Wat betekent de term Microstock?

Hoewel u misschien wel bekend bent met de term stockfotografie, bestaat de kans dat u nog nooit van de term “microstock” hebt gehoord. Velen denken bij deze term aan de lage prijs van foto's. Met alles wat nu voor iedereen op het internet toegankelijk is, wordt microstock de norm voor het verlenen van licenties voor stockfotografie.

Micro…..wat?

Weliswaar is micro-stockfotografie een relatief nieuwe term, maar deze hele sector is ook nieuw. Voor veel mensen betekent microstock niet alleen goedkoop, maar ook all-inclusive, aangezien allerlei soorten fotografen hun foto's kunnen aanbieden voor gebruik in plaats van het exclusieve materiaal dat de meeste sites eerder aanboden.

Microstock sites en prijzen

microstock beeldbanken

Enkele beeldbanken die als grote micro-stockbureaus worden aangemerkt zijn Shutterstock, iStock, 123rf, Adobe Stock en Stockphotos.com (bekijk hier ons overzicht met de beste beeldbanken ter wereld). Over het algemeen zijn de beelden vanaf €1 verkrijgbaar, zodat de afbeeldingen voor iedereen binnen handbereik zijn, ongeacht de behoefte. Doordat de beelden voordelig zijn, kan iedereen toegang krijgen tot deze foto's en ze gebruiken voor allerlei doeleinden.

Gelukkig zijn deze schitterende afbeeldingen dankzij de geavanceerde technologie direct door iedereen te downloaden en te gebruiken. Stockfoto's zijn een revolutionaire manier om via stockfotografie uw boodschap over te brengen aan uw doelgroep – en nu veel goedkoper dan ooit. Stockfotografie heeft voor een grote ommekeer gezorgd voor wie ze gebruikt om te kunnen adverteren en potentiële klanten aan te spreken.

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo