Bizarre stockfoto’s – Koop hier maffe en absurde beelden!

Zijn stockfoto's altijd saai, stoffig en serieus? Een trend op internet en vooral op het vlak van content marketing laat het tegendeel zien. De trend is nu om inhoud met humor te communiceren. En absurde, bizarre stockfoto's maken dit een stuk makkelijker. Ze toveren een glimlach op het gezicht en trekken de aandacht door hun vormgeving en stimuleren de verkoop.

Vooral op Facebook en andere social media worden bizarre afbeeldingen gebruikt om de jongeren als doelgroep beter te bereiken en op een pakkende manier te informeren. Logisch dat steeds meer creatieve ondernemingen en bekende merken de voordelen van opvallende grappige foto's in social media ontdekken en doelbewust zoeken naar dit soort beeldmateriaal.

Vandaar dat veel beeldbanken hun collectie originele en grappige afbeeldingen flink hebben uitgebreid. Bepaalde fotobureaus hebben zich zelfs gespecialiseerd in deze fotostijl, onder meer de Berlijnse beeldbank Photocase – een absolute garantie voor unieke, creatieve en inspirerende afbeeldingen zoals ook duidelijk blijkt uit de beste foto's van Photocase.

Maar laat ons u nu rondleiden en ontdek de prachtige unieke, absurde en bizarre foto's die u niet alleen zullen inspireren, maar ook hoe anders en overtuigend creatieve stockfoto's kunnen zijn.

Photocase Moeder en dochter hebben lol en steken tong naar elkaar uit

Copyright: criene / photocase.de

Bizarre stockfoto's – Welke voordelen bieden deze absurde afbeeldingen?

Social media hebben de trend ingezet om fantasierijke, bizarre stockfoto's als communicatiemiddel te gebruiken. Deze stijl is voor het eerst gebruikt door jongeren uit de Millennial-generatie. Het is nu voor de Generatie Z (die de consumentenmarkt domineert) heel normaal om via grappige bizarre stockfoto's, vectoren en video's te communiceren en informatie te ontvangen.

Deze nieuwe visuele stijl ontstond aanvankelijk online als een nieuwe vorm van communicatie. Al gauw realiseerden marketingexperts en bedrijven zich dat deze stijl afbeeldingen uitermate geschikt is voor social mediamarketing en in het bijzonder voor merken om hun naamsbekendheid te vergroten.

Opvallend is dat veel beeldbanken “humor” tot de belangrijkste fotografietrends van 2019, 2020 en 2021 rekenen. Inderdaad, grappige bizarre stockfoto's zijn bij uitstek geschikt voor online marketing en zelfs voor Google-advertenties.

Photocase Man ligt met koffer op een plankenvloer

Copyright: PolaRocket / photocase.de

Memes, Reddit en opvallend in de stockfotografie

Memes zijn inmiddels ontdekt door bijna iedereen die op het internet surft. Juist deze kleine foto's of afbeeldingen met tekst drijven de spot met iets. Met dergelijke foto's kunt u prima communiceren in een chat, bijvoorbeeld via whatsapp, om uw gesprekspartner duidelijk te maken hoe u over een bepaald onderwerp denkt.

De website van Reddit is een platform waar iedereen zijn zegje kan doen, bijvoorbeeld over de actualiteit, gebeurtenissen op het internet, websites, enz. Op Reddit vindt u veel grappige en bizarre afbeeldingen. Er zijn zelfs Subreddit communities speciaal voor memes en een overvloed aan mooie foto's en illustraties.

Surfers op internet zien al enige jaren dat, hoewel veel slechte stockfoto's erg kitscherig en eigenaardig zijn, ze bij uitstek geschikt zijn om er iets grappigs van te maken. Denk bijvoorbeeld aan foto's waarop zakenmensen griezelig glimlachen en elkaar recht in de ogen kijken als ze de hand schudden. Of de schitterende foto's waarop mooie vrouwen gek lachen terwijl ze salade eten. Een groot aantal van dit soort foto's is populair geworden.

Photocase Jonge vrouw bijt zichzelf in haar hand

Copyright: AlexAlex / photocase.de

Waarvoor kunt u deze prachtige maffe en bizarre foto's gebruiken?

Eigenzinnige en humoristische stockfotografie kan overal en altijd worden gebruikt. Maar vooral op social media levert dit maximale resutaten op.

Content wordt op social medie platforms slechts gedurende enkele ogenblikken waargenomen. Dit houdt in dat u niet meer dan een paar seconden de kans krijgt om de aandacht van gebruikers te vestigen op producten, merken en informatie en een blijvende indruk achter te laten.

Absurde afbeeldingen en bizarre stockfoto's kunnen deze kostbare aandacht verhogen, omdat veel gebruikers van social media graag door hun feeds scrollen en vaak al op zoek zijn naar zulke grappige foto's. En één ding staat vast: een maffe foto herinnert men zich en wil men graag online delen.

Vooral de Generatie Z brengt visuele inhoud naar een heel nieuw niveau van sociale interactie. Van grappige en coole selfie-filters tot instant messaging stickers en GIF's, jonge internetgebruikers en consumenten communiceren via afbeeldingen, ja ze vinden afbeeldingen geweldig die uitstijgen boven de norm.

Wie de humor en de trend van het scherpzinnige beeldmateriaal op het internet delen heeft opgemerkt, kan hier handig op inspelen om producten en merken naamsbekendheid te geven en hun online zichtbaarheid te versterken. Uiteraard zijn veel mooie foto's niet geschikt voor een grootschalige merkcampagne. Maar voor het bereiken van een specifieke doelgroep kunnen bizarre foto's veel effect hebben. Zorg ervoor dat u opvalt en blijft opvallen.

Dus wat kunt u doen? Zoek naar afbeeldingen die zo vormgegeven kunnen worden dat uw product of merk effectief wordt weergegeven met een goed onderschrift om uw potentiële klanten een glimlach te bezorgen. Wees creatief en benut de kracht van humor om meer aandacht en sympathie voor uw belangen te krijgen.

Photocase Hipster man met bloemen in zijn baard - bizarre stockfoto's

Copyright: Multipedia / photocase.de

Waar koopt u de beste absurde en bizarre stockfoto's?

Natuurlijk op internet, toch? Tuurlijk. Maar kunt u de grappige, bizarre afbeeldingen van platforms als Reddit, Facebook, Instagram en Snapchat gewoon downloaden om ze vervolgens in uw project te gebruiken? Zeer waarschijnlijk zijn deze afbeeldingen auteursrechtelijk beschermd en niet gelicentieerd, wat inhoudt dat ze niet door derden mogen worden gebruikt. (Meer hierover leest u in ons artikel “De 27 beste websites voor gratis foto's in 2021“).

Maar is het verstandig om zo'n foto, ook als deze een gebruikslicentie heeft die ook commercieel gebruik toestaat, te gebruiken? De ervaring leert dat het beter is om dit niet te doen! De juridische en financiële risico's – en vooral de vraag of degene die de foto heeft geüpload en vrijgegeven voor gebruik ook daadwerkelijk de auteur is – zijn simpelweg te groot. Hoe nu verder?

Er zijn gelukkig een aantal beeldbanken die fantastische, absurde en bizarre foto's als rechtenvrije afbeeldingen verkopen. Met de aankoop van zo'n gelicentieerde afbeeldingen speelt u wettelijk gezien op safe, zodat u deze veilig voor uw projecten kunt gebruiken. In ons artikel “Rechtenvrije afbeeldingen kopen” vindt u nog veel meer nuttige tips!

Photocase – Een garantie voor hippe, maffe en absurde stockfoto's

 www.photocase.com homepage

Photocase is één van deze beeldbanken en onderscheidt zich vooral door haar fantastische aanbod van originele, unieke en eigenzinnige foto's.

