Waarom stockfoto’s kopen – 7 belangrijke redenen

Voor websites, blogs, sociale media en ebooks is stockfoto's kopen een goede oplossing. De vraag naar afbeeldingen is sterk toegenomen en steeds meer mensen kopen stockfoto's bij Shutterstock, StockPhotoSecrets, 123RF, iStock en Adobe Stock om auteursrechtelijke problemen te voorkomen.

De gevaren van gratis afbeeldingen van het internet zijn veel groter dan de financiële voordelen.  Wilt u gratis foto's, dan zijn er veel webaites waar u gratis afbeeldingen kunt downloaden.

Maar ook bij grote beeldbanken kunt u gratis foto's downloaden (o.a. Shutterstock, Adobe Stock en iStock).

De aankoop van stockfoto's voor minder dan 1 euro met alle hieronder genoemde voordelen is een veel betere manier om uzelf en uw bedrijf te beschermen.

7 redenen waarom afbeeldingen en stockfoto's kopen zoveel voordelen oplevert

1. Tijd

Stockfoto's en illustraties kunnen meteen worden gedownload en daarvoor zijn slechts twee stappen nodig. Bent u niet aangemeld bij een of meerdere beeldbanken, dan kunt u zich direct gratis aanmelden en binnen enkele seconden credits of abonnementen bestellen. Heeft u snel stockfoto's nodig, dan is het zoeken, kopen en downloaden snel en makkelijk. Mocht u bijvoorbeeld reisfoto's, mensenfoto's, natuurfoto's of agrarische foto's nodig hebben, dan is het online kopen van stockfoto's de simpelste manier om dit te doen.

2. Keuze

stockfoto's kopen

De grootste beeldbanken hebben databases met miljoenen stockfoto's en -afbeeldingen. Op geen enkele andere plek kunt u zo'n keuze aan stockfoto's kopen! Deze websites voor afbeeldingen hebben geavanceerde zoekmachines om snel de juiste foto te vinden. De collecties zijn divers en bestrijken alle mogelijke onderwerpen, locaties, emoties en kleuren. Het advies is om u bij veel stockfotobureaus aan te melden, zodat uw keuze nog groter is. Elke beeldbank heeft eigen collecties met unieke foto's. Met meerdere lidmaatschappen bent u verzekerd van de juiste foto's.

3. Licenties

Voor elk project zijn er verschillende licentievereisten. De toegang tot rechtenvrije licenties, uitgebreide licenties en Rights Managed-licenties geeft u meer mogelijkheden voor uw projecten, meer bescherming en uitleg over de voor uw project optimale licentie. Elke foto die u downloadt heeft een standaardlicentie, rechtenvrij, waardoor u beschermd bent overeenkomstig de voorwaarden en bepalingen van de beeldbank. De Google-foto's die van het internet zijn geplukt, beschikken niet over deze elementaire en benodigde licentiebescherming en het gebruik ervan kan u veel meer kosten dan de aankoop van een stockfoto!

4. Releases 

Bij aanschap van een rechtenvrije foto (standaardlicentie) worden deze afbeeldingen geleverd met de vereiste model- en eigendomsreleases. Releases zijn wettelijke overeenkomsten van de eigenaren of modellen van het onroerend goed waarbij zij bevestigen dat zij akkoord gaan met het gebruik van hun foto's onder algemene voorwaarden. Releases vormen de onmisbare beeldbescherming voor elke bedrijfsreclame- en marketingcampagne.

5. Voordelen van een lidmaatschap

Een gratis lidmaatschap levert u bij veel beeldbanken voordelen op. Veel beeldbanken hebben nieuwsbrieven, gratis foto's, nieuwe foto's en stockfoto-informatie waar alleen geregistreerde leden profijt van kunnen trekken. iStockphoto, Shutterstock, Thinkstock en Adobe Stock zijn enkele websites die elke week gratis afbeeldingen ter beschikking stellen. Het lidmaatschap is gratis totdat u stockfoto's van de betreffende beeldbank wilt kopen.

6. Fotografen en ontwerpers

Iedere beeldbank heeft een groot aantal fotografen en ontwerpers die een bijdrage aan hun collectie leveren. Door u bij iedere beeldbank te registreren hebt u de mogelijkheid om naar afbeeldingen en stockfoto's van tal van ontwerpers en fotografen te zoeken. Dit is vooral handig als u unieke en authentieke afbeeldingen nodig hebt.

7. Koopopties

Iedereen weet dat elke beeldbank verschillende prijsstellingen en licentieprijzen hanteert. Bij Shutterstock kunt u terecht voor goedkope abonnementen, 123rf heeft goedkope credits, iStock heeft unieke collecties, zoals de Vetta-collectie, en bij Photocase kunt u terecht voor stomme, hipster, lifestyle en bizarre stockfoto's. Zodra u met de voordelen van elk van deze beeldbanken bekend bent, kunt u uw gratis lidmaatschap aanwenden om te profiteren van de voordelige opties die elk ervan biedt

Stockfoto's kopen heeft veel meer dan de 7 genoemde voordelen. Hoe meer ervaring u als gebruiker van beeldbanken opdoet, hoe meer u profiteert van uw lidmaatschap bij verschillende beeldbanken en de aankoop van afbeeldingen, foto's of illustraties. En stockfoto's kopen kan heel goedkoop, zoals u in ons overzicht van de goedkoopste beeldabonnementen 2022 kunt zien.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over stockbeelden kopen

🤨 Ik heb een vraag over stockbeelden kopen

🤔 Ik weet niet of stockbeelden kopen iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo