De beste 99Designs alternatieven voor het inhuren van een grafisch ontwerper 2024

Als ondernemer of als u uw merk of project op een zo professioneel mogelijke manier wilt presenteren, is grafische vormgeving absoluut een must.

Zonder de ontwerpvaardigheden om uw eigen logo, website en beeldmateriaal te ontwerpen, zult u een in-house ontwerper moeten inhuren – onhaalbaar als u met een beperkt budget werkt – of een beroep moeten doen op freelance werkende grafische ontwerpers.

Een ontwerper inhuren kan duur en omslachtig zijn. Op internet bieden talloze grafisch ontwerpers hun diensten aan, terwijl een eigen ontwerpafdeling ook kosten met zich meebrengt. Platforms zoals 99Designs zijn in opmars om dit proces een stuk eenvoudiger te maken en leveren grafisch ontwerp diensten goedkoper, simpeler en sneller.

Bovendien hebben ze doorgaans geweldige ontwerpers in dienst voor de beste ontwerpen zoals uw eigen logo, ontwerp op maat, het benodigde bestandsformaat en uw ontwerpvoorkeuren. Ook kunt u vaak ontwerpers uitnodigen en concurrerende ontwerpers een ontwerp laten maken, zodat u de beste ontwerpers kunt vinden tegen de scherpste prijs. Mocht u beginnen als grafisch ontwerper, dan is dit platform wellicht een goed startpunt omdat zij ook een goed platform doorlichtingsproces hebben.

Er zijn andere bedrijven die soortgelijke diensten aanbieden, en die een uitstekend alternatief zijn. In dit overzicht presenteren wij u onze selectie van de beste 99Designs alternatieven.

99Designs alternatieven – beknopt overzicht

In ons overzicht van 99Designs alternatieven vindt u verschillende opties en bijzonderheden over deze alternatieven. Hebt u nu geen tijd om dit overzicht door te nemen, dan vindt u hier een snelkoppeling met het beste alternatief voor uw behoeften:

  • Goedkoper dan 99Designs: Bij Fiverr kunt u bijvoorbeeld een logo krijgen voor tussen de $30 en $50.
  • Sneller dan 99Designs: DesignPickle – U krijgt uw ontwerp met he geodkoopste plan in 1-2 werkdagen, en al in 1 dag in geval van een Pro-abonnement.
  • Betere kwaliteit dan 99Designs: Designbro – Deze onderneming heeft uitsluitend de beste vakmensen in dienst, wat blijkt uit de kwaliteit van de geleverde ontwerpen.

Dat is niet meer dan een kort overzicht. We hebben nog een aantal andere alternatieven die interessant zijn en meer informatie over elk van deze websites. Lees verder!

Waarom voor een 99Designs alternatief kiezen voor grafisch ontwerp?

99designs logo

99Designs is een uitstekend hulpmiddel voor iedereen die een grafische ontwerpdienst zoekt die meteen kan worden ingehuurd en die zo snel mogelijk professionele resultaten oplevert.

Een online platform dat professionele ontwerpers – zoals grafisch ontwerpers, webdesigners, enz. – in contact brengt met ondernemingen en particulieren die gebruik willen maken van dit talent voor het ontwerpen van specifieke ontwerpen, zoals logo's, advertenties, verpakkingen, brochures, websites, enz.

99designs.nl homepage

Hoe werkt het?

  1. U stuurt een ontwerpopdracht in, een beschrijving van de belangrijkste aspecten van wat u wilt maken – denk hierbij aan een merknaam, een logostijl die u aanspreekt, eventuele kleuren die gebruikt moeten worden, enz.
  2. U kunt dan kiezen tussen het bekijken van profielen van ontwerpers, het uitschrijven van een ontwerpwedstrijd voor ontwerpers om hun ideeën in te sturen, of een één-op-één gesprek met een medewerker van 99Designs voor het vinden van de juiste freelance grafisch ontwerper om mee samen te werken.
  3. Nadat u een kunstenaar hebt gekozen, kunt u via meerdere kanalen feedback geven en het ontwerp verfijnen voordat het aan u wordt geleverd.

Het klinkt niet slecht, toch? Maar waarom zou iemand een alternatief voor 99Designs nodig hebben? Er zijn drie punten waarom deze dienst misschien niet geschikt is:

  • Prijs – Ook al is 99Designs veel goedkoper dan de bekende ontwerpstudio's, de prijs is nog steeds aanzienlijk: de voordeligste ontwerpwedstrijden voor logo's kosten $299. Andere websites hebben een vergelijkbaar aanbod, maar dan goedkoper.
  • Ontwerpproces – Het systeem van 99Designs is eenvoudig, maar het blijft een bijzonder systeem. U moet een aantal stappen doorlopen om een ontwerp te laten maken, dat ongeveer twee weken duurt van briefing tot voltooid ontwerp. Mocht dit geen optie voor u zijn, dan is een ander alternatief met een ander verwerkingsproces of snellere levertijden interessant.
  • Portfolio van ontwerpers/kwaliteit van de ontwerpen – Dit platform telt meer dan een miljoen ontwerpers die verschillen in niveau en ervaring en die zich onderscheiden door hun grafische ontwerpstijl. Wanneer u echter het gevoel heeft dat de kwaliteit van het werk dat zij laten zien of op aanvraag uitvoeren niet is wat u wilt, kunt u andere online platforms bezoeken om te zien of daar de ontwerpers werken die beter bij u passen.

De beste 99Designs alternatieven voor grafische ontwerpers

Hieronder vindt u de beste alternatieven voor 99Design voor het MKB en particulieren.

Fiverr – Het goedkoopste alternatief voor grafisch ontwerpers

fiverr logo

Fiverr is een online freelance marktplaats opgericht als een goedkope manier om dingen gedaan te krijgen (niet alleen grafisch ontwerp, ze hebben ook creatieve mensen voor digitale marketing, schrijven, video, muziek, programmeren, enz.). Over de hele linie hanteren ze nog steeds de laagste prijzen.

Enige tijd geleden hebben ze de service uitgebreid met een Pro-versie tegen een hogere prijs, waarbij ontwerpers van een hoger niveau werken en u toegang krijgt tot premium content. U vindt hier nu zowel freelancers op instapniveau als geroutineerde kunstenaars. Een extra voordeel is dat de site een online logo maker heeft.

www.fiverr.com 99designs alternatieven

Prijs: Fiverr geeft de ontwerpers de mogelijkheid om hun eigen prijzen te bepalen. Veel ontwerpers hebben een gedifferentieerd pakket en prijzen per type project (geen uurtarieven). Het is mogelijk om kleine en eenvoudige ontwerpen te laten maken voor slechts $5; de prijs speelt een belangrijke rol als het om kwaliteit gaat.

Geld-terug-garantie: U kunt uw geld laten terugstorten op uw Fiverr-saldo; u moet dit wel aanvragen als u uw geld terug wilt laten storten op de door u geselecteerde betaalmethode.

Een ontwerp laten maken/een ontwerper inhuren: In het hoofdmenu van Fiverr worden diverse diensten aangeboden. In het tabblad Grafisch Ontwerp vindt u een uitgebreide lijst met categorieën en subcategorieën waaruit u kunt kiezen. Nadat u een keuze hebt gemaakt, wordt u gevraagd om ontwerpstijlen te selecteren en filters in te stellen voor het bestandsformaat, het niveau van de ontwerper, de taal en locatie, het budget en de gewenste levertijd. Op basis van deze gegevens toont het systeem u ontwerpers die aan uw wensen voldoen, waarna u een ontwerper kunt uitkiezen voor de creatie van uw ontwerp. U kunt samenwerken op het platform zelf, zodat u feedback kunt geven en bewerkingen kunt laten uitvoeren totdat uw ontwerp helemaal af is.

De populairste soorten ontwerpen: Logo ontwerp en merkidentiteit, website, en app ontwerp schijnen tot de meest gewilde categorieën te behoren. Beeldontwerp – zoals Photoshop bewerking en presentaties – zijn ook populair. U kunt hier fantastische logo ontwerpers vinden om een eigen logo voor u te maken.

Kwaliteit van de ontwerpen: Wie kiest voor het Fiverr Pro-niveau zal ontwerpers van absolute topkwaliteit vinden. Het aantal ontwerpers is hier echter beduidend minder dan bij 99Designs. Globaal genomen zijn de freelancers die dit platform gebruiken van een redelijk tot professioneel niveau.

Fiverr of 99Designs: Bij Fiverr zijn er meer en betere manieren om ontwerpers te filteren die voldoen aan uw wensen en dit voor veel lagere prijzen. Maar 99Designs is een service die gespecialiseerd is in ontwerp; het heeft meer ontwerpers in huis en het niveau is hoger.

DesignPickle – De snelste oplossing

design pickle logo

DesignPickle is een op abonnementen gebaseerde, creatieve werkoplossing voor ondernemingen. Als aanvulling op grafisch ontwerp kunt u er ook terecht voor het maken van illustraties, presentaties en bewegende beelden. Met meer dan 500 grafische ontwerpers van over de hele wereld kunnen ze een onbeperkt aantal ontwerpen en revisies maken, wat erg interessant is. Het belangrijkste voordeel is de snelle doorlooptijd: 1 tot 2 dagen en er wordt zelfs op dezelfde dag geleverd, wat afhangt van het abonnement dat u hebt.

designpickle.com

Prijs: Het basispakket kost $499 per maand en geeft u toegang tot grafisch ontwerp en illustraties op maat, een onbeperkt aantal ontwerpen en revisies en een levertijd van 1-2 dagen. De meer geavanceerde opties (tegen een hogere prijs) geven onder andere toegang tot meer mogelijkheden, een vaste ontwerper, real-time samenwerking en een levertijd op dezelfde dag.

Geld-terug-garantie: Inderdaad, 30 dagen garantie als u niet tevreden bent.

Hoe een ontwerp laten maken/een ontwerper inhuren: Afhankelijk van het abonnement dat u heeft, kunt u een grafisch ontwerp aanvragen of een grafisch ontwerper kiezen met wie u aan de slag gaat. Deze procedure is simpel en het grote verschil is dat Designpickle u ontwerpers toewijst op basis van uw criteria, in plaats dat alle ontwerpers hun concepten indienen. De ontwerpers sturen u vervolgens hun ontwerpen, waaruit u een keuze maakt. Deze sluiten doorgaans aan bij uw ontwerpwensen.

De populairste ontwerpen: Logo ontwerp, branding, sociale media afbeeldingen, advertenties, infographics.

Kwaliteit van de ontwerpen: De ontwerpers die ze in dienst hebben leveren werk van gemiddelde tot professionele kwaliteit.

DesignPickle of 99Designs: De procedure is verschillend. Waar 99Designs meer rechtstreeks is, biedt DesignPickle snellere levertijden en extra diensten. Maar de prijs is wel hoger.

Designbro – Het meest professionele alternatief

designbro logo

Designbro is een online ontwerpdienst met toegang tot een netwerk van uitsluitend professionele ontwerpers. Dit bedrijf is er trots op dat het slechts 5% van de ontwerpers toelaat tot hun platform, zodat uitsluitend de allerbeste kunstenaars met uw creatieve wensen aan de slag gaan.

De website heeft een aantal handige ontwerptools, zoals een merknaam generator, een e-mail handtekening generator en een online logo maker. Wat ze ook goed doen is geld toekennen aan de 3 beste professionele ontwerpers van een aanvraag, waarbij degene aan wie u de voorkeur geeft het grootste bedrag ontvangt.

designbro.nl

Prijs: Ze hanteren verschillende prijsstructuren variërend van starter – 3 tot 5 ontwerpen van minimaal drie verschillende ontwerpers, een onbeperkt aantal revisies – tot een Pro pakket voor 10-14 ontwerpen en priority support. Een Instagram bericht begint bij €99,- en een logo ontwerp is vanaf €249,-.

Geld-terug-garantie: Het is mogelijk om binnen vijf dagen na de bekendmaking van een wedstrijd uw geld terug te vragen als u niet tevreden bent. De terugbetaling is niet mogelijk als u een winnend ontwerp heeft geselecteerd.

Hoe een ontwerp laten maken/huur een ontwerper: Het is mogelijk om een wedstrijd te starten door een gedetailleerde ontwerpopdracht in te dienen, drie finalisten te selecteren (die elk een geldprijs krijgen), en het ontwerp van de winnaar te kiezen – die kunstenaar ontvangt het grootste geldbedrag. Maar u kunt ook door de lijst met ontwerpers bladeren, hun portfolio's bekijken en met de door u gekozen ontwerper gaan samenwerken.

Populairste soorten ontwerp: Logo ontwerpen, branding, website ontwerp, sociale media afbeeldingen.

Ontwerpkwaliteit: Als gevolg van een strikt screeningsbeleid, werken er alleen ontwerpers van zeer hoog niveau op dit platform, en hun werk is daar het bewijs van. De kwaliteit van de ontwerpen is hier enorm.

Designbro of 99Designs: Beide diensten, processen en prijzen zijn vergelijkbaar, maar Designbro richt zich op het topsegment van het ontwerpersspectrum. Zoekt u content van topkwaliteit, dan is Designbro een betere keuze.

Designhill – Een goedkoop alternatief

designhill logo

Designhill is een compleet ontwerpplatform waarmee in alle mogelijke aspecten die nodig zijn voor grafische oplossingen voor bedrijven wordt voorzien. De service is erg flexibel en er zijn verschillende samenwerkingsvormen mogelijk: u kunt wedstrijden starten, een ontwerper inhuren voor een-op-een projecten en zelfs freelance opdrachten plaatsen. Op de website vindt u ook een AI-logomaker en een drukwerkservice.

www.designhill.com

Prijs: Ontwerpwedstrijden vanaf $299 voor 20+ ingezonden ontwerpen. U kunt uw prijs instellen voor één-op-één huur en onderhandelen met de ontwerper van uw keuze, terwijl het platform een commissie van 5% op de overeengekomen prijs inhoudt.

Geld-terug-garantie: Er geldt een 100% geld-terug garantie voor ontwerpwedstrijden tot 60 dagen na de betalingsdatum en op voorwaarde dat u geen winnend ontwerp heeft gekozen.

Hoe kan ik een ontwerp laten maken of een ontwerper inhuren: U kunt een wedstrijd uitschrijven door een omschrijving van uw behoeften in te dienen en conceptuele ontwerpen van belangstellende ontwerpers te ontvangen waaruit u uw favoriet kunt kiezen. Maar u kunt ook direct een ontwerper inhuren door in het bestand met meer dan 270.000 kunstenaars van Designhill te bladeren. U kunt filteren op categorie, sector, expertise en status van de ontwerper en hen uitnodigen om aan uw project te werken.

Populairste ontwerpsoorten: Merk en identiteit, met inbegrip van logo ontwerp, zakelijke ontwerpen, maar ook voor reclame, verpakking, etiketten, websites en apps.

Ontwerpkwaliteit: Er zijn veel kunstenaars van gemiddeld en hoog niveau en zo'n 360 professionele ontwerpers. Bovendien zijn er ontwerpstudio's op het platform actief.

Designhill als alternatief voor 99Designs: Deze twee websites functioneren op vergelijkbare wijze. Maar Designhill is iets goedkoper en heeft een aantal interessante extra functies voor design en gerelateerde diensten.

DesignCrowd – Meer ontwerpen per opdracht

designcrowd logo

DesignCrowd is een online marktplaats voor digitale ontwerpen. Op het platform kunnen wedstrijden worden georganiseerd waarbij freelance grafisch ontwerpers hun creatieve ontwerpen aanbieden voor uw creatieve projecten. Er zijn al meer dan een miljoen freelance ontwerpers aangemeld. U kunt browsen door de database op specialiteit en regio en deze verder filteren op criteria zoals het aantal gewonnen projecten, reviews, ratings, en meer.

www.designcrowd.com homepage

Prijs: De prijs varieert naargelang het te ontwerpen project. Let op! Dit platform heeft een aantal verborgen kosten, o.a. plaatsingskosten van $29 tot $129 (!) en 4% transactiekosten, plus 20% kosten voor projectbeheer voor ontwerpen van meer dan $200 (!).

Geld-terug-garantie: U krijgt tot 60 dagen na de lancering van een wedstrijd uw geld terug als u niet tevreden bent en er geen ontwerpbestanden zijn geleverd. Maar de kosten voor plaatsing en eventuele extra kosten worden niet terugbetaald.

Hoe een ontwerp laten maken/een ontwerper inhuren: Plaats een creatieve opdracht en stel een budget vast. Daarna zullen freelance grafisch ontwerpers een ontwerp voorleggen waaruit u een winnaar kunt kiezen. De website geeft aan dat er per wedstrijd tussen de 25 en 100 inzendingen te verwachten zijn.

Populairste ontwerpen: Logo ontwerp, webdesign, kleinere grafische ontwerpen.

Ontwerpkwaliteit: De ontwerpen lopen uiteen van beginnerswerk tot een professioneler resultaat.

DesignCrowd als een van de 99Designs alternatieven: De werkwijze is nagenoeg identiek aan die van 99Designs, en de prijs lijkt beduidend lager te liggen… als er tenminste geen extra kosten in rekening zouden worden gebracht. Er worden echter wel meer ontwerpinzendingen per wedstrijd beloofd.

Krijg uw perfect ontwerp met de beste 99Designs alternatieven

Met deze 99Designs alternatieven komt u altijd in contact met een professionele ontwerper zonder dat u veel geld hoeft te betalen en weken moet wachten op het eindresultaat.

Vind nu uw nieuwe favoriete ontwerper op deze freelance diensten en laat ons weten welk alternatief u het best bevalt.

Liever zelf ontwerpen?

Canva Logo

Mocht u toch liever zelf een ontwerp voor uw huisstijl, sociale media kanalen, landingspagina of andere commerciële doeleinden willen maken, dan is Canva een geweldige oplossing. Deze service voor het maken van de beste ontwerpen vereist geen enkele evaring in vormgeving en is de favoriete keuze van veel ondernemers en ontwerpers. Hieronder vindt u alle informatie over canva.

Nu Canva Pro 30 dagen gratis! Annuleer je proefabonnement op elk gewenst moment.
Gratis Proefabonnement
17 dagen resterend

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over 99Designs alternatieven

🤨 Ik heb een vraag over 99Designs alternatieven

🤔 Ik weet niet of 99Designs alternatieven iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo