Afbeeldingen voor Facebook – Waar kopen?

Afbeeldingen voor Facebook, Twitter, Pinterest en andere platformen zijn essentieel voor een succesvolle campagne op social media. Met de beste foto's en illustraties van de beeldbanken Shutterstock, StockPhotoSecrets, iStock, Adobe Stock en Photocase bereikt u meer lezers, krijgt u meer aandacht en meer kliks op advertenties, artikelen of uw eigen webpagina. Mooie en aansprekende afbeeldingen zijn een absolute must! Maar waar koopt u beeldmateriaal dat u in social media kunt gebruiken zonder dat u de licentievoorwaarden van een beeldbank schendt?

Afbeeldingen voor Facebook – Dit moet u weten

Veel kopers van beeldmateriaal twijfelen of ze hun gekochte afbeeldingen ook mogen gebruiken op hun eigen Facebook-pagina of in hun Facebook-posts. Het is goed nieuws dat er nu een aantal beeldbanken zijn die het gebruik van hun afbeeldingen op Facebook en dergelijke in hun standaardlicentie hebben opgenomen. Hierdoor kunt u uw gekochte afbeeldingen rechtmatig en gerust op uw social media te gebruiken.

Wilt u meer weten over het gebruik van beelden op social media, of gewoon uw kennis wat opfrissen? Bekijk hier ons complete overzicht voor beginners.

De volgende beeldbanken staan het gebruik op uw Facebook pagina toe

Hieronder hebben we een aantal van deze beeldbanken voor u op een rijtje gezet, waarvan de standaard licentie het plaatsen en delen van een foto of video in social media zoals Facebook toestaat (of onder een paar specifieke voorwaarden). Bij elk ervan vindt u de juiste afbeelding, foto en plaatjes voor de profielfoto, omslagfoto, tijdlijn, carrousel, artikel, nieuwsoverzicht en evenement van uw bedrijf.

De volgende bedrijven voegen constant beeldmateriaal aan hun collecties toe, zodat altijd de benodigde foto, afbeelding of video. Bovendien zijn er constant updates waarmee u een foto die in verschillende formats (o.a. jpg) kan worden gedownload kunt bewerken – zelfs ingeval van een upload afbeelding kunt u onder andere het aantal pixels aanpassen (beeld upscalers), de afmetingen wijzigen door bijsnijden (bijv. vierkant), het toevoegen van teksten en de achtergrond van een afbeelding verwijderen.

Maak gebruik van de gegevens in dit overzicht en kies de beeldbank die bij u past!

StockPhotoSecrets Shop – beelden in de juiste afmetingen

shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepageStockPhotoSecrets Shop heeft een collectie van meer dan 7 miljoen fantastische afbeeldingen en staat het gebruik van alle gedownloade afbeeldingen voor facebook en andere social media toe. Het delen en het gebruik van een afbeelding als profielforo of omslagfoto is in de standaard licentie opgenomen!

U kunt uw gedownloade beelden wijzigen en gebruiken voor reclamedoeleinden en acties op Facebook, Twitter, Pinterest en andere social media. En dat kan nu nog voordeliger met de 99club aanbieding, waarmee u voor slechts €99,- per jaar 200 afbeeldingen in XXL-resolutie kunt downloaden.

Beoordeling: Zeer goed! U mag de afbeeldingen voor Facebook en andere social media gebruiken. Lees hier het volledige StockPhotoSecrets Shop testrapport 2023.

StockPhotoSecrets Shop vergelijkingstabel Facebook Twitter

Klikt u in de onderstande banner op de knop “KORTINGSCODE TONEN”, dan krijgt u een kortingscode voor 10 gratis extra foto's!

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
22 dagen resterend

iStock by Getty Images

www.istockphoto.com/nl homepageDe iStock by Getty Images is een van ‘s werelds beste stockfoto sites met afbeeldingen voor Facebook. U vindt hier miljoenen foto's, afbeeldingen, vectoren en duizenden videoclips. In overeenstemming met de voorwaarden in de licentieovereenkomst (zie iStock licentieovereenkomst) mag u alle iStock afbeeldingen voor facebook en andere sociale media gebruiken. Dit is bijzonder interessant voor iedereen die op Facebook en andere social media actief is en daar advertenties of informatie op plaatst.

Daarnaast zijn de afbeeldingen van iStock goedkoop en kunt u bijvoorbeeld al premium afbeeldingen verkrijgen vanaf €0,35 (bij een jaarabonnement van 750 afbeeldingen per maand). Ontvang elke week gratis afbeeldingen van iStock – meld u nu aan bij iStock by Getty Images!

Beoordeling: Zeer goed! De afbeeldingen mogen in social media worden gebruikt. Lees hier het volledige iStock testrapport 2023!

Uittreksel licentievoorwaarden iStock

Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!
Download met het gratis iStock proefabonnement nu in 30 dagen 10 afbeeldingen uit de Essentials-collectie!
Nu proberen
22 dagen resterend

PantherMedia

stockagency.panthermedia.net afbeeldingen voor facebookDe beeldbank PantherMedia uit het Duitse München, met een bestand dat meer dan 200 miljoen beelden bevat, heeft in de standaard licentie vastgelegd dat plaatsing van beelden op social media mogen worden gebruikt – als profielfoto, omslagfoto en elk ander onderdeel van uw pagina of bericht op Facebook en Instagram.

Dit is vooral interessant voor veel ontwerpers en bedrijven die constant plaatjes in de juiste afmetingen en beeldverhouding nodig hebben voor het account op Facebook en andere social media.

Beoordeling: Zeer goed! De beelden kunnen zonder problemen op Facebook en Instagram worden gebruikt. Bekijk hier het volledige PantherMedia testrapport 2023.

Panthermedia afbeeldingen voor facebook

Profiteer als NIEUWE AANMELDER van 5 gratis afbeeldingen en 20% korting van PantherMedia!

Photocase – de topper voor Instagram

www.photocase.com afbeeldingen voor facebookDe bekende beeldbank Photocase uit Berlijn (Duitsland) biedt nu ook de mogelijkheid om haar afbeeldingen voor facebook te gebruiken. En het mooie is dat dit al kan met de basislicentie (standaard). Lees ook de licentievoorwaarden om precies te weten waar u op moet letten bij het gebruik van Facebook en dergelijke. Gebruik voor uw Facebook foto's absoluut onze exclusieve couponcode van Photocase!

Beoordeling: Goed! De afbeeldingen mogen gebruikt worden in de social media. Alleen dienen de licentievoorwaarden wel zorgvuldig in acht te worden genomen. Lees hier het volledige Photocase  testrapport 2023.

Photocase licentie

Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

Shutterstock – beeldmateriaal voor de beste interactieve ervaring

Shutterstockwww.shutterstock.com/nl homepage is een van ‘s werelds grootste beeldbanken met een collectie van meer dan 400 miljoen foto's, illustraties, vectoren en video's. Het gebruik van afbeeldingen voor Facebook en andere social media is bij Shutterstock toegestaan. Een écht pluspunt, aangezien de social media een belangrijk platform worden voor reclame en nieuws. Bekijk hier de Shutterstock prijzen en profiteer van onze exclusieve Shutterstock kortingscode!

Beoordeling: Zeer goed! De afbeeldingen kunnen probleemloos in social media worden gebruikt. Lees hier het volledige Shutterstock testrapport 2023.

Shutterstock licentie

Krijg nu 10 gratis foto's - u kunt op elk gewenst moment annuleren.
NU PROBEREN
205 dagen resterend

  • Product
  • Foto’s
Ontvang nu 15% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!


Adobe Stock

Adobe Stockstock.adobe.com/nl homepage behoort eveneens tot de grotere beeldbanken. Terecht, want het beschikt over een omvangrijk beeldbestand met meer dan 285 miljoen afbeeldingen, vectoren, illustraties en videoclips. Op de vraag of de afbeeldingen in de social media mogen worden gebruikt, geven de contractvoorwaarden van Adobe Stock duidelijk antwoord:

(D) … U mag een onveranderde versie van het werk publiceren op websites in social media of deze uploaden naar websites als u dat wilt: (A) U erkent de bron of de attributie op het werk (“naam van de maker/stock.adobe.com” of zoals gepubliceerd op de Adobe Stock Website) en (B) de gebruiksvoorwaarden van de website bevatten geen enkele social media bepaling die een exclusief recht of titel met betrekking tot dat werk of het vernderde werk verleent. Onder “Social media site” verstaan we een website of applicatie die in de eerste plaats bedoeld is om sociale interactie tussen de gebruikers mogelijk te maken en het delen van inhoud in het kader van deze sociale interactie. (Bron: Adobe Stock aanvullende voorwaarden.)

Beoordeling: Goed! De afbeeldingen kunnenkunnen zonder problemen in de social media worden gebruikt. Echter, de licentievoorwaarden moeten nauwgezet in acht worden genomen

U vindt hier in ons testrapport alle informatie over Adobe Stock. Wist u dat u gratis Adobe Stock afbeeldingen voor Facebook kunt krijgen? Klik hier en probeer 1 maand gratis 10 afbeeldingen!

Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
22 dagen resterend

Wij hopen dat deze bijdrage een hulp voor u is bij uw zoektocht naar de juiste afbeeldingen. Wilt u deze aanbieders toch nog met een aantal andere beeldbanken vergelijken? Bekijk dan ons overzicht met de beste beeldbanken ter wereld! Is de prijs voor u van doorslaggevend belang, dan vindt u hier gratis stockfoto proefabonnementen en goedkoopste beeldabonnementen!

Lees alles over stockfoto's in onze complete handleiding voor stockfotografie.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over afbeeldingen voor Facebook

🤨 Ik heb een vraag over afbeeldingen voor Facebook

🤔 Ik weet niet of afbeeldingen voor Facebook iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Geen recensies

Laat een reactie achter

Stockfoto's
Logo