Adobe Creative Cloud Express of Canva – Wat is voor u de beste ontwerptool

Veel gebruikers willen software waarmee ze makkelijk en op één platform visueel marketingmateriaal kunnen maken, zonder dat ze een professionele ontwerper moeten zijn.

De gebruiksvriendelijke ontwerp-apps Adobe Creative Cloud Express of Canva onderscheiden zich als de perfecte oplossingen voor elke gebruiker. Dankzij de drag & drop-editor, de uitstekende sjablonen en de webapps en mobiele apps kunnen grafische ontwerpen worden gemaakt op een manier die met andere apps niet mogelijk is.

We zetten hier Adobe Creative Cloud Express tegenover Canva, zodat u kunt zien welke van de twee het meest interessant en het meest geschikt is voor uw ontwerpactiviteiten.

De technologie heeft een groot aantal oplossingen en hulpmiddelen opgeleverd waarmee de gemiddelde gebruiker makkelijk online grafische bewerkingen kan uitvoeren. Veel gebruikers zullen het erover eens zijn dat er één online ontwerptool is die steeds populairder wordt. En met verschillende Canva alternatieven, is het maken van mooie ontwerpen niet alleen weggelegd voor professionals.

Adobe Firefly

Experimenteer, beeld je in en maak een oneindige reeks creaties met Firefly, een serie creatieve generatieve AI-modellen die naar Adobe-producten komt.

GRATIS Shutterstock Creative Flow + & 10 gratis foto's!

Gratis* Vanaf €29 p/m
*Gratis proefversie van 1 maand voor een jaarabonnement op afbeeldingen met 10 downloads per maand, incl. Creative Flow + gratis.
Ontdek alle mogelijkheden van Shutterstock Creative Flow+, de premium ontwerptool van Shutterstock, die u GRATIS krijgt bij uw gratis proefperiode bij Shutterstock!
Krijg 10 afbeeldingen naar keuze gratis uit de collectie van Shutterstock en 30 dagen premium toegang tot Creative Flow+!
Daarnaast krijgt u op alle Shutterstock abonnementen 15% korting met onze speciale kortingscode. Alle abonnementen worden geleverd met Shutterstock Creative Flow+!
Shutterstock create

Belangrijkste punten uit dit overzicht

Beknopte samenvatting: Adobe Creative Cloud Express of Canva

Op basis van een zorgvuldige vergelijking komen we tot de conclusie dat Canva de meest gebruiksvriendelijke tool is, zelfs voor gebruikers die geen ervaring hebben met grafisch ontwerp. Canva is ideaal voor degenen die de visuele aspecten van hun bedrijf willen verbeteren zonder veel tijd of geld te investeren. Daarnaast biedt het meer sjablonen.

Creative Cloud Express is favoriet bij degenen die meer waarde hechten aan het artistieke aspect van marketing en design en biedt iets krachtigere functies. Bovendien heeft het als voordeel dat het onderdeel is van het Adobe ecosysteem. En de video-editor is superieur.

Wat is Adobe Creative Cloud Express

www.adobe.com homepage

Adobe Creative Cloud Express (voorheen Adobe Spark) is een gebruiksvriendelijke ontwerptool waarbij de belangrijkste en populairste functies van de meest belangrijke Adobe-apps – onder andere Photoshop en Illustrator – worden gecombineerd. Deze versimpelde oplossing maakt het ook voor mensen zonder uitgebreide ontwerpvaardigheden mogelijk het te gebruiken.

Adobe Creative Cloud Express of Canva

De software biedt de mogelijkheid om zowel foto's als te video's bewerken. Bovendien heeft het veel functies voor samenwerking, een groot aantal professionele ontwerpsjablonen en ook vooraf ingestelde elementen.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de gratis afbeeldingen en illustraties die u voor uw ontwerpen en projecten kunt gebruiken en de volledige integratie met Adobe Stock.

De perfecte keuze voor wie de professionaliteit, de functies en de prestige van de producten van Adobe wil hebben – en het ontwerpen met behulp van deze producten – zonder te moeten leren werken met hun professionele programma's. Dit levert zowel een besparing in tijd als in geld op.

Wat is Canva

www.canva.com homepage

Canva is een ontwerpprogramma voor niet-ontwerpers en speelde een voortrekkersrol daarbij. Het online platform beschikt over een geïntegreerde simpele drag-and-drop beeldbewerker, vele miljoenen creatieve bestanden zoals sjablonen, stockfoto's en andere grafische componenten, evenals krachtige premium functies om online marketing eenvoudiger te maken.

Canva gratis

Gebruiksgemak is de belangrijkste troef van de service van Canva. Het kost niet veel tijd en moeite om deze service te leren gebruiken. Er zijn mogelijkheden voor individuele gebruikers, teams en bedrijven.

Canva is eigenlijk een soort van one-stop-shop voor het maken van visuele content. Het is de ideale oplossing voor iedereen die niet veel ervaring en kennis heeft in het ontwerpen van content, maar die toch in korte tijd geweldige afbeeldingen nodig heeft.

Het is de perfecte oplossing voor wie eigen stijl berichten voor sociale media, presentaties, nieuwsbrieven en nog veel meer nodig heeft. Het biedt volop mogelijkheden om te onderscheiden en kan zelfs met teamleden worden gebruikt.

Canva of Creative Cloud Express – vergelijking van de functies

De functionaliteit van Adobe Creative Cloud Express en Canva komt sterk overeen, toch zijn er een paar kleine verschillen. Hier volgt een overzicht.

Gebruiksgemak

www.canva.com homepage

Beide programma's worden gepresenteerd als gebruiksvriendelijk, en dat is ook zo. Toch is Canva het makkelijkst in gebruik. Het heeft vrijwel geen leercurve: u kunt de website openen en met een paar muisklikken beginnen met ontwerpen, zelfs als u nog nooit een beeldbewerker hebt gebruikt, omdat het zeer intuïtief en rechttoe rechtaan is.

De resultaten worden natuurlijk steeds beter als u de moeite neemt om bij te leren – en er zijn tutorials om u daarbij te helpen – maar het is absoluut mogelijk om meteen een acceptabele afbeelding te ontwerpen.

Het gebruiksgemak van Creative Cloud Express is relatief. Het gebruik ervan is zeker VEEL makkelijker dan bijvoorbeeld Adobe's belangrijkste producten zoals Photoshop, waarvoor specifieke vaardigheden en aanzienlijke training vereist zijn, terwijl de lay-out van Express zo intuïtief is dat het niet lang duurt om uit te vinden hoe alles werkt.

Het duurt wel wat langer om met deze app vertrouwd te raken, maar het is ook zo dat hij iets meer geavanceerde functies heeft, ondersteund door Adobe's signature tools. Het werken met lagen is hier bijvoorbeeld een stuk beter dan bij Canva.

Adobe Creative Cloud Express of Canva – de Canva beeldbewerker is het meest gebruiksvriendelijk!

Beeldbewerker

Deze programma' s zijn bedoeld om op een eenvoudige en snelle manier beeldmateriaal te maken voor specifieke behoeften – presentaties, cv's, flyers, visitekaartjes, posters, logo's, enz. De beeldbewerking en de ontwerpelementen vormen dan ook de kern van hun aanbod.

www.adobe.com/nl/express

De beeldbewerker van Adobe Express kan worden geopend na het selecteren van een sjabloon of een onbewerkt canvas. De editor heeft een eenvoudige lay-out, alle belangrijke functies zijn duidelijk zichtbaar. Voor de meeste acties kunt u met drag-and-drop of met een klik op de knop uitvoeren.

U kunt stockfoto's, grafische elementen, lettertypes en kleuren selecteren, uw eigen foto's uploaden, filters toevoegen en nog veel meer. Tot de handigste functies behoort een “Zoek een nieuwe stijl”-knop waarmee u nieuwe lettertypen en -combinaties voor uw tekst kunt ontdekken, terwijl alle andere ontwerpelementen behouden blijven.

Ook handig is de reeks “snelle acties” die u vanuit het hoofdmenu kunt openen, zodat u specifieke taken kunt uitvoeren, zoals het verwijderen van een achtergrond, het vergroten of verkleinen van een afbeelding of het converteren van de bestandsindeling. En het heeft een geweldige lagenregeling – vergelijkbaar met Photoshop maar dan simpeler – die het makkelijk maakt om met meerdere elementen in één ontwerp te werken.

U kunt uw project gratis downloaden in PNG, JPG, of PDF, overige formaten zijn beschikbaar met een Premium abonnement. Express heeft ook een integratie met Google Drive, zodat het mogelijk wordt uw project te delen met uw team op andere locaties.

www.canva.com homepage

De beeldbewerker van Canva was een revolutionair programma toen het werd gelanceerd. Het concept van een gebruiksvriendelijk programma dat professionele resultaten levert, was baanbrekend. De Canva editor is zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk – meer nog dan Express -, u kunt deze openen door een van de getoonde sjablonen te kiezen of door op de knop “Een ontwerp maken” te klikken voor een leeg canvas.

En ook hier zijn al uw basisbehoeften in orde wat betreft het uploaden van op maat gemaakte elementen, het selecteren van sjablonen, kleurenpaletten, stockmedia, tekststijlen, en nog veel meer.

Als klap op de vuurpijl kunt u in een paar muisklikken van uw ontwerp een sjabloon maken dat door anderen kan worden gebruikt, en dat is helemaal gratis. Bij Express is een vergelijkbare optie beschikbaar, maar die is wat bewerkelijker en alleen via het Premium-abonnement toegankelijk. Het delen binnen een team kan met een link die vergelijkbaar is met een Google Drive link, maar dan in-app.

Canva vs Adobe Creative Cloud Express – Adobe Creative Cloud Express is hierin het best!

Stockfoto's en sjablonen

www.canva.com homepage
Voorbeeld van Canva sjablonen

Wat sjablonen en ontwerpelementen betreft, heeft Canva de meeste keuze, omdat het miljoenen professioneel ontworpen sjablonen heeft die gebruiksklaar zijn. Creative Cloud Express heeft een kleinere collectie sjablonen – nog steeds voldoende aanbod voor de meeste gebruikers – maar dat is vooral te wijten aan het feit dat het veel korter geleden is gelanceerd. De achterstand zal naar alle verwachting snel worden weggewerkt.

www.adobe.com/nl/express
Voorbeeld van Adobe Express sjablonen

Met betrekking tot het aanbod van stockfoto's biedt CC Express een collectie gratis stockmedia, evenals de volledige integratie met Adobe Stock – lees ons Adobe Stock testrapport voor meer bijzonderheden over deze service – met 200+ miljoen afbeeldingen in hoge resolutie.

Adobe Stock wordt apart in rekening gebracht, maar u kunt altijd gebruik maken van het gratis Adobe Stock proefabonnement waarmee u een maand lang tot 40 premium afbeeldingen gratis kunt downloaden en gebruiken in combinatie met Creative Cloud Express. Adobe Stock heeft kunstzinnige en commercieel waardevolle foto's, wat creatief gezien een groot voordeel is.

www.adobe.com/nl/express

Canva beschikt eveneens over een gratis beeldbibliotheek die u kunt doorbladeren en gebruiken. Met een Canva Pro-abonnement (betaald) krijgt u onbeperkte toegang tot de eigen collectie van meer dan 100 miljoen afbeeldingen. Door de voordelige prijs en de onbeperkte downloads is het een goede keuze voor wie goedkope stockfoto's zoekt.

Canva foto's
De beste templates: Canva
De beste Stock Media: Adobe Creative Cloud Express

Automatisch formaat aanpassen

Voor de meeste gebruikers van deze toepassingen is het handig dat ze de afmetingen van het ontwerp snel en makkelijk kunnen instellen/wijzigen voor bijvoorbeeld verschillende sociale media platforms.

Canva Magic Resize
Canva Magic Resize-functie

Canva heeft de functie Magic Resize waarmee het afbeeldingsformaat met één muisklik kan worden aangepast. Selecteer de gewenste grootte uit een lijst en klik op “resize”. Zo simpel is het. De Pro-versie heeft zelfs de optie om meer dan één formaat tegelijk te selecteren, zodat u alle afbeeldingen voor uw reclamecampagne met één muisklik kunt maken. Erg handig.

Adobe Express Resize

Adobe Creative Cloud Express voorziet in een eigen gebruiksvriendelijke tool om automatisch het formaat te wijzigen, hoewel er een paar extra stappen vereist zijn als een afbeelding in meerdere formaten moet worden weergegeven. Het belangrijkste is dat u het ontwerp dupliceert, het opent als een nieuw project en dan het nieuwe formaat selecteert. Ook hier geldt weer: klik gewoon om te accepteren, en het is in een seconde klaar.

Beste functies: Canva

Achtergrond verwijderen

De optie om afbeeldingen uit te snijden of transparante achtergronden te maken en deze vervolgens te vervangen is een van de meest populaire mogelijkheden voor ontwerpers. Met conventionele ontwerptools kost dit veel tijd.

Canva achtergrondverwijderaar

De achtergrond verwijderaar van Canva kan automatisch de achtergrond verwijderen van een afbeelding als u de elementen selecteert die u wilt behouden. Met de geavanceerde functies kunt u ook handmatig segmenten selecteren om ervoor te zorgen dat de uitsnede nauwkeurig is. Deze functie is overigens alleen beschikbaar voor Canva Pro, en is dus niet gratis te gebruiken.

Adobe CC Express achtergrond verwijderen

Creative Cloud Express beschikt over een krachtige functie voor het achtergrond verwijderen van afbeeldingen. Deze functie wordt aangestuurd door Adobe Photoshop en Adobe Sensei-technologie. Hiermee kan de selectie ook handmatig worden aangepast. Maar het mooie is dat deze functie is opgenomen in de gratis versie van CC Express, zodat een groot aantal gebruikers gebruik maakt van deze gratis functie.

Adobe CC heeft de betere achtergrondverwijderaar

Sociale media afbeeldingen

De meeste gebruikers van online ontwerptools hebben afbeeldingen voor sociale media nodig. Aanpasbare sjablonen zijn daarvoor perfect, vooral wanneer beide programma' s ervoor zorgen dat de afmetingen van de afbeelding en de bestandsgrootte aangepast zijn voor een goede weergave op mobiele toestellen.

Canva sociale media sjablone

Canva heeft speciale sjablonen voor alle sociale media-platformen en elk onderdeel daarvan – een Instagram-post, Instagram-story, Instagram-reel, Instagram-carrousel, enzovoort. En voor ieder daarvan is er een enorme keuze aan thema's, stijlen en toepassingen. Kortom, heel compleet.

Adobe CC Express sociale media sjablone
Adobe CC Express sociale media sjablonen

Creative Cloud Express heeft een kleinere collectie sjablonen. Dat wil echter niet zeggen dat deze niet goed bruikbaar is! Alle populaire sociale mediaberichten en de bijbehorende afmetingen zijn aanwezig en er is genoeg variatie, waardoor u beslist iets kunt vinden dat aan uw behoeften voldoet.

De beste sociale media sjablonen: Canva

Het maken van een logo

Iedereen die gebruik maakt van ontwerptools voor een bedrijf of merk zal het fantastisch vinden dat het mogelijk is een logo te ontwerpen zonder zelf een ontwerper te hoeven zijn of er een te moeten inhuren.

Canva logo

De gratis logomaker van Canva is een krachtig hulpmiddel om een professioneel en mooi logo te maken. Er zijn duizenden professioneel ontworpen sjablonen, aangevuld met miljoenen gratis elementen zoals pictogrammen en illustraties. Bovendien is het mogelijk om het ontwerp aan te passen met prachtige lettertypecombinaties, zelf gekozen kleuren en nog veel meer.

En dat is nog niet alles: met de Pro-versie kunt u uw ontwerp ook in producten bekijken via Smartmockups, terwijl u met Magic Resize het formaat van uw logo met één muisklik kunt aanpassen.

Adobe Express logo maker

Bovendien is er Creative Cloud Express-logomaker beschikbaar die gratis is voor iedereen en het logo daadwerkelijk voor diegene ontwerpt. Voer om te beginnen uw branche/vakgebied, uw bedrijfsnaam en uw slogan in. Daarna selecteert u uit een aantal voorbeelden een grafische stijl die u aanstaat. Tot slot kiest u een pictogram uit een enorme lijst (met een zoekbalk kunt u het juiste pictogram vinden).

Op basis van deze gegevens maakt de software ongeveer 50 logo ontwerpen voor u in verschillende kleuren en stijlen. Kies een van deze logo's en pas deze aan in de CC Express fotobewerker, laat deze zoals het is, of ga terug en verander enkele parameters om andere logo's te bekijken. Hebt u het perfecte logo, dan kunt u deze gratis downloaden.

Adobe Creative Cloud Express of Canva: Beide logomakers geven goede resultaten en zijn een eenvoudige oplossing voor de identiteit van uw merk. Het hangt ervan af aan welke aanpak – gebruiksvriendelijk ontwerp of een stap-voor-stap geleid proces – u de voorkeur geeft.

Videobewerker

Content met video wordt steeds populairder bij visuele communicatie, maar is ook moeilijker te maken zonder vaardigheden op het gebied van videobewerking. Deze beide online ontwerpoplossingen beschikken gelukkig over een programma voor het bewerken van video's op hun platforms, alsook over collecties stockvideo's.

Canva Video Editor

De video-editor van Canva is erg goed. De werking is vergelijkbaar met die van hun foto-editor: ook hier zijn professionele sjablonen, miljoenen stockvideo's, muziektracks en andere grafische elementen te vinden. Deze zijn te combineren met uw eigen film en te bewerken in een eenvoudige tijdlijn-editor waarvoor geen ervaring nodig is om die te kunnen gebruiken.

Canva Pro biedt ook de mogelijkheid om animaties toe te voegen en Magic Resize te gebruiken om uw videoclips direct in verschillende afmetingen te zetten. Over het geheel genomen zijn de functies basic, maar de resultaten zijn heel goed.

Adobe Creative Cloud Express of Canva - Wat is voor u de beste ontwerptool 2

De video-editor van Adobe Express kent een stap voor stap-proces voor het maken van video's. Eerst voert u een eerste idee of werktitel voor uw video in (deze kan later nog worden veranderd). Daarna komt u in de video-editor terecht en kunt u het project gaan aanpassen: voeg uw video toe, kies stockvideo's en muziektracks uit Adobe Stock of uit de gratis bibliotheek, pas de lay-out aan, inclusief tekst, kies thema's, enzovoort.

Deze editor heeft een veel overzichtelijkere lay-out en ziet er daarom misschien minder krachtig uit, maar in werkelijkheid biedt deze veel geavanceerdere functies dan die van Canva, die worden aangestuurd door professionele tools zoals Adobe Premiere Pro, wat het gebruik iets gecompliceerder maakt.

Adobe Creative Cloud Express of Canva – Adobe Express

Memes maken

Het is onmogelijk over sociale media-beelden te praten en het niet over memes te hebben!

Adobe Express Meme Maker

Iedereen kan gratis memes maken met de Adobe Creative Cloud Express meme-maker. Het is heel simpel: kies een sjabloon of begin met een leeg memeblad, voeg een koptekst toe en pas de meme verder aan als dat nodig is. Met deze tool is het zelfs mogelijk om geanimeerde memes te maken!

Canva meme maker
Canva meme sjablonen

De Canva meme maker is eveneens helemaal gratis en biedt een groot aantal aanpasbare sjablonen die makkelijk te vinden zijn via tabbladen als “grappig”, “inspirerend”, “speels”, enz. Maar u kunt ook een leeg sjabloon gebruiken en uw eigen tekst en afbeeldingen toevoegen voor een volledig originele meme.

Adobe Creative Cloud Express of Canva – Met welk programma u ook werkt, het maken van een meme is heel eenvoudig en gratis.

Mobiele app/website app

Zowel Creative Cloud Express als Canva hebben als kernpunt dat het webtools zijn. In de meeste gebruikelijke browsers en besturingssystemen (Mac en Windows, Safari en Chrome, enz.) zijn ze te openen en te gebruiken. Maar voor sommige gebruikers, met name mobiele gebruikers, is het hebben van een installeerbare app handig.

Goed nieuws is dat er voor zowel Express als Canva apps te downloaden zijn voor Apple en Windows desktops, maar ook voor iOS en Android mobiele platforms. Op die manier kunt u makkelijker ontwerpen op uw mobiele apparaat. En in beide gevallen kunt u de app gratis downloaden en installeren. U betaalt pas als u een upgrade voor een premium lidmaatschap doet.

Voor het gebruik van Canva hebt u echter een internetverbinding nodig. De offline functionaliteit van Express is heel beperkt. U moet dus nog steeds verbinding hebben met snel internet als u op een comfortabele manier wilt ontwerpen en vertragingen wilt voorkomen.

Adobe Creative Cloud Express of Canva – Creative Cloud Express is net even iets handiger.

Adobe Creative Cloud Express of Canva – Prijsvergelijking

Deze programma' s hebben elk een gratis versie en op z'n minst één premium optie, alsook een gratis proefabonnement voor het genoemde premium abonnement. Adobe Express is qua laagste prijs de winnaar, maar Canva heeft een langer gratis proefabonnement en een uitgebreidere gratis service.

Gratis versie

www.canva.com homepage

U kunt bij Canva zo lang als u wilt gebruikmaken van een gratis programma. Daarmee krijgt u toegang tot 250K sjablonen, met meer dan 100 verschillende ontwerptypes, honderdduizenden gratis afbeeldingen en grafische elementen, real-time samenwerkingsfuncties, 5GB cloudopslag en ongelimiteerd downloaden van projecten. Daarnaast kunt u premium elementen (zoals een sjabloon of een stockfoto) gebruiken tegen betaling, zonder dat u een abonnement hoeft af te sluiten.

Adobe Creative Cloud Express of Canva - Wat is voor u de beste ontwerptool 3

Express werkt ook met een gratis lidmaatschap dat altijd actief blijft – in principe heeft u alleen toegang met uw Adobe-account – met duizenden ontwerpsjablonen, grafische elementen en lettertypen, een gelimiteerde collectie gratis afbeeldingen van Adobe Stock, basisfuncties voor het bewerken – let op: achtergrond verwijderaar en animatietools zijn inbegrepen – plus 2 GB opslagruimte. U kunt naar wens content van Adobe Stock on-demand verkrijgen.

Adobe Creative Cloud Express of Canva – Beide zijn erg handig.

Gratis proefabonnement voor de premium versie

Creative Cloud Express heeft een gratis proefabonnement van een maand. Het geldt voor een Premium-abonnement met volledige toegang hebt tot de Premium-service gedurende deze periode. De eerste 30 dagen van het Premium-abonnement zijn gratis, zodat u ofwel moet annuleren binnen een maand, ofwel geabonneerd moet blijven en vanaf de tweede maand gefactureerd zult worden.

Deze gratis proefversie is beschikbaar voor abonnementen van maand tot maand en voor het jaarabonnent (waarover later meer), zodat u in beide gevallen niet aan een lange verplichting vastzit.

Adobe Creative Cloud Express of Canva - Wat is voor u de beste ontwerptool 4

Canva biedt op de wesbite standaard een gratis proefabonnement van 30 dagen. U krijgt dan vier weken langer gratis toegang tot alle functies en media. Deze aanbieding mag u niet missen!

Met het gratis Canva Pro proefabonnement kunt u de eerste anderhalve maand van een jaarabonnement gratis gebruiken. Als de service u bevalt, kunt u dus geabonneerd blijven en krijgt u een rekening zodra de proefperiode is afgelopen. U kunt ook gratis annuleren voordat het proefabonnement afloopt.

Premium versie

www.canva.com homepage

Het abonnement Canva Pro is een veelzijdige oplossing, omdat u toegang krijgt tot onbeperkte downloads uit meer dan 100 miljoen premium stockfoto's en andere stockmedia, 610K+ professionele sjablonen, de Achtergrondverwijderaar en de Magic Resize tools, 100GB aan cloudopslag, en meer nog: een Brand Kit-functie om al uw beeldmateriaal gemakkelijk in de juiste stijl te houden, en een publicatietool om al uw content voor sociale platforms rechtstreeks in Canva te beheren.

Voor één tot 5 teamleden bedraagt de prijs van Canva Pro €11,99 per maand met een maandplan, of €109,99 per jaar, vooraf betaald – wat neerkomt op €9,17 per maand.

Er zijn opties voor grote teams – tot 50 en ook voor teams met andere samenstellingen zijn er opties – maar ook voor ondernemingen en kortingen voor studenten en het onderwijs.

Probeer met onze exclusieve kortingscode Canva Pro 30 dagen gratis!

Nu Canva Pro 30 dagen gratis! Annuleer je proefabonnement op elk gewenst moment.
Gratis Proefabonnement
30 dagen resterend

Adobe CC Express functies

Het Express Premium-account is inclusief onbeperkte toegang (en downloads) uit meer dan 160 miljoen afbeeldingen van Adobe Stock, meer dan 20K Adobe-lettertypen, alle premium sjablonen, merkfuncties, premium tools zoals het verfijnen van uitsnijdingen en meer, integratie met Creative Cloud-bibliotheken, 100 GB aan opslagruimte, en een handige bonus: toegang tot premium functies van andere Adobe-producten zoals Premiere Rush, Photoshop Express, Spark Video, en Spark Page.

Dit alles krijgt u voor slechts € 9,99 per maand, of € 99,99 per jaar bij vooruitbetaling, waarbij de maandelijkse kosten worden teruggebracht tot slechts € 8,33. Voor studenten en docenten heeft Creative Cloud voor het onderwijs aangepaste prijzen.

Adobe CC Express is iets goedkoper dan Canva.
Adobe Creative Cloud Express of Canva - Wat is voor u de beste ontwerptool 5

Conclusie: Express voor liefhebbers van design, Canva voor mensen met weinig tijd

www.adobe.com/nl/express

Volgens ons zijn beide programma' s degelijk en maken ze waar wat ze beloven.

Creative Cloud Express is de ideale keuze voor liefhebbers van Adobe, maar ook voor wie de professionaliteit in zijn ontwerpen wil zien die het werken met Adobe-tools met zich meebrengt. De software is ook ideaal voor gebruikers die al een beetje vertrouwd zijn met design en zich interesseren voor visuele creativiteit, omdat het zich richt op de artistieke community.

Canva Pro is de beste oplossing voor wie weinig weet van grafisch ontwerp – en er ook niet echt in geïnteresseerd is, behalve dan de waardering voor mooie afbeeldingen en de effectiviteit ervan voor hun doelstellingen – en op zoek is naar een tool die goede resultaten levert zonder al te veel moeite of input.

www.canva.com homepage
Hoe succesvol is Canva? Bekijk de Canva statistieken: De ontwerpgigant in cijfers

Welk van deze opties past het best bij u? Laat het ons weten!

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over Adobe Creative Cloud Express of Canva

🤨 Ik heb een vraag over Adobe Creative Cloud Express of Canva

🤔 Ik weet niet of Adobe Creative Cloud Express of Canva iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo