16 Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) alternatieven 2024 voor al uw beelden

Creative Cloud Express alternatieven

Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) is een gebruiksvriendelijk grafisch ontwerptool dat zich duidelijk onderscheidt van andere Adobe-producten – zoals Photoshop of Illustrator – vanwege het gebruiksgemak en de eenvoud, zodat u snel en moeiteloos professioneel uitziende afbeeldingen kunt maken. Daarom is het een populaire oplossing voor niet-ontwerpers die schitterende sociale afbeeldingen, mooie en effectieve advertenties, promotievideo's en eenvoudige webpagina's nodig hebben voor hun doelgroepen.

Maar zoals met alles, hoe meer keuze er is, hoe beter. Niet iedereen werkt namelijk op een iPhone of iPad, niet iedereen houdt van online software en niet iedereen heeft dezelfde ontwerpsoftware nodig. Ondanks dat veel mensen Adobe Spark erg op prijs stellen, willen ze graag weten welke gratis Adobe Spark alternatieven er zijn, en wat de beste opties zijn voor het maken van visuele content.

Adobe Creative Cloud Express

Wilt u ook graag meer weten, bekijk dan zeker dit overzicht met de beste Adobe Spark alternatieven 2024!

U ziet hieronder dat Canva één van de beste alternatieven voor Adobe Creative Cloud Express is. Bekijk onze volledige Adobe CC Express vs Canva vergelijker om te zien hoe Canva het doet vergeleken met Express!
Shutterstock creative editor

Creative Cloud Express (Adobe Spark Post) alternatieven

Veel gebruikers vinden Creative Cloud Express (voorheen Adobe Spark) interessant vanwege de grafische functie – voorheen “Adobe Spark Post” dat nu Express is geworden. Met Creative Cloud Express (zowel online als iOS-app en Android-app en als onderdeel van Adobe Creative Cloud) kunt u prachtige afbeeldingen voor sociale media maken, zoals een Facebook-advertentie, een Twitter-post, een Instagram-verhaal en dergelijke, op basis van aan te passen sjablonen of door alles van het begin te ontwerpen, zelfs als u geen grafisch ontwerper bent.

Nieuw bij Adobe

Adobe Firefly

Experimenteer, beeld je in en maak een oneindige reeks creaties met Firefly, een serie creatieve generatieve AI-modellen die naar Adobe-producten komt.

TIJDELIJK AANBOD: 15% korting op Visme!

$21,04/mnd* $24,75/mnd
*Bij een vooruit betaald jaarabonnement voor individueel gebruik
KORTINGSCODE TONEN
Verlopen
Krijg nu 15% korting op een maand- of jaarabonnement bij Visme! Makkelijk en goedkoop ontwerpen. Download een onbeperkt aantal projecten tegen een verlaagde prijs!

Hieronder vindt u nog een aantal andere uitstekende tools die u voor dit doel kunt gebruiken!

(Wilt u nog meer keuzemogelijkheden, bekijk dan ons overzicht van de beste gratis ontwerpprogramma's 2024).

Canva Pro − De eerste 30 dagen gratis! (Aanbevolen)

Canva Logo

Canva is een bijzonder populaire gratis online en mobiele app waarmee u een eenvoudige oplossing krijgt voor alles wat met grafisch ontwerp te maken heeft, inclusief een fotobewerker en extra functies voor het managen van de content. Qua gebruiksgemak is het programma vergelijkbaar met Adobe Spark, omdat de beeldbewerker een heel eenvoudige sleepfunctie heeft, en ook nog eens is voorzien van een groot aantal grafische sjablonen en gratis en betaalde stockfoto's.

Maar Canva integreert geen afbeeldingen van andere aanbieders, maar is er wel eigenaar van het beeldmateriaal, zodat u ze veiliger kunt gebruiken als u van plan bent om ze voor commerciële doeleinden in te zetten.

Bijzonder aan Canva is dat u er praktisch alles mee kunt ontwerpen, social media beelden, maar ook posters, advertenties, zelfs uw visitekaartje en huisstijl.

Canva Pro is de premium variant speciaal voor bedrijven en professionals met extra functies waarmee u al uw ontwerpen direct aan uw merkidentiteit kunt aanpassen, sjablonen kunt maken die u opnieuw kunt gebruiken, onbeperkt topkwaliteit stockfoto's kunt downloaden en nog veel meer om het maken van visuele content te vergemakkelijken.

Dit is zowel als gratis versie en als Canva Pro een ideaal alternatief voor Adobe Spark Post, en daarom is het een echte aanrader!

Fotor 

www.fotor.com homepage

Fotor is een tool waarmee visuele content kan worden gecreëerd en waarbij de nadruk ligt op beeldbewerking. Het heeft filters en foto-effecten waarmee u met één muisklik de klank en de sfeer van uw foto's kunt aanpassen en perfectioneren, en is voorzien van sjablonen voor social media-afbeeldingen en canvasontwerpen. Tevens kunt u leuke, gepersonaliseerde projectgebonden functies vinden, zoals een collagemaker. Doordat het zowel online als mobiel beschikbaar is voor iOS en Android, is het een bijzonder gebruiksvriendelijke oplossing voor het snel verbeteren van foto's en het plaatsen van social media-posts.

U kunt er gratis gebruik van maken – zij het inclusief advertenties – maar u kunt ook kiezen voor Fotor Pro, een betaalde versie zonder advertenties en extra functies.

Ideaal voor fotografen die hun foto's snel willen bewerken en publiceren.

Pablo by Buffer

pablo.buffer.com homepage

Omdat het is ontwikkeld met behulp van een social media management-tool, hoeft het geen verbazing te wekken dat de Pablo by Buffer-beeldbewerkingstool uitermate geschikt is voor het snel kunnen ontwerpen van aansprekende social media graphics – al binnen 30 seconden. Deze tool is voorzien van een rijk gevulde collectie stockfoto's en citaten die u kunt gebruiken in een ontwerpsjabloon naar keuze om snel content voor sociale media te creëren, terwijl u tevens uw eigen afbeeldingen en logo's kunt uploaden.

Eénvoud is de essentie van Pablo. Deze gebruiksvriendelijke editor heeft weliswaar maar weinig mogelijkheden op het gebied van sjablonen, typografie, beeldstijl en schaalvergroting, maar ze zijn allemaal geschikt voor social media-toepassingen.

Dit is een online oplossing en er is eveneens een Chrome-extensie voorhanden. Pablo kan door iedereen gratis worden gebruikt en is bijzonder populair onder starters en influencers.

Snappa

snappa.com homepage

Snappa is een andere fantastische tool voor het snel creëren van een grafisch ontwerp. Met behulp van de geïntegreerde collectie met miljoenen stockfoto's, lettertypen, sjablonen en ontwerpelementen en de mogelijkheid om functies direct te delen met de populairste social networks, kunt u met Snappa social media afbeeldingen, blogposts, digitale banners en nog veel meer maken.

Een heel gebruiksvriendelijke beeldbewerker met een gratis versie, hoewel deze heel beperkt is. Maar het Pro-abonnement heeft extra bewerkingsmogelijkheden en is voordelig geprijsd voor slechts 15 dollar per maand.

Snappa is online en prima op uw PC of Mac te gebruiken, maar helaas niet geschikt voor smartphones of andere mobiele apparaten, want er is geen app beschikbaar. En toch is het bijzonder geschikt voor nieuwe social media marketeers en bloggers die het niet erg vinden om op de desktop te werken.

BeFunky

www.befunky.com homepage

BeFunky is een alles-in-één web en mobiele app om grafisch te ontwerpen en foto's te bewerken. Dankzij een simpel drag-and-drop concept is het perfect geschikt voor niet-ontwerpers, maar met een complexere gebruikersinterface en een functiepakket inclusief layers (zoals Photoshop maar dan meer bescheiden), seriematige beeldbewerking en veel opties voor allerlei aanpassingen, is BeFunky bij uitstek geschikt voor het maken van foto's in beeldmateriaal voor een social media-platform of digitale advertenties.

Het heeft een gratis collectie met foto's, vectorafbeeldingen en meer. U kunt filters, een tool voor fotocollage en direct delen met uw social media-kanalen gebruiken, zodat het voor dit doel handig is. Het is gratis en u hoeft zich niet aan te melden om dit te gebruiken, maar dit is een zeer beperkte versie en vol met advertenties die u naar BeFunky Pro leiden, de betaalde dienst met extra functies voor het bewerken van foto's.

Een uitstekende oplossing voor wie met een iets complexer hulpmiddel om kan gaan.

RelayThat 

www.relaythat.com homepage

RelayThat is een DAM (digital asset management) tool voor kleine ondernemingen die grafische ontwerpen nodig hebben, maar die geen ontwerper in huis hebben. Hiermee kunt u beeldmateriaal maken voor blog posts, social media profielen, banners en posts, posters en nog veel meer.

Daarbij begint u met een uitgebreide collectie sjablonen die u naar hartelust kunt aanpassen, waarbij u uw eigen logo en merkkleuren toevoegt en gebruik kunt maken van stockfoto's, lettertypen en afbeeldingen uit hun collectie en snelle oplossingen voor afbeeldingen, zoals filters en effecten. Daarbij komt nog dat u in RelayThat kunt samenwerken met andere leden van uw team en uw aangepaste instellingen kunt opslaan om nieuwe ontwerpen opnieuw te gebruiken.

Deze tool kost 25 dollar per maand, maar voor kleine creatieve teams is dat een koopje.

Easel.ly

www.easel.ly homepage

Easel.ly is een app voor het maken van infographics. Het leidt u om uw concepten en ideeën om te zetten in schitterende afbeeldingen + tekstweergaven, zodat u ze beter kunt communiceren.

Het is heel gebruiksvriendelijk. U kiest een sjabloon – veel voor algemeen gebruik – en kunt deze personaliseren met uw gegevens, tekst en kleuren om de perfecte infografiek te ontwerpen, ook als u geen ervaring hebt met grafisch ontwerpen. U kunt alles, van tijdlijnen en stroomschema's tot processen en vergelijkingen, met deze tool doen.

Easel.ly is online en gratis te gebruiken, maar u kunt ook een krachtigere Pro-uitvoering verkrijgen voor $3/maand. Dat is een schijntje als u het gebruikt voor het maken van rapporten en andere werkzaamheden waarbij u een visuele weergave kunt gebruiken.

Adobe Spark Page alternatieven

Adobe Spark Page is een unieke functie van Adobe Spark die u online en in de Apple app store kunt vinden. Dit is een intuïtieve en ongecompliceerde sitebouwer waarmee u met weinig moeite en zonder vaardigheden op het gebied van webdesign een uit één pagina bestaande website kunt maken. Let op: Deze tool wordt binnenkort omgedoopt tot Creative Cloud Express.

Hoewel het erg handig is voor producten, webverhalen, rapporten en websites in showcase-stijl, lijkt Spark Page het doel te missen als het gaat om e-commerce, omdat het alleen zelfgehoste, alleen scrollende webpagina's zonder toegevoegde functionaliteit biedt.

Zoekt u een alternatief voor het ontwerpen van een eenvoudige maar aansprekende webshop of e-shop, dan zijn hier een aantal uitstekende opties:

Wix 

nl.wix.com homepage

Wix behoort tot de populairste platformen voor het bouwen van websites, doordat het zowel gebruiksvriendelijk als doeltreffend is voor de eindgebruiker. U hoeft geen kennis te hebben van codering of webdesign om indrukwekkende één-pagina-wonderen te creëren die niet alleen mooi, maar ook functioneel zijn.

Deze dienst heeft vooraf ontworpen lay-outs met alle basisfuncties die een site nodig heeft; u zult uw persoonlijke gegevens en de gewenste beelden moeten invoeren. Met extra functies kunt u een op maat gemaakt logo voor uw merk krijgen en zelfs een AI-tool gebruiken om uw site voor u te ontwerpen!

Wanneer u zich bezighoudt met e-commerce, neem dan zeker een kijkje bij WixStores en ontdek de super eenvoudige oplossingen voor het creëren van een e-shop.

U heeft gratis toegang tot Wix met een startersplan, maar als u meer flexibiliteit nodig heeft, kunt u ook kiezen voor betaalde abonnementen vanaf €12,50 per maand. Wix is uitermate geschikt voor het ontwerpen van blogs, portfolio's, productpresentaties en nog veel meer.

WordPress 

wordpress.com/nl homepage

WordPress is een alom geprezen CMS-oplossing, aanvankelijk in het leven geroepen voor blogsites, maar nu voor alle soorten websites. Aangezien het open-source is en de thema's en verschillende integraties kant en klaar zijn, is het relatief makkelijk om aparte webpagina's op maat te maken.

Hoewel een aantal één-pagina WordPress-thema's er visueel gezien heel basic uitzien, zijn ze uitermate doeltreffend. En mocht u iets van codering weten, dan is het mogelijk om deze thema's nog meer aan te passen en te personaliseren. De Premium-sjablonen hebben echter meer visuele impact zonder dat u met codes in de weer hoeft te zijn, dus zijn ze een goede optie als u het zich kunt veroorloven.

WordPress is in eerste instantie gratis te gebruiken, en premium (betaalde) functies zijn naar eigen inzicht. Let er echter wel op dat u de hosting zelf moet regelen, en de kosten daarvan zijn afhankelijk van de host en het abonnement.

WordPress is uitermate geschikt voor het ontwerpen van eenvoudige landingspagina's, eventpagina's, verkooppagina's en nog veel meer.

Site123

nl.site123.com/?changeLan=1 homepage

Site123 zegt dat het “verreweg de makkelijkst denkbare gratis websitebouwer” is, en die toezegging maakt het ook echt waar. Of het nu gaat om een drag-and-drop ontwerpconcept en kant-en-klare sjablonen of geïntegreerde online tools voor interactie tussen gebruikers en het delen op social media, Site123 is echt handig om functionele commerciële websites van één pagina te ontwerpen.

Andere opvallende functies zijn onder meer een logomaker, een formuliermaker waarmee u unieke online formulieren aan uw site kunt toevoegen, en het feit dat uw website in meerdere talen wordt ondersteund. En dat in een overzichtelijke gebruikersinterface met duidelijke richtlijnen, die u in staat stellen uw eigen één-pagina tellende site van meet af aan te bouwen.

Er is een gratis abonnement met een beperkte toegang tot de functies, en verschillende abonnementsvormen voor uiteenlopende behoeften, allemaal tegen een redelijke prijs vanaf €7,80 per maand.

Site123 is een uitstekende oplossing voor kleine bedrijven en andere commerciële projecten.

SquareSpace

www.squarespace.com homepage

SquareSpace is een visueel website bouwer die zeer gewaardeerd wordt vanwege de state-of-the-art templates waarmee het eenvoudiger is om in minder tijd een aansprekende en geheel functionele website te realiseren. Ze hebben diverse één-pagina thema's die u kunt gebruiken en naar eigen inzicht kunt aanpassen, zoals Spark Page.

Kenmerkend voor deze service is de functionaliteit en de integraties voor uw site. Bloggen, podcasting, CV, portfolio's, maar zelfs e-commerce functies om uw eigen webshop te hebben zijn verkrijgbaar.

Het is een bouwer waarvoor betaald wordt, maar vanaf €11,- per maand is het bijzonder betaalbaar en biedt het veel waarde voor het geld.

SquareSpace is bij uitstek geschikt voor wie bijvoorbeeld een eenvoudige maar functionele e-shop wil ontwerpen.

Adobe Spark Video alternatieven

Nog een bijzonder handige functie van Adobe Spark is Video, waarmee het mogelijk is om pro-grade, 30-seconden lange video's te maken, ook als u nog nooit eerder een video heeft bewerkt. Dit soort korte filmpjes zijn uitermate geschikt voor online promotie (social media berichten en advertenties), voor presentaties en cv's, voor alles wat snel verteld moet worden.

Wellicht zoekt u een vergelijkbare online videobewerker die gebruiksvriendelijk is, maar waarmee u bijvoorbeeld langere projecten kunt maken. Mocht dat het geval zijn, dan zijn hier een paar hulpmiddelen voor het bewerken van video's die u zeker moet kennen:

Canva & Canva Pro (Aanbevolen)

Canva Logo

Canva is een populaire ontwerptool voor niet-ontwerpers en beschikt ook over een videobewerker volgens hetzelfde drag-and-drop-concept als de versie voor de afbeeldingen. Canva heeft kwalitatief goede sjablonen voor populaire videoprojecten als onder andere intro's op YouTube, Instagram-verhalen of video's voor Facebook, en daarnaast kunt u uw fragmenten ook helemaal vanaf het begin produceren.

U kunt gebruikmaken van Canva's collectie met stockvideo's, afbeeldingen, muziek en zelfs animaties en stickers en gepersonaliseerde elementen die u kunt toevoegen, zoals uw logo, lettertypes en kleuren.

Canva kan iedereen gratis en blijvend gebruikt worden. Met een gratis account heeft u toegang tot de videobewerker en de belangrijkste functies, hoewel de collectie stockmedia en grafische elementen beperkt is. De premium versie Canva Pro ontgrendelt tienduizenden stockvideo's en biedt u meer bewerkings- en deelmogelijkheden als u Canva gebruikt voor uw werk of voor commerciële projecten.

iStock Video Editor

www.istockphoto.com/nl homepage

De bekende stockmedia site iStock heeft recent de iStock Video Editor gelanceerd, een gebruiksvriendelijke tool die op de website werkt en waarmee u in enkele minuten korte video's kunt maken voor social media, streamingdiensten, advertenties en meer.

Dit programma is uitgevoerd met een mooie selectie van video sjablonen, lettertypen en soundtracks, die u gratis kunt gebruiken. De video kan volledig naar persoonlijke voorkeur worden aangepast, met eigen materiaal, maar ook met stockfoto's en/of afbeeldingen uit de collectie van iStock (deze laatste twee zijn tegen betaling). Met snelle bewerkingen kunnen video's van maximaal 5 minuten worden gemaakt en in de gewenste grootte worden gedownload.

De iStock Video Editor is voor alle gebruikers 100% gratis. U hoeft zich alleen maar gratis aan te melden bij iStock om er gebruik van te kunnen maken. U betaalt wel voor de items van iStock die u in uw project verwerkt, maar die kunt u tegen een verlaagde prijs krijgen dankzij onze iStock kortingscode waarbij u 15% korting krijgt… en u heeft zelfs de mogelijkheid om het helemaal gratis te testen met het nieuwe gratis iStock proefabonnement!

Vimeo Create

vimeo.com/create pagina

Vimeo Create is een videomaker voor korte clips die via het professionele streaming platform Vimeo wordt aangeboden. Deze tool is bijzonder marketinggericht en dat blijkt ook uit de functionaliteiten. De sjablonen zijn ontwikkeld conform de zakelijke doelstellingen, zoals aankondigingen, verkoop, verkeer en meer.

U kan deze vooraf ingestelde lay-outs naar wens bewerken en u kunt ook zelf video's maken met uw eigen materiaal, en dat is makkelijk omdat ze Google Photos, Dropbox en meer professionele CRM-tools ondersteunen. Uw eigen merk aanbrengen in video's is overigens met geavanceerde opties ook mogelijk.

U kunt de videomaker gratis testen, maar voor het downloaden of delen van uw creaties moet u een abonnement afsluiten, dat begint bij €6/maand.

Vimeo Create is speciaal ontwikkeld voor kleine bedrijven en ondernemers die in hun marketingconcept gebruik willen maken van video's, maar die nog geen ervaring hebben met het maken van video's.

WeVideo 

www.wevideo.com homepage

WeVideo is een op cloud gebaseerde videobewerker met een eenvoudige tot complexe interface die uitstekend geschikt is voor korte videoprojecten. De tool is gebruiksvriendelijk als u alle mogelijkheden wilt benutten, zonder dat u ervaring nodig heeft met het maken van eenvoudige reclameclips.

Voor elke toepassing zijn er sjablonen, die allemaal afgestemd zijn op de social media en een onbeperkte toegang tot een omvangrijke collectie stockmedia. Deze complete toolset is voorzien van branding en aangepaste, herbruikbare sjablonen om uw workflow vlotter te laten verlopen. U kunt video's in diverse beeldverhoudingen en met een resolutie van maximaal 4K exporteren, waarmee u de flexibiliteit in het gebruik optimaal kunt benutten.

WeVideo is een oplossing op basis van een betaald abonnement. De prijs is vanaf $4,99/maand, maar is gelimiteerd tot 30 minuten video-export per maand. Vanaf $7,99/maand kunt u onbeperkt produceren, afhankelijk van het aantal benodigde functies dat u nodig heeft.

Ideaal voor wie in toenemende mate geïnteresseerd is in het maken van video's.

iMovie 

www.apple.com/imovie homepage

iMovie is een gebruiksvriendelijke videobewerker van Apple, beschikbaar voor Mac, iPhone en iPad. Het is een simpele app met uiterst eenvoudige functies waar eigenlijk iedereen in slechts enkele minuten mee aan de slag kan.

Alhoewel het eigenlijk meer bedoeld is voor persoonlijk gebruik, is het mogelijk om iMovie te gebruiken voor het maken van snelle, korte promo's en soortgelijke videocontent die u online kunt delen. Hoewel de bewerkingsfunctie beschikbaar is, met titels, overgangen, lettertypen en effecten, is er nauwelijks ruimte om deze elementen aan te passen, dus daar moet u rekening mee houden.

U kunt iMovie gratis downloaden en gebruiken, waardoor het een goede optie is voor gebruikers van Apple die graag video's maken.

Windows Movie Maker 

Windows Movie Maker logo

Windows Movie Maker heeft een erg duidelijke naam. Deze tool voor videobewerking van Microsoft streeft naar een zo simpel mogelijk gebruik, en hoewel het vooral voor persoonlijke projecten en hobbymatige producties wordt gebruikt, kunt u er tevens korte animatievideo's mee maken die u voor uw bedrijf kunt gebruiken.

Movie Maker heeft effecten, overgangen, titels, voice-over en meer voor het samenstellen van een goede social media promotieclip en u zult het makkelijk onder de knie krijgen. Overigens moeten we vaststellen dat de beschikbare vooraf ingestelde elementen niet aangepast kunnen worden.

Maar het is gratis en voor zowel uw PC als mobiele apparaten beschikbaar, zodat het een goede oplossing is om videobewerking uit te voeren zonder al te veel moeite te doen.

Adobe Spark alternatieven voor iedereen

Dit is ons handige overzicht van Creative Cloud Express (Adobe Spark) alternatieven, met opties voor iedereen en voor elke behoefte!

Hoewel Adobe Spark op zich een geweldige keuze is om snel visuele content te maken, is het handig te weten welke tool het echt voor elkaar krijgt zoals u dat wilt.

Welke gaat u het eerst proberen?

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo