Waar kan ik een bedrijfslogo kopen?

Elke ondernemer kan u vertellen dat uw bedrijfslogo bovenaan staat en de belangrijkste visuele component is van uw bedrijfsactiviteiten en het startpunt van uw marketingplan. Vaak is het een opgave om het perfecte logo te vinden en een ontwerper die het voor u maakt zoals u het in gedachten had. Hoewel het een tijdrovend ontwerpproces is dat vaak ook nog eens veel geld kost, is het een absolute must voor alle serieuze bedrijven en startups.

Canva Logo

Voor een bedrijfslogo kopen bestaat gelukkig een veel efficiëntere, snellere en goedkopere oplossing om logo's te maken: Canva!

Met de Canva logo-ontwerper kunt u uw eigen, persoonlijke logo maken in een paar eenvoudige stappen, zonder ontwerpkennis… en het is helemaal gratis!

Canva Pro

Let op! U kunt Canva Pro nu met een verlengde proefversie 45 dagen gratis uitproberen! Mis deze kans niet!
Canva Pro 30 dagen gratis! Probeer alle functies op de website van Canva!
Met Adobe Creative Cloud Express krijgt u een gebruiksvriendelijke ontwerptool die vergelijkbaar is met Canva en waarmee u vrijwel dezelfde dingen kunt doen. Benieuwd welke het beste bij u past? Lees dan onze uitgebreide Creative Cloud Express versus Canva analyse en overtuig uzelf!

We gaan dieper in op deze dienst en hoe u hiermee in een handomdraai een nieuw bedrijfslogo krijgt.

Waar kan ik een bedrijfslogo kopen? 2

Een eigen logo in slechts enkele minuten – GRATIS!

Hoewel het te mooi klinkt om waar te zijn, is dat wat Canva voor u kan betekenen met hun logomaker.

Canva werkt niet met grafisch ontwerpers die hun ideeën aan u voorleggen – niet dat daar iets mis mee is – maar met professioneel gemaakte kant-en-klare sjablonen die u kunt aanpassen voor een uniek ontwerp dat uw merk weerspiegelt.

Deze sjablonen voor logo's zijn per sector onderverdeeld. Er zijn bijvoorbeeld logo's voor mode, beauty of sport, drank en games. Maar ook voor professionele diensten zoals artsen, advocaten, DJ's, en voor organisaties zoals kerken, scholen, of NGO's.

Met behulp van het gebruiksvriendelijke bewerkingsprogramma van Canva is dit heel eenvoudig, ook als u nog nooit iets hebt ontworpen.

Het mooiste is nog wel dat het helemaal gratis is.

Hoe krijg ik toegang tot Canva logomaker?

Het programma voor het maken van logo's van Canva is een onderdeel van het gratis platform en kost niets.

U moet zich (gratis) aanmelden op de website om te kunnen beginnen met het ontwerpen en downloaden van uw logo. Dit is heel simpel: u kunt zich aanmelden met uw Facebook- of Google-account of met een geldig e-mailadres en wachtwoord. Eenmaal aangemeld, kunt u aan de slag!

Wilt u uw logo op de “traditionele” manier ontwerpen (vanaf nul), of zelfs door de rechten op een stockillustratie of -afbeelding te kopen en deze verder aan te passen, kies dan uit een aantal fantastische softwareprogramma's voor het ontwerpen van logo's die de moeite waard zijn:
Adobe Illustrator: Dit is de meest gebruikte en toonaangevende tool voor het bewerken van vectoren, perfect om vanaf de basis logo's te ontwerpen. Klik hier om Adobe Illustrator te downloaden!
Adobe Photoshop: Ondanks dat de vector mogelijkheden zijn beperkt, is het een uitstekend alternatief om met artistieke precisie logo's te schetsen.
CorelDRAW: Nog een uitstekende vectorbewerker die ideaal is om handschetsen te transformeren in vectorlogo's.
Gravit Designer: Dit is een gratis software-optie met krachtige functies waarmee u vectoren kunt maken en bewerken.
Nog meer wensen? Bekijk deze geweldige lijst met de beste alternatieven voor Illustrator!

Crowdspring bedrijfslogo kopen

Crowdspring homepage

U kunt ook op traditionele wijze een logo op maat laten maken en daarvoor een professionele ontwerper inhuren. Maar wist u dat er een veel eenvoudigere en snellere manier is om dit te doen?

Met de Crowdspring Logo Design oplossing zijn er tientallen professionele ontwerpers die unieke logo's voor uw merk kunnen creëren. U kunt een keuze maken uit deze ontwerpen – u hebt binnen 7 dagen een op maat gemaakt ontwerp.

crowdspring.com homepage bedrijfslogo kopen

U hoeft alleen maar een paar gegevens over uw merk en voorkeuren door te geven, voor de service te betalen en te wachten op de ontwerpen die u worden toegezonden. De service biedt u een volledig op maat gemaakt logo (geen sjablonen of standaard afbeeldingen) en volledige intellectuele eigendomsrechten op het definitieve ontwerp dat u kiest.

Crowdspring.com homepage

Crowdspring Logo Design is vanaf $299 (60 logo ontwerpen waarvan u er slechts één kunt kiezen) beschikbaar, maar er zijn ook duurdere opties met extra voordelen. Gelukkig hebben we een speciale kortingscode voor u:: Met onze exclusieve Crowdspring Logo Design actiecode krijgt u maar liefst $35 korting!

Let op: om met deze tools een logo van begin af aan te kunnen ontwerpen, hebt u een aanzienlijke ontwerpkennis nodig en moet u weten hoe u met de gekozen software moet omgaan. En ook al is Crowdspring een handige service, toch duurt het een week voor u de ontwerpen te zien krijgt.

Daarom is de gratis logomaker van Canva zo geweldig! U kunt in enkele minuten uw eigen logo maken – ook zonder enige ervaring in het maken van logo's.

5 stappen om met Canva zelf uw logo te maken

Canva garandeert dat u snel en eenvoudig een logo kunt ontwerpen, en dat is ook zo. Maak een geweldig logo voor uw bedrijf met de volgende stappen:

  • Meld u aan of log in op uw Canva-account.
  • Open op de startpagina de sectie logo's of klik hier om naar de gratis logomaker te gaan.
  • Kies een van de duizenden professionele ontwerpen die worden aangeboden. Ze zijn per thema en in verschillende stijlen te vinden.
  • Pas het logo aan. Er zijn allerlei hulpmiddelen om uw logo er uniek en merkgericht uit te laten zien: verander de kleuren en lettertypes ( als u nog geen merkkleuren hebt gekozen, bekijk dan onze handleiding met de beste kleurencombinaties voor marketing!), wijzig de grootte, voeg pictogrammen, stickers, afbeeldingen, filters en zelfs animaties toe.
  • Downloaden. Bent u tevreden over het logo dat u heeft ontwerpen? Sla het dan op in JPEG, PNG of PDF formaat en download het om af te drukken of op te slaan. U kunt het ook toepassen op uw ontwerpen op Canva en het binnen het platform direct delen op uw sociale media kanalen. Alles is gratis!

Deze hele procedure is in een handomdraai gebeurd. U zult versteld staan van de fantastische resultaten!

TIP VOOR HET MAKEN VAN EEN LOGO

Bij de keuze van het uiteindelijke ontwerp voor uw logo moet u uw doelstellingen niet uit het oog verliezen. Voor een goed logo ontwerp is het belangrijk om een mooi en herkenbaar logo te maken.

U wilt niet zomaar een willekeurig ontwerp, u wilt geen overdreven lettertype en ingewikkelde afbeeldingen, en ook geen saai icoon. Zoek de balans waarbij uw bedrijf op een krachtige visuele manier wordt weergegeven.

Dit is precies het verschil tussen een goed logo en een fantastisch logo.

Meer dan een logo: Een complete marketingoplossing

Hoewel de snelle ontwikkeling van een professioneel uitziend logo een geweldige troef is voor merken en bedrijven, is de belangrijkste meerwaarde van Canva de volledige visuele branding op één plaats en op een gebruiksvriendelijke manier voor iedereen – dus ook als u geen ontwerper bent.

Zowel voor kleine bedrijven, starters als doe-het-zelvers is dit de perfecte oplossing.

Wat kost Canva?

De Canva logomaker is gratis. Overigens zijn er op het platform zelf twee verschillende diensten: de gratis versie van Canva die door iedereen kan worden gebruikt en blijvend gratis is, maar ook Canva Pro voor professionals en kleine bedrijven, die tegen een voordelig maand- of jaartarief beschikbaar is.

Geweldig nieuws: u krijgt via ons nu een gratis Canva Pro proefabonnement voor 45 dagen! Dat is 2 weken langer gratis toegang dan de normale proefperiode!

Behalve mijn bedrijfslogo, wat krijg ik nog meer?

U kunt op Canva alles ontwerpen: afbeeldingen voor sociale media, advertenties, banners, flyers, uitnodigingen, nieuwsbrieven, bedrijfspresentaties, video's en zelfs kantoorbenodigdheden zoals visitekaartjes, etiketten en briefpapier.

De gratis versie biedt duizenden sjablonen om al deze doelen en meer te realiseren, evenals een groot assortiment stockfoto's, pictogrammen, illustraties, lettertypes, kleurenpaletten en meer om prachtig en uniek beeldmateriaal te maken.

Canva Pro biedt u toegang tot miljoenen premium sjablonen, afbeeldingen en nog veel meer van hoge kwaliteit die u onbeperkt kunt downloaden. Daarbovenop krijgt u bonusvoordelen zoals de mogelijkheid om uw eigen lettertypes te uploaden, afbeeldingen te maken met transparante achtergronden, en nog veel meer.

Maar de handigste functie voor ondernemers is de Canva merkkit: in deze sectie kunt u de visuele identiteit van uw merk instellen, inclusief logo, kleuren en lettertypen, zodat deze automatisch worden toegepast op elk ontwerp dat u maakt en u met één klik merkgerichte beelden krijgt.

Canva gratis of betaald

Hierbij is een belangrijk onderscheid te maken: als u een gratis Canva-account hebt, dan krijgt u toegang tot een basis Canva merkkit met beperkte mogelijkheden: u kunt een kleurenpalet instellen uit 3 beschikbare paletten, een logo, en niet veel meer.

De Pro merkkit die is inbegrepen in het premium lidmaatschap, is veel krachtiger: u kan meerdere merkinstellingen beheren, elk met zijn uniek kleurenpalet, logo, lettertypes, animatie, etc.

Bovendien biedt Canva Pro andere geweldige functies voor bedrijven, waaronder een content-planner waarmee u uw ontwerpen kunt plannen om ze direct te publiceren op uw sociale mediakanalen (er zijn 8 kanalen geïntegreerd).

Met Canva kunt u alle grafische marketingtaken makkelijk en goedkoop uitvoeren, maar als u de identiteit van uw merk naar een hoger niveau wilt brengen, zou u echt over een Canva Pro-account moeten nadenken.

Wilt u weten welke alternatieven er zijn? Bekijk ons overzicht van 19 websites zoals Canva!

Canva.com homepage

Canva prijsoverzicht

Canva biedt als voordeel dat ze hun logomaker niet achter een betaalscherm plaatsen. Iedereen kan snel en makkelijk een logo ontwerpen, gewoon gratis door zich aan te melden.

Daarbij komt nog dat er een heel platform voor visueel ontwerp is dat u onbeperkt kunt gebruiken. De Canva beeldbewerker en gratis collectie sjablonen en grafische bestanden zijn erg uitgebreid, zo uitgebreid dat veel bedrijven hiermee uit de voeten kunnen, waarbij ze ook kunnen profiteren van de basis merkkit.

Canva Pro biedt u onbeperkte toegang tot een uitgebreide premium collectie, maar ook extra functies die erg nuttig zijn voor visuele marketing. De prijs is heel voordelig, met name als u bedenkt wat u allemaal krijgt.

Canva Pro is verkrijgbaar op twee manieren:

  • Maand: € 119,99
  • Jaar: € 109,99

Deze prijzen zijn dus bijzonder laag voor een dienst die alle visuele marketing en grafisch ontwerp realiseert, zodat u kosten kunt besparen op grafisch ontwerpers en dure software, terwijl uw doorlooptijden sterk worden verkort.

Voeg daarbij het feit dat u wettelijk veilig, professioneel materiaal krijgt voor al uw marketingmedia zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over auteursrechten of het regelen van aparte abonnementen en facturen – een makkelijke keuze dus. Voor de aankoop van een bedrijfslogo en het verzorgen van merkmateriaal voor uw bedrijf is Canva een totaaloplossing die gebruiksvriendelijk en visueel effectief is.

Samengevat is dit een complete oplossing voor de branding van uw bedrijf, die niet alleen intelligent en direct toepasbaar is, maar ook nog eens heel betaalbaar.

Canva Pro 30 dagen gratis! Probeer alle functies op de website van Canva!
Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo