Waar koop ik goedkoop boekomslag afbeeldingen?

Het beste adres om boekomslag afbeeldingen of boekcover foto's te kopen, daar is elke schrijver in geïnteresserd. Maar waarom? Omdat zoals u wellicht wel weet de meeste mensen precies doen wat ze niet zouden moeten doen: het boek op de omslag of cover beoordelen. Het ontwerp van de boekomslag is een belangrijk element in de marketing van uw boek, waarbij de gebruikte afbeelding of foto perfect moet zijn: dit kan de verkoop van uw boek maken en breken

De beste manier voor het vinden van de perfecte boekomslag afbeelding is via een beeldbank, die rechtenvrije afbeeldingen voor e-books en gedrukte boeken aanbieden. Deze beeldbanken bieden u een enorme collectie, hoge kwaliteit en voordelige geprijsde afbeeldingen voor boekomslagen.

Boekomslag afbeeldingen: Foto's zijn een must

Mocht u het nog niet weten, dan zal elke uitgever u vertellen: uw inhoud of tekst kan fantastisch zijn, maar als u wilt dat uw boek een bestseller wordt, dan heeft u fantastische boekomslag afbeeldingen nodig. Deze moet mensen aanspreken, ze moeten mensen ertoe bewegen uw boek uit het schap te halen om de inhoud ervan te bekijken. Wilt u lezers aanspreken, dan zijn boekomslag afbeeldingen een krachtig middel.

De beste boekomslag of e-bookcover heeft altijd een afbeelding. Het gebruik van een foto is een zeer simpele en effectieve manier om uw boek voor consumenten interessant te maken: afbeeldingen trekken de aandacht, dat is een bekende, veelgebruikte marketingtip.

Hoe en waar kan ik boekomslag afbeeldingen kopen

Er zijn twee belangrijke manieren om boekcover afbeeldingen te gebruiken:

– Maak ze zelf: U kunt natuurlijk een fotograaf inhuren om foto's te maken, maar dat kost u veel tijd en geld. Uiteraard kunt u de foto's ook zelf maken als u over de benodigde vaardigheden beschikt en dat zal u inderdaad geld besparen, maar zal u eveneens veel extra werk opleveren.

– Afbeeldingen kopen: Beeldbanken verkopen foto's die al genomen zijn en direct kunnen worden gebruikt. Ze hebben omvangrijke online collecties met duizenden tot vele miljoenen afbeeldingen om uit te kiezen. Deze afbeeldingen zijn heel goedkoop (een stuk goedkoper dan het inhuren van een fotograaf) en omdat ze direct beschikbaar zijn, kunt u uw boekomslag ook veel sneller klaar hebben.

Het is duidelijk dat stockfotografie een goede optie is voor boekomslag afbeeldingen of de cover van uw ebook!

Boekomslag afbeeldingen: Licenties en prijzen

De meeste online beeldbanken die goedkope foto's aanbieden, werken met een rechtenvrije licentie, omdat dit één van de meest flexibele en voordelige licentiemodellen is. U betaalt slechts eenmalig en u ontvangt een aantal gebruiksrechten op de afbeelding, en dat voor altijd.

Echter, aan de rechtenvrije licentie zijn enkele beperkingen verbonden. Welke voor u van belang is, is de oplagelimiet: elke beeldbank stelt een limiet aan het aantal fysieke of digitale reproducties die u van een afbeelding mag verspreiden. Dit is natuurlijk direct van invloed op de afbeelding die u voor uw boekomslag of ebook cover wilt gebruiken en vóór u wordt teleurgesteld, zijn er twee goede nieuwtjes:

1. De oplagelimieten zijn erg ruim – Er zijn diverse beeldbanken waarbij de oplagelimiet in de standaard licentie ruimschoots voldoende is, zodat veel boekuitgevers zich geen zorgen hoeven te maken.

De StockPhotoSecrets Shop biedt bijvoorbeeld al haar hoge resoluite afbeeldingen aan onder een standaardlicentie waarmee tot 300.000 kopieën kunnen worden gemaakt. Een afbeelding met een standaardlicentie kost u tussen de €5,56 en €7,20,- per stuk via afbeeldingenpakketten en tussen de €0,12 en €0,99 per afbeelding via de verschillende abonnementen. Dat is heel, heel, heel goedkoop voor boekomslag afbeeldingen!

2. Er is ook een uitgebreide licentie – Zelfs als uw voorziene distributie hoger is dan de standaard oplage, kunt u bij de beeldbanken een uitgebreide licentie verkrijgen waarmee u voor een hogere, maar nog steeds betaalbare prijs een onbeperkt aantal kopieën kunt maken! Zelfs als de standaard limiet volstaat, is het verstandig om vanaf het begin te investeren in een uitgebreide licentie: als uw boekverkoop stijgt en u uw distributie toeneemt, dan heeft u op voorhand het recht op de afbeelding van uw boekomslag veiliggesteld.

De StockPhotoSecrets Shop biedt een van de goedkoopste uitgebreide licenties aan voor slechts €70,- per afbeelding, en voor minder dan €56,- of €40,- kunt u al boekomslag afbeeldingen verkrijgen. Bij deze afbeeldingen kunt u een onbeperkte oplage afdrukken en hebt u het recht om ze te gebruiken in of op producten voor de verkoop, wat u enorm veel voordelen biedt.

Boekomslag afbeeldingen en Marketing: One Stock Photo to Solve Them All

Zodra u het perfecte omslagontwerp voor uw boek en uw distributieplan klaar hebt, moet u de marketingstrategie bepalen. De promotie van uw boek is een integraal onderdeel om er een bestseller van te maken. En hier komt ook uw boekomslag foto weer in beeld.

Het handhaven van visuele consistentie is een top marketing activiteit, zoals elke ontwerper of marketeer u zal kunnen vertellen. De kans is groot dat u dezelfde afbeelding uit uw boekomslag of ebook-cover in uw marketingcampagne zult gebruiken: advertenties, banners, social media en nog veel meer. De rechtenvrije licentie