hebben we een Shutterstock alternatief voor u – mocht u daarnaar op zoek zijn.


Update - 2018.11.05Fotolia sluit in november 2019! Hier leest u hoe u naar Adobe Stock kunt overstappen!

We presenteren u hier een vergelijking van 6 beeldbanken, die echte alternatieven voor Fotolia zijn.

Adobe Stock – Afbeeldingen die u in de beeldbewerking kunt integreren

Adobe Stock logoAdobe Stock is een van de grootste en beste beeldbanken ter wereld en heeft een gigantische collectie van meer dan 175 miljoen foto's, afbeeldingen en vectoren. Zoekt u behalve uitstekende kwaliteit afbeeldingen ook een eenvoudig te gebruiken geïntegreerde beeldbewerking, dan bent u bij Adobe Stock aan het juiste adres. Adobe Stock is volledig geïntegreerd in de zogenaamde Creative Cloud, d.w.z. Photoshop, Illustrator en Premiere (en andere Adobe-toepassingen). Hiermee is Adobe Stock een uitstekend alternatief voor Fotolia.

1. Fotolia alternatief voor geïntegreerde beeldbewerking

 • De afbeeldingen kunnen worden geïntegreerd in Photoshop, Illustrator en Premiere
 • Geweldige tijdsbesparing bij de beeldbewerking
 • Prijs per afbeelding: €0,22 (bij aanschaf van een jaarabonnement met 750 afbeeldingen per maand)
 • Ongebruikte afbeeldingen kunnen naar de volgende maand worden doorgeschoven
Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
23 dagen resterend
terug naar menu ↑

iStock by Getty Images – Exclusieve afbeeldingen

iStock logoiStock by Getty Images is een van de bekendste beeldbanken op de markt voor stockfoto's en biedt exclusieve en uitstekende kwaliteit afbeeldingen die u niet bij andere beeldbanken kunt verkrijgen. U heeft de keuze uit meer dan 105 miljoen afbeeldingen en wekelijks worden hier nog vele duizenden nieuwe afbeeldingen aan toegevoegd. De fotocollectie “Signature” bestaat uit absolute topafbeeldingen die u tegen een voordelige prijs kunt kopen. Helemaal als u kiest voor een jaarabonnement van iStock, kunt u deze hoge kwaliteitsfoto's al voor slechts €0,36 verkrijgen. En u ontvangt nu met onze exclusieve iStock kortingscode nog eens 15% korting, zodat u nog meer kunt besparen!

5. Fotolia alternatief voor exclusieve afbeeldingen

 • Premium afbeeldingen in de Signature Collection
 • Prijs per afbeelding: €0,36 (bij afsluiting van een jaarabonnement)
 • Niet gebruikte downloads worden naar de volgende maand doorgeschoven
 • iStock heeft ook een Nederlandstalige ondersteuning. 
Profiteer nu als bestaande of nieuwe klant van 15% korting op alle credits en beeldabonnementen van iStock!
terug naar menu ↑

StockPhotoSecrets Shops – Scherp geprijsde afbeeldingspakketten

StockPhotoSecrets Shop logoDe beeldbank StockPhotoSecrets Shop biedt u uitstekende kwaliteit afbeeldingen tegen zeer scherpe prijzen aan en is daarmee een van de beste en godkoopste Fotolia alternatieven. Vooral hun speciale aanbieding 99club is interessant voor wie niet maandelijks een groot aantal afbeeldingen of een fotoabonnement nodig heeft. Hiermee kunt u gedurende één jaar lang 200 afbeeldingen zonder downloadlimiet uit een grote collectie van meer dan 6 miljoen foto's, afbeeldingen, vectoren en lettertypen in XXL-formaat downloaden voor slechts €99,-. Dit komt neer op een prijs van slechts €0,50 per afbeelding. U kunt alle gedownloade afbeeldingen voor altijd blijven gebruiken, ook voor sociale netwerken.

2. Fotolia alternatief voor prijsbewuste klanten

 • 99club voor slechts €99,- per jaar
 • Prijs per afbeelding: €0,50
 • 200 afbeeldingen in XXL
 • Afbeeldingen die voor altijd en in social media mogen worden gebruikt
99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
23 dagen resterend
terug naar menu ↑

Photocase – Uitzonderlijke afbeeldingen

Photocase logoPhotocase is een Duitse beeldbank uit Berlijn, die zich bewust anders positioneert dan andere beeldbanken en daarmee een interessant alternatief voor Fotolia. Zoekt u iets heel anders dan de gebruikelijke uniformiteit van veel gebruikte stockmotieven en steriele beeldmotieven, dan moet u zeker bij Photocase zijn. Photocase heeft handmatig geselecteerd fotomateriaal – foto's die natuurlijk, levensecht, esthetisch, creatief en inspirerend zijn en die bijzondere momenten en perspectieven op gewone dingen in beeld brengen.  Deze beeldbank is het juiste adres voor unieke afbeeldingen, lifestyle beeldmateriaal, hipster en bizarre stockfoto's.

3. Fotolia alternatief voor wie foto's zoekt

 • Uitzonderlijk creatieve afbeeldingen
 • Prijs voor grotte M: €16,- (bij aanschaf van 250 credits)
 • Afbeeldingen kopen met Euro's of credits
 • Afbeeldingen kunnen in sociale media worden gebruikt
Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!
terug naar menu ↑

Shutterstock – Voordelige beeldabonnementen

Shutterstock logoShutterstock behoort tot de vooraanstaande internationale beeldbanken. U kunt er een fabelachtige 300 miljoen foto's, vectoren, grafieken en video's downloaden en elke dag worden hier meer dan 1,4 miljoen nieuwe afbeeldingen aan toegevoegd. Voor iedereen die dagelijks of maandelijks veel afbeeldingen nodig heeft en een grote diversiteit aan thema's en constant nieuw beeldmateriaal op prijs stelt, kunnen wij het Shutterstock professionele pakket met een jaarabonnement en een download van 750 afbeeldingen per maand als alternatief voor Fotolia aanbevelen. Bekijk hier de Shutterstock prijzen en profiteer van nog eens 15% korting met onze exclusieve Shutterstock kortingscode.

4. Fotolia alternatief voor goedkope afbeeldingen

 • Beste prijs/kwaliteitverhouding
 • Prijs per afbeelding: €0,20 (bij aankoop van een jaarabonnement van 750 afbeeldingen per maand)
 • Enorme diversiteit aan afbeeldingen en thema's
 • Shutterstock heeft ook een Nederlandstalige ondersteuning. 
Profiteer nu van 15% korting op alle abonnementen en afbeeldingspakketten!

terug naar menu ↑

Panthermedia – Veel Duitse afbeeldingen

Panthermedia logoPantherMedia is een Duitse beeldbank uit München met veel Duits getinte afbeeldingen en daardoor een alternatief voor Fotolia, dat  juist veel meer Amerikaanse stijl afbeeldingen heeft. Bij PantherMedia heeft u keuze uit meer dan 125 miljoen rechtenvrije afbeeldingen. Afgezien van de omvangrijke keuze aan afbeeldingen biedt PantherMedia flexibele licentiemodellen voor de aankoop van beeldmateriaal. De goedkoopste aanbiedingen zijn beeldabonnementen met een looptijd van 12 maanden. Afhangend van het aantal benodigde afbeeldingen (50/150/500 afbeeldingen per maand) bedraagt de prijs per afbeelding €0,98, €0,46 of €0,32.

6. Fotolia alternatief voor Duitse stijl afbeeldingen

 • Veel Duitse afbeeldingen 
 • Prijs per afbeelding: €0,32 (bij aankoop van een jaarabonnement)
 • Kopen op rekening, via credits, via beeldpakket of abonnement
 • Duitse beeldenbank met uitstekende klantenservice 

Tot slot een overzicht waarin u in één oogopslag de 6 beste Fotolia alternatieven kunt bekijken.

Beeldbank Specifiek kenmerk Databank Laagste prijs per afbeelding Aanbieding
Fotolia alternatieven - een vergelijking van 6 goedkope beeldbanken 1 Adobe Stock Integreerbare afbeeldingsbewerking 175 miljoen €0,22 €159,99 per maand (750 afbeeldingen p.m./looptijd 12 maanden)
Fotolia alternatieven - een vergelijking van 6 goedkope beeldbanken 2 iStock Exclusieve afbeeldingen 105 miljoen €0,36 €266,58 per maand - Signature Collection - (750 afbeeldingen p.m./looptijd 12 maanden)
Fotolia alternatieven - een vergelijking van 6 goedkope beeldbanken 3 Beeldbank StockPhotoSecrets Voordelig afbeeldingspakket 6 miljoen €0,49 €99,00 per jaar - 99club- (200 afbeeldingen in XXL)
Fotolia alternatieven - een vergelijking van 6 goedkope beeldbanken 4 Photocase Uitzonderlijke afbeeldingen 500.000 €5,99 1000 Credits/€998,- (Beeldresolutie “Standaard”=6 Credits)
Shutterstock LogoShutterstock Voordelige abonnementen 325 miljoen €0,20 €1908,- per jaar (750 afbeeldingen p.m.)
Fotolia alternatieven - een vergelijking van 6 goedkope beeldbanken 5 PantherMedia Duitse stijl afbeeldingen 125 miljoen €0,32 €1908,- per jaar (500 afbeeldingen p.m.)

Conclusie over de beste Fotolia alternatieven

CONCLUSIE
Volgens het motto “Het hoeft niet altijd kaviaar of Fotolia te zijn”, hebben we een aantal beeldbanken als alternatief voor Fotolia aangedragen. Maak hier kennis met andere beeldbanken die zeer goede Fotolia alternatieven zijn en bekijk hun speciale aanbiedingen. Wij wensen u veel succes met de goedkope afbeeldingen van StockPhotoSecrets Shop!

 

Als ingewijde op het gebied van stockfoto's wil ik met mijn online magazine Stockfotos.nl u als koper van afbeeldingen graag inzicht geven in de wereld van beeldbanken en u helpen de beeldbank te vinden die bij u past.