8 positieve visuele ideeën voor communicatie en inspiratie tijdens deze Corona-pandemie

De pandemie met het Coronavirus – tevens bekend als COVID-19 – heeft een groot deel van de wereld in de greep van quarantaine en preventieve isolatie. Bepaalde gebieden worden zwaarder getroffen dan andere, maar de wereldwijde bevolking volgt het nieuws over de uitbraak op de voet.

Dit nieuws kan angstig en zenuwslopend zijn, en de lockdown is niet bevorderlijk voor de algemene stemming. Hoewel het verantwoord en respectvol communiceren een must is, kunt u als creatieve ontwerper of ondernemer ervoor kiezen om geen aanleiding tot nog meer spanning en zorgen te geven.

In plaats daarvan kan u kiezen voor het creëren van positieve gevoelens om uw publiek een beter gevoel te geven en zich te concentreren op positieve dingen. Deze opluchting kan ook zakelijk gezien tot betere resultaten leiden.

Om u hierbij te helpen presenteren wij u hier 8 positieve visuele ideeën voor uw visuals tijdens de COVID-19 pandemie.

Klein budget? Hier vindt u de Corona-hulplijst met gratis designtools voor ondernemingen.

Thuis is waar uw hart is

Tijdens ons werk of op school, boodschappen doen, bestellingen doen, naar de sportschool gaan, iets drinken met vrienden, bij de ouders langsgaan om te kijken hoe het met hen gaat en wat al niet meer, besteden we een groot deel van onze dag buitenshuis.

Moeder en dochter spelen thuis

Copryright mashiki / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Ineens beperkt zijn tot thuisblijven kan voelen alsof u gevangen zit en het idee geven van “opgesloten zitten”. Maar dat is helemaal niet zo erg!

Deze quarantaine is de ideale mogelijkheid om de enige plek op aarde te waarderen waar we ons allemaal op ons gemak voelen: ons huis.

Kat op de arm

Copyright Romina Schwenker / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Denk aan alles wat u lief is dat hier verankerd is en u heeft nooit tijd genoeg om te genieten: uw gezin, uw huisdieren, uw knusse leesstoel… Het comfort en de liefde die u thuis beleeft zijn uniek, er is beslist niets ergs aan om een tijdje lekker thuis te zitten!

De dag beginnen met een lekker kopje koffie

Copyright SianStock / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Onderschat nooit de capaciteit die we als mens hebben om in lastige tijden het beste van de situatie te maken! Een van de mooiste kanten van deze mondiale situatie is onze natuurlijke neiging tot saamhorigheid.


Met teamwork de beste resultaten behalen

Samen touwtrekken

Copyright real-enrico / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Wereldwijd komen mensen samen om een gemeenschappelijke vijand te bestrijden. De sterken doen een stap terug en blijven thuis in de hoop de risicogroepen te beschermen. Iedereen opent zijn raam om een lied te zingen om elkaar eraan te herinneren dat we samen zijn.

De gemeenschapszin leeft nog steeds, en dat is iets wat de moeite van het tonen waard is.

Uit papier gesneden mannetjes

Copyright complize / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.


Technologie voor sociale communicatie

Er is al veel gezegd over hoe technologische ontwikkelingen ons geleidelijk vervreemden van onze menselijke natuur, wat ons verandert in machine-interactieve individuen.

Skypen met oma

Copyright davidpereiras / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Maar deze pandemie bewijst hoe we juist het tegenovergestelde doen, door alle beschikbare technologie ( vooral internet en software tools) te gebruiken om ons virtueel met elkaar verbonden te voelen, omdat fysieke, sociale verwijdering noodzaak is geworden.

Vanaf de bank berichten versturen - positieve visuele ideëen

Copyright Eva Blanco Fotografia. / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Videobellen, chatgesprekken, social media platforms, ze zijn een grote steun voor ons geworden om contacten te onderhouden met degenen van wie we houden en om ons allemaal te verbinden.


Thuis – De nieuwe werkomgeving

Technologie voor het uitvoeren van alledaagse werkzaamheden vanuit huis is in tijden als deze net zo waardevol als de communicatietechnologie en is een echte redder in de nood.

Ontspannen thuiswerken

Copyright Vadim Brown / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Mensen uit allerlei sectoren kunnen vanuit hun eigen huis blijven werken. De alledaagse dingen zoals het doen van boodschappen of het betalen van rekeningen, maar ook bijzondere dingen zoals een medische controle, kunnen met een paar klikken op onze telefoons worden afgehandeld of aangevraagd, en dat alles comfortabel vanuit ons eigen huis.

Vrouw maakt thuis kledingontwerpen

Copyright Criene / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

De lockdown heeft de wereld niet kunnen stoppen met draaien en de mensen niet met hun leven laten stoppen, en dat is zeker iets dat u uw publiek voor ogen wilt houden!


Even tijd voor uzelf nemen

We hebben geconstateerd dat u veel thuis kunt doen… maar u krijgt ook de zeldzame kans om helemaal niets uit te voeren.

Tijd voor een kopje koffie

Copyright Lissy74 / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

De quarantaine en de eigen isolatie vormen het ideale scenario om u te richten op onthaasten, ontspannen en ontstressen, en om wat tijd aan uzelf te besteden.

Jonge vrouw kijkt op haar laptop in bed

Copyright Vapi / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Het lezen van een boek dat al maanden op uw tafel heeft gelegen. Een bubbelbad nemen zonder enige haast. Het alsnog bekijken van die geweldige Netflix-serie die u nooit heeft uitgekeken. Rondhangen zonder u schuldig te voelen.

Yoga oefeningen in de ochtend

Copyright SianStock / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

De schoonheid van het leven zit ook in die momenten.


Waardering voor medisch personeel

Een andere groot positief aspect in deze onzekere wereld is de manier waarop mensen hun lof en dankbaarheid betuigen aan de mensen die voor ons zorgen.

Jonge arts met handen op zijn hart

Copyright Gelpi / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Artsen, verpleegkundigen, technici, paramedici, brandweermannen, maar ook de politie en het leger, leveranciers van voedsel en elementaire benodigdheden, iedereen die zich kwetsbaar opstelt om de rest te beschermen.

Verpleegkundige met stoffen hart in handen

Copyright ndanko / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Ze verdienen ons respect, zowel nu als in de toekomst. Dus het is fantastisch om te zien dat ze dat krijgen.


De aarde komt op adem

Veel fotografen, journalisten en burgers hebben de duidelijke en verpletterende impact van steeds minder mensen en minder menselijke activiteiten op het milieu waargenomen.

Autoweg door de bossen met op de achtergrond een stad

Copyright derProjektor / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

De kanalen van Venetië zijn weer groen geworden en er zwemmen weer zwanen en eenden in. Grote groepen herten zijn gespot en slenteren wat onwenning door de straten in de Verenigde Staten, de intens vervuilde stadslucht begint weer zuiver te worden.

Door een glazen bol kijken

Copyright nanihta / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

De aarde komt tot rust en gebruikt die om te herstellen. Het is een praktische les die we moeten leren, maar ook een prachtig inspirerend moment om te beleven.

Schapen lopen door de stad

Copyright christina kohnen / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.


Vier het leven

“Wat is het eerste wat u zult doen als dit alles voorbij is?” – U hebt zichzelf deze vraag de afgelopen dagen zeker één keer gesteld en beantwoord. Dit is een van de dingen die meestal bij ons opkomt terwijl we op het einde van de pandemie wachten.

Een gezellig feestje met vrienden buiten

Copyright davidpereiras / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

En het is een krachtig geestverruimend middel om te verkennen. Met de planning voor wanneer we weer naar buiten kunnen, gaan we ons vrolijker voelen en hopen we erop dat het goed zal gaan.

Strandwandeling met vrienden

Copyright manupadilla / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Een barbecue met al uw familie en vrienden? Een dagje shoppen? Een wandeling in een mooi natuurgebied? Noem maar op. Afbeeldingen die inspiratie geven voor de mooiste verwachtingen na de pandemie zijn een absolute topper.

Jonge man maakt wandeling in een bergweide

Copyright Jo3rch / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.


Bonus: Waar vind u fantastische foto's voor positieve visuele ideëen?

Nu U onze lijst met suggesties heeft gezien, kunnen we het kort hebben over waar we stockfoto's kunnen verkrijgen om mooie visuele beelden te creëren waarmee we de stemming kunnen verbeteren.

We kunnen u ons overzicht met de 20 beste stockfotosites aanraden, stuk voor stuk betrouwbaar en met enorme beeldcollecties.

www.photocase.com homepage

Maar er is één beeldbank waar u niet veel tijd kwijt bent aan het zoeken naar pareltjes om uw visie werkelijkheid te laten worden, en dat is Photocase: een Duitse beeldbank dat zich onderscheidt door uniek, kunstzinnig en sprankelend beeldmateriaal.

U kunt bij Photocase door duizenden eigenzinnige, grappige en topkwaliteit foto's browsen die de realiteit en de mensheid weergeven. U heeft zojuist een voorproefje gehad van hun collectie, want alle afbeeldingen van dit artikel zijn afkomstig van Photocase!


Inspireer uzelf en anderen met deze 8 positieve visuele ideëen

Bedenk dat in tijden als deze, u moet beslissen hoe u uw communicatie, marketing en visuals in het algemeen in een context plaats. Wij hebben de indruk dat er veel mensen zijn die de schaduwkanten van de pandemie en de daaruit voortvloeiende quarantaine verdoezelen.

De positieve kant is zowel een welkome verlichting voor uw doelgroep als een gouden kans voor uw merk.

Wij hopen dat deze 8 positieve visuele ideeën u bij uw werk zullen inspireren en dat u anderen zult inspireren door uw content. En wij zien uw positieve concepten graag tot stand komen!

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over de positieve visuele ideeën voor communicatie en inspiratie

🤨 Ik heb een vraag over de positieve visuele ideeën voor communicatie en inspiratie

🤔 Ik weet niet of de positieve visuele ideeën voor communicatie en inspiratie iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo