Fotolia alternatieven – dit zijn 6 goedkope beeldbanken

Om te beginnen is Fotolia een op de Duitse markt toonaangevende beeldbank met meer dan 64 miljoen afbeeldingen van topkwaliteit. Hierover bestaat geen enkele twijfel. En toch is er vraag naar Fotolia alternatieven, bijvoorbeeld omdat er behoefte is aan een andere stijl beeldmateriaal of zeer exclusieve afbeeldingen. Of gewoon omdat u een betere prijs wilt, of een aanbieder zoekt die u zowel bij de aankoop van een afbeelding als bij de latere beeldbewerking behulpzaam is. En trouwens – hier hebben we een Shutterstock alternatief voor u – mocht u daarnaar op zoek zijn.


Update - 2018.11.05Fotolia sluit in november 2019! Hier leest u hoe u naar Adobe Stock kunt overstappen!

In dit overzicht met alternatieven vind je 6 beeldbanken die uitstekende alternatieven voor Fotolia zijn.

Stockphotos.com – goedkope rechtenvrije stockfoto's

https://www.stockphotos.com/nl homepage
stockphotos.com logo

Stockphotos.com is een bescheiden website die speciaal gericht is op kleine en middelgrote bedrijven. Het bedrijf is ontwikkeld door een team van specialisten die een jarenlange ervaring hebben in de sector voor stockmedia. Stockphotos.com heeft meer dan 10 miljoen rechtenvrije beelden die met betaalbare flexibele abonnementen en pakketten kunnen worden gedownload. Wij zijn van mening dat dit een van de beste stockfoto websites is, perfect voor onder andere blogposts en sociale media.

Het kopen van foto's op aanvraag is mogelijk vanaf een losse foto voor slechts € 12,- per foto of via beeldpakketten, vanaf 5 voor € 36,- tot 25 voor € 105,-, waarbij de prijs per foto tussen € 4,20 en € 7,20 ligt. De beste en voordeligste aanbiedingen zijn echter de abonnementen.

Het topproduct is het Club Easy (of gewoon “The Club”) abonnement: 200 downloads per jaar voor € 99,-. Het is een zeer flexibele aanbieding, omdat je een heel jaar de tijd hebt om je downloads te gebruiken, en je betaalt ook maar één keer per jaar. En dan hebben we het nog niet eens over de zeer lage prijs, met foto's voor slechts € 0,49 per stuk! Maar er zijn een paar factoren die deze aanbieding nog aantrekkelijker maken:

 • In het eerste jaar krijg je een bonus van 10 extra downloads – 210 afbeeldingen voor € 99,-… slechts € 0,47 per afbeelding!
 • Het abonnement is inclusief 10 opwaarderingen (upscales) met de Upscaler van Stockphotos.com en 10 video's zonder extra te moeten betalen!
 • Het beste hebben we voor het laatst bewaard: als je je aanmeldt via de onderstaande banner, krijg nog eens 10 gratis extra afbeeldingen bij je Club Easy abonnement!
Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Heb je meer dan 200 afbeeldingen per jaar nodig, dan zijn er ook abonnementen met een hoger volume:

Deze abonnementen bieden ook gratis extra beelden voor het eerste abonnementsjaar en extra opwaarderingen, video's en zelfs voertuigsjablonen.

Deze beeldbank hanteert de laagste prijzen voor uitgebreide licenties, vanaf € 70,- per foto. Met een actief abonnement op een van de Club-plannen krijg je 50% korting op pakketten met uitgebreide licenties, wat de prijs omlaag brengt naar € 35,- per foto en zelfs lager bij grotere pakketten. Echt goedkoop.

Vanwege deze en andere voordelen rekenen wij Stockphotos.com tot de beste Fotolia alternatieven!

Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Adobe Stock – Afbeeldingen die u in de beeldbewerking kunt integreren

stock.adobe.com/nl homepage

Adobe Stock is een van de grootste en beste beeldbanken ter wereld en heeft een gigantische collectie van meer dan 385 miljoen foto's, afbeeldingen en vectoren voor commercieel gebruik.

Zoekt u behalve uitstekende kwaliteit afbeeldingen ook een eenvoudig te gebruiken geïntegreerde beeldbewerking, dan bent u bij Adobe Stock aan het juiste adres. Adobe Stock is volledig geïntegreerd in de zogenaamde Creative Cloud, d.w.z. Photoshop, Illustrator en Premiere (en andere Adobe-toepassingen). Hiermee is Adobe Stock een van de uitstekende Fotolia alternatieven.

Fotolia alternatief voor geïntegreerde beeldbewerking

 • De miljoenen foto's kunnen worden geïntegreerd in Photoshop, Illustrator en Premiere
 • Geweldige tijdsbesparing bij de beeldbewerking
 • Prijs per afbeelding: € 0,22 (bij aanschaf van een jaarabonnement met 750 afbeeldingen per maand)
 • Ongebruikte afbeeldingen kunnen naar de volgende maand worden doorgeschoven
Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
15 dagen resterend

iStock by Getty Images – Exclusieve afbeeldingen in hoge resolutie

www.istockphoto.com/nl homepage

iStock by Getty Images is een van de bekendste beeldbanken op de markt voor stockfoto's, illustraties, vectoren en video's en biedt exclusieve en uitstekende kwaliteit afbeeldingen die u niet bij andere beeldbanken kunt verkrijgen. U heeft de keuze uit meer dan 150 miljoen afbeeldingen en wekelijks worden hier nog vele duizenden nieuwe afbeeldingen aan toegevoegd.

De fotocollectie “Signature” bestaat uit absolute topafbeeldingen die u tegen een voordelige prijs kunt kopen. Helemaal als u kiest voor een jaarabonnement van iStock, kunt u deze hoge kwaliteitsfoto's al voor slechts €0,36 verkrijgen. En u ontvangt nu met onze exclusieve iStock kortingscode nog eens 15% korting, zodat u nog meer kunt besparen!

Fotolia alternatief voor exclusieve afbeeldingen

 • Premium afbeeldingen in de Signature Collection
 • Prijs per afbeelding: € 0,36 (bij afsluiting van een jaarabonnement)
 • Niet gebruikte downloads worden naar de volgende maand doorgeschoven
 • iStock heeft ook een Nederlandstalige ondersteuning. 
Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!
Koop product
15 dagen resterend

Photocase – Uitzonderlijke foto's voor sociale netwerken

www.photocase.com homepage

Photocase is een Duitse beeldbank uit Berlijn, die zich bewust anders positioneert dan andere sites en daarmee een interessante optie. Zoekt u iets heel anders dan de gebruikelijke uniformiteit van veel gebruikte stockfoto's en steriele beeldmotieven, dan moet u zeker bij Photocase zijn.

Photocase heeft handmatig geselecteerde stockfotografie van de beste kunstenaars – foto's die natuurlijk, levensecht, esthetisch, creatief en inspirerend zijn en die bijzondere momenten en perspectieven op gewone dingen in beeld brengen.  Deze beeldbank is het juiste adres voor unieke afbeeldingen, lifestyle beeldmateriaal, hipster en bizarre stockfoto's.

Fotolia alternatief voor wie foto's zoekt

 • Uitzonderlijk creatieve afbeeldingen
 • Prijs voor beeldgrootte M: € 16,- (bij aanschaf van 250 credits)
 • Afbeeldingen kopen met Euro's of credits
 • Afbeeldingen kunnen in sociale media worden gebruikt
Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

Shutterstock – Veel keuze en zelfs gratis afbeeldingen

www.shutterstock.com/nl homepage

Shutterstock behoort tot de allergrootste internationale beeldbanken op het internet en is een van de beste Fotolia alternatieven. U kunt er een enorme collectie van 485 miljoen foto's, vectoren, grafieken en video's downloaden. Een geweldige bron voor ontwerpers die geïnteresseerd zijn in stockfotografie voor commercieel gebruik.

Voor iedereen die dagelijks of maandelijks veel afbeeldingen nodig heeft en een grote diversiteit aan thema's en constant nieuw beeldmateriaal nodig heeft, kunnen we Shutterstock als alternatief voor Fotolia aanbevelen.

Bekijk hier de Shutterstock prijzen en profiteer van nog eens 15% korting met onze exclusieve Shutterstock kortingscode.

Fotolia alternatief voor goedkope afbeeldingen

 • Beste prijs/kwaliteitverhouding
 • Prijs per foto: € 0,20 (bij aankoop van een jaarabonnement van 750 afbeeldingen per maand)
 • Enorme diversiteit aan afbeeldingen en thema's
 • Shutterstock heeft ook een Nederlandstalige ondersteuning. 
Ontvang nu 15% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!

Ontvang nu 15% exclusieve korting op Shutterstock video-abonnementen en pakketten!

Panthermedia – Veel Duitse afbeeldingen

stockagency.panthermedia.net fotolia alternatieven

PantherMedia is een Duitse site uit München met veel Duits getinte foto's in alle mogelijke categorieën en daardoor een alternatief voor Fotolia, dat  juist veel meer Amerikaanse stijl afbeeldingen heeft. Bij PantherMedia heeft u keuze uit meer dan 360 miljoen rechtenvrije afbeeldingen.

Afgezien van de omvangrijke keuze aan foto's en andere bestanden biedt PantherMedia flexibele licentiemodellen voor de aankoop van beeldmateriaal. De goedkoopste aanbiedingen zijn beeldabonnementen met een looptijd van 12 maanden. Afhangend van het aantal benodigde afbeeldingen (50/150/500 afbeeldingen per maand) bedraagt de prijs per afbeelding € 0,98, € 0,46 of € 0,32.

Fotolia alternatief voor Duitse stijl afbeeldingen

 • Veel Duitse foto's 
 • Prijs per afbeelding: € 0,32 (bij aankoop van een jaarabonnement)
 • Kopen op rekening, via credits, via beeldpakket of abonnement
 • Duitse beeldenbank met uitstekende klantenservice 

Tot slot een overzicht waarin u in één oogopslag de beste Fotolia alternatieven kunt bekijken.

Beeldbank

Max. aantal downloads

Prijs per foto

Download limiet

Duur van het abonnement

StockPhotoSecrets logo

200 per dag

€ 0,33

Jaarlijks

1 jaar

Shutterstock logo

750 per dag

€ 0,21

Maandelijks

1 jaar

iStock logo

750 per dag

€ 0,23

Maandelijks

1 jaar

Ongelimiteerd

Maandelijks

1 maand

123RF logo

750 per dag

€ 0,24

Maandelijks

1 jaar

Adobe Stock logo

750 per dag

€ 0,22

Maandelijks

1 jaar

Photocase logo

Onbeperkt

€ 6,87

Onbeperkt

Geen abonnementen


Conclusie over de beste Fotolia alternatieven

CONCLUSIE
Volgens het motto “Het hoeft niet altijd kaviaar of Fotolia te zijn”, hebben we een aantal beeldbanken als alternatief voor Fotolia aangedragen. Maak hier kennis met andere beeldbanken die zeer goede Fotolia alternatieven zijn en bekijk hun speciale aanbiedingen!
Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Geen recensies

Laat een reactie achter

Stockfoto's
Logo