Authentieke afbeeldingen: Koop unieke trendy foto’s!

Authentieke afbeeldingen zijn een must voor succesvolle projecten en behoren als nooit tevoren tot de favorieten in alle fotografietrends. Deze foto's worden door commerciële ontwerpers volop gebruikt. Deze intieme, spontane en pure fotostijl die onder andere door Instagram populair is geworden, heeft ervoor gezorgd dat veel mensen op een heel nieuwe manier met foto's in aanraking komen.

Behalve de in Nederland populaire beeldbanken Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF en Adobe Stock zijn er enkele beeldbanken die authentiek beeldmateriaal aanbieden. We hebben ze voor u in dit overzicht met de beste sites voor authentieke rechtenvrije afbeeldingen opgenomen. Voor iedere behoefte en elk budget zijn er volop mogelijkheden. Kies uw favoriet! Wij kunnen u alvast de beeldbank Photocase aanbevelen als het adres voor echt authentieke foto's!

Kies voor de stijl foto's als u uw bedrijf en/of uw projecten op een succesvolle manier wilt promoten. U kunt authentieke foto's gebruiken voor uw: websites, landingspagina, huisstijl, Google-advertenties, nieuwsbrieven en promotie en branding.

Wilt u meer weten over authentieke afbeeldingen, de oorsprong en de commerciële waarde ervan, lees dan snel verder!

De beste beeldbanken voor authentieke rechtenvrije afbeeldingen

Hieronder hebben we enkele van de belangrijkste websites voor authentieke afbeeldingen en illustraties voor u op een rijtje gezet. Doe uw voordeel met deze nuttige informatie en voorbeelden van de beste beeldbanken voor authentieke stockfotografie die ook voor commercieel gebruik geschikt is.


Photocase – Expert in unieke en authentieke afbeeldingen

www.photocase.com homepage

Photocase is een beeldbank uit Berlijn en pionier op het gebied van unieke en lifestyle stockfoto's hun uitmuntend gecureerde collectie afbeeldingen is al sinds 2001 sterk op deze stijl gericht.

De collectie van deze beeldbank is een prachtig voorbeeld van de Berlijnse stijl en alle foto's zijn stuk voor stuk uniek en artistiek. Behalve de voorbeelden die we hieronder hebben afgebeeld, krijgt u ook een goede indruk van het schitterende beeldmateriaal als u even de tijd neemt om de beste foto's van deze fotosite en het overzicht met de fotografietrends 2023 te bekijken. Een echte aanrader!

Photocase authentieke afbeeldingen

De authenticiteit siert deze rechtenvrije foto's die alle aspecten van het moderne leven belichten en die u via credits en on demand kunt kopen. De prijzen van de foto's worden bepaald op basis van de grootte, variërend van € 13,- tot € 38,- per stuk. Bij aankoop van creditpacks krijgt u meer downloads tegen een voordeliger prijs per fotos, en credits komen nooit te vervallen.

www.photocase.com homepage

 • Categorie: Premium
 • Verkrijgbaar: On demand
 • Prijs: € 13 tot € 38 [kortingen bij aankoop van grote aantallen]
PHOTOCASE UW SPECIALIST VOOR

Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

iStock Signature – Authentieke afbeeldingen tegen lage prijzen

www.istockphoto.com/nl homepage

iStock (voorheen iStockphoto) is een pionier op het gebied van de online verkoop van goedkope, rechtenvrije afbeeldingen en video's. Met de steun van Getty Images staat iStock al jaren bekend om hun nauwgezette curatie. Hun Signature-collectie bevat miljoenen exclusieve afbeeldingen van hoge kwaliteit, die overwegend authentiek van stijl zijn, allemaal exclusief voor de beeldbank, en die beschikbaar zijn in alle denkbare categorieën en thema's.

iStock authentieke foto's

iStock verkoopt deze afbeeldingen on-demand met credits of via een abonnement. Indien u per stuk koopt, betaalt u tussen de € 24,- en € 33,- per afbeelding, al naar gelang het credit pack dat u aanschaft. Echter, als u een abonnement neemt, kunt u deze hoge kwaliteit afbeeldingen verkrijgen voor slechts € 0,42 tot € 1,- per stuk. Het voordeel is dat iStock ook een grote collectie (Essentials) niet-exclusieve, hoge resolutie afbeeldingen heeft tegen een goedkopere prijs, en zowel credit packs als Signature-abonnementen bieden u de mogelijkheid om deze te downloaden.

www.istockphoto.com/nl homepage

 • Categorie: Topkwaliteit, exclusief (Signature-collectie) en voordelig in prijs
 • Verkrijgbaar: Losse verkoop en abonnement
 • Prijs: € 0,42 tot € 33,-

Profiteer van 15% korting op alle iStock creditpakketten en iStock abonnementen

iStock staat hoog genoteerd in de lijst met beste beeldbanken 2023. Kiest u voor iStock, profiteer dan van onze exclusieve iStock kortingscode. Ontvang met deze kortingscode 15% korting op ALLES, inclusief abonnementen! Inderdaad: zowel nieuwe als bestaande klanten kunnen nu credit pakketten en abonnementen tegen een verlaagde prijs verkrijgen! Grijp nu uw kans!

Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!

iStock graag eerst testen? Dat kan met het aanbod van 10 gratis afbeeldingen

Download 10 gratis stockfoto's en/of vectoren met licenties uit verschillende categorieën. Elk van deze gratis foto's of afbeelding mag voor commerciële doeleinden worden gebruikt.

Download met het gratis iStock proefabonnement nu in 30 dagen 10 afbeeldingen uit de Essentials-collectie!
Nu proberen
32 dagen resterend


Offset – Unieke afbeeldingen die u graag zult willen gebruiken

www.offset.com homepageOffset is een relatief nieuwe service voor stockfotografie, die is ontwikkeld en ondersteund door Shutterstock (de website met een van de grootste collecties stockfoto's en enorm veel video's). Ze stelt authentieke afbeeldingen van gelauwerde fotografen beschikbaar in een strak samengestelde en collectie die tot de absolute favorieten behoort.

Offset website

Hun collectie bestaat uit uiteenlopende thema's en stijlen, van straatfotografie tot moderne lifestyle, allemaal in hoge resolutie beeldmateriaal van topkunstenaars. U kunt deze afbeeldingen online kopen en de prijs varieert van 249,- tot 499 euro, al naar gelang de grootte. Maar u kunt ook een afbeeldingspakket verkrijgen waarmee u honderden euro's kunt besparen op de prijs van individuele foto's.

www.offset.com homepage

 • Categorie: Premium
 • Verkrijgbaar: On demand
 • Prijs: € 249 tot € 499 – kortingen bij aankoop van grote aantallen

Bekijk hier vindt u de fantastische foto's van Offset.


Westend61 – Inspirerend beeldmateriaal voor al uw creaties

www.westend61.de homepage

Westend61 is een bekend Duits stockfotobureau en merk, dat uitstekende kwaliteit afbeeldingen van hoge kwaliteit biedt. Ze zijn heel sterk op de Europese markt, wat goed zichtbaar is in hun collectie. Authentieke afbeeldingen vormen daar nu het grootste deel van, met afbeeldingen over allerlei concepten en thema's.

Westende61.de website

Bij hun beeldbank voor authentieke afbeeldingen kunt u tegen betaling hun foto's online kopen. De prijs wordt bepaald aan de hand van de grootte van de foto's, van € 50 tot € 450 per stuk. Dit is weliswaar iets aan de dure kant voor rechtenvrije afbeeldingen, maar deze aanbieder werkt met content van topkwaliteit van professionals. Daarnaast bieden ze een selectie van hun assortiment aan op diverse andere verkooppunten, zoals Shutterstock, dat veel voordeliger prijzen hanteert zoals u in dit Shutterstock prijsoverzicht kunt zien.

www.westend61.de homepage

 • Categorie: Premium
 • Verkrijgbaar: On demand
 • Prijs: € 50,- tot € 450,-

Bekijk de hier collectie van Westend61 voor inspirerende foto's voor uw volgende designs!


EyeEm – Het mobiele crowdsourcing alternatief

www.eyeem.com/marketplace homepageEyeEm is een combinatie van een platform voor het delen van afbeeldingen, een magazine voor beeldende kunst en een website met stockfoto's. EyeEm is een onderneming uit Duitsland die gespecialiseerd is in publieks- en mobiele fotografie, en authentieke afbeeldingen vormen de basis van het aanbod.

Hun marktplaats is zorgvuldig geselecteerd en samengesteld en telt miljoenen beelden die de moderne wereld weergeven in een uiterst kunstzinnige en realistische esthetiek, die perfect geschikt is voor posts op Instagram.

EyeEm logo

Deze beeldbank biedt haar foto's on demand (op aanvraag) aan, en de prijs is gebaseerd op het beoogde gebruik en de grootte. De social-licentie biedt u een kleiner bestand dat u perfect kunt gebruiken in elk social netwerk voor slechts € 20, en de web-licentie geeft u een hoge resolutie afbeelding die u voor slechts € 50 kunt gebruiken in digitale en gedrukte projecten.

Wilt u authentieke afbeeldingen die voor een jongere doelgroep aansprekend zijn, dan heeft EyeEm precies wat u zoekt. Daarbij hebben ze ook nog een distributiedeal met de prestigieuze beeldbank Getty Images, die ook een aantal afbeeldingen van EyeEm foto's tegen de scherpste prijzen aanbiedt.

www.eyeem.com/marketplace homepage

 • Categorie: Voordelig geprijsd
 • Verkrijgbaar: Op aanvraag
 • Prijs: € 20 tot € 50

Ontdek de authentieke foto's van EyeEm, de eerste mobiele fotocollectie!


Authentieke afbeeldingen en stockfoto's

De stockfotografie van nu en de toekomst

Authentieke afbeeldingen vormen een sterke, moderne trend. En alle experts zijn het erover eens dat deze trend niet snel verdwijnt, vooral omdat de oorsprong ervan gelegen is in social media en mobiele technologie, twee van de belangrijkste pijlers van het gangbare gedrag van de massa.

Moderne technologie en  authentieke afbeeldingen

Vanaf het moment dat de eerste mobiele telefoon met een camera op de markt kwam, is fotografie een onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Het vereeuwigen van momenten is makkelijker en goedkoper geworden en jongere demografen hebben snapshots omarmd als vrijetijdsbesteding, een artistieke expressie en een manier van sociale interactie.

Met de komst van de smartphone en social media netwerken zijn de dagelijkse foto's een nieuwe manier van communiceren en socialiseren geworden. Met Instagram kreeg het spel een heel nieuwe wending, waarbij fotografie centraal staat en iedereen zich een professionele fotograaf kan voelen dankzij de vooraf ingestelde filters.

Het zijn juist de Instagram-foto's die zorgen voor de trend van authentieke afbeeldingen. De door gebruikers gecreëerde content die op dit netwerk wordt gepresenteerd, veroverde al snel het hele social media spectrum. Kenmerkend voor deze afbeeldingen is dat ze als doel hebben de “beste versie van jezelf” te laten zien, met andere woorden: esthetisch mooi, maar natuurlijke, openhartig en schijnbaar spontane opnames.

Authentieke afbeeldingen en de marktpotentie

Authentieke afbeeldingen zijn razend populair geworden omdat ze op een bepaalde manier heel herkenbaar zijn, meer nog dan de meer traditionele, veelvuldig geproduceerde, geperfectioneerde foto's ooit geweest zijn. Authentieke afbeeldingen zijn niet zozeer bedoeld om de perfectie die erin wordt afgebeeld na te streven, maar om je te identificeren met wat en/of wie er wordt geportretteerd.

Deze trend is zeer wijdverbreid en is uitgegroeid tot de huidige social concepten zoals diversiteitlifestyle en mode stockfoto's, maar ook beeldmateriaal dat multiculturalisme, moderne genderrollen, nieuwe werkomgevingen en meer in beeld brengt.

Juist daarom zal deze fotografische stijl ook in de toekomst de markt blijven domineren. En als op die toekomst gericht wilt zijn, moet u beeldmateriaal met deze esthetiek gebruiken. Ongeacht of het nu gaat om afbeeldingen voor Instagram of andere social media kanalen, afbeeldingen voor uw website of uw volgende marketingcampagne, een ontwerp voor een reclamebord of advertentie en dergelijke, authentieke afbeeldingen leveren het beste resultaat op.

Maak uw visuele content uniek met authentieke afbeeldingen

We hebben u een aantal goede opties gegeven voor het kopen van rechtenvrije authentieke beelden waarmee u uw grafische en visuele content naar een hoger niveau kunt tillen. Met prijzen van nog geen euro tot super premium opties voor een paar honderd euro per afbeelding, kunt u fascinerende authentieke stockfoto's vinden. En niet vergeten:

 1. Wilt u goedkope kwalitietsfoto's, dan is iStock het juiste adres.
 2. Authentieke Duitse lifestyle tot in de puntjes, kies voor Photocase.
 3. Zoekt u moderne lifestyle foto's, ga dan voor Offset.
 4. Afbeeldingen voor de Europese markt nodig? Kies voor Westend61.
 5. Zoekt u mobiele fotografie in de UGC stijl, kijk dan eens bij EyeEm.

Laat ons weten bij welke beeldbank u authentieke afbeeldingen heeft gekocht!

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over authentieke afbeeldingen

🤨 Ik heb een vraag over authentieke afbeeldingen

🤔 Ik weet niet of authentieke afbeeldingen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo