Authentieke afbeeldingen: Koop de allerbeste trendy foto’s!

Authentieke afbeeldingen staan in de top van de fotografietrends van 2020 (bekijk ook de trends van 2019), en als u slim bent, maakt u er volop gebruik van.

De intieme, spontane en naturelle fotostijl die door snapshots van smartphones en het fenomeen Instagram populair is geworden, heeft de manier waarop mensen met foto's in aanraking komen, veranderd en heeft een grote invloed op de marketing en het grafisch ontwerp. U moet absoluut voor deze stijl kiezen als u uw bedrijf en/of uw ontwerpen succesvol wilt maken.

Zowel afbeeldingen voor websites of winkels, marketingcampagnes, Google-advertenties of foto's voor uw social media kanalen, als u wilt dat ze goed aanslaan, dan moeten ze er authentiek uitzien.

Er zijn al enkele beeldbanken die dit soort beeldmateriaal aanbieden, en we hebben ons huiswerk gedaan om u deze overzichtelijke lijst met de beste sites voor authentieke rechtenvrije afbeeldingen te kunnen aanbieden. Er zijn voor iedere behoefte en budget mogelijkheden, en veel daarvan zijn ook opgenomen in ons overzicht van de beste stockfotosites. Kies uw favoriet! Wij kunnen u alvast de beeldbank Photocase aanbevelen als bron voor echt authentieke foto's!

Wilt u meer weten over authentieke afbeeldingen, de oorsprong en de commerciële waarde ervan, lees dan snel verder!

De beste stockfoto websites voor authentieke afbeeldingen

De beste stockfoto websites voor authentieke afbeeldingen

Doe uw voordeel met de volgende nuttige informatie en voorbeelden van de beste beeldbanken voor authentieke stockfotografie.

Photocase – Ervaren expert in unieke en authentieke afbeeldingen

 • Categorie: Premium
 • Aankoopwijze: Op aanvraag
 • Prijs: €13 tot €38 – kortingen bij aankoop van grote aantallen

Photocase logoPhotocase is een beeldbank uit Berlijn en een pionier op het gebied van unieke en lifestyle stockfoto's, maar u kunt er ook terecht voor al uw hipster, stomme en bizarre afbeeldingen: hun uitmuntend gecureerde collectie afbeeldingen is al sinds 2001 sterk op deze stijl gericht. Hun collectie is een prachtig voorbeeld van de Berlijnse stijl en al hun afbeeldingen zijn stuk voor stuk uniek en artistiek. Behalve de afbeeldingen die we hieronder hebben afgebeeld, krijgt u ook een goede indruk van het schitterende beeldmateriaal als u even de tijd neemt om de beste foto's van 2019 en de fotografietrends van 2020 te bekijken. Een echte aanrader!

Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

Photocase Authentieke afbeeldingen screenshot

De authenticiteit siert deze rechtenvrije afbeeldingen die elk aspect van het moderne leven belichten en die u op aanvraag en tegen betaling kunt kopen. De prijzen van de foto's worden bepaald op basis van de grootte, variërend van €13,- tot €38,- per stuk. Bij aankoop van credit packs krijgt u meer downloads tegen een goedkopere prijs per fotos, en credits komen nooit te vervallen.

Meer interessante informatie leest u in ons Photocase testrapport. Profiteer nu van onze exclusieve Photocase kortingscode voor 5 gratis credits plus 10% korting op uw aankoop!

iStock Signature – Authentieke afbeeldingen tegen scherpe prijzen

 • Categorie: Topkwaliteit, exclusief (Signature collectie) en voordelig in prijs
 • Aankoopwijze: Op aanvraag en abonnement
 • Prijs: €0,42 tot €33,-

iStock logo

iStock (voorheen iStockphoto) is een pionier op het gebied van de online verkoop van goedkope, rechtenvrije afbeeldingen. Met de steun van Getty Images staat iStock al jaren bekend om hun nauwgezette curatie. Hun Signature-collectie bevat miljoenen exclusieve afbeeldingen van hoge kwaliteit, die overwegend authentiek van stijl zijn, allemaal exclusief voor de beeldbank, en die alle denkbare categorieën en thema's bevatten.

Profiteer van 15% korting op alle iStock Credit Packs en iStock abonnementen

iStock Authentieke foto's screenshot

iStock verkoopt deze afbeeldingen on-demand met credits of via een abonnement. Indien u per stuk koopt, betaalt u tussen de €24,- en €33,- per afbeelding, al naar gelang het credit pack dat u aanschaft. Echter, als u een abonnement neemt, kunt u deze hoge kwaliteit afbeeldingen verkrijgen voor slechts €0,42 tot €1,- per stuk. Het voordeel is dat iStock ook een grote collectie (Essentials) niet-exclusieve, hoge resolutie afbeeldingen heeft tegen een goedkopere prijs, en zowel credit packs als Signature-abonnementen bieden u de mogelijkheid om deze te downloaden.

Alle informatie over deze beeldbank vindt u in ons iStock testrapport. Kiest u voor iStock, profiteer dan van onze beperkt geldige exclusieve iStock kortingscode en ontvang 15% korting op ALLES, inclusief abonnementen! Inderdaad: zowel nieuwe als bestaande klanten kunnen nu credit pakketten en abonnementen tegen een verlaagde prijs verkrijgen! Grijp nu uw kans!

Offset – Unieke afbeeldingen die u graag zult willen gebruiken

 • Categorie: Premium
 • Aankoopwijze: Op aanvraag
 • Prijs: €249 tot €499 – kortingen bij aankoop van grote aantallen

Offset logoOffset is een relatief nieuwe service voor stockfotografie, die is ontwikkeld door Shutterstock (één van de grootste aanbieders van beeldmateriaal op het internet). Ze biedt authentieke afbeeldingen van gelauwerde fotografen in een strak samengestelde en zeer geapprecieerde collectie.

Offset Authentieke afbeeldingen screenshot

Hun collectie bestaat uit uiteenlopende thema's en stijlen, van straatfotografie tot moderne lifestyle, allemaal in hoge resolutie beeldmateriaal van topkunstenaars. U kunt deze afbeeldingen online kopen en de prijs varieert van 249,- tot 499 euro, al naar gelang de grootte. Maar u kunt ook een afbeeldingspakket verkrijgen waarmee u honderden euro's kunt besparen op de prijs van individuele foto's.

Meer informatie over deze beeldbank vindt u in ons artikel over hoe Offset en Photocase zich tot elkaar verhouden! En hier vindt u de fantastische foto's van Offset.

Westend61 – Inspirerend beeldmateriaal voor al uw creaties

 • Categorie: Premium
 • Aankoopwijze: Op aanvraag
 • Prijs: €50,- tot €450,-

Westend61 logoWestend61 is een bekend Duits stockfotobureau en merk, dat uitstekende kwaliteit afbeeldingen van hoge kwaliteit biedt. Ze zijn heel sterk op de Europese markt, wat goed zichtbaar is in hun collectie. Authentieke afbeeldingen vormen daar nu het grootste deel van, met afbeeldingen over allerlei concepten en thema's.

Westend61 Authentieke beelden screenshot

Bij hun beeldbank voor authentieke afbeeldingen kunt u tegen betaling hun foto's online kopen. De prijs wordt bepaald aan de hand van de grootte van de foto's, van €50 tot €450 per stuk. Dit is weliswaar iets aan de dure kant voor rechtenvrije afbeeldingen, maar deze aanbieder werkt met content van topkwaliteit van professionals. Daarnaast bieden ze een selectie van hun assortiment aan op diverse andere verkooppunten, zoals Shutterstock, dat veel voordeliger prijzen hanteert zoals u in dit Shutterstock prijsoverzicht kunt zien.

Bekijk de hier collectie van Westend61 voor inspirerende foto's voor uw volgende designs!

EyeEm – Het mobiele crowdsourcing alternatief

 • Categorie: Voordelig geprijsd
 • Aankoopwijze: Op aanvraag
 • Prijs: €20,- tot €50,-

EyeEm logoEyeEm is een combinatie van een platform voor het delen van afbeeldingen, een magazine voor beeldende kunst en een website met stockfoto's. EyeEm is een onderneming uit Duitsland die gespecialiseerd is in publieks- en mobiele fotografie, en authentieke afbeeldingen vormen de basis van het aanbod. Hun marktplaats is zorgvuldig geselecteerd en samengesteld en telt miljoenen beelden die de moderne wereld weergeven in een uiterst kunstzinnige en realistische esthetiek, die perfect geschikt is voor posts op Instagram.

EyeEm Authentieke afbeeldingen screenshot

Deze beeldbank biedt haar foto's on demand (op aanvraag) aan, en de prijs is gebaseerd op het beoogde gebruik en de grootte. De social-licentie biedt u een kleiner bestand dat u perfect kunt gebruiken in elk social netwerk voor slechts $20,-, en de web-licentie geeft u een hoge resolutie afbeelding die u voor slechts $50,- kunt gebruiken in digitale en gedrukte projecten. Wilt u authentieke afbeeldingen die voor een jongere doelgroep aansprekend zijn, dan heeft EyeEm precies wat u zoekt. Daarbij hebben ze ook nog een distributiedeal met de prestigieuze beeldbank Getty Images, die ook een aantal afbeeldingen van EyeEm foto's tegen de scherpste prijzen aanbiedt..

 • Ontdek de authentieke foto's van EyeEm, de eerste mobiele fotocollectie!

Bekijk onze video over de Top 5 Authentieke beeldbanken of kijk hier op YouTube.

Authentieke afbeeldingen en stockfoto's

De stockfotografie van nu en in de toekomst

Authentieke afbeeldingen vormen een sterke, marktleidende trend. En alle experts zijn het erover eens dat deze trend niet snel verdwijnt, vooral omdat de oorsprong ervan gelegen is in social media en mobiele technologie, twee van de belangrijkste pijlers van het gangbare gedrag van de massa.

Moderne technologie en  authentieke afbeeldingen

Vanaf het moment dat de eerste mobiele telefoon met een camera op de markt kwam, is fotografie een onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Het vereeuwigen van momenten is makkelijker en goedkoper geworden en jongere demografen hebben snapshots omarmd als vrijetijdsbesteding, een artistieke expressie en een manier van sociale interactie.

Met de komst van de smartphone en social media netwerken zijn de dagelijkse foto's een nieuwe manier van communiceren en socialiseren geworden. Met Instagram kreeg het spel een heel nieuwe wending, waarbij fotografie centraal staat en iedereen zich een professionele fotograaf kan voelen dankzij de vooraf ingestelde filters.

Het zijn juist de Instagram-foto's die zorgen voor de trend van authentieke afbeeldingen. De door gebruikers gecreëerde content die op dat netwerk wordt gepresenteerd, veroverde al snel het hele social media spectrum. Kenmerkend voor deze afbeeldingen is dat ze als doel hebben de “beste versie van jezelf” te laten zien, met andere woorden: esthetisch mooi, maar natuurlijk, openhartig en schijnbaar spontane opnames. Wilt u weten bij welke beeldbanken u de beste afbeeldingen voor Instragram kunt vinden? In dit artikel vindt u de 2 beste aanbieders voor Instagram afbeeldingen, laat u verrassen door hun fantastische collecties en aanbiedingen!

Authentieke afbeeldingen en de marktpotentie

Authentieke afbeeldingen zijn razend populair geworden omdat ze op een bepaalde manier heel herkenbaar zijn, meer nog dan de meer traditionele, veelvuldig geproduceerde, geperfectioneerde foto's ooit geweest zijn. Authentieke afbeeldingen zijn niet zozeer bedoeld om de perfectie die erin wordt afgebeeld na te streven, maar om je te identificeren met wat en/of wie er wordt geportretteerd. Deze trend is zeer wijdverbreid en is uitgegroeid tot de huidige social concepten zoals diversiteitlifestyle en mode stockfoto's, maar ook beeldmateriaal dat multiculturalisme, moderne genderrollen, nieuwe werkomgevingen en meer in beeld brengt.

Bekijk ook onze artikelen over authentieke Latijns-Amerikaanse stockfoto's en afbeeldingen van mensen met een beperking.

Juist daarom zal deze fotografische stijl ook in de toekomst de markt blijven domineren. En als op die toekomst gericht wilt zijn, moet u beeldmateriaal met deze esthetiek gebruiken. Ongeacht of het nu gaat om afbeeldingen voor Instagram of andere social media kanalen, afbeeldingen voor uw website of uw volgende marketingcampagne, een ontwerp voor een reclamebord of advertentie en dergelijke, authentieke afbeeldingen leveren het beste resultaat op.

Til uw visuele content naar een hoger niveau met authentieke afbeeldingen

We hebben u een aantal goede opties gegeven voor het kopen van rechtenvrije authentieke beelden die uw grafische en visuele content naar een hoger niveau tillen. Met prijzen van nog geen euro tot super premium opties voor een paar honderd euro per afbeelding, kunt u fascinerende authentieke stockfoto's vinden. En niet vergeten:

 1. Wilt u kwalitatief zeer goede en toch voordelige foto's, dan is iStock het juiste adres.
 2. Wilt u authentieke afbeeldingen die de Duitse lifestyle tot in de puntjes weergeven, kies dan voor Photocase.
 3. Zoekt u moderne lifestyle foto's, ga dan voor Offset.
 4. Indien u van Europese personen en locaties houdt, kies dan voor Westend61.
 5. Zoekt u mobiele fotografie in de UGC stijl, kijk dan eens bij EyeEm.

Laat ons weten bij welke beeldbank u authentieke afbeeldingen heeft gekocht!

Als ingewijde op het gebied van stockfoto's wil ik met mijn online magazine Stockfotos.nl u als koper van afbeeldingen graag inzicht geven in de wereld van beeldbanken en u helpen de beeldbank te vinden die bij u past.

Stockfoto's