Multi-user beeldabonnementen voor meerdere gebruikers: Belangrijke tips + 5 beste aanbiedingen 2024

Bij grafisch ontwerpen en in het bijzonder bij visuele marketing en branding, waarbij het creatieve proces in teamverband plaatsvindt, zijn de standaard accounts met stockfoto's niet toereikend.

De beperkingen van licenties, inlogbeperkingen, het moeilijk beheren van de downloads en het monitoren van het accountgebruik zijn slechts enkele van de problemen waarmee u te maken krijgt als u een persoonlijk individueel stockfoto-abonnement hebt en u toch in teamverband werkt.

Maak kennis met multi-user stockfoto-abonnementen, abonnementen die de afgelopen jaren speciaal zijn ontworpen om in beeldabonnementen voor meerdere gebruikers te voorzien, zodat bedrijven en ondernemingen die ervoor kiezen over unieke mogelijkheden kunnen beschikken.

We analyseren hier de multi-user accounts of beeldabonnementen voor meerdere gebruikers om u te laten zien welke aanbieding voor uw team het meest geschikt is.

Om de mogelijkheden van u en uw teams optimaal te benutten, moet u zeker onze gids met 102 tips voor het maken van beeldmateriaal met behulp van stockfoto's raadplegen, u zult er veel profijt van hebben!

Waarom zijn multi-user beeldabonnementen voor meerdere gebruikers speciaal?

Bent u niet bekend met stockmedia licenties, dan vraagt u zich misschien af waarom multi-user plannen voor teams of beeldabonnementen voor meerdere gebruikers eigenlijk bestaan. Is het niet mogelijk om gewoon als abonnees een abonnement te kopen en uw inloggegevens te delen met wie u maar wilt? Nee, dat is inderdaad niet mogelijk. Sterker nog, als u dat doet, zou u in lastige rechtszaken verzeild kunnen raken.

Bij aankoop van stockfoto's van een online beeldbank worden de persoonsgegevens die u in uw account invoert gebruikt om automatisch een licentie af te geven op uw naam voor elke afbeelding die u downloadt. Deze licentie is een wettelijk bindend contract dat persoonsgebonden en niet-overdraagbaar is. Dit betekent dat u de enige bent die de gedownloade bestanden kan bekijken en ermee kan werken.

Mocht u dus uw collega of team toegang geven tot uw persoonlijke account en zij zouden in uw naam foto's downloaden en ermee werken, dan schendt u de gebruiksvoorwaarden van de beeldbank en/of de gebruikslicenties. Het is mogelijk dat bepaalde beeldbanken u toestaan uw account met anderen te delen, maar dat is niet gebruikelijk. In elk geval is het belangrijk dat u zich eerst tot de beeldbank richt voordat u inloggegevens met anderen deelt.

Stockfoto-bedrijven proberen dit ook te voorkomen. Zij stellen bijvoorbeeld beperkingen aan het aantal apparaten waarop uw account kan worden aangemeld en zorgen ervoor dat het gelijktijdig downloaden vanaf meerdere apparaten niet mogelijk is.

Deze bedrijven introduceren evenwel de variant van de multi-seat account (beeldabonnementen voor meerdere gebruikers) om teams die samenwerken juridische dekking te geven. Dit zijn accounts met een collectief downloadvermogen, toegang voor meerdere gebruikers en bonus VIP-functies voor bedrijven en ondernemingen.

Wanneer kiezen voor beeldabonnementen voor meerdere gebruikers?

Het antwoord is duidelijk: een teamabonnement is perfect voor… teams die zich bijvoorbeeld met reclame bezighouden en hun concurrent enkele stappen voor wil blijven. Maar in de praktijk hebben niet alle teams een van de abonnementen voor meerdere gebruikers nodig. Downloadt u maar af en toe een paar foto's, en zijn uw deadlines niet te krap, dan is een individuele account prima te gebruiken.

Daarbij komt dat dit vaak bedrijfs- of bedrijfsaccounts zijn die een heleboel andere functies hebben dan alleen het delen van accounts, wat zeker nuttig is maar ook invloed heeft op de uiteindelijke prijs van de abonnementen. Ziet u niet direct een voordeel in de verbeterde licenties, aangepast zoeken of batch downloaden, geef dan geen geld uit voor een van de abonnementen voor meerdere gebruikers.

Maar voor alle teams die graag tegelijkertijd gebruik willen maken van een stockfoto-abonnement, elkaar tijdens het ontwerpproces over beeldmateriaal willen consulteren, de tijd die nodig is voor het zoeken naar afbeeldingen willen verkorten en alle andere mogelijke verbeteringen in de workflow voor reclames, artikelen en andere projecten willen realiseren, zijn multi-seat abonnementen ideaal.

Top 5 websites met beeldabonnementen voor meerdere gebruikers tegelijk

Nu we de grondbeginselen van multi-seat accounts hebben toegelicht, kunnen we het hebben over waar u het beste een multi-user stockfoto-abonnement kunt kopen. We hebben de beste stockfoto websites beoordeeld en dit zijn, naar onze mening, de 5 beste aanbiedingen.

Het komt niet als een verrassing dat ze allemaal afkomstig zijn van premium beeldbanken die tevens de beste stockfoto-abonnementen van 2024 aanbieden!

1. StockPhotoSecrets Multi-User – Goedkoper abonnement voor het midden- en kleinbedrijf

StockPhotoSecrets Shop beeldabonnementen voor meerdere gebruikers
https://shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepage

StockPhotoSecrets Shop heeft recent abonnementen voor meerdere gebruikers geïntroduceerd die voor iedereen functioneel en betaalbaar zijn, met name voor teams die met een beperkt budget werken. De aanbiedingen die zijn gecreëerd behoren tot de meest voordelige die u op internet kunt vinden, terwijl u toch een hoogwaardige en flexibele service krijgt.

De multi-user abonnementen zijn heel simpel: selecteer een downloadlimiet voor uw hele team, bepaal vervolgens met hoeveel leden u de account wilt delen, en u krijgt één login voor iedereen. Alle abonnementen worden jaarlijks vooraf gefactureerd en besparen u veel geld!

Ons populairste abonnement is het 99Club abonnement, waarmee u 200 afbeeldingen in een jaar kunt downloaden. De prijs voor één gebruiker (single user) bedraagt € 99,- per jaar. Een multi-user abonnement voor maximaal 3 gebruikers kost € 199,-, wat neerkomt op een besparing van een volledig abonnement. Voor maximaal 5 gebruikers is de prijs € 299,-, wat in feite inhoudt dat u betaalt voor 3 gebruikers en toegang krijgt voor 5! Voor het Low Volume en 299Club abonnement geldt hetzelfde schema. U kunt de mogelijkheden hier bekijken!

Bovendien zijn er abonnementen met een maandelijkse downloadlimiet, waardoor er opties voor iedereen zijn.

StockPhotoSecrets Multi-User abonnementen

2. Shutterstock Premier – De complete oplossing voor grote teams

Multi-user beeldabonnementen voor meerdere gebruikers: Belangrijke tips + 5 beste aanbiedingen [wpsm_custom_meta type=date field=year] 2
shutterstock logo

Shutterstock is enorm populair vanwege de gigantische collectie en de technische gedrevenheid. Ze zijn tevens de grondleggers van het stockfoto-abonnement, waardoor het voor de hand ligt dat ze behalve mogelijkheden voor een eigen account ook een van de meest complete multi-user oplossingen waarmee bedrijven en teams met collega's en vrienden tegelijkertijd kunnen werken.

Shutterstock Premier is als maand- en jaarabonnement beschikbaar en u kunt toegang krijgen voor ieder gewenst aantal gebruikers.

De voordelen van Premier zijn onder andere een licentie met extra gebruiksrechten, downloaden in batches voor drukbezette ontwerpers, persoonlijke zoekhulp, op maat gemaakte lightboxen en een eigen regionale accountmanager.

Dit is een maatwerkaanbod en de uiteindelijke prijs wordt dus bepaald door uw specifieke behoeften, maar het is beslist een goede en veelzijdige optie voor bedrijven.

Shutterstock Premier

3. iStock Teamshare – Exclusieve content voor maximaal 10 gebruikers

iStock Teamshare abonnementen voor meerdere gebruikers
iStock logo

iStock staat er bekend om dat ze hun collectie hebben onderverdeeld in goedkope, dagelijkse beelden en exclusieve, hoogwaardige foto's. De oplossing voor bedrijven noemen ze iStock Teamshare en geeft volledige toegang tot de hele collectie, inclusief de exclusieve collectie.

Ze hebben abonnementen voor maximaal 10 gebruikers die samen één account gebruiken, met één inlogcode en een gemeenschappelijke downloadlimiet. De content die onder een Teamshare abonnement is gelicenseerd, is voorzien van alle standaard garanties van iStock, inclusief rechtsbescherming.

Wilt u weten hoeveel een multi-seat account kost, dan moet u contact opnemen met de verkoopafdeling van iStock en een offerte aanvragen.

iStock Teamshare

4. Adobe Stock voor teams – Multi-Seat toegang voor Creative Cloud-gebruikers

Adobe Stock multi-user abonnementen
adobe stock logo

Adobe Stock is niet alleen een beeldbank voor premium foto's in een geweldige beeldkwaliteit, maar tevens integraal gekoppeld aan het Adobe Creative Cloud-platform. Terwijl deze ook onafhankelijk kan worden gebruikt, ligt de kernwaarde ervan in het feit dat u toegang hebt tot hun collectie, erop kunt rondneuzen, deze kunt testen en licenties kunt verkrijgen via de interfaces van al hun bewerkingsprogramma's. Kortom, wanneer u en uw team graag met Photoshop of Illustrator werken, is Adobe Stock de ideale oplossing.

Dat geldt zeker voor hun aanbieding Adobe Stock voor teams, met zowel abonnementen als credits om te gebruiken in een teamaccount die met zoveel medewerkers kan worden gedeeld als u nodig hebt. Afhankelijk van het aantal downloads lopen de prijzen uiteen van € 29,99 tot € 199,99 per maand (let op: het gaat hier om jaarabonnementen). Credit pakketten -die een langere geldigheidsduur hebben – kosten tussen € 49.95 en € 3.999.99.

De extra functies voor teams omvatten exclusieve content, geavanceerd zoeken op basis van AI-technologie en gebundelde licenties waardoor uw bedrijf eigenaar wordt van de licentie in plaats van u als individuele gebruiker. Daarmee is het een zeer goede keuze voor een multi-user beeldabonnement.

Adobe Stock voor teams

5. 123RF Corporate+ – De perfecte oplossing voor extra gebruikers

Multi-user beeldabonnementen voor meerdere gebruikers: Belangrijke tips + 5 beste aanbiedingen [wpsm_custom_meta type=date field=year] 3
123RF logo

123RF is een sterke speler in de sector van stockfoto's die zich richt op rechtenvrije media en heeft een breed aanbod wat betreft abonnementen en prijzen. En dat is inclusief de Corporate+ beeldabonnementen voor meerdere gebruikers.

Corporate+ geeft niet alleen multi-seat toegang aan zoveel gebruikers als u wilt, maar ook een aantal VIP-voordelen zoals beheercontrole voor accounts, licenties op maat, assistentie bij de workflow in de vorm van deelbare lightboxen en andere functies, speciale kortingen en exclusieve voordelen voor zakelijke klanten.

Belangrijke pluspunten zijn dat ze alleen geld vragen voor de content waarvoor u een licentie neemt (niet voor de extra voordelen) en dat ze de service verbeteren aan de hand van feedback van klanten.

Corporate+ is op aanvraag verkrijgbaar en de uiteindelijke prijs is afhankelijk van uw specifieke behoeften. Maar het is een zeer complete en goed opgezette service, die zeker de moeite van het overwegen waard is.

123RF Corporate+

Verbeter de workflow met beeldabonnementen voor meerdere gebruikers

Zoals u ziet zijn er voor creatieve teams veel voordelen verbonden aan multi-seat accounts. Van licenties tot planning van de workflow en uiteindelijke kosten, het is heel zinvol om voor een team een van de beeldabonnementen voor meerdere gebruikers te nemen. Dit is één van de voordeliger alternatieven en andere manieren om op de beste manier samen te werken.

Bij alle bovengenoemde beeldbanken kunt u aanbiedingen vinden die u de beste prijs/kwaliteitverhouding geven in de vorm van betrouwbare en zeer handige multi-user beeldabonnementen.

Weet u een andere dienst of gebruikt u een van de andere aanbieders van beelden die we niet genoemd hebben? Laat een bericht achter in de comments, we zijn benieuwd!

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo