6 briljante Adobe Stock alternatieven voor professionals

Adobe Stock bestaat al een aantal jaren en is in korte tijd uitgegroeid tot een populaire optie in de stockfotografie en -media. Creatieve professionals over de hele wereld kiezen voor Adobe Stock als ze professionele foto's voor hun creaties nodig hebben.

Maar waarom is dit een goede keuze? En welke andere mogelijkheden heeft u om kwalitatief goede afbeeldingen voor uw werk te krijgen?

We hebben 6 beeldbanken gevonden die een goede Adobe Stock alternatieven bieden, waarbij rekening wordt gehouden met wat u van Adobe Stock aanstaat.

Ontdek ze nu!

Beeldbank

Max. aantal downloads

Prijs per foto

Download limiet

Duur van het abonnement

StockPhotoSecrets logo

200 per dag

€0,49

Jaarlijks

1 jaar

Photocase logo

Onbeperkt

€6,87

Onbeperkt

Geen abonnementen

Shutterstock logo

750 per dag

€0,21

Maandelijks

1 jaar

iStock logo

750 per dag

€0,23

Maandelijks

1 jaar

123rf logo

750 per dag

€0,24

Maandelijks

1 jaar

Dreamstime logo

750 per dag

€0,17

Maandelijks

1 jaar

Adobe Stock: het perfecte adres voor liefhebbers

Adobe Stock logo

Inmiddels kennen bijne alle, zo niet alle, ondernemers, adverteerders en ontwerpers de meerwaarde van goede stockfotografie. Maar voor wie Adobe als creatieve toolkit heeft -fans van Photoshop, Illustrator of zelfs het groeiende Adobe Spark- is er geen enkele aanbieder die meer waarde biedt dan Adobe Stock, de eigen service voor stockfoto's van de softwaregigant.

Waarom? Omdat Adobe Stock niet slechts een collectie is waar u rechtenvrije foto's kunt downloaden.

Adobe Stock is geheel in Adobe Creative Cloud geïntegreerd, zodat uw workflow van grafisch ontwerp vloeiend en soepel verloopt wanneer u met Creative Cloud apps werkt.

Daarbij komt nog dat deze collectie een aanvulling vormt op die van de oude Fotolia beeldbank (die Adobe al eerder heeft overgenomen) en een zeer hoge standaard hanteert wat betreft de kwaliteit van het beeldmateriaal en de licentievoorwaarden. En ze bieden niet alleen afbeeldingen, maar ook diverse media- en ontwerpelementen zoals stockvideo's, vectoren, 3D assets en nog veel meer.

Adobe Stock werkt als een zelfstandige beeldbank en is voor iedereen toegankelijk, maar de werkelijke kernwaarde in hun aanbod is voor wie met Adobe Creative Cloud werkt.

Meer informatie over deze service: Adobe Stock testrapport

De prijzen van Adobe Stock: Wat kosten beelden van Adobe Stock

Profiteer! Adobe Stock gratis proefabonnement 1 maand 10 gratis foto's

Adobe Stock alternatieven: Geweldige stockfoto's voor alle gebruikers

Maar wat als u geen Photoshop of andere Adobe-applicaties gebruikt voor uw ontwerpen? Ondernemers, bloggers, social media influencers, zijn slechts enkele van de talloze niet-ontwerpers die zelf visuals voor hun projecten creëren en mogelijk geen fan zijn van Adobe, of die gewoonweg geen geld willen verdienen aan een Creative Cloud-abonnement.

Mocht dit ook voor u gelden, dan hoeft u zich geen zorgen te maken! Allereerst bent u niet verplicht om een Creative Cloud abonnement te hebben om Adobe Stock te kunnen gebruiken, u kunt namelijk gewoon naar hun website gaan en een stockfoto kopen.

Maar er zijn tal van andere adressen waar u goedkoop hoge resolutie rechtenvrije afbeeldingen kunt krijgen, waarvan een aantal het vermelden waard is, zodat u weet waar u terecht kunt voor beelden die passen bij uw persoonlijke behoeften. Maak hier kennis met ze!

Adobe Stock alternatieven: 6 fotosites voor al uw creatieve behoeften

Hieronder vindt u de beste 6 Adobe Stock alternatieven, stuk voor stuk beeldbanken met geweldige aanbiedingen en mogelijkheden.

StockPhotoSecrets – Voor wie werkt met een beperkt budget

 • Stockfoto's: Ja
 • Stockvideo's: Ja
 • Soort licentie: Rechtenvrije licentie
 • Speciaal voor het midden- en kleinbedrijf
StockPhotoSecrets logo

Onze eigen beeldbank StockPhotoSecrets Shop is bij uitstek geschikt voor het MKB en voor wie een creatieve activiteit wil ontplooien en weinig geld wil uitgeven aan foto's.

We hebben een collectie met meer dan 6 miljoen premium rechtenvrije stockfoto's – foto's, vectoren en lettertypes – die gebruiksklaar zijn voor uw nieuwe creaties en projecten. Evenals bij Adobe Stock kunt u bij ons ook terecht voor stockvideo's. En onze prijzen worden tot de goedkoopste in de sector gerekend.

Onze populairste aanbieding is de 99club waarmee u voor slechts €99 per jaar 200 afbeeldingen kunt downloaden!

Meer opties voor maand- en jaarabonnementen en beeld- en videopakketten op aanvraag vindt u op onze pagina met prijzen en aanbiedingen. U vindt hier zeker de oplossing die bij uw budget past!

Meer informatie: StockPhotoSecrets testrapport

Speciale aanbieding: 99club – 200 afbeeldingen per jaar voor slechts €99

terug naar menu ↑

Photocase – Voor alle Out-Of-The-Box ontwerpers

 • Stockfoto's: Ja
 • Stockvideo's: Ja
 • Soort licentie: Rechtenvrije licentie
 • Speciaal voor artistieke projecten
Photocase logo

Photocase is een Duitse onderneming met een opvallend kenmerk: het zijn de hippe, kunstzinnige, geestige, ietwat gekke figuren in de stockfotografie.

Ze hebben een bewust kleinere collectie dan de andere beeldbanken in dit overzicht, maar die zit boordevol zeer unieke, kunstzinnige en moderne foto's en illustraties die u nergens anders tegenkomt. En alle afbeeldingen zijn in hoge resolutie en rechtenvrij.

U koopt hier foto's per stuk, en rekent af zodra u bestelt. Afhankelijk van het formaat variëren de prijzen van €13 tot €38, waarbij u ook vooraf een aantal credits kunt kopen om de prijs per download te verminderen.

Mocht u naar Adobe Stock zijn gegaan vanwege hun eersteklas kunstzinnige collecties, dan is Photocase een van de allerbeste Adobe Stock alternatieven voor u!

Meer informatie: Photocase testrapport

Speciale aanbieding: Photocase couponcode voor 5 gratis credits + 10% korting

terug naar menu ↑

Shutterstock – Voor commercieel ingestelde ontwerpers

 • Stockfoto's: Ja
 • Stockvideo's: Ja
 • Soort licentie: Rechtenvrije licentie
 • Speciaal voor commerciële toepassingen
Shutterstock logo

Shutterstock behoort tot de top in de stockfotosector. De eerste beeldbank met abonementen voor stockfoto's en de grootste rechtenvrije fotocollectie ter wereld met meer dan 330 miljoen bestanden waar dagelijks meer dan 100.000 nieuwe foto's aan worden toegevoegd. Bovendien vindt u hier ook stock footage en audiocollecties die allemaal bestemd zijn voor commercieel gebruik.

Kenmerkend voor Shutterstock is de zeer commerciële uitstraling van hun collectie in combinatie met een schijnbaar eindeloze stroom aan beeldmateriaal over ieder thema en in alle denkbare varianten, zodat het een interessante keuze is voor marketeers, adverteerders en ondernemers.

De abonnementen van Shutterstock zijn tegen zeer scherpe prijzen verkrijgbaar. De laagste prijs biedt het abonnement met 750 downloads voor €159 per maand – dat is €0,21 per afbeelding. Uiteraard zijn er ook diverse opties voor minder afbeeldingen en pakketten op aanvraag, maar dit is absoluut de perfecte oplossing voor grote gebruikers.

Bovendien biedt Shutterstock een eigen online beeldbewerker die u gratis kunt gebruiken en die geheel in de collectie is geïntegreerd. Vergeleken met Photoshop is deze editir simpel, maar toch kunt u er alle eenvoudige bewerkingen aan afbeeldingen voor social media en dergelijke mee uitvoeren.

Wilt u voor commerciële doeleinden ontwerpen en heeft u een uitgesproken commerciële stijl ontwikkeld voor uw beeldmateriaal, dan bent u bij Shutterstock aan het juiste adres.

Meer informatie: Shutterstock testrapport

Profiteer! Shutterstock gratis proefabonnement – 1 maand 10 gratis foto's

Speciale aanbieding: Shutterstock kortingscode voor 15% korting

terug naar menu ↑

iStock – Voor wie op zoek is naar exclusieve foto's

 • Stockfoto's: Ja
 • Stockvideo's: Ja
 • Soort licentie: Rechtenvrije licentie
 • Speciaal voor projecten die exclusieve content vereisen
iStock logo

iStock is baanbrekend in de sector van de stockfotografie – voorheen iStockphoto- en is inmiddels een begrip als het gaat om rechtenvrije afbeeldingen met de steun van het prestigieuze Getty Images.

Deze beeldbank heeft haar collectie in twee grote collecties opgesplitst. De collectie Essentials met alledaagse goedkope foto'sen de collectie Signature met stockfoto's van topkwaliteit die exclusief bij deze beeldbank verkrijgbaar zijn. Dit houdt in dat u deze nergens anders aantreft, waardoor deze foto's een grote meerwaarde hebben. u kunt bij deze webshop ook stockvideo's verkrijgen.

iStock heeft abonnementen waarmee uit foto's uit de complete collectie kunt downloaden, maar ook voor alleen de Essentials-collectie (deze laatste zijn goedkoper). En u kunt hier met credit afbeeldingen op aanvraag kopen. De prijs ervan is gebaseerd op de collectie en ligt op respectievelijk €9 en €24, maar bij aankoop van prepaid creditpack kunt u betere prijzen krijgen.

iStock werkt eveneens met een geïntegreerde foto-editor waarmee u gratis simpele bewerkingen kunt uitvoeren en die u kunt gebruiken voor iedere foto van iStock.

Ontwerpers die hechten aan de exclusieve collecties en high-end beelden van Adobe Stock zullen zeker een geweldig alternatief in iStock vinden.

Meer informatie: iStock testrapport

Speciale aanbieding: iStock actiecode voor 15% korting

terug naar menu ↑

123RF – Voor wie kiest voor betrouwbare service

 • Stockfoto's: Ja
 • Stockvideo's: Ja
 • Soort licentie: Rechtenvrije licenties
 • Speciaal voor professionals die gaan voor een degelijke service
123rf logo

123RF is een topper als het gaat om stockfotografie met een onberispelijke service en een jarenlange ervaring in deze branche.

Deze stockfoto website telt vele miljoenen afbeeldingen – foto's en vectoren- plus video's – en zelfs geluidsbestanden. Dankzij de rijke content, de flexibele rechtenvrije licentie en voordelige prijzen is dit een van de beste Adobe Stock alternatieven.

123RF biedt u de mogelijkheid om beeldmateriaal te kopen via een abonnement of met credits. Hierbij hebt u keuze uit diverse aantallen. Abonnementen zijn vanaf 10 beelden voor €29 per maand verkrijgbaar. De prijs per beeld daalt bij aankoop van een abonnement met een hoger aantal afbeeldingen.

Dit is een waardig alternatief voor Adobe Stock voor wie graag gebruik wil maken van bekende, betrouwbare diensten zonder daar teveel voor uit te geven.

Meer informatie: 123RF testrapport

Speciale aanbieding: 123RF couponcode voor 20% korting

terug naar menu ↑

Dreamstime – Voor wie weinig beelden nodig heeft

 • Stockfoto's: Ja
 • Stockvideo's: Ja
 • Soort licentie: Rechtenvrije licentie
 • Speciaal voor wie slecht een klein aantal foto's nodig heeft
Dreamstime logo

Dreamstime is één van de topbedrijven in stockfotografie en heeft een goede naam als het gaat om de verkoop van foto's in hoge resolutie voor commerciële doeleinden.

Met een collectie van meer dan 140 miljoen foto's en illustraties, en zelfs stock footage, biedt Dreamstime volop mogelijkheden om in alle creatieve behoeften te voorzien en de door u gewenste professionele kwaliteit te leveren.

De belangrijkste factor in het aanbod van Dreamstime is dat ze abonnementen aanbieden voor 5, 10 en 50 downloads per maand, alsook de meer gangbare abonnementen met een hoog aantal beelden. Vanaf slechts €21 per maand kunt u 5 beelden downloaden. Deze kleine abonnementen zijn ideaal voor wie slechts een handvol afbeeldingen nodig heeft en deze tegen de voordeligste prijs wil kopen. U kunt er ook creditpakketten krijgen om beelden op aanvraag te kopen en ze bieden zelfs videoabonnementen aan.

Mocht het Adobe Stock abonnement van 10 beelden per maand u aanspreken, dan is Dreamstime beslist een prima alternatief.

Meer informatie: Dreamstime testrapport

terug naar menu ↑

Vind de perfecte Adobe Stock alternatieven voor uw creatieve werkzaamheden

U hebt zojuist kennisgemaakt met zes uitstekende Adobe Stock alternatieven voor beelden in hoge resoluties, met een rechtenvrije licentie die via een abonnement of on-demand verkrijgbaar zijn.

Al deze websites hebben hun eigen sterke punten, maar er is zeker één die aan uw eisen voldoet. Zodra u deze vindt, staat niets u nog in de weg om fantastische visuals te maken!

Welke kiest u? Vertel het ons!

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's