Photocase is een beeldbank uit het Duitse Berlijn en is gespecialiseerd in verrassende foto's vol vernieuwende ideeën en creativiteit. Ver verwijderd van de mainstream van saaie en stoffige stockfoto's, presenteert Photocase veel interessant en vindingrijk beeldmateriaal. Op de website www.photocase.com treft u een groot aantal galerieën aan over de meest uiteenlopende onderwerpen – allemaal boordevol fascinerende, moderne en heel dynamische foto's. De foto's die we in dit artikel laten zien komen overigens allemaal van Photocase.

De stockfoto's die Photocase ontvangt, worden aan een strenge selectieprocedure onderworpen. Elke stockfoto wordt handmatig geanalyseerd en beoordeeld. Er worden uitsluitend echt heel bijzondere foto's van topkwaliteit en ontwerp in de collectie opgenomen. (Meer informatie leest u in ons testrapport van Photocase.)

Aanbiedingen en prijzen

Photocase biedt alle afbeeldingen in 3 beeldformaten aan, die direct of met credits verkrijgbaar zijn:

  • S (0,8 megapixel, 72 dpi – geschikt voor elektronische media van thumbnail tot Hero Shot) – €13,- of 5 credits
  • M (4 megapixels, 300 dpi – geschikt voor het ontwerpen van printmedia tot ca. A4-formaat) – €25,- of 10 credits
  • L (Maximale resolutie, 300 dpi – de juiste keuze om groot of flexibel te kunnen printen) –  €38,- of 15 credits

Photocase fotoprijzen directe aankoop

De prijs voor buitengewone stockfoto's wordt bij de aankoop van grotere creditpacks een stuk lager. Voorbeeld: 1 credit kost €2,- bij een creditpack van 25 credits. Bij een creditpack van 100 credits bedraagt de prijs nog slechts €1,75. De prijs van een S-formaat foto daalt van €10,- tot €8,75, die van een M-formaat van €20,- tot €17,50 en een L-formaat foto van €30,- tot €26,25!

Photocase credit-prijzen

Goed om te weten!
De credits van Photocase bieden u de volgende voordelen:
  1. De credits van Photocase hebben geen vervaldatum. Ze blijven voor altijd geldig!
  2. Met credits kunt al voor slechts €38,- topfoto's in XL-resolutie verkrijgen!
  3. Alle foto's mogen commercieel en op social media worden gebruikt.

Profiteer van onze exclusieve Photocase kortingscode en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste foto aankoop!

Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

Photocase is de beeldbank voor bijzondere en niet-alledaagse stockfoto's, die bij uitstek geschikt zijn voor marketingactiviteiten in social media. De foto's van Photocase zijn van topkwaliteit, gevarieerd, uniek en voordelig geprijsd en hebben allemaal duidelijke licentievoorwaarden. Gebruik deze prachtige foto's vanaf nu voor al uw projekten!

Laat uw projekten vanaf nu opvallen met maffe, hippe en bizarre stockfoto's!

Wat absurde en bizarre stockfoto's zo bijzonder maakt, is dat ze zo totaal anders zijn dat ze u de kans bieden om zelf creatief te zijn en iets nieuws te durven doen, nieuwe marketingconcepten en -strategieën te ontwikkelen.

Andere genres waarin Photocase uitblinkt zijn verfrissende hipster stockfoto's, authentieke afbeeldingen en lifestyle beeldmateriaal.

Wanneer u voor uw social media marketing bijzondere, grappige en stomme stockfoto's en passende content gebruikt, inspireert u de social media community en delen zij deze op het net, met als resultaat een nog grotere naamsbekendheid van uw producten en merken, en op termijn ook meer zakelijk succes!

Probeer de beelden van Photocase die absoluut geen stockfoto zijn en gebruik vanaf nu opvallende en humoristische bizarre afbeeldingen!

Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!
Wilfred van der Zwaag

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo