Waar koop ik vectoren voor het bedrukken van t-shirts?

Nu de meeste beeldbanken vectoren voor het bedrukken van t-shirts aanbieden zijn de mogelijkheden onbeperkt, zolang u maar de juiste licentie heeft. Wilt u t-shirts bedrukken, dan moet u weten welke licentie u nodig hebt voordat u een afbeelding koopt, zodat u deze rechtmatig kunt gebruiken. Het geweldige van vectorbeelden is dat u deze kunt bewerken en aanpassen zoals u dat wilt.

Welke licentie heb ik voor het bedrukken van t-shirts nodig?

Zoals toegelicht in het iStock testrapport mag u de afbeeldingen met een standaardlicentie niet voor het bedrukken van t-shirts gebruiken als u deze wilt verkopen. Maar in het geval van de aankoop van een uitgebreide licentie kunt u het recht krijgen om ze te verkopen, maar dan gelden er beperkingen ten aanzien van de aantallen. Indien u de afbeelding voor persoonlijk gebruik en niet voor de verkoop bestemde t-shirts gebruikt, mag u tot 500.000 stuks bedrukken.

vector van vexels voor het bedrukken van t-shirtsVexels.com is een interessante site om een t-shirt ontwerp te krijgen, omdat ze rechtenvrije t-shirt ontwerpen creëren voor de verkoop van t-shirts en merchandise. Met een abonnement krijgt u toegang tot duizenden drukklare t-shirt ontwerpen met bijbehorende verkooplicentie waarmee u uw producten kunt verkopen op Merch by Amazon, Redbubble, Etsy en andere print-on-demand platformen, evenals uw eigen webshop die u bijvoorbeeld met Shopify heeft gemaakt.

Bij Dreamstime hebt u de keuze uit diverse verschillende licenties per afbeelding. De aankoop van de exclusieve rechten op een aantal vectoren is eigenlijk best goedkoop. U zult alle voorwaarden van elk type licentie tegen het licht moeten houden, waarbij u rekening moet houden met de vraag of u het t-shirt voor persoonlijk gebruik wilt afdrukken of dat u het t-shirt wilt kunnen verkopen. De keuze van de juiste licentie is in dit geval belangrijk om toekomstige juridische problemen te voorkomen.

Enkele andere websites waar u vectorafbeeldingen kunt vinden zijn onder andere VectorStock, 123rf, Pixmac, Shutterstock, StockPhotoSecrets, Vector Portal, en op de in dit overzicht van beeldbanken met de beste vectoren en illustraties. Er zijn talloze sites waar u terecht kunt voor de perfecte afbeelding; u zult geen probleem hebben om precies datgene te vinden waarnaar u op zoek bent. Wanneer u uw perfecte beeld in een gerasterde vorm vindt, dan kunt u eventueel Photoshop of apps zoals Vector Magic gebruiken om uw beeld in een vector te veranderen.

Wilfred van der Zwaag

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo