Waar koop ik afbeeldingen van mensen met een beperking – vind hier authentieke foto’s!

Wij leven in een tijd van inclusie en zichtbaarheid van iedereen. In onze mondiale samenleving wordt actief gezocht naar manieren om stereotypen over beperkingen (en over geslacht, leeftijd, ras, cultuur en levensstijl) uit te bannen, en dat geldt zeker ook voor de manier waarop deze in de media worden gepresenteerd.

In ons overzicht met de fotografietrends van 2020 zijn authentieke afbeeldingen van mensen met een beperking te vinden, waaruit blijkt hoe actueel en relevant dit concept is.

Wilt u dus visuele content over dit thema maken (of wilt u er zeker van zijn dat uw bestaande content up-to-date is), dan heeft u authentieke afbeeldingen van personen met een beperking nodig, bijvoorbeeld om in beeld te brengen dat ze volop deelnemen aan het arbeidsproces.

Om u te helpen, zijn hier een aantal beeldbanken met fantastisch beeldmateriaal!

Ontdek geweldige afbeeldingen
Geen tijd om te lezen? Spring dan direct naar binnen en klik op de knop “Ontdekken” om geweldige afbeeldingen met een beperkingsthema te vinden op Stock Photo Secrets!

Moderne afbeeldingen van mensen met een beperking: inclusief en positief

Laten we eerst wat duidelijker zijn over wat we bedoelen als we het hebben over “authentieke” afbeeldingen van mensen met een beperking.

Hoewel personen met een beperking al jaren in verschillende media aandacht krijgen, ook wat beeldmateriaal betreft, werd dit in het verleden vaak gedaan met modellen die zich voordeden als minder valide personen, in een geperfectioneerde setting die achteraf even onnatuurlijk als contraproductief lijkt, en met een omlijnd perspectief waarbij de persoon in kwestie herhaaldelijk in beeld wordt gebracht: binnenshuis, in een medische setting, enz.

Tegenwoordig wil de hedendaagse maatschappij authentieke stockfoto's zien, die het werkelijke leven weerspiegelen dat we allemaal kennen. We streven ook naar meer inclusie, en diversiteit afbeeldingen vormen daarbij een belangrijke factor.

Werken met een beperking

Copyright Goran Bogisevic / Photocase.com, all rights reserved

Mensen willen de dagelijkse realiteit van het hebben van een beperking zien, en positieve en aanmoedigende concepten die duidelijk maken dat mensen met een beperking van hun leven genieten en een actief aandeel hebben in onze samenleving.

Welke rol kan stockfotografie hierbij spelen? De echte mindervaliden als model. Echte situaties – van het doen van boodschappen en het uitlaten van de hond tot een picknick in het park of het op vakantie gaan met de familie – zijn niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. En vooral, foto's die geluk, vreugde en vriendschap uitstralen.

Zoek naar dit soort foto's van personen met een lichamelijke of verstandelijke beperking.

De beste webshops voor positieve invaliditeit stockfoto's

Hieronder vindt u de beeldbanken waar u de meest accurate en commercieel waardevolle beelden van mindervaliden voor uw artikelen en projecten kunt vinden.

Disabilityimages website screenshot

Disability Images – Een specifieke beeldcollectie

Disabilityimages logoMet een duidelijke naam als Disability Images is er weinig tot geen uitleg nodig over het feit dat deze site uitsluitend afbeeldingen van mensen met een beperking – lichamelijk en/of verstandelijk.

Deze gespecialiseerde fotocatalogus staat boordevol beelden van mensen met een beperking in allerlei realistische situaties en is met zorg ingedeeld naar de aard van de beperking en het algemene thema. Het zijn de perfecte foto's om mensen met een bepaalde beperking in beeld te brengen voor allerlei uiteenlopende projecten.

Bekijk hier de collectie van Disability Images!

Beperkingen afbeeldingen

Photocase – Europese kunstzinnige fotografie

Photocase logoPhotocase is een beeldbank uit Berlijn, die floreert met een uiterst gevarieerde en zeer artistieke en unieke fotocollectie die een bijzondere Europese flair heeft en die een goede keuze aan afbeeldingen van mensen met een beperking bevat die u perfect kunt gebruiken voor het maken van visuele content (zoals de beelden die in dit artikel zijn opgenomen!).


StockPhotoSecrets beperkingen beelden

StockPhotoSecrets

StockPhotoSecrets logoDe StockPhotoSecrets Shop is een service die zich richt op kleine en middelgrote ondernemingen en die professionele stockfoto's aanbiedt tegen voordelige prijzen. De collectie van ruim 6 miljoen beelden biedt moderne foto's van personen met een lichamelijke of verstandelijke beperking die passen bij elk ontwerp dat u in gedachten heeft.


Shutterstock beperkingen afbeeldingen

Shutterstock

Shutterstock logo Bekend als “stockfotoreus” heeft Shutterstock een van de grootste beeldcollecties met meer dan 300 miljoen afbeeldingen. Ze hebben miljoenen authentieke afbeeldingen van mensen met een beperking die een duidelijke commerciële waarde hebben en die perfect zijn voor marketing, reclame en nog veel meer.


iStock beperkingen afbeeldingen

iStock

iStock logo iStock is een bekende naam in de sector en staat als beeldbank bekend om de grote collectie exclusieve beelden die u nergens anders aantreft dan hier, en ze hebben bovendien miljoenen goedkope niet-exclusieve afbeeldingen. De collectie bevat veel foto's van personen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, die u zeker kunt gebruiken voor uw creatieve activiteite.


Adobe Stock afbeeldingen van mensen met een beperking

Adobe Stock

adobe stock logo Adobe Stock is een stockfotosite die door Adobe in het leven is geroepen en die helemaal is geïntegreerd in het Creative Cloud-platform, wat inhoudt dat u de miljoenen afbeeldingen kunt bekijken vanuit alle Creative Cloud-beeldbewerkingsapps om optimaal te kunnen werken. De collectie bevat een groot aantal realistische foto's van personen met een beperking om deze groep van onze samenleving accuraat weer te geven in elk visuele concept.

Creëer positieve & inclusieve content met geweldige foto's van personen met een beperking

Alle bovengenoemde beeldbanken zijn een goed adres voor rechtenvrije afbeeldingen en foto's van personen met een lichamelijke of verstandelijke beperking die op een positieve en inclusieve manier de dagelijkse activiteiten in het leven van personen met een beperking weergeven.

Sterker nog, allen bieden ze professionele fotografie van hoge kwaliteit die rechtenvrij is en volkomen veilig te gebruiken voor alle commerciële of persoonlijke doeleinden die u voor ogen heeft.

Conclusie:

  • Disability Images als u professionele beelden van beperkingen nodig hebt
  • Photocase voor artistieke foto's van mensen met een beperking
  • StockPhotoSecrets is de budgetvriendelijke oplossing voor beelden van minder valide personen
  • Shutterstock heeft de grootste variatie aan afbeeldingen van mensen met een beperking
  • iStock heeft exclusief beeldmateriaal van mindervaliden
  • Adobe Stock biedt stockfoto's van mindervaliden die naadloos met de Creative Cloud werken

Wilt u een visuele content over en voor mensen met een beperking creëren? We willen het graag zien!

Header afbeelding: Copyright davidpereiras / Photocase.com, all rights reserved

Als ingewijde op het gebied van stockfoto's wil ik met mijn online magazine Stockfotos.nl u als koper van afbeeldingen graag inzicht geven in de wereld van beeldbanken en u helpen de beeldbank te vinden die bij u past.