Waarom stockfoto’s kopen – 7 belangrijke redenen

Voor websites, blogs, sociale media en ebooks is stockfoto's kopen een goede oplossing. De vraag naar rechtenvrije foto's in hoge resolutie tegen redelijke prijzen is sterk toegenomen. Steeds meer bedrijven kopen stockfoto's bij Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock om auteursrechtelijke problemen te voorkomen.

Deze beeldbanken hebben een collectie van meer dan 100 miljoen stockfoto's en illustraties die u met o.a. een jaarabonnement of credits kunt downloaden voor commerciële toepassingen.

Dit zijn de voordelige prijzen van de beste websites voor afbeeldingen:

Beeldbank

Max. aantal downloads

Prijs per foto

Download limiet

Duur van het abonnement

StockPhotoSecrets logo

200 per dag

€ 0,33

Jaarlijks

1 jaar

Shutterstock logo

750 per dag

€ 0,21

Maandelijks

1 jaar

iStock logo

750 per dag

€ 0,23

Maandelijks

1 jaar

Ongelimiteerd

Maandelijks

1 maand

123RF logo

750 per dag

€ 0,24

Maandelijks

1 jaar

Adobe Stock logo

750 per dag

€ 0,22

Maandelijks

1 jaar

Photocase logo

Onbeperkt

€ 6,87

Onbeperkt

Geen abonnementen

De gevaren van gratis afbeeldingen van het internet zijn veel groter dan de financiële voordelen.  Wilt u gratis rechtenvrije foto's, dan zijn er veel webaites waar u gratis afbeeldingen kunt downloaden.

Maar ook bij grote beeldbanken kunt u gratis foto's downloaden (o.a. Shutterstock, Adobe Stock en iStock).

De aankoop van stockfoto's voor minder dan 1 euro met alle hieronder genoemde voordelen is een veel betere manier om uzelf en uw bedrijf te beschermen.

7 redenen waarom afbeeldingen en stockfoto's kopen zoveel voordelen oplevert

1. Tijd

Stockfoto's en illustraties kunnen meteen worden gedownload en daarvoor zijn slechts twee stappen nodig. Bent u niet aangemeld bij een of meerdere beeldbanken, dan kunt u zich direct gratis aanmelden en binnen enkele seconden credits of abonnementen bestellen.

Heeft u snel stockfoto's nodig, dan is het zoeken, kopen en downloaden snel en makkelijk. Mocht u bijvoorbeeld reisfoto's, mensenfoto's, natuurfoto's of agrarische foto's nodig hebben, dan is het online kopen van hoge kwaliteit rechtenvrije stockfoto's via een abonnement of credits de simpelste manier.

2. Keuze

stockfoto's kopen

De grootste beeldbanken hebben collecties met meer dan 100 miljoen stockfoto's, illustraties, vectoren, muziek en video's. Op geen enkele andere plek kunt u zo'n keuze aan stockfoto's kopen! Deze websites voor afbeeldingen hebben geavanceerde zoekmachines om snel de juiste foto te vinden.

De collecties zijn divers en bestrijken alle mogelijke onderwerpen, locaties, emoties en kleuren. Het advies is om u bij veel stockfotobureaus aan te melden, zodat uw keuze nog groter is. Elke beeldbank heeft eigen collecties met unieke foto's. Aanmelden op meerdere sites heeft als voodeel dat u wordt geïnformeerd als er een speciale aanbieding van een aanbieder van rechtenvrije foto's. Tevens is het voordelig omdat u bij een aantal elke maand een gratis afbeelding, illustratie of video op hun site kunt downloaden.

Lees hier meer over gratis rechtenvrije foto's, beeldmateriaal waarvoor niet hoeft te worden betaald.

3. Licenties

Voor elk project zijn er verschillende licentievereisten. De toegang tot rechtenvrije licenties, uitgebreide licenties en Rights Managed-licenties geeft u meer mogelijkheden voor uw projecten, meer bescherming en uitleg over de voor uw project optimale licentie. Elke foto/afbeelding die u downloadt heeft een standaardlicentie, rechtenvrij, waardoor u beschermd bent overeenkomstig de voorwaarden en bepalingen van de beeldbank.

De Google-foto's die van het internet zijn geplukt, beschikken niet over deze elementaire en benodigde licentiebescherming en het gebruik ervan kan u veel meer kosten dan de aankoop van een stockfoto!

4. Model releases 

Bij aanschap van een rechtenvrije foto (standaardlicentie) worden deze afbeeldingen geleverd met de vereiste model- en eigendomsreleases. Releases zijn wettelijke overeenkomsten van de eigenaren of modellen van het onroerend goed waarbij zij bevestigen dat zij akkoord gaan met het gebruik van hun foto's onder algemene voorwaarden. Releases vormen de onmisbare beeldbescherming voor elke bedrijfsreclame- en marketingcampagne.

5. Voordelen van een lidmaatschap

Een gratis lidmaatschap levert u bij veel beeldbanken voordelen op. Veel beeldbanken hebben nieuwsbrieven, gratis foto's, nieuwe foto's en stockfoto-informatie waar alleen geregistreerde leden profijt van kunnen trekken. iStockphoto, Shutterstock, Thinkstock en Adobe Stock zijn enkele websites die elke week gratis afbeeldingen ter beschikking stellen. Het lidmaatschap is gratis totdat u stockfoto's van de betreffende beeldbank wilt kopen.

6. Fotografen en ontwerpers

Iedere beeldbank heeft een groot aantal fotografen en ontwerpers die een bijdrage aan hun collectie leveren. Door u bij iedere beeldbank te registreren hebt u de mogelijkheid om naar afbeeldingen en stockfoto's van tal van ontwerpers en fotografen te zoeken. Dit is vooral handig als u unieke en authentieke afbeeldingen nodig hebt.

7. Koopopties

Iedereen weet dat elke beeldbank verschillende prijsstellingen en licentieprijzen hanteert. Bij Shutterstock kunt u terecht voor goedkope abonnementen, bij 123rf kunt u goedkoop credits kopen, iStock heeft unieke collecties, zoals de Vetta-collectie, en Photocase heeft stomme, hipster, lifestyle en bizarre stockfoto's in het aanbod opgenomen. Zodra u met de voordelen van elk van deze beeldbanken bekend bent, kunt u uw gratis lidmaatschap aanwenden om te profiteren van de voordelige opties die elk ervan biedt

Stockfoto's kopen heeft veel meer dan de 7 genoemde voordelen. Hoe meer ervaring u als gebruiker van beeldbanken opdoet, hoe meer u profiteert van uw lidmaatschap bij verschillende beeldbanken en de aankoop van afbeeldingen, foto's of illustraties. En stockfoto's kopen kan heel goedkoop, zoals u in ons overzicht van de goedkoopste beeldabonnementen 2024 kunt zien.

Krijg 210 beelden in hoge resolutie voor slechts € 99! Nu plus 10 gratis opschalingen en video's!
NU KOPEN
199 dagen resterend
Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over stockbeelden kopen

🤨 Ik heb een vraag over stockbeelden kopen

🤔 Ik weet niet of stockbeelden kopen iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo