Afbeeldingen voor Facebook, Twitter en dergelijke – Waar kan ik die kopen?

Afbeeldingen voor Facebook, Twitter, Pinterest en dergelijke vormen de basis voor een succesvolle campagne op social media. Zonder pakkende foto's en illustraties bereikt u minder lezers, krijgt u minder aandacht en minder kliks op advertenties, artikelen of uw eigen webpagina. Mooie en aansprekende afbeeldingen zijn daarom een absolute must! Maar waar koopt u beeldmateriaal dat u in social media kunt gebruiken zonder dat u de licentievoorwaarden van een beeldbank schendt?

Afbeeldingen voor Facebook – Dit moet u weten

Veel kopers van beeldmateriaal twijfelen of ze hun gekochte afbeeldingen ook mogen gebruiken op hun eigen Facebook-pagina of in hun Facebook-posts. Het is goed nieuws dat er nu een aantal beeldbanken zijn die het gebruik van hun afbeeldingen op Facebook en dergelijke in hun standaardlicentie hebben opgenomen. Hierdoor kunt u uw gekochte afbeeldingen rechtmatig en gerust op uw social media te gebruiken.

Bent u onbekend met het gebruik van beelden voor social media, of wilt u uw kennis wat opfrissen? Dat is hier ons complete overzicht voor beginners.

De volgende beeldbanken staan het gebruik van afbeeldingen voor Facebook en dergelijke toe

Hieronder hebben we een aantal van deze beeldbanken voor u op een rijtje gezet, waarvan de standaard licentie het gebruik van afbeeldingen in social media toestaat (of onder een paar specifieke voorwaarden).

StockPhotoSecrets Shop

StockPhotoSecrets Shop afbeeldingen voor facebookDe beeldbank StockPhotoSecrets Shop heeft een collectie van meer dan 6 miljoen fantastische afbeeldingen en staat het gebruik van alle gedownloade afbeeldingen voor facebook en andere social media toe. Dit is in de standaard licentie opgenomen. Dat is een groot pluspunt!

U kunt uw geselecteerde afbeeldingen effectief gebruiken voor reclamedoeleinden en acties op Facebook, Twitter, Pinterest en andere social media. En dat kan nu nog voordeliger met het afbeeldingpakket 99club, waarmee u voor slechts €99,- per jaar 200 afbeeldingen in XXL-resolutie kunt downloaden. Lees hier in ons testrapport meer over de beeldbank StockPhotoSecrets Shop.

Beoordeling: Zeer goed! U mag de afbeeldingen voor Facebook en andere social media gebruiken.

StockPhotoSecrets Shop vergelijkingstabel Facebook Twitter

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
24 dagen resterend

terug naar menu ↑

iStock by Getty Images

iStock afbeeldingen voor social mediaDe iStock by Getty Images is een van 's werelds meest prominente stockfotosites met afbeeldingen voor Facebook. Hier vindt u miljoenen foto's, afbeeldingen, vectoren en duizenden videoclips. In overeenstemming met de voorwaarden in de licentieovereenkomst (zie iStock licentieovereenkomst) mag u alle iStock afbeeldingen voor facebook en andere sociale media gebruiken. Dit is bijzonder interessant voor iedereen die op Facebook en andere social media actief is en daar advertenties of informatie op plaatst.

Daarnaast zijn de afbeeldingen van iStock goedkoop en kunt u bijvoorbeeld al premium afbeeldingen verkrijgen vanaf €0,35 (bij een jaarabonnement van 750 afbeeldingen per maand). Lees in ons testrapport meer over iStock by Getty Images en hun aanbiedingen! Ontvang elke week gratis afbeeldingen van iStock – meld u nu aan bij iStock by Getty Images!

Beoordeling: Zeer goed! De afbeeldingen mogen in social media worden gebruikt. 

Uittreksel licentievoorwaarden iStock

 

Profiteer nu als bestaande of nieuwe klant van 15% korting op alle credits en beeldabonnementen van iStock!
terug naar menu ↑

PantherMedia

Panthermedia afbeeldingen voor facebookDe beeldbank PantherMedia uit het Duitse München, met een bestand dat meer dan 125 miljoen afbeeldingen bevat, heeft in de standaard licentie vastgelegd dat haar afbeeldingen voor social media mogen worden gebruikt. Dit is vooral interessant voor veel redacteuren die constant afbeeldingen nodig hebben voor pagina's zoals Facebook en andere social media. Voor een nadere kennismaking met PantherMedia kunt u hier ons testrapport lezen en profiteren van 5 gratis afbeeldingen van PantherMedia voor uw activiteiten op Facebook en dergelijke.

Beoordeling: Zeer goed! De afbeeldingen kunnen zonder problemen op social media worden gebruikt. 

Panthermedia afbeeldingen voor facebook

Profiteer als NIEUWE AANMELDER van 5 gratis afbeeldingen en 20% korting van PantherMedia!

terug naar menu ↑

Photocase

Photocase afbeeldingen voor facebookDe bekende beeldbank Photocase uit Berlijn (Duitsland) biedt nu ook de mogelijkheid om haar afbeeldingen voor facebook te gebruiken. En het mooie is dat dit al kan met de basislicentie (standaard). Lees ook de licentievoorwaarden om precies te weten waar u op moet letten bij het gebruik van Facebook en dergelijke. Lees meer over Photocase in ons testrapport. Gebruik voor uw Facebook foto's absoluut onze exclusieve couponcode van Photocase!

Beoordeling: Goed! De afbeeldingen mogen gebruikt worden in de social media. Alleen dienen de licentievoorwaarden wel zorgvuldig in acht te worden genomen.

 

Photocase licentie

 

Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

terug naar menu ↑

Shutterstock

ShutterstockShutterstock afbeeldingen voor facebook is een van 's werelds grootste beeldbanken met een collectie van meer dan 300 miljoen foto's, illustraties, vectoren en video's. Het gebruik van afbeeldingen voor Facebook en andere social media is bij Shutterstock toegestaan. Een écht pluspunt, aangezien de social media een belangrijk platform worden voor reclame en nieuws. Lees hier in ons testrapport meer over Shutterstock. Bekijk hier de Shutterstock prijzen en profiteer van onze exclusieve Shutterstock kortingscode!

Beoordeling: Zeer goed! De afbeeldingen kunnen probleemloos in social media worden gebruikt. 

Shutterstock licentie

Krijg deze maand 10 gratis foto's - u kunt op elk gewenst moment annuleren.

Profiteer nu van 15% korting op alle abonnementen en afbeeldingspakketten!

 

terug naar menu ↑

Adobe Stock

Adobe StockAdobe Stock afbeeldingen voor social media behoort eveneens tot de grotere beeldbanken. Terecht, want het beschikt over een omvangrijk beeldbestand met meer dan 149 miljoen afbeeldingen, vectoren, illustraties en videoclips. Op de vraag of de afbeeldingen in de social media mogen worden gebruikt, geven de contractvoorwaarden van Adobe Stock duidelijk antwoord:

(D) … U mag een onveranderde versie van het werk publiceren op websites in social media of deze uploaden naar websites als u dat wilt: (A) U erkent de bron of de attributie op het werk (“naam van de maker/stock.adobe.com” of zoals gepubliceerd op de Adobe Stock Website) en (B) de gebruiksvoorwaarden van de website bevatten geen enkele social media bepaling die een exclusief recht of titel met betrekking tot dat werk of het vernderde werk verleent. Onder “Social media site” verstaan we een website of applicatie die in de eerste plaats bedoeld is om sociale interactie tussen de gebruikers mogelijk te maken en het delen van inhoud in het kader van deze sociale interactie. (Bron: Adobe Stock aanvullende voorwaarden.)

Beoordeling: Goed! De afbeeldingen kunnenkunnen zonder problemen in de social media worden gebruikt. Echter, de licentievoorwaarden moeten nauwgezet in acht worden genomen

U vindt hier in ons testrapport alle informatie over Adobe Stock. Wist u dat u gratis Adobe Stock afbeeldingen voor Facebook kunt krijgen? Klik hier en probeer 1 maand gratis 10 afbeeldingen!

Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
24 dagen resterend

Wij hopen dat deze bijdrage een hulp voor u is bij uw zoektocht naar de juiste afbeeldingen. Wilt u deze aanbieders toch nog met een aantal andere beeldbanken vergelijken? Bekijk dan ons overzicht met de beste beeldbanken ter wereld! Is de prijs voor u van doorslaggevend belang, dan vindt u hier gratis stockfoto proefabonnementen en goedkoopste beeldabonnementen!

Lees alles over stockfoto's in onze complete handleiding voor stockfotografie. Nuttig gebruikstips leest u in de bijdragen over het kiezen van marketing afbeeldingen en goed scorende Google-advertenties!

Als ingewijde op het gebied van stockfoto's wil ik met mijn online magazine Stockfotos.nl u als koper van afbeeldingen graag inzicht geven in de wereld van beeldbanken en u helpen de beeldbank te vinden die bij u past.