Koop video’s bij de 7 beste stock video sites van 2024

Veel bedrijven, marketingexperts en bloggers hebben inmiddels ontdekt dat producten, reclamecampagnes en blogs nog succesvoller zijn met stockvideo's van de beste stock video sites. Met de stockvideo's van Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock kan de interesse worden gewekt en zijn mensen te bewegen tot actie.

Vandaag de dag lijkt het alsof iedereen zijn eigen regisseur/producent is en expressieve visuele verhalen creëert met weinig meer dan een iPhone en wat ouderwets lef.

Ontvang nu 15% exclusieve korting op Shutterstock video-abonnementen en pakketten!

Zoals de filmmakers van toen, is er maar een beperkte hoeveelheid die je kunt vastleggen. Websites, merken, blogs, kleine bedrijven…

Het maakt niet uit of je een bedrijfsstrateeg bent of een aanstormende YouTube-personality, stockvideoclips kunnen je de dynamische impressies geven die je nodig hebt om je marketingplan naar een hoger niveau te tillen.

Wil je UGC-video's opnemen in je marketingactiviteiten, dan is er een flexibele oplossing die interessant is voor jou: Billo. Dit platform koppelt bedrijven aan sociale media ontwerpers om UGC-video's op maat te produceren die merken en producten promoten op een eenvoudige en goedkope manier. Probeer het nu uit!
Koop video's bij de 7 beste stock video sites van [wpsm_custom_meta type=date field=year] 3

Waarom stockvideo in 2024 beter is dan ooit

Vrouw filmt haar kookvlog
Copyright 2020 StockPhotoSecrets, alle rechten voorbehouden.

Ondanks wat alle zogenaamde kenners ons proberen wijs te maken, is de komst van digitale technologie geen voorbode van het einde van de stockvideo. Het is eerder de weg naar vooruitgang en perfectie en het bewijs daarvan is ergens te vinden: in de wereld van digitale video.

Technologische vooruitgang zoals personal Steadicam, op afstand bestuurbare drones en geautomatiseerde beeldverwerking hebben stockvideo's in een nieuw tijdperk gebracht, waarbij het nu mogelijk is om fantastische beelden van professionele kwaliteit te maken met niet meer dan slechts enkele muisklikken.

In het verleden moest je een hele unit inhuren om dergelijke opnamen te kunnen maken. Tegenwoordig kun je je geld aan belangrijkere zaken besteden.

Gelukkig maar, want video is het format bij uitstek als je de jongere bevolkingsgroepen wilt bereiken, zoals de digitale alleskunners van de Z-generatie.

Hoe werken licenties voor stockvideo's?

Photocase beelden
Copyright 2020 phunk / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Het doet er niet toe of je een gratis of betaalde stockvideo gebruikt, je moet je altijd bewust zijn van de licentieovereenkomst die geldt voor dat specifieke bestand. De wijze waarop je de clip gebruikt zou bijvoorbeeld weleens verboden kunnen zijn door de licentie als je het product gaat verkopen waarin de videoclip is gebruikt.

Veel aanbieders van betaalde stockfoto's en video's zijn heel duidelijk als het gaat om licentieovereenkomsten, maar het kan geen kwaad om alle kleine lettertjes door te lezen voordat je iets koopt.

Vergeet ook niet dat het feit dat je je stockmateriaal van een “gratis” website hebt gehaald, niet betekent dat de video zelf onbeschermd is. Wanneer er handelsmerken, merken of zelfs andere mensen in voorkomen, kunnen er beperkingen zijn op hoe de videoclip gebruikt mag worden en of de oorspronkelijke maker vermeld moet worden. Een inbreuk op de licentievoorwaarden of het gebruiken van een video zonder dat er een geldige licentie is, heeft gewoonlijk hoge juridische kosten tot gevolg.

Voor het bewerken van video's onderscheiden Adobe Creative Cloud Express en Canva zich als gebruiksvriendelijke en krachtige tools voor videobewerking. Het is vaak moeilijk om te beslissen voor welke van de twee je moet gaan, maar met onze volledige Adobe Express vs Canva vergelijking kun je de beste beslissing nemen!

Dit zijn de beste stock video sites die we hebben getest en geanalyseerd.

StockPhotoSecrets: Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

StockPhotoSecrets video's
https://shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?id=Video_packs-NL pagina

De beeldbank StockPhotoSecrets heeft goede, rechtenvrije HD-video's tegen prijzen die zowel ondernemers als ontwerpers met een beperkt budget zich kunnen veroorloven. (Lees meer in ons StockPhotoSecrets testrapport).

StockPhotoSecrets videoprijzen

U kunt bij StockPhotoSecrets Full HD-video's kopen in pakketten met 5 Full HD-video's voor € 180,- (€ 36,-/video), 10 voor € 320,- (€ 32,-/video) of 25 voor € 780,- (€ 31,-/video).

50% korting
Let op: met een actief beeldabonnement krijgt u 50% korting op alle Full HD-videopakketten!
Krijg nu 5 video's in Full HD-kwaliteit voor slechts € 180,- (excl. BTW) en bespaar!
Voordelen
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding
 • Extra korting bij actieve beeldabonnementen
Nadelen
 • De collecties zijn minder overzichtelijk dan die van Adobe Stock of Shutterstock. Hierdoor kost het zoeken iets meer tijd.
Nieuwsgierig? Klik op de knop en bekijk de video-aanbieding van StockPhotoSecrets:


Shutterstock: Garantie voor topkwaliteit video's

Shutterstock website screenshot
www.shutterstock.com/nl homepage

Shutterstock staat zeker in de lijst met de 7 beste stock video sites. Met ruim 30 miljoen stockvideo's biedt Shutterstock een haast oneindige keuze aan videoclips. (Meer informatie vindt u in ons Shutterstock testrapport).

De prijs is redelijk: de stukprijs voor stockvideo's in SD-kwaliteit is € 50,-, in HD € 59,- en in 4K € 149,-.

Shutterstock videopakketten prijzen

Wilt u geld besparen en de video's alleen downloaden wanneer u ze nodig heeft, kies dan voor de videopakketten van Shutterstock in SD-, HD- of 4K-resolutie met 5, 10 of 25 video's. De prijs per video vermindert aanzienlijk, bijv. in het videopakket van 10 in SD-kwaliteit tot € 45,90/video, HD-kwaliteit tot € 49,90/video en in de 4K-kwaliteit tot € 99,90/video.

De video's die u bij deze beeldbank downloadt, kunt u online bewerken met Shutterstock Sequence.

Shutterstock video's

Nieuw: het Shutterstock video-abonnement! Voor wie 5 videoclips per maand nodig heeft, kan een video-abonnement al de moeite waard zijn. Hiermee heeft u zelfs toegang tot alle HD- en 4K-videoclips (standaardlicentie).

U kunt zowel een maandabonnement als een 12-maandelijks abonnement afsluiten. In dat laatste geval hebt u de keuze tussen een maandabonnement of een jaarabonnement. Het jaarabonnement met 5 video's kost slechts € 89,- per maand. Omgerekend is dat per video in HD- of 4K-kwaliteit maar ongeveer € 17,80!

Shutterstock Select video's

Shutterstock beschikt over vele duizenden blockbuster-kwaliteitsfragmenten via de premium videocollectie Select. Deze video's zijn allemaal in bioscoopkwaliteit en worden door professionals uit de branche opgenomen tot 8K met RED-camera's en hoger.

Uiteraard hangt er ook een prijskaartje aan kwaliteit. Videofragmenten uit de Select-collectie kosten € 349,-per video en zijn niet via een videopakket of abonnement verkrijgbaar. Maar daar staat tegenover dat u ze wereldwijd zonder enige beperking mag gebruiken.

SHUTTERSTOCK COUPONCODE
Krijg 15% korting met onze exclusieve Shutterstock couponcode en koop nu nog voordeliger stockvideo's!
Ontvang nu 15% exclusieve korting op Shutterstock video-abonnementen en pakketten!
Voordelen
 • Ervaren en betrouwbare beeldbank
 • Gigantische collectie: keuze uit meer dan 27 miljoen stockvideo's
Nadelen
 • De premium videocollectie “Select” is een stuk duurder
Interesse? Klik op de onderstaande knop en bekijk het video-aanbod van Shutterstock:


iStock by Getty Images: 4K-stockvideo's & B-Roll

iStock website screenshot
www.istockphoto.com/nl/footage pagina

iStock by Getty Images is toonaangevend in de sector van de stockfotografie en behoort nu tot de top, waarmee het tot de beste stock video sites behoort. Wie topkwaliteit videoclips en kwalitatief goed B-Roll materiaal nodig heeft of exclusieve video's van uitstekende kwaliteit zoekt, is bij iStock aan het juiste adres. (Meer informatie vindt u in ons iStock testrapport.)

Aangezien al het materiaal bij iStock rechtenvrij is, kunt u de video's in bijna ieder project zo vaak gebruiken als u wilt, zonder dat u voor elk extra gebruik hoeft te betalen. (Let op: lees eerst de licentievoorwaarden).

iStock heeft video's in twee kwaliteiten: 1. Standaard (Essentials-collectie) en 2. Premium (Signature-collectie). Alle video's kunnen met credits worden verkregen. De video's kosten 6 credits (€ 45,-) voor de webversie tot 4K uit de Essentials-collectie en 18 credits (€ 125,-) uit de Signature-collectie.

iStock prijzen video's
iStock prijzen

Iedereen die wil besparen op de aankoop van video's koopt een omvangrijk pakket credits en ontvangt zo alle video's een stuk goedkoper. Bijvoorbeeld: 18 credits kosten € 125,- en een premium video kost evenveel credits. De prijs van 60 credits bedraagt € 380,- (€ 6,33 per credit). Hiermee wordt de prijs van een premium video tot € 113,94 gereduceerd. Hoe groter het pakket met credits, hoe voordeliger de prijs per video.

ISTOCK kortingscode
Profiteer bij de aankoop van video's van onze exclusieve iStock kortingscode waarmee u 15% korting krijgt op alle credits!
Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!
Koop product
15 dagen resterend
Voordelen
 • iStock wordt gerund door Getty Images, ‘s werelds grootste beeldbank.
 • De collecties worden samengesteld om precies die beeldcontent te vinden die u zoekt of om in korte tijd totaal nieuwe beelden te ontdekken.
Nadelen
 • De video's van iStock zijn niet per abonnement te verkrijgen. Uitsluitend per stuk via credits verkrijgbaar.
Wilt u een kijkje nemen? Klik op de zwarte knop en bekijk het video-aanbod van iStock:


Adobe Stock: Video's in innovatieve stijl

Adobe Stock video website screenshot
stock.adobe.com/nl/video pagina

Adobe Stock behoort tot de grootste beeldbanken van de wereld met tientallen miljoenen foto's, aangevuld met een gigantische selectie videofragmenten. Voor wie de Creative Cloud gebruikt, zijn de videoclips van Adobe Stock interessant omdat Adobe Stock compleet is geïntegreerd in de Creative Cloud, dus in Adobe Premiere Pro en Rush (en veel andere apps van Adobe). Meer informatie vindt u in het Adobe Stock testrapport.

Adobe Stock verkoopt video's in HD- en 4K-formaat. De prijs van videoclips in HD-kwaliteit is € 63,99 per directe aankoop of € 169,99 voor 4K-kwaliteit.

Video van een bij op een madeliefje

Via creditpacks kunt u de video's van Adobe Stock goedkoper kopen. De HD-video's kosten 8 credits en de 4K-video's kosten 20 credits. Hoe groter het creditpakket dat u koopt, hoe lager de prijs per video.

Voorbeeld: Wanneer een video in HD-kwaliteit € 63,99 of 8 credits per directe aankoop kost, dan wordt de prijs bij aankoop van 40 credits (€ 269,99) gereduceerd tot het equivalent van € 53,99 per video.

Adobe Stock prijzen van tegoeden
Voordelen
 • Volledig in de Creative Cloud geïntegreerd.
 • Mooi vormgegeven website met een uitstekende functionaliteit; minder overdadig als sommige andere websites met stockvideo's.
Nadelen
 • Er zijn geen geluidsbestanden bij Adobe Stock verkrijgbaar.
Proberen? Klik op de donkere knop en bekijk het video-aanbod van Adobe Stock:


Getty Images: Video's in bioscoopkwaliteit

Getty Images website screenshot
www.gettyimages.nl/creative-video pagina

Getty Images is misschien wel de meest bekende en gereputeerde beeldbank ter wereld en mag zeker niet ontbreken in de lijst met beste stock video sites. Met een bijzonder grote databank met meer dan 175 miljoen foto's, afbeeldingen, video's en geluidsbestanden en een uniek historisch archief van actuele en historische beelden kan Getty Images beeldcontent bieden die nergens anders verkrijgbaar is. (Meer informatie vindt u in ons Getty Images testrapport)

De video's zijn van topkwaliteit en ademen een bioscoopgevoel. Als gevolg van de omvang van de onderneming beschikt Getty Images over videoclips waarmee alle mogelijke culturen ter wereld worden weergegeven en bediend. Wie fantastische video's voor een project nodig heeft, zal ze hier gegarandeerd vinden. En dankzij de handige zoekfuncties met allerlei filterinstellingen op de website kunt u gemakkelijk de juiste video's vinden.

U kunt alle video's van Getty Images per stuk aanschaffen. De prijzen zijn vanaf € 175,- voor een video in een lage resolutie. In SD-kwaliteit bedraagt de prijs € 385,- en in HD of 4K is dat € 475,-.

En wie wil sparen koopt een videopakket met 5 of 10 stuks en bespaart omgerekend (afhankelijk van de resolutie) tussen € 15,- en € 75,- per video!

Getty Images videoprijzen beste stock video sites
Profiteer van 15% korting op UltraPacks met de Getty Images kortingscode!
Kortingscode inwisselen
15 dagen resterend
Voordelen
 • De grootste collectie afbeeldingen en video's.
 • Mondiaal georiënteerde content voor het imago van multinationale merken en organisaties.
Nadelen
 • De licenties voor digitale gebruiksrechten zijn duurder dan bij andere aanbieders, vooral voor topcontent.
Wilt u een kijkje nemen? Klik op de knop en bekijk het video-aanbod van Getty Images:


Pond5: Stockfoto's deluxe

Pond5 website screenshot
www.pond5.com/stock-footage pagina

In 2006 is Pond5 gestart met de verkoop van exclusieve, overtuigende stockvideo's. Inmiddels heeft Pond5 meer dan 20 miljoen videoclips en u kunt er ook terecht voor een groot aanbod aan stockfoto's, graphics, 3D-modellen en audiobestanden. Om die reden verdient deze beeldbank een plaats in het overzicht van de beste stock video sites.

De professionele collectie muziek en geluidseffecten van Pond5 is bijzonder interessant en bespaart u tijd bij het voltooien van uw eigen of gekochte video. Eveneens het vermelden waard is de fraai vormgegeven website van Pond5, die heel gebruiksvriendelijk is.

Pond5 heeft 3 verschillende koopopties:

Losse verkoop. De video's kunnen los worden aangeschaft vanaf € 25,- per download, per credit-pack of via een abonnement.

De credit packs worden op voorhand betaald en vanaf € 250,-. Hoe groter het pakket, hoe hoger de bonus die Pond5 voor het pakket geeft.

Pond5 credit packs prijzen

Abonnementen. Een abonnement bevat 10 downloads per maand of 120 downloads per jaar en biedt toegang tot stockvideo's, stockfoto's, muziektracks, geluidseffecten, AE-sjablonen en 3D-modellen.

Het maandabonnement kost € 180,- per maand en het jaarabonnement kost € 890,-. Bij de keuze voor het jaarabonnement bespaart u het meeste en krijgt u videoclips in HD/4K voor een bedrag van € 7,42 per video. Bijkomend voordeel: Ongebruikte downloads kunnen worden overgedragen naar de volgende maand!

Pond5 abonnementen prijzen
Voordelen
 • Gigantische keuze aan HD-video's.
 • Perfecte website, gebruiksvriendelijk.
Nadelen
 • De voorwaarden van de licentie zijn in het Engels.

Artgrid – Video's bij uitstek geschikt voor verhalen

Artgrid website screenshot
artgrid.io homepage

Artgrid is in 2019 opgezet door de oprichters van Artlist en heeft uitstekende collectie stockvideo's waarbij de nadruk ligt op “storytelling”. Alle video's zijn afkomstig van professionele cameramannen en zijn zowel artistiek als technisch van topkwaliteit.

Iedere cameraman heeft een aantal clips samengevoegd om zijn verhaal te vertellen. Het getoonde verhaal is doorgaans opgebouwd rond een locatie, een thema of een verhaallijn. Alle video's zijn van hoge kwaliteit en inspireren tot nieuwe projecten. De video's die op Artgrid worden aangeboden zijn rechtenvrij en in HD en 4K kwaliteit verkrijgbaar.

Artgrid prijzen

De video's van Artgrid zijn via een jaarabonnement te verkrijgen. De beeldkwaliteit van de video's is bepalend voor de prijs van het abonnement. Wie uitsluitend video's in HD nodig heeft, betaalt daarvoor $299 per jaar (ong. $25 per maand), voor 4K+ betaalt u $479 per jaar (ong. $40 per maand) en voor Pro RAW/LOG betaalt u 5$99 per jaar (ong. $50 per maand).

Alle abonnementen bieden de mogelijkheid om onbeperkt te downloaden en eenmaal gedownloade video's kunnen levenslang worden gebruikt. De abonnementsprijs wordt overigens wel jaarlijks vooraf in rekening gebracht.

Voordelen
 • Hoogwaardige video's van professionele cameramannen.
 • Het inspirerend concept “Storytelling”.
Nadelen
 • Losse aankoop of een klein videopakket is niet mogelijk.

De 7 beste stock video sites 2024

De 7 beste stock video sites die we hier hebben beschreven zijn slechts een selectie van alle beeldbanken waar u op dit moment online stockvideo's kunt downloaden. Wij zullen u op de hoogte houden van nieuwe aanbieders en trends in de markt voor stockvideo.

GOED OM TE WETEN
– De 5 beste gratis videobewerkers voor fantastische video’s
– Tips over hoe stockfoto’s voor video’s te gebruiken
Krijg nu 5 video's in Full HD-kwaliteit voor slechts € 180,- (excl. BTW) en bespaar!
Ontvang nu 15% exclusieve korting op Shutterstock video-abonnementen en pakketten!
Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!
Koop product
15 dagen resterend
Profiteer van 15% korting op UltraPacks met de Getty Images kortingscode!
Kortingscode inwisselen
15 dagen resterend

Heeft u een favoriete stockvideo website die we niet in de lijst hebben opgenomen? Laat het ons weten.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over de 7 beste stock video sites

🤨 Ik heb een vraag over de 7 beste stock video sites

🤔 Ik weet niet of de 7 beste stock video sites iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo