Sneller stockfoto’s vinden – 5 tips om tijd te besparen

Hoe krijg ik betere zoekresultaten

Zoeken naar de juiste stockfoto voor uw project of product kan een lastige en tijdverslindende opgave zijn. Het fotozoeken bij een van de beste beeldbanken is een goede optie voor het sneller stockfoto's vinden. Hoe beter u weet hoe u de juiste afbeeldingen zoekt, hoe sneller u de honderdduizenden foto's kunt filteren.

De meeste beeldbanken bieden foto's, infographics en illustraties vanuit de hele wereld aan en hebben inmiddels honderden miljoenen afbeeldingen, zodat het vinden van de juiste foto's nog moeilijker is geworden. Tijd is geld, en de besparing van tijd en zelfs geld is voor u als ondernemer ongetwijfeld zeer belangrijk. Vandaar dat sneller stockfoto's vinden veel winst oplevert.

shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepage

Bij StockPhotoSecrets kunt u sneller stockfoto's vinden en tegelijk veel geld besparen met twee heel goedkope abonnementen waarmee u honderden premium foto's voordelig kunt downloaden. Dit zijn de 99club (200 afbeeldingen voor €99,- per jaar; dat is maar €0,49 per stuk!) en onze 299club (1000 afbeeldingen voor slechts €299,- per jaar; maar €0,30 per stuk!) abonnementen voor wie jaarlijks veel foto's en illustraties nodig hebben. Meer informatie vindt u in het StockPhotoSecrets testrapport.

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
10 dagen resterend
299club - Profiteer van 1000 afbeeldingen, vectoren en lettertypen voor slechts €299,- per jaar.

5 tips voor het sneller stockfoto's vinden

Het bekijken van honderden pagina's met zoekresultaten staat veel mensen tegen. De afgelopen jaren is de zoektocht naar afbeeldingen gelukkig aanzienlijk beter geworden en het is nu een stuk makkelijker om aan te geven wat u zoekt. Daarom hebben we een aantal essentiële tips verzameld waarmee u de zoekfunctie voor afbeeldingen van de StockPhotoSecrets optimaal kunt gebruiken.

Met deze vijf handige tips kunt u bij StockPhotoSecrets sneller stockfoto's vinden voor uw projecten.

1.) Gebruik verschillende trefwoorden voor de zoekopdracht

Sneller stockfoto's vinden bij StockPhotoSecrets

Wanneer u naar “business meeting” zoekt, krijgt u bij StockPhotoSecrets een indrukwekkend aantal van 82.435 resultaten.

Dat zijn heel veel afbeeldingen om te bekijken, maar het kan zijn dat u een afbeelding zoekt van een groepje mensen die aan een vergadertafel zitten. Wanneer u “business people group meeting table” in de zoekbalk invoert, resulteert dit slechts in 10.855 resultaten.

Dat zijn 71.580 afbeeldingen minder en zo kunt u dus een stuk sneller werken. Met behulp van een gerichte zoekopdracht krijgt u specifiekere foto's en hoeft u vor het vinden van de juiste afbeeldingen geen honderden pagina's te bekijken.

Tips voor het vinden van zoekwoorden voor afbeeldingen

StockPhotoSecrets Shop sneller stockfoto's vinden

Om de beste resultaten te verkrijgen is het belangrijk om zoveel mogelijk trefwoorden te gebruiken. Bij elk beeld staan een aantal trefwoorden die u helpen om een idee te krijgen van andere trefwoorden waarmee u kunt zoeken.

 1. Open een afbeelding door erop te klikken
 2. Bekijk de trefwoorden
 3. Selecteer of gebruik de trefwoorden om andere vergelijkbare beelden te vinden

StockPhotoSecrets Shop sneller stockfoto's vinden

Al naargelang het onderwerp leveren drie tot vijf trefwoorden een optimaal aantal resultaten op waarmee u nog steeds voldoende keuze heeft en het aantal resultaten dat u daadwerkelijk kunt doornemen voordat u beslist.

2.) Wees specifiek in uw zoekopdracht

Zoekt u gewoon een afbeelding waarop personen staan? Of wilt u een foto van een vrouw, een familie of een senior? Hoewel de zoekterm “family generations” een selectie van meer dan 20.000 foto's oplevert, vermindert u het zoekresultaat tot 1.566 foto's als u kiest voor bijvoorbeeld een zoekterm als “grandfather father grandson”. Kies indien mogelijk voor Engelstalige zoektermen, omdat deze gewoonlijk meer en betere resultaten opleveren.

Voor locaties geldt hetzelfde: Een zoekopdracht naar “London” geeft bij StockPhotoSecrets de keuze uit meer dan 18.000 foto's.

Maar wat zoekt u precies? Wees specifieker! Door bijvoorbeeld “London Thames Westminster” in te voeren, vermindert u het aantal afbeeldingen tot 599.

Het zoeken via specifieke trefwoorden levert gerichtere resultaten op.

3.) Ontdek hoe u geavanceerde zoekopties kunt gebruiken

Zoekfilters gebruiken StockPhotoSecrets

De meeste beeldbanken hebben geavanceerde zoekfuncties. Hoewel u deze misschien niet allemaal hoeft te gebruiken, kunnen ze u een flinke tijdwinst opleveren als u weet hoe u deze optimaal kunt benutten. Veel beeldbanken bieden de mogelijkheid om specifiek te zoeken naar horizontale/landschap georiënteerde afbeeldingen versus verticale/portret afbeeldingen. Weet u hoe u een beeld wilt gaan gebruiken, dan kunt u op deze manier uw zoekresultaten vaak met een derde of meer reduceren.

Vaak kunt u het beste beginnen met een algemeen trefwoord beginnen, en dan geavanceerde zoekfilters gebruiken voor een verfijndere en overzichtelijke collectie stockfoto's.

We hebben een aantal handige tips waarmee u de zoekmachine van StockPhotoSecrets makkelijker kunt gebruiken.

Geavanceerde zoekfilters

Sneller stockfoto's vinden bij StockPhotoSecrets

Er zijn in 5 categorieën 29 zoekfilters voor het sneller stockfoto's vinden: aantal personen, leeftijd, geslacht, compositie en invalshoek. U kunt de geavanceerde filters vinden door aan de rechterzijde op zoekinstellingen te klikken. Door hierop te klikken kunt u deze filters uitbreiden en gebruiken. De filtersectie bestaat uit een inklapbaar menu dat u na het vinden van de afbeeldingen die u nodig heeft weer kunt verwijderen voor een grotere weergave van uw zoekresultaten op het beeldscherm.

 • Wanneer u een filter selecteert, wordt deze automatisch op uw huidige zoekresultaten toegepast.
 • Voor het verwijderen ervan, klikt u gewoon even op ”Alle” of ”Verwijder alle filters”.
 • U kunt filters uit meerdere categorieën combineren o.a. Trefwoord, Aantal personen, en compositie.

Zoek afbeeldingen op relevantie, redactie, leeftijd en populariteit

StockPhotoSecrets Shop zoekfilters

Met onze RELEVANTIE-zoekfunctie kunt u de resultaten filteren op basis van de resultaten die andere ontwerpers hebben gedownload nadat ze dezelfde zoekterm hebben gebruikt. Hiermee kunt u de meest relevante resultaten van uw zoekterm weergeven. (Deze functie zal alleen maar beter worden naarmate er meer gegevens worden verzameld.)

 • Gebruik de tab POPULAIR om de meest gedownloade afbeeldingen binnen uw zoekopdracht te zien.
 • De tab NIEUWSTE geeft de zoekresultaten in chronologische volgorde weer, te beginnen met de meest recente foto's.
 • Klik op GESELECTEERD om de favoriete afbeeldingen van ons team te bekijken.

Uw zoekresultaten opslaan

StockPhotoSecrets zoekresultaten in lightbox opslaan

Klik op de ster onder de foto en sla deze op in uw lightbox. Onze lightbox-functie is bedoeld om al uw favoriete foto's overzichtelijk te maken – in een lightbox kunt u zoveel foto's opslaan als u wilt. U vindt uw lightbox in de rechterbovenhoek van de pagina.

4.) Sluit trefwoorden uit

StockPhotoSecrets zonder de woorden zoekopdracht

Enkele beeldbanken hebben de optie om begrippen in uw zoekopdracht “uit te sluiten”. Dit is soms een van de opties voor geavanceerd zoeken, hoewel dit bij bepaalde beeldbanken ook mogelijk is door de uitsluitingsterm met een NIET of een minteken (-) aan te geven. Hiermee wordt sneller stockfoto's vinden een stuk makkelijker.

Wilt u adverteren voor Europese stedentrips, maar bent u van mening dat er te veel foto's van Londen en Parijs worden gepresenteerd? Wat kunt u doen? Probeer het volgende: “Steden Europa NIET Londen NIET Parijs”. Zo krijgt u een grote keuze aan afbeeldingen van andere Europese steden als Praag, Amsterdam, Madrid en Berlijn.

NIET-trefwoorden worden in Google Adwords en de Google Afbeeldingen zoekfunctie gebruikt, maar u kunt ze ook gebruiken voor het uitsluiten van bepaalde zoektermen waarvan u wilt dat ze uit de resultaten van uw zoekmachines voor afbeeldingen worden gefilterd. Stel dat u afbeeldingen of vectoren van de seizoenen zoekt, maar dat u de herfst, winter en zomer wilt uitsluiten, dan zet u de seizoenen in de zoekopdracht en plaatst u “herfst, winter en zomer” in het vakje voor “Zonder de woorden” en daarna klikt u op zoeken. De resultaten zullen alleen foto's met betrekking tot de lente opleveren.

5.) Een aantal nuttige zoektermen in uw zoekopdracht opnemen of uitsluiten

Er kunnen zoektermen of trefwoorden zijn die het sneller stockfoto's vinden voor uw projecten mogelijk maken. We hebben een nuttig lijstje met zoektermen die u daarbij kunnen helpen.

Deze minder gebruikte woorden kunnen nuttig zijn om de juiste afbeeldingen te vinden:

 • Met “geïsoleerd” of “cutout” kunt u sneller stockfoto's vinden van mensen of objecten tegen een typische witte achtergrond zodat deze moeiteloos in het ontwerp kunnen worden geïntegreerd. Door deze termen uit te sluiten vindt u meer foto's in een realistische setting.
 • Hoewel “mensen” voor de hand liggend is, komt “niemand” niet zo gauw in u op als u zoekt naar een leeg kantoor.
 • De zoekresultaten van kunnen worden teruggebracht tot een leeftijdsgroep met de trefwoorden “Kind“, “Volwassen“, “Ouderen“, “Senior“.
 • “Afrikaans-Amerikaans” of “Aziatisch” klinkt bekend in de oren als u specifiek zoekt naar een persoon van die etnische afkomst. “Kaukasisch” is een minder bekende term, maar kan gebruikt worden om personen van Europese afkomst te vinden.
 • Copy space” (of “copyspace“) verwijst naar foto's em illustraties waarbij de fotograaf een bepaald gedeelte van de afbeelding wazig of open heeft gelaten zodat u makkelijk tekst kunt invoegen voor een advertentie.
 • Wazig” of “mistig” levert u beeldmateriaal op met wazige of minder scherpe achtergronden.
 • Streep” levert u lange belichtingsbeelden op van lichtstrepen.

Sneller stockfoto's vinden bespaart tijd en geld

U kunt, afhankelijk van de beeldbank waarvoor u kiest, nog meer manieren vinden die het sneller stockfoto's vinden mogelijk maken. Over het algemeen kost het u maar een paar minuten of zelfs seconden om de werking van de zoekmachine goed te begrijpen.

Deze vijf tips zullen zeker helpen om het aantal zoekresultaten te verminderen. Sneller stockfoto's vinden – hoe specifieker u bent, hoe sneller u het juiste beeldmateriaal vindt.

Deze tips zullen u veel tijdwinst opleveren bij uw volgende zoekopdracht, wat goed vam pas komt als u een spoedopdracht hebt. Daarom is het nu het moment om wat te tijd uit te trekken om te ontdekken hoe u bij StockPhotoSecrets sneller de juiste afbeeldingen kunt vinden, zodat u niet langer tijd verliest met het bekijken van duizenden zoekresultaten.

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
10 dagen resterend
299club - Profiteer van 1000 afbeeldingen, vectoren en lettertypen voor slechts €299,- per jaar.

Het sneller stockfoto's vinden is nog nooit zo simpel geweest als nu, en één van deze 5 goedkoopste beeldbanken ook nog eens goedkoper dan ooit tevoren!

 

Nieuw: Fotografie trends 2023 – inspirerende foto’s voor dit jaar!
Wilfred van der Zwaag

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo