Waar koop ik authentieke Latijns-Amerikaanse stockfoto’s?

Tot voor kort waren Latijns-Amerikaanse stockfoto's met uiteenlopende thema's en activiteiten nauwelijks te vinden. Omdat deze afbeeldingen steeds meer in trek zijn, hebben de beeldbanken Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock ze volop in de collectie opgenomen. Dit maakt het voor bedrijven en organisaties mogelijk om realistische Latijns-Amerikaanse stockfoto's te gebruiken.

In dit overzicht zullen we antwoord geven op de volgende vragen:

  • Wat is de waarde van authentieke Latijns-Amerikaanse stockfoto's?
  • Hoe zie ik het verschil tussen authentieke en niet-authentieke beelden?
  • Waar koop ik foto's die de Latijns-Amerikaanse gemeenschap realistisch weergeven?

Het antwoord op deze vragen is belangrijk voor uw marketing, branding en sociale media activiteiten.

Heeft u geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? In de zoekfunctie hieronder vult u snel en makkelijk de gewenste zoekterm in. Nadat u op de blauwe knop hebt gedrukt, krijgt u binnen een seconde de zoekresultaten te zien.Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Zoekt u afbeeldingen die een afspiegeling zijn van de Nederlandse samenleving? Beelden van mensen met verschillende achtergronden en culturen?

Ontdek hier hoe u authentieke Latijns-Amerikaanse stockfoto's kunt vinden voor uw volgende project:

1. Waar vind ik authentieke Latijns-Amerikaanse stockfoto's?

Er zijn tientallen website waar u gratis en betaalde foto's kunt vinden. De volgende beeldbanken zijn betrouwbaar en zeer goede oplossingen voor commerciële rechtenvrije afbeeldingen:

Getty Images – Originele Spaanse beelden

www.gettyimages.nl homepage

www.gettyimages.nl

De Getty Images Nosotros-collectie is speciaal gericht op de Latijns-Amerikaanse wereld. U vindt in deze collectie Spaanse en Latijns-Amerikaanse mensen in uiteenlopende beroepen, interesses en nog veel meer.

Bekijk ons uitgebreide Getty Images testrapport. Vind meer informatie over de wijze waarop deze content de norm vormt voor authentieke Latijns-Amerikaanse beelden en ontvang 30 procent korting op uw aankoop van een Ultrapack bij Getty Images met onze exclusieve aanbieding.

Test ze nu met Latijns-Amerikaanse zoektermen (zie punt 3 in dit overzicht!) in de zoekbalk hieronder!


Stockphotos.com – Goedkope Latijns-Amerikaanse stockfoto's

shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepage

Stockphotos.com logo

Met de Easy Club van Stockphotos.com downloadt u voor slechts € 99,- per jaar 200 beelden uit een collectie van miljoenen prachtige rechtenvrije afbeeldingen. Iedere maand worden hier nog eens tienduizenden foto's aan toegevoegd om bij te blijven met de nieuwste trends op het gebied van stockfotografie, zodat u altijd over de authentieke Latijns-Amerikaanse stockfoto's kunt beschikken.

Gebruik de zoekfunctie voor specifieke stockfoto's van Latijns-Amerikaanse landen en mensen, zoals “werkende Latijns-Amerikaanse mensen”, en gebruik vervolgens de functie “verfijnen van de zoekfunctie” om de beelden verder te verfijnen op basis van leeftijd, geslacht en het aantal mensen dat op de foto's te zien is.

Gebruik specifieke zoektermen (zie voor suggesties punt 3 in dit overzicht) om fantastische Latijns-Amerikaanse beelden te vinden met deze zoekfunctie!


Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Photocase – Hippe Latijns-Amerikaanse beelden

www.photocase.com homepage

www.photocase.com homepage

Photocase is een Duitse beeldbank die gespecialiseerd is in kunstzinnige, authentieke stockfoto's en het perfecte adres om clichés te vermijden. Vind hier meer informatie over wat Photocase onderscheidt van andere aanbieders. En krijg veel voordeel met onze speciale Photocase actiecode voor 5 gratis credits + 10% korting.

Geef gerelateerde trefwoorden (zie voor suggesties punt 3 in dit overzicht) in het zoekveld in en druk op de knop om te ontdekken wat voor fantastische foto's worden weergegeven!


Shutterstock – Spaanse en Latijns-Amerikaanse familiefoto's

www.shutterstock.com/nl homepage

www.shutterstock.com/nl homepage

Zowel voor het maken van advertenties, branding materialen of content voor een social media campagne kunt u een groot assortiment van Latijns-Amerikaanse representatie op Shutterstock vinden.

Momenteel beschikken ze over een collectie van meer dan 485 miljoen beelden, en elke maand komen er nog eens miljoenen bij. Hierdoor kunt u altijd vinden wat u zoekt. De afbeeldingen via Shutterstock zijn al vanaf € 0,22 per stuk verkrijgbaar! Ontvang met onze speciale couponcode 15% korting op uw bestelling bij een van de grootste beeldbanken ter wereld.

Zoek met enkelen goede zoektermen uit punt 3 van dit overzicht in de Shutterstock zoekbalk, en vind miljoenen Latijns-Amerikaanse foto's in hun collectie!


iStock – Exclusieve Spaanse stockfoto's

www.istockphoto.com/nl homepage

www.istockphoto.com/nl homepage

iStock heeft een uitgebreid assortiment aan goedkope authentieke Latijns-Amerikaanse stockfoto's, vooral die van traditionele Latijns-Amerikaanse gerechten. Heel wat van de foto's en de vectorillustraties die u op iStock vindt, zijn exclusief voor hun platform, waardoor u ze nergens anders zult kunnen vinden.

De aankoop van stockfoto's en vectoren voor commercieel gebruik begint vanaf € 8,- per stuk, of u kiest voor de voordeligste optie van een abonnement met 15% korting met onze speciale couponcode.

Ontdek hun coole Latijns-Amerikaans georiënteerde collecties met deze zoekfunctie, vul gewoon de gewenste zoekterm in (zie voor suggesties punt 3 in dit overzicht) en druk op de knop voor de resultaten!


Adobe Stock – Mooie Latijns-Amerikaanse foto's voor Creative Cloud-gebruikers

stock.adobe.com/nl homepage

stock.adobe.com/nl homepage

Adobe Stock komt van de ontwikkelaars van Adobe's populaire ontwerpsoftware, die een fantastische collectie beelden van families uit Latijns-Amerika en andere authentieke Latijns-Amerikaanse stockfoto's bevat.

Op dit platform kunt u een maandelijks abonnement nemen voor alle stockfoto's die u voor uw projecten nodig heeft. Klik hier voor een GRATIS Adobe proefabonnement en ontvang 10 rechtenvrije afbeeldingen van topkwaliteit.

Bekijk hier alle Latijns-Amerikaanse beelden die ze aanbieden door enkele nuttige zoekwoorden in het zoekveld in te voeren (tips vindt u onder punt 3 van dit overzicht) en op de zoekknop te klikken!

Bij het zoeken naar Latijns-Amerikaanse stockfoto's voor uw project kunt u meer dan één van de hierboven genoemde bronnen gebruiken om de beste resultaten te verkrijgen. Elke beeldbank heeft zijn specifieke voordelen, dus hoewel ze misschien perfecte beelden van Latijns-Amerikaanse werknemers hebben, beschikken ze misschien niet over de beste foto's van de traditionele Latijns-Amerikaanse gerechten.


2. Pas op voor het gebruik van stereotypes

Ondanks dat er meer authentieke Latijns-Amerikaanse stockfoto's voor zakelijk gebruik zijn gemaakt dan ooit tevoren, weerspiegelen honderdduizenden foto's de Latijns-Amerikaanse sfeer nog steeds onvoldoende.

Van beelden van overdreven sensuele vrouwen tot overduidelijke “macho” mannen, er is sprake van een veelvoorkomend denigrerend stereotype ten aanzien van de Latijns-Amerikaanse cultuur. Afbeeldingen die Latijns-Amerika op deze manier weergeven kunnen averechts werken, omdat deze voorstelling onrealistisch is en jammer genoeg te vaak wordt gebruikt, vooral in de Amerikaanse media.

De Spaanse economie kent veel echt hardwerkende mannen en vrouwen met uiteenlopende kwaliteiten, banen en maatschappelijke rollen. Houd hier rekening mee bij uw keuze van de Latijns-Amerikaanse stockafbeeldingen.

3. Gebruik relevante zoektermen

Hoe specifieker de gebruikte zoektermen voor het zoeken naar foto's, hoe nauwkeuriger de resultaten zullen zijn. Zo kunt u het aantal stereotiepe Latijns-Amerikaanse foto's verkleinen en precies krijgen wat u echt nodig hebt.

Stel dat u een website aan het maken bent die gericht is op vrouwelijke, Latijns-Amerikaanse ondernemers. Een zoektocht naar alleen maar “Latijns-Amerikaanse vrouw” levert mogelijk honderdduizenden beelden op, wat uren duurt om ze te kunnen bekijken, en een groot aantal daarvan zal ongeschikt zijn. Zoekt u in plaats daarvan naar “Latijns-Amerikaanse zakenvrouw” of “Latijns-Amerikaanse vrouw aan de telefoon”, dan neemt het aantal foto's aanzienlijk af.

Bent u op zoek naar beelden van traditionele Latijns-Amerikaanse gerechten of culturele activiteiten in plaats van naar mensen, kies dan voor de specifieke zoektermen waarmee u de authentieke beelden kunt uitfilteren.

Een zoektocht naar zal met de term “taco's” bijvoorbeeld duizenden beelden opleveren, sommige veramerikaniseerd, andere authentiek, en alles daartussenin. De specifiekere zoekopdracht “tacos al pastor” zal leiden tot afbeeldingen van een authentiek gerecht dat in hartje Mexico is ontstaan:

Mexicaanse taco's Latijns-Amerikaanse stockfoto's

Copyright 2019 / Stockphotos.com, alle rechten voorbehouden.


4. Zoek naar natuurlijke poses

Een groot aantal stockfoto's voelen onnatuurlijk aan door onhandige, overdreven poses en een onechte glimlach. Dit zijn geen goede foto's omdat ze nep aanvoelen, en de Latijns-Amerikaanse markt zal zich niet verbinden of identificeren met dergelijke beelden.

Gezin maakt plezier met herfstbladeren

Copyright 2019 / Stockphotosecrets, alle rechten voorbehouden.

Hieronder vindt u een aantal tips voor het vinden van beeldmateriaal met natuurlijke poses: Het gebruik van stockfoto's is bedoeld om een specifieke doelgroep te bereiken, zoals de Spaanse of Latijns-Amerikaanse markt, zonder dat u uw tijd en middelen inzet om zelf een fotoshoot te maken. Maar als u de verkeerde Latijns-Amerikaanse stockfoto's kiest, zult u doel missen.

NUTTIGE TIPS
  • Zoek naar beweging. Mensen die op een foto bewegen zien er bijna nooit geposeerd en onnatuurlijk uit, zoals op deze foto van een Spaanse familie van StockPhotoSecrets.
  • Kijk of er interactie is. Een foto van mensen die communiceren met anderen of met objecten zoals laptops voelt veel natuurlijker dan een foto van iemand die een duim omhoog doet, zoals dit beeld van een Latijns-Amerikaanse man die aan zijn bureau zit met een collega van StockPhotoSecrets.
  • Zoek naar een ontspannen lichaamstaal. Stijve schouders en ongemakkelijke houdingen – zoals bijvoorbeeld gekruiste armen – zijn duidelijke signalen voor overdreven geposeerde foto's. Zoek in plaats daarvan naar een natuurlijker, ontspannen lichaamstaal.

5. Houd rekening met het merk dat ze vertegenwoordigen

Er zijn veel ‘schitterende' stockbeelden verkrijgbaar, maar het is belangrijk om vast te stellen wie u wilt bereiken en misschien zelfs te vertegenwoordigen met het beeldmateriaal dat u voor uw project kiest.

Dit is waarbij de kleur, het licht en onderwerp een rol speelt. In het geval uw merk of het merk waarvoor u werkt zicht richt op bouwvakkers, dan heeft het geen enkele zin om een foto te gebruiken van een jong stel dat over straat slentert, ook al is het prachtige afbeelding.

Deze overzichten kunnen u helpen bij het kiezen van afbeeldingen in de juiste kleur:

Kies met behulp van de volgende tips de juiste authentieke Latijns-Amerikaanse stockfoto's voor uw merk of het merk waarvoor u werkt:

  • Kies voor afbeeldingen die het doel van het merk het beste weergeven. Houd hierbij rekening met de leeftijd, generatie (bijv. Gen Z, Millennials of senioren), het geslacht, het beroep (bijv. agrarisch, financieel, vervoer en techniek) en de interesses van uw doelgroep van het merk. Komt uw doelgroep vooral uit de stad, dan is het niet logisch zijn om afbeeldingen van modellen in velden of meer landelijke omgevingen te gebruiken.
  • Kies foto's die uw doelgroep aanspreken – niet u. Het kan zijn dat u een foto fantastisch vindt, maar dat geldt misschien niet voor uw doelgroep. Verplaats u bij het kiezen van de beelden in de persoon voor wie deze bedoeld is.
  • Kies goed belichte afbeeldingen van topkwaliteit. Hoewel websites met gratis beeldmateriaal verleidelijk kunnen zijn, kleven er een aantal nadelen aan. Vaak kunt u ze alleen in een lage resolutie downloaden of is de kwaliteit slecht. Let op: de foto's die u kiest moeten van goede kwaliteit zijn en opvallen.

Heeft u een afbeelding in een lage resolutie? Lees dan dit artikel over hoe u een foto in een hogere resolutie kunt krijgen. U kunt ook voor een oplossing uit het overzicht met beeld upscalers kiezen, of gebruik maken van de aanbieding voor het gratis verbeteren van 10 foto's.

Krijg 10 gratis beeld opschalingen in de AI Image Upscaler om uw foto's met één klik de hoogste resolutie te krijgen!

Kies alleen voor authentieke Latijns-Amerikaanse stockfoto's

Latijns-Amerikaanse personen vormen de grootste etnische minderheid in de Verenigde Staten. Wilt u ze als doelgroep aanspreken, gebruik dan de juiste afbeeldingen die u nu bij de beeldbanken Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock kunt verkrijgen.

Zorg ervoor dat u bij de keuze van beeldmateriaal voor uw commerciële project weet waar u moet zoeken naar authentieke Latijns-Amerikaanse stockbeelden. Pas op voor niet-realistische stereotypen, gebruik specifieke zoektermen, zoek naar natuurlijke poses of lichaamstaal, en houd rekening met het merk dat ze vertegenwoordigen. Zo lukt het u altijd de allerbeste beelden te kiezen.

Onthoud dat u alle bestaande Latijns-Amerikaanse foto's kunt bekijken door simpelweg enkele van de zoekwoorden die we u hierboven hebben gegeven in het zoekveld in te voeren en op de zoekknop te klikken!

We zijn benieuwd naar wat u van authentieke Latijns-Amerikaanse stockfoto's vindt! Laat het ons weten.

Wilt u aan uw creatieve of commerciële projecten video’s toevoegen? Bekijk dan ons overzicht met de 21 beste websites voor videomateriaal.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over Latijns-Amerikaanse afbeeldingen

🤨 Ik heb een vraag over Latijns-Amerikaanse afbeeldingen

🤔 Ik weet niet of Latijns-Amerikaanse afbeeldingen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo