Is stockfotografie op maat een must voor uw bedrijf?

Stockfotografie op maat heeft veel voordelen, maar is het een must voor uw bedrijf? En hoe duur is dat eigenlijk? We analyseren hier alle belangrijke aspecten van stockfotografie op maat, zodat u de beste keuze kunt maken voor uw bedrijf en uw budget voor marketing.

Wat is stockfotografie op maat?

Gepersonaliseerde stockfotografie kan vreemd in de oren klinken – want als een beeld op maat gemaakt is, hoe kan het dan een stockfoto zijn? Maar dit betekent het volgende: in plaats van het bekijken van vele duizenden afbeeldingen op een normale stockfotosite, biedt stockfotografie op maat u een originele collectie die u voor al uw marketingdoeleinden kunt aanwenden. Elke afbeelding is perfect in harmonie met uw doelstelling, esthetiek en bedrijf.

Een professionele fotograaf neemt foto's en die beelden kunnen voor allerlei doeleinden worden gebruikt: websites, e-mailcampagnes, social media berichten, advertenties, blogs, drukwerk en dergelijke. Nieuwsgierig? Lees dan verder om erachter te komen of stockfotografie op maat een must voor uw bedrijf is.

Wat zijn de grote voordelen van stockfotografie op maat?

  1. Beelden die perfect bij uw merk passen
  2. Enorme tijdsbesparing
  3. Unieke orginele foto's
  4. Een persoonlijk tintje
  5. Een consistent imago in alle marketingplatforms

Lees ook: Sneller stockfoto's vinden – 5 tips waarmee u veel tijd kunt besparen

In ieder geval voor uw bedrijfslogo is maatwerk een absolute must. Uw logo moet, als cruciaal onderdeel van uw merkidentiteit, uniek, herkenbaar en op maat gemaakt zijn.

www.tailorbrands.com/nl homepageIs stockfotografie op maat een must voor uw onderneming? Het creëren van een logo kost tijd en geld, daarom adviseren wij u om eens bij Tailorbrands te kijken.

Dit is een innovatief bedrijf waar u vooraf ontworpen, geheel aanpasbare en goedkope logo's (plus alle andere materialen die u voor uw merk nodig heeft!) kunt verkrijgen die u met behulp van een geavanceerd en geautomatiseerd proces binnen drie minuten kunt gebruiken.

Ontdek hier meer over de service van Tailorbrands!

Geldig voor alle abonnementen, voor nieuwe klanten. Alles begint met een logo.
Photocase vrouw kijkt tijdens het pottenbakken in de camera - stockfotografie op maat

Copyright 2Design / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Waarom zou u niet voor stockfotografie op maat kiezen?

Ondanks het feit dat fotografie op maat veel voordelen biedt is het niet altijd een verstandige investering. Dit zijn enkele redenen om niet te investeren in gepersonaliseerde stockfoto's:

U werkt met een beperkt budget

“Op maat” klinkt wellicht alsof alleen grote bedrijven als Coca-Cola of Microsoft zich dit soort stockfotografie kunnen permitteren, maar dat is niet juist. Er zijn meerdere aanbieders van maatwerk stockfoto's waar u terecht kunt voor prijsopgaven om een geschikte prijs vast te stellen.

U heeft geen stijlgids

Zonder een huisstijl of stijlgids kunt u heel goed kiezen voor een collectie op maat gemaakte stockfoto's die gewoon trendy zijn zonder direct merkgericht te zijn. Een stijlgids geeft u inzicht in wat u persoonlijk leuk vindt versus wat uw doelgroep of klant aanspreekt.

Conclusie: investeer in een stijlgids vóór u geld besteedt aan een collectie op maat gemaakte stockafbeeldingen.

Lees ook: Kies de perfecte marketing afbeeldingen en visuele content!

U weet niet precies wat u wilt

Mocht u geen idee hebben van een collectie op maat gemaakte stockfoto's, dan is dit niet het juiste moment om er in te investeren. Zonder een bepaalde visie of richting kan het zijn dat u niet content bent met de gepersonaliseerde stockfoto's die u krijgt.

Waar koop ik stockfotografie op maat?

Photocase Man met megafoon tegen een grijze achtergrond

Copyright kallejipp /Photocase.com alle rechten voorbehouden.

Mocht u tot de conclusie zijn gekomen dat het tijd is om te investeren in maatwerk stockfoto's, dan wilt u deze graag via een betrouwbare website kopen. Als u niet weet waar u moet beginnen met zoeken, kan deze procedure overweldigend zijn.

Dit zijn enkele bekende en betrouwbare adressen voor stockfoto's op maat om de volgende stap voor uw bedrijf te kunnen zetten:

Shutterstock Custom – Maatwerk afbeeldingen van een marktleider

www.shutterstock.com/nl homepage

Shutterstock is een van de beste beeldbanken in de stockfotografie en u profiteert van de beste fotografen voor uitmuntende stockfoto's op maat voor exclusief gebruik.

Shutterstock Custom wordt gebruikt door internationale namen als L'Oreal, Unilever en McDonald's en is een uitstekende bron voor gepersonaliseerde beelden die de esthetiek en de filosofie van uw merk weergeven. Dankzij hun gebruiksvriendelijke platform kunt u de content die u wilt zien, plannen en voor een realistische prijs verkrijgen. Shutterstock Custom heeft een wereldwijd netwerk van gerenommeerde ontwerpers, zodat u altijd en overal kunt beschikken over wat u nodig heeft.

U kunt een demo aanvragen bij Shutterstock Custom om meer informatie te krijgen over de prijsstelling, of lees dit voorbeeld om meer te weten te komen over de wijze waarop Shutterstock uw merk kan laten renderen. Wilt u liever meteen kopen:

Snapwire – Gepersonaliseerde foto's van lokale ontwerpers

www.snapwire.co homepage

Snapwire heeft wereldwijd een community van meer dan 700.000 ontwerpers. Topmerken als Google, Hootsuite en LinkedIn gebruiken het om in contact te komen met professionele fotografen voor het maken van schitterende stockfoto's.

Dat gebeurt in drie stappen: u vraagt foto's aan met details over wat u wilt laten fotograferen, er wordt een fotograaf toegewezen om uw ideeën te realiseren en als die klaar is, kunt u de foto's voor exclusief gebruik downloaden.

U kunt een demo aanvragen bij Snapwire voor informatie over prijzen, of bekijk de collecties ervan om voorbeelden van eerder werk te zien.

The Luupe – Afbeeldingen op maat gemaakt door vrouwen voor iedereen

theluupe.com homepageDe Luupe is een community van vrouwelijke fotografen en ontwerpers van content die werk creëren dat voor commercieel gebruik bestemd is. Onder hen bevinden zich fotografen die hebben gewerkt voor grote namen als Shutterstock, IBM, Starbucks en National Geographic.

Deze fotografen zijn gespecialiseerd in het maken van betaalbare, veelzijdige en authentieke content waarmee merken hun publiek kunnen bereiken.

U kunt contact met ze opnemen voor de prijzen of het simpele proces dat ze implementeren, zodat u gemakkelijk de gewenste foto's kunt krijgen.

EyeEm – Beeldmateriaal op maat vanuit mondiaal perspectief

www.eyeem.com/productions homepage

EyeEm is een online community van fotografen die over de hele wereld zijn gevestigd. Zij streven ernaar om originele, merkgerichte foto's te realiseren die bij uw klanten in de smaak vallen. De ontwerpers van EyeEm, die het vertrouwen genieten van merken als Canon en Converse, leveren hun klanten iets niet alledaags, speels en totaal anders aan tegen een aantrekkelijke prijs.

Ontdek meer omtrent persoonlijke fotoshoots voor uw merk van EyeEm.

Conclusie over stockfotografie op maat

Fotografie op maat is geen noodzaak als uw met een minimaal marketingbudget werkt, als u geen stijlgids heeft, of als u niet echt een eigen visie heeft voor een gepersonaliseerde collectie stockfoto's. Maar het is helemaal oké als u niet klaar bent voor deze investering. In plaats daarvan kunt u hier kennismaken met de wereld van unieke stockfoto's of bekijk ons artikel over fantastische afbeeldingen die geen stockfoto's zijn die op dit moment beter in uw budget passen.

Ook kunt u behalve bij een van deze 20 beste beeldbanken volop inspiratie opdoen aan de hand van de fascinerende fotografie trends 2023 en de meest gedownloade afbeeldingen.

Zoekt u nog een logo? Lees hier waar u de beste bedrijfslogo's koopt.

Op maat gemaakte stockfoto's kunnen belangrijk zijn voor uw bedrijf als u beschikt over het budget, de visie en als u klaar bent om uw content naar een hoger visueel niveau te brengen. Ideaal voor kleine, middelgrote en grote merken of bedrijven die zich op een unieke manier willen onderscheiden van de concurrentie.

Bekijk Shutterstock Custom voor echt originele stockfoto's die een blijvende indruk achterlaten bij uw doelgroep.

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo