9 onbekende beeldbanken die u zeker moet kennen!

Behalve de grote beeldbanken als iStock, Shutterstock, 123RF en Adobe Stock, zijn er ook een aantal interessante en creatieve onbekende beeldbanken die schitterend beeldmateriaal tegen zeer scherpe prijzen aanbieden. Met deze 9 onbekende beeldbanken moet u zeker kennismaken!

9 beeldbanken
In dit artikel presenteren wij u graag een selectie van deze kleinere en onbekende beeldbanken. Laat u door ons inspireren!1. Photocase

Photocase screenshot website

De beeldbank Photocase uit het Duitse Berlijn is één van de onbekende beeldbanken en het juiste adres voor originele, authentieke, realistische foto's, die verfrissend anders zijn dan de meeste andere standaard stockfoto's.

Als u een kijkje neemt bij de verschillende fotocollecties, zoals Hyper-Still-Life, Natural Stock Photos (fototrend 2019), Conceptual Images, Book Covers, Sustainability, dan zult u enthousiast raken over de verbeeldingskracht van de foto's en ook veel inspiratie opdoen voor uw eigen projecten. De strenge selectiecriteria zijn een garantie dat er uitsluitend creatieve afbeeldingen met exceptionele motieven worden aangeboden.

Alle foto's van Photocase kunt u direct of nog voordeliger met credits (kunstvaluta) kopen. Deze afbeeldingen van deze beeldbank zijn in de volgende drie resoluties verkrijgbaar: S (bijv. voor websites), M (bijv. een afdrukresolutie voor een hele pagina) en L (maximale resolutie). U kunt het beeldmateriaal met 1. credits of 2. Euro's (nieuw) kopen.

1. Credits

U kunt bij Photocase credits downloaden. De credits worden aan uw account toegevoegd en als u een afbeelding downloadt worden de verschuldigde credits in mindering gebracht. De prijs van de foto's is 5, 10 of 15 credits, wat afhankelijk is van het beeldformaat.

Photocase prijzen credits

U kunt veel geld besparen als u kiest voor een groter creditpakket. De creditprijs wordt zo een stuk voordeliger, en dus ook de fotoprijs. De prijs van afbeelding in de M-resolutie is bij aanschaf van een pakket met 25 credits €20,- per stuk, maar bij aankoop van een pakket met 250 credits kost diezelfde afbeelding nog slechts €16,-. Dat is zo'n 20% voordeel!

Photocase prijzen credits

2. Afrekenen met Euro's

Klik in de resultatenlijst op de afbeelding die u wilt hebben, kies het gewenste beeldformaat (of selecteer extra's) en reken vervolgens het weergegeven bedrag online in Euro's af.

Photocase prijzen afbeeldingen - onbekende beeldbanken

MEER NUTTIGE INFO OVER PHOTOCASE
Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

terug naar menu ↑

2. StockPhotoSecrets Shop

StockPhotoSecrets Shop screenshot website

StockPhotoSecrets is één van de onbekende beeldbanken een prima alternatief voor de grote beeldbanken en verrast met een goede prijs-kwaliteitverhouding en duidelijke prijsstelling. StockPhotoSecrets Shop heeft een collectie van meer dan 5 miljoen handmatig geselecteerde foto's, illustraties, vectoren, lettertypen en zelfs video's van topkwaliteit.

Alle afbeeldingen van StockPhotoSecrets zijn als afbeeldingspakket met 5, 10 en 25 afbeeldingen verkrijgbaar, maar ook als voordelig maand- of jaarabonnement.

StockPhotoSecrets Shop afbeeldingspakketten prijzen

Maar het meest bespaart u met het afsluiten van een jaarabonnement van 500 downloads per maand. Hiermee bespaart u €445,- ten opzichte van het maanabonnement van dezelfde grootte en de prijs per afbeelding bedraagt hierbij slechts €0,12 per stuk!

StockPhotoSecrets Shop prijzen

Maar ook als u een kleiner aantal afbeeldingen nodig hebt, biedt StockPhotoSecrets u een fantasticshe oplossing met de speciale aanbieding 99club waarmee u 200 rechtenvrije afbeeldingen voor slechts €99,- per jaar kunt downloaden en voor altijd blijven gebruiken. Deze speciale aanbieding is bedoeld voor iedereen die permanent over een aantal afbeeldingen wil beschikken, maar geen maandelijks beeldabonnement wilt afsluiten.

MEER NUTTIGE INFO OVER STOCKPHOTOSECRETS
99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
27 dagen resterend

terug naar menu ↑

3. Stockfresh

Stockfresh screenshot websiteStockfresh is een relatief nieuwe beeldbank geleid door geroutineerde veteranen: de oprichters van Stockfresh richtten ook al stock.xchng en stockXpert op. De prijsstelling is simpel en flexibel. U kunt afbeeldingen kopen via credits, maar ook een abonnement afsluiten van 5 tot 25 foto's per dag met een maandelijkse of jaarlijkse looptijd. Het meest flexibele creditpakket is het pakket met 50 credits voor € 40,49 en het beeldabonnement met 10 afbeeldingen per maand voor slechts € 27,- is één van hun populairste abonnementen.

Ongeacht wat voor u de meest gecshikte aanbieding is, credits of een abonnement, Stockfresh biedt u diverse betalingsopties. U kunt afrekenen met alle bekende creditcards, PayPal, Skrill en zelfs per bankoverschrijving.

stockfresh prijzen

MEER NUTTIGE INFO OVER STOCKFRESH
  • Meld u hier gratis aan bij Stockfresh.
  • Hier vindt u de Stockfresh aanbiedingen en prijzen.

terug naar menu ↑

4. YAY Images

YAY Images screenshot website

YAY Images is een van de 9 onbekende beeldbanken en heeft sinds de oprichting vijf jaar geleden een bestand van maar liefst 11 miljoen rechtenvrije afbeeldingen en vectoren opgebouwd. Het beeldmateriaal is afkomstig van 11.000 fotografen uit meer dan 80 landen.

U kunt bij YAY Images 3 abonnementsvorm en verkrijgen met volstrekt andere gelimiteerde aantallen dan die van de concurrentie. Zij bieden de volgende maandabonementen: Mini (20 afbeeldingen voor $19,- per maand), More (35 afbeeldingen voor $29,-) en Mighty (70 afbeeldingen voor $49,-). De prijzen zijn respectievelijk $0.95, $0.83 en $0.70 per afbeelding.

YAY Images prijzen

MEER NUTTIGE INFO OVER YAY IMAGES

terug naar menu ↑

5. Mostphotos

MostphotosMostphotos screenshot website is een Zweedse beeldbank met een collectie van meer dan 25 miljoen afbeeldingen. Het aanbod varieert van een download pakket met een bepaald aantal afbeeldingen, een maandabonnement van 10 of 250 afbeeldingen (respectievelijk $73,- en $249,-) tot losse afbeeldingen.

Speciaal aan deze beeldbank: Bij elk van deze opties krijgt u toegang tot meer dan 25 miljoen rechtenvrije afbeeldingen. U mag alle afbeeldingen die u hebt gekocht voor altijd blijven gebruiken, krijgt een onbeperkt aantal gebruikersaccounts en u kunt altijd rekenen op gratis ondersteuning.

Mostphotos aanbiedingen en prijzen

MEER NUTTIGE INFO OVER MOSTPHOTOS
  • Ontdek hier de Mostphotos aanbiedingen en prijzen.

terug naar menu ↑

6. Pixta

PixtaPixta screenshot website is een beeldbank uit Japan die zich tot nu toe heeft geconcentreerd op de Aziatische markt, maar sinds een tijdje ook steeds actiever op de Europese markt is geworden. Het licentiemodel dat ze hanteren is duidelijk en simpel, het beeldmateriaal is te verkrijgen als losse afbeelding door middel van prepaid creditpakketten en beeldabonnementen. Hoewel het beeldmateriaal veelzijdig is, zijn vooral georiënteerd op Azië. Zoekt u afbeeldingen die een Oosterse flair en sfeer ademen, dan moet u zeker Pixta proberen.

De beeldformaten die Pixta aanbiedt zijn: S, M, L, XL en V (vectoren). De prijs en de toepassing staan per beeldformaat weergegeven, zodat u precies weet welk formaat afbeelding u moet hebben. Op het eerste screenshot ziet u de prijzen van de losse afbeeldingen en de creditpakketten. En Pixta biedt abonnementen aan met looptijden van 30, 90 en 360 dagen en met downloadopties van 10, 50, 350 en 750 afbeeldingen per maand.

1. De prijzen van losse afbeeldingen

Pixta losse afbeeldingen prijzen

2. De prijzen van creditpakketten

Pixta credits prijzen

3. De prijzen van beeldabonnenten

Pixta beeldabonnementen prijzen

MEER NUTTIGE INFO OVER PIXTA
  • Ontdek hier de prijzen van de losse foto's en abonnementen van Pixta (Klik op “Sizes and Pricing” onderaan de pagina onder “For Customers”.)

terug naar menu ↑

7. Photodune 

Photodune screenshot website

Photodune is eigendom van de Envato Group die online marktplaatsen voor foto's, video's en audiobestanden aanbiedt, maar ook ontwerpen en logo's biedt. Inmiddels maken meer dan 3 miljoen personen gebruik van hun diensten voor het ontwerpen van websites, advertenties of verkoopproducten. De beeldbank heeft miljoenen afbeeldingen die u al voor $2,- voor webformaten tot $9,- voor extra grote resoluties kunt kopen. U zult op de website geen prijslijsten vinden. Maar als u op een foto klikt, wordt de prijs van de betreffende foto weergegeven en kunt u met het volgen van de aangegeven stappen de foto kopen.

Dit is een voorbeeld:

Photodune screenshot foto

Zoals u in dit voorbeeld kunt zien kost deze foto $5,- en u kunt kiezen tussen een Regular en Extended licentie. De keuze van de licentie hangt uiteraard af van het gebruiksdoel van de foto.

MEER NUTTIGE INFO OVER POSTDUNE
  • Ontdek hier alles wat u over Photodune moet weten.

terug naar menu ↑

8. GL Stock Images

Glstock screenshot website

GL Stock Images is in het leven geroepen als GraphicLinkovers en is intussen uitgegroeid tot een veelzijdige beeldbank met meer dan 4 miljoen afbeeldingen. Opmerkelijk is het Fair Trade-concept: de betreffende kunstenaars ontvangen een commissie ter hoogte van 40% over de betaalde prijzen en dat is aanzienlijk meer dan gebruikelijk in deze sector. De prijzen van de afbeeldingen worden Amerikaanse dollars weergegeven, GL Stock hanteert dan ook bewust geen ingewikkeld prepaid systeem. Hieronder vindt u de aanbiedingen en prijzen die GL Stock Images voor haar creditpakketten hanteert. U kunt eveneens zien dat een creditpakket met 1000 credits u de hoogste besparing oplevert.

GL Stock Images prijzen

MEER NUTTIGE INFO OVER GL STOCK IMAGES
  • Ontdek hier alles wat u moet weten over GL Stock Images.

terug naar menu ↑

9. Stocksy United

Stocksy screenshot website

Stocksy United is een van die onbekende beeldbanken met een totaal nieuwe aanpak: de voormalige oprichter en manager van iStockphoto van Getty Images en Saatchi Online, Bruce Livingstone, geeft leiding aan het nieuwe bedrijf dat in 2013 is opgericht en waarin de vertegenwoordigde fotografen geen leveranciers maar mede-eigenaren van het stockfotobureau zijn. Het beeldmateriaal van Stocksy United is authentiek en toont realistische scènes in plaats van clichés of objecten met een witte achtergrond.

Stocksy biedt haar afbeeldingen in 4 beeldformaten aan (Small, Medium, Large en X-Large) en heeft een simpele prijsstelling. De prijzen variëren van $15,- voor een Small-foto geschikt voor blogs en artikelen tot $125, – voor X-Large afbeeldingen die u kunt gebruiken voor onder andere het printen van een pagina, poster of billboard. Naast afbeeldingen biedt deze beeldbank ook video's en uitgebreide licenties aan.

Mocht u per ongeluk een te klein formaat afbeelding hebben gekocht of gedownload, dan leest u in dit artikel hoe u een kleinere afbeelding vergroot.

stocksy prjzen

MEER NUTTIGE INFO OVER STOCKSY UNITED
  • Hier vindt u alle benodigde informatie over Stocksy United.

terug naar menu ↑

Conclusie

Onbekend maakt onbemind. Daarom hebben we hier in het kort een aantal onbekende beeldbanken met fraaie fotocollecties voor u op een rijtje gezet. Elk van deze fotosites is het bekijken meer dan waard, omdat ze stuk voor stuk aantrekkelijke aanbiedingen en scherpe prijzen bieden.

Wilt u na het bekijken van deze lijst met onbekende beeldbanken toch nog een aantal andere fantastische optie willen bekijken, dan adviseren wij u onze lijst met beste stockfoto websites met voor elk wat wils. Toch liever een stockfotosite met een Nederlandstalige klantenservice? Bekijk dan het overzicht met de beste Nederlandse beeldbanken.

Bent u benieuwd hoe u uw resultaten van uw internetcampagnes kunt verbeteren? Bekijk dan onze zeer informatieve artikelen over de perfecte marketing afbeeldingen en succesvolle Google-advertenties. In beide artikelen vindt u een aantal nuttige tips die het overwegen waard zijn.

Als ingewijde op het gebied van stockfoto's wil ik met mijn online magazine Stockfotos.nl u als koper van afbeeldingen graag inzicht geven in de wereld van beeldbanken en u helpen de beeldbank te vinden die bij u past.

Stockfoto's