Waar koop ik afbeeldingen van mensen met een beperking?

Wij leven in een tijd van inclusie en zichtbaarheid van iedereen. In onze mondiale samenleving wordt actief gezocht naar manieren om stereotypen over beperkingen (en over geslacht, leeftijd, ras, cultuur en levensstijl) uit te bannen, en dat geldt zeker ook voor de manier waarop deze in de media worden gepresenteerd.

Bij de beeldbanken Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock kunt u authentieke afbeeldingen van mensen met een beperking krijgen. Heeft u afbeeldingen nodig met dit thema (of wilt u er zeker van zijn dat uw bestaande content up-to-date is), dan heeft u authentieke afbeeldingen van personen met een beperking nodig, bijvoorbeeld om te laten zien dat ze volop deelnemen aan het arbeidsproces.

Om u te helpen, zijn hier een aantal beeldbanken met fantastisch beeldmateriaal!

Ontdek geweldige afbeeldingen
Geen tijd of zin om te lezen? Voer een zoekterm in en klik op de rode knop om geweldige afbeeldingen te vinden bij Stockphotos.com!

Moderne afbeeldingen van mensen met een beperking: inclusief en positief

Laten we eerst wat duidelijker zijn over wat we bedoelen als we het hebben over “authentieke” afbeeldingen van mensen met een beperking. Hoewel personen met een beperking al jaren in verschillende media aandacht krijgen, ook wat beeldmateriaal betreft, werd dit in het verleden vaak gedaan met modellen die zich voordeden als minder valide personen, in een geperfectioneerde setting die achteraf even onnatuurlijk als contraproductief lijkt, en met een omlijnd perspectief waarbij de persoon in kwestie herhaaldelijk in beeld wordt gebracht: binnenshuis, in een medische setting, enz.

Tegenwoordig wil de maatschappij lifestyle stockfoto's zien, die het werkelijke leven weerspiegelen dat we allemaal kennen. We streven ook naar meer inclusie, en diversiteit afbeeldingen vormen daarbij een belangrijke factor.

Man met een beperking in een werkplaats

Copyright Goran Bogisevic / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

De mensen willen de realiteit van de dagelijkse praktijk van het hebben van een handicap of beperking zien, en positieve, inspirerende concepten die aantonen dat mensen met een beperking genieten van hun leven en actief deelnemen aan de maatschappij.

Maar hoe vertaalt zich dat in de stockfotografie? Mensen met echte beperkingen als model, die volop in het leven staan, van het doen van boodschappen en het reizen met hun gezin tot een leidinggevende functie of achter een toonbank.

Opa met een kleinzoon op de scootmobiel

Copyright 2020 coscaron / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

En de weergave van de beperking moet zo breed mogelijk zijn: een rolstoelgebruiker, mensen met een andere beperking, gebarentaalsprekers, mensen met het syndroom van Down en andere leermoeilijkheden, cerebrale parese en lichamelijke handicaps in het algemeen, plus wat zij “onzichtbare beperkingen” noemen, zoals doofheid, slechtziendheid, geestelijke gezondheidskwesties en meer.

De weergave moet integer zijn en het fysieke beeld moet positief zijn, zowel wat betreft de specifieke beperking als de sociaal-economische status van de personen op de foto.

Fantastische non-lifestyle fotografie over dit onderwerp zorgt voor de integratie van elementen van mobiliteit in het dagelijks leven: een rolstoel, krukken, schermlezers, gehoorapparaten…om u een idee te geven.

Maar vooral, portretten die geluk, vreugde en vriendschap uitstralen. De foto hierboven met een jonge man met een prothese aan het werk in een houtwerkplaats is een perfect voorbeeld van een authentiek beeld met een beperking.

De kernwaarde in de hedendaagse verhalen over beperkingen is empowerment en positieve aspecten. Een persoon met een beperking, zowel man, vrouw als kind, is een persoon met een bureau en een groot aantal capaciteiten en functies die hij of zij kan vervullen. Dit is wat actievoerders voor personen met een beperking hebben gevochten zodat hun wereld te zien is, en de fotografen en creatieve professionals hebben eindelijk een inhaalslag gemaakt.

Kortom: Echte mensen met een echte beperking in alledaagse situaties. Dit soort afbeeldingen van mensen met een beperking moet u kiezen, en het soort inclusiebeeld dat een kunstenaar moet maken.


De beste webshops voor positieve invaliditeit stockfoto's

Hieronder vindt u de beeldbanken waar u de meest accurate en commercieel waardevolle beelden van mindervaliden voor uw artikelen en projecten kunt vinden.

Disabilityimages website screenshot

Disability Images – Een specifieke beeldcollectie

www.disabilityimages.com homepageMet een duidelijke naam als Disability Images is er weinig tot geen uitleg nodig over het feit dat deze site uitsluitend afbeeldingen van mensen met een beperking – lichamelijk en/of verstandelijk. Deze gespecialiseerde fotocatalogus staat boordevol beelden van mensen met een beperking in allerlei realistische situaties en is met zorg ingedeeld naar de aard van de beperking en het algemene thema. Het zijn de perfecte foto's om mensen met een bepaalde beperking in beeld te brengen voor allerlei uiteenlopende projecten.

Bekijk hier de collectie van Disability Images!


Beperkingen afbeeldingen

Photocase – Europese kunstzinnige fotografie

www.photocase.com homepage

Photocase is een beeldbank uit Berlijn, die floreert met een uiterst gevarieerde en zeer artistieke en unieke fotocollectie die een bijzondere Europese flair heeft en die een goede keuze aan afbeeldingen van mensen met een beperking bevat die u perfect kunt gebruiken voor het maken van visuele content (zoals de beelden die in dit artikel zijn opgenomen!).

INFO OVER PHOTOCASE

Stockphotos.com beperkingen beelden

Stockphotos.comStockphotos.com homepage

De Stockphotos.com is een service die zich richt op kleine en middelgrote ondernemingen en die professionele stockfoto's aanbiedt tegen voordelige prijzen. De collectie van ruim 9 miljoen beelden biedt moderne foto's van personen met een lichamelijke of verstandelijke beperking die passen bij elk ontwerp dat u in gedachten heeft.

INFO OVER STOCKPHOTOS.COM

Shutterstock beperkingen afbeeldingen

Shutterstock

www.shutterstock.com/nl homepageBekend als “stockfotoreus” heeft Shutterstock een van de grootste beeldcollecties met meer dan 445 miljoen afbeeldingen. Ze hebben miljoenen authentieke afbeeldingen van mensen met een beperking die een duidelijke commerciële waarde hebben en die perfect zijn voor marketing, reclame en nog veel meer.

INFO OVER SHUTTERSTOCK

iStock beperkingen afbeeldingen

iStock

www.istockphoto.com/nl homepageiStock is een bekende naam in de sector en staat als beeldbank bekend om de grote collectie exclusieve beelden die u nergens anders aantreft dan hier, en ze hebben bovendien miljoenen goedkope niet-exclusieve afbeeldingen. De collectie bevat veel foto's van personen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, die u zeker kunt gebruiken voor uw creatieve activiteiten.

INFO OVER ISTOCK

Adobe Stock afbeeldingen van mensen met een beperking

Adobe Stock

Adobe Stockstock.adobe.com/nl homepage is een stockfotosite die door Adobe in het leven is geroepen en die helemaal is geïntegreerd in het Creative Cloud-platform, wat inhoudt dat u de miljoenen afbeeldingen kunt bekijken vanuit alle Creative Cloud-beeldbewerkingsapps om optimaal te kunnen werken. De collectie bevat een groot aantal realistische foto's van personen met een beperking om deze groep van onze samenleving accuraat weer te geven in elk visuele concept.

INFO OVER ADOBE STOCK

Getty Images afbeeldingen van mensen met een beperking

Getty Images

www.gettyimages.nl homepage

Getty Images is een prestigieuze beeldbank die wereldwijd sterk vertegenwoordigd is en over een exclusieve collectie beschikt. De Disability Collection biedt meer dan 1.600 met zorg samengestelde beelden waarop mensen met een beperking in hun dagelijkse leven worden afgebeeld, met aandacht voor diversiteit en inclusie.

INFO OVER GETTY IMAGES

Creëer positieve & inclusieve content met geweldige foto's van personen met een beperking

Alle bovengenoemde beeldbanken zijn een goed adres voor rechtenvrije afbeeldingen en foto's van personen met een lichamelijke of verstandelijke beperking die op een positieve en inclusieve manier de dagelijkse activiteiten in het leven van personen met een beperking weergeven. Sterker nog, allen bieden ze professionele fotografie van hoge kwaliteit die rechtenvrij is en volkomen veilig te gebruiken voor alle commerciële of persoonlijke doeleinden die u voor ogen heeft.

SAMENVATTING
  • Disability Images als u professionele beelden van beperkingen nodig hebt.
  • Photocase voor artistieke foto's van mensen met een beperking.
  • Stockphotos.com is de budgetvriendelijke oplossing voor beelden van minder valide personen.
  • Shutterstock heeft de grootste variatie aan afbeeldingen van mensen met een beperking.
  • iStock heeft exclusief beeldmateriaal van mindervaliden.
  • Adobe Stock biedt stockfoto's van mindervaliden die naadloos met de Creative Cloud werken.
  • Getty Images voor al uw high-end foto's van personen met een functiebeperking.

Wilt u een visuele content over en voor mensen met een beperking creëren? We willen het graag zien!

Header afbeelding: Copyright davidpereiras / Photocase.com, all rights reserved

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over afbeeldingen van mensen met een beperking

🤨 Ik heb een vraag over afbeeldingen van mensen met een beperking

🤔 Ik weet niet of afbeeldingen van mensen met een beperking iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo