Adobe Creative Cloud prijzen: Koop nu uw Creative Cloud-plan!

Fotobewerking, videobewerking, grafisch ontwerp, animatie en ook de ervaringen van gebruikers en webpagina's, de app van Adobe heeft een applicatie voor alles wat u op hun Cloud-gebaseerde platform wilt creëren, de welbekende Adobe Creative Cloud.

Hoewel de pluspunten van deze service op het gebied van onder andere visuele marketing duidelijk (of intuïtief bekend) zijn, kunnen de Adobe Creative Cloud prijzen wel verwarrend zijn. Hoe krijgt u toegang tot deze service? Moet u voor elke app apart betalen? Wat als u er slechts één nodig heeft? Ontvang ik het voor een jaar, ook al heb ik het maar 3 maanden nodig? Is Adobe Stock inbegrepen?

Werkt u met een team, dan is het wellicht interessant voor u om meer te weten te komen over multi-user beeldabonnementen. Bekijk het overzicht van aanbiedingen, u zult zien dat Adobe Stock erbij zit!

Al deze vragen gaan we in dit artikel beantwoorden, zodat u het abonnement dat in alle behoeften van uw onderneming voorziet kunt vinden.

Nieuw bij Adobe

Adobe Firefly

Experimenteer, beeld je in en maak een oneindige reeks creaties met Firefly, een serie creatieve generatieve AI-modellen die naar Adobe-producten komt.

Zoekt u de voordeligste aanbiedingen?

Bekijk dan dit overzicht met de beste Creative Cloud kortingen & speciale aanbiedingen!

Adobe Creative Cloud screenshot

De Adobe Creative Cloud – wat is daarbij inbegrepen?

www.adobe.com/nl/creativecloud.html pagina

Voordat we ingaan op de Adobe Creative Cloud prijzen en mogelijkheden (Adobe CC), zullen we eerst wat dieper ingaan op de basisprincipes ervan.

Zoals u kunt afleiden uit deze transparante naam, is dit het Cloud-based platform van Adobe met meer dan twintig apps voor het bewerken van media voor ontwerpers, allemaal op één en dezelfde plaats.

Alle bekende tools voor het bewerken van foto's en video's waarmee Adobe bekendheid verwierf, zoals het paradepaardje Photoshop, zijn aanwezig. Maar deze service is aangevuld met apps voor web en UX-ontwerp, 3D-modellering, bestandsbeheer en meer.

Photoshop proefversie

GRATIS €24,19 p/m
Krijg één week gratis toegang tot Adobe Photoshop. Gratis annuleren binnen de eerste 7 dagen
Met dit gratis proefabonnement op Photoshop krijgt u de eerste 7 dagen gratis toegang tot de nieuwste versie van Photoshop CC!
U kunt binnen 7 dagen zonder problemen opzeggen, of een abonnement nemen en gebruik maken van Photoshop voor slechts €24,19 p/m.

Hieronder volgen de belangrijkste Creative Cloud-apps:

 • Audition
 • Animate
 • InDesign
 • Adobe XD
 • Dreamweaver
 • Spark
 • InCopy
 • Acrobat Pro

Wie complementaire, taakgerichte apps toevoegt, zoals Photoshop Express, Adobe Fresco of Media Encoder, komt uit op een indrukwekkend aanbod van meer dan 20 toepassingen. Alhoewel het absoluut de essentie van het aanbod is, zijn er behalve deze apps ook nog andere bijzonderheden in de Creative Cloud. Hieronder vindt u de belangrijkste voordelen:

 • Geen lokale opslag: Dankzij dit platform werkt u in de cloud, waardoor u geen veeleisende apps op uw device hoeft te installeren. Geen desktop apps, geen mobiele apps.
 • Compatibiliteit: Aangezien het gebaseerd is op de cloud, hoeft u zich hier absoluut geen zorgen over te maken. U kunt Creative Cloud op Apple devices, maar ook op Microsoft-computers gebruiken. De Mac O's, Windows en ook systemen iOS en Google Android kunnen worden gebruikt.
 • Geoptimaliseerd voor mobiel gebruik: De meeste Creative Cloud apps zijn mobielvriendelijk. Zaken als Adobe Photoshop of Lightroom CC zijn te gebruiken op uw iPad of tablet, zelfs op uw iPhone of Android-telefoon, zonder dat er sprake is van een verminderde functionaliteit of kwaliteit. Perfect voor onderweg of voor het maken van content voor social media.

Dit houdt in dat u geen Adobe-app hoeft te kopen, maar dat u een Adobe Creative Cloud-abonnement moet afsluiten. Dit betekent ook dat u niet langer een van deze softwareprogramma's hoeft te downloaden en te installeren op uw Mac of computer, u hoeft slechts in te loggen op uw Creative Cloud-account en deze te gebruiken in de cloud.

Wat is inbegrepen bij Creative Cloud

Adobe Creative Cloud prijzen: Een op abonnement gebaseerde service

Al deze Adobe-apps die voorheen gekocht moesten worden zijn nu in de Adobe Creative Cloud beschikbaar en via een abonnement te gebruiken. De prijs heeft dan betrekking op de abonnementsprijs waarmee u toegang tot het platform krijgt.

Gezien het aantal applicaties en de verschillende werkzaamheden die ze in het creatieve spectrum uitvoeren, heeft Adobe diverse abonnementen gecreëerd waarmee toegang kan worden verkregen tot verschillende apps en wordt er een vaste opslagruimte in de cloud beschikbaar gesteld.

Wat zijn de Adobe Creative Cloud prijzen?

Zoals wij hebben gezegd, zijn de kosten van een abonnement afhankelijk van wat er inbegrepen is, en ook van de duur van het abonnement. Alle Adobe Creative Cloud-abonnementen zijn in drie varianten verkrijgbaar:

 • Van maand tot maand
 • Een maandelijks gefactureerd jaarabonnement
 • Een jaarlijks gefactureerd jaarabonnement

Hoe langer u zich vooraf engageert, hoe voordeliger de prijs.

stock.adobe.com/nl homepage

Adobe Stock: Een waardevolle toevoeging

stock.adobe.com/nl homepage

Voor we ingaan op de diverse abonnementen en de apps waarop ze betrekking hebben, willen enkele opmerkingen maken over Adobe Stock. Het betreft een stockfoto-service van Adobe, die geheel in de Creative Cloud is geïntegreerd.

Vele miljoenen stockfoto's, vectorafbeeldingen, videoclips, soundtracks, zelfs 3D-modellen en nog veel meer. Al het materiaal is direct vanuit uw Creative Cloud-app beschikbaar, en u kunt het starten vanuit het tabblad mediacollectie op de interfaces van de apps. Sterker nog, u kunt bladeren, zoeken, testen en bestanden uit Adobe Stock in licentie gebruiken in uw projecten zonder ooit uw virtuele werkruimte te hoeven verlaten.

Opgemerkt moet worden dat Adobe Stock is geïntegreerd, maar niet inbegrepen in het Creatieve Cloud-abonnement. Maar wat houdt dit in? Dat u tegen meerprijs een Adobe Stock beeldabonnement kunt toevoegen aan ieder plan voor de Creative Cloud.

De abonnement van Adobe Stock zijn verkrijgbaar vanaf € 29,99 per maand, u vindt hier meer informatie over de prijzen van Adobe Stock. U kunt ook ons uitgebreid Adobe Stock testrapport raadplegen voor meer informatie.

Het mooiste is nog dat u Adobe Stock nu kosteloos kunt proberen met het fantastische Adobe Stock gratis proefabonnement waarmee u tot 10 gratis foto's in 30 dagen kunt downloaden!

Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
17 dagen resterend

Hoe zit het met andere stockmedia hulpmiddelen?

Adobe Stock is verreweg de beste oplossing voor de Creative Cloud, maar niet de enige aanbieder van stockmedia die hiermee verenigbaar is. De beste stockfoto websites verkopen namelijk afbeeldingen – en andere stockmedia – in een formaat dat geschikt is voor de softwareprogramma's van Adobe, en een aantal heeft zelfs eigen plugins en integraties, onder andere de Shutterstock Adobe Plugin, waarmee de workflow makkelijker kan worden gemaakt.

Wilt u kennismaken met de beste stockfotosites die u kunt gebruiken met Creative Cloud, bekijk dan ons overzicht van 6 briljante alternatieven voor Adobe Stock!

Adobe Creative Cloud prijzen uitleg

Laten we nu ter zake komen! Daarna zullen we de kosten van alle Creative Cloud-abonnementen gedetailleerd toelichten en vermelden hoe deze kosten zijn berekend. Let op: deze abonnementen en prijzen zijn afgestemd op individuele gebruikers.

Adobe Creative Cloud prijzen en overzicht apps

Met afstand de meest complete optie is het “All Apps” abonnement, waarbij u in één keer toegang heeft tot alle Creative Cloud tools, plus nog eens 100 GB aan Cloud-opslag. Dit abonnement bevat tevens Adobe Portfolio, een fantastisch platform om uw creatieve werkzaamheden online te organiseren en te laten zien, evenals Adobe Spark.

Op basis van wat er inbegrepen is, is de prijs van dit abonnement het hoogst – maar nog steeds heel voordelig. Hieronder vindt u de prijzen voor alle abonnementen:

Adobe Creative Cloud alle apps
Het All Apps-abonnement is bijzonder praktisch als u een professioneel grafisch ontwerper bent of een creatieve duizendpoot die alle soorten content (foto's, illustraties, video's, enz.) verwerkt.

Het fotografieplan

Nog een zeer populaire optie is het abonnement met uitsluitend op fotografie gerichte hulpmiddelen. Hierbij wordt Photoshop CC, Lightroom Plan en Lightroom Classic meegeleverd (laatstgenoemde is op basis van de desktop) en u hebt de keuze tussen 20 GB of 1 TB aan opslagruimte, wat de uiteindelijke prijs zal beïnvloeden. Hieronder staan de prijzen weergegeven:

Screenshot Adobe Creative Cloud prijzen
Dit abonnement kan heel goed worden gecombineerd met een Adobe Stock beeldabonnement en is ideaal voor fotografen, beeldbewerkers en voor wie met foto's krachtige visuals wil maken.

Bent u hier één van, bekijk dan onze complete handleiding voor het gebruik van stockfoto's!

Losse apps

U kunt tevens een abonnement afsluiten op één (of meerdere) losse app(s), afhankelijk van uw wensen. De belangrijkste apps die we hierboven hebben genoemd zijn allemaal verkrijgbaar voor afzonderlijke abonnementen. Ze worden allemaal geleverd met 100GB opslagruimte, en de prijzen variëren tussen € 12,09 en € 24,99 per maand – dit komt overeen met de maandelijkse gefactureerde jaarlijkse abonnementskosten, al naar gelang de specifieke tool.

Dit is zinvol als u slechts één bepaalde taak voor ogen hebt. Het is bovendien handig om een specifieke app toe te voegen die niet in uw abonnement is opgenomen. Bijvoorbeeld, in het geval dat u het Fotografie-abonnement heeft, wilt u misschien Illustrator CC toevoegen als een afzonderlijk abonnement, zodat u naast foto's ook EPS-vectorbestanden (zoals illustraties) kunt bewerken.
Adobe Creative Cloud prijzen: Koop nu uw Creative Cloud-plan! 3
Adobe Creative Cloud Apps prijzen
Adobe Creative Cloud prijzen: Koop nu uw Creative Cloud-plan! 4
Adobe Creative Cloud Apps prijzen

Is dit waar u naar op zoek bent? Bekijk dan ons overzicht van de beste sites om stockillustraties te kopen!

Adobe Creative Cloud prijzen voor bedrijven

Wie een onderneming leidt of in een creatief team in een bedrijf werkt, kan door de afzonderlijke plannen de onderlinge samenwerking belemmeren en daardoor uw werkstroom vertragen. Maar er is een oplossing, want Adobe heeft hiervoor Creative Cloud-abonnementen voor teams. Dit zijn de mogelijkheden:

Adobe Creative Cloud voor teams

Zoals u merkt, heeft u de keuze tussen een abonnement met Alle Apps of Eén app. Beide opties worden maandelijks gefactureerd en zijn voorzien van multi-user toegang (met kortingen voor meer dan 10 gebruikers), een functie voor samenwerking en 1TB aan opslagruimte. Andere voordelen zijn beheerderscontrole, toewijzing van licenties, 24/7 ondersteuning, één-op-één sessies met ontwerpexperts en nog veel meer.

Uiteraard is dit een perfecte oplossing voor allerlei bedrijven en ondernemingen waar veel medewerkers op de creatieve afdeling werkzaam zijn.

Werkt u met een team, dan bent u wellicht geïnteresseerd in informatie over multi-user beeldabonnementen. Bekijk de lijst met aanraders en u zult zien dat Adobe Stock daar ook op staat!

Adobe Creative Cloud prijzen voor studenten en docenten

Bovendien is er een speciale aanbieding voor wie Creative Cloud tools gebruiken voor educatieve doeleinden, zoals studenten en docenten. Adobe heeft hiervoor een speciaal jaarabonnement voor slechts €19,66. Hiermee krijgt u 65% korting op de normale prijs voor dit abonnement, het is dus een fantastische aanbieding voor wie creatieve vaardigheden wil leren en onderwijzen!

Adobe Creative Cloud prijzen voor studenten en docenten

Tot slot zijn er ook aangepaste oplossingen voor onderwijsinstellingen zoals scholen en universiteiten.

Deze abonnementen zijn bij uitstek geschikt voor studenten en docenten die voor hun leerproces moeten kunnen beschikken over krachtige, professionele hulpmiddelen.

Bent u geïnteresseerd in deze optie, lees dan ook onze complete handleiding voor stockfoto's voor studenten en universiteiten!

Is Adobe Creative Cloud het betalen waard?

Evenals elke andere service is de bruikbaarheid en het gemak ervan afhankelijk van uw persoonlijke behoeften (of van uw bedrijf). Toch valt niet te ontkennen dat het een eersteklas platform is voor ontwerpers en vormgevers, en dat de pro's van de service de nadelen ervan ruimschoots overtreffen.

Kort samengevat biedt Adobe Creative Cloud u het volgende:

 • Professionele, krachtige ontwerptools
 • Deze Cloud-gebaseerde service hoeft niet te worden geïnstalleerd
 • Een compleet pakket aan apps waarmee u uw workflow kunt centraliseren
 • Mobielvriendelijke hulpmiddelen die prima functioneren op een iPad of tablet, maar ook op smartphones en natuurlijk op de pc of laptop

Bovendien moeten we vermelden dat Adobe.com wereldwijd bekendheid geniet vanwege de ongeëvenaarde technologische ontwikkeling, dat ze de Creative Cloud-apps constant upgraden met nieuwe functies en geavanceerde functionaliteiten, en dat ze een begrip zijn in de designwereld.

Klinkt dit goed in uw oren, dan is het de moeite waard om een abonnement te nemen dat past bij uw budget. Dankzij de redelijke Adobe Creative Cloud prijzen kunt u met de opbrengst van uw creatieve werk de kosten ervan makkelijk terugverdienen!

Maak geweldige ontwerpen met Creative Cloud en Adobe Stock!

Omdat u nu alle Adobe Creative Cloud prijzen, abonnementen en mogelijkheden kent, kunt u het beste plan voor uw project en budget kiezen en geweldige ontwerpen creëren!

Terwijl u hier toch bent, waarom zou u Adobe Stock niet eens proberen? Profiteer nu van het Adobe Stock gratis proefabonnement en ontvang 10 gratis foto's in de eerste maand. Deze kans mag u dus niet voorbij laten gaan!

Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
17 dagen resterend

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over de Adobe Creative Cloud prijzen

🤨 Ik heb een vraag over de Adobe Creative Cloud prijzen

🤔 Ik weet niet of de Adobe Creative Cloud prijzen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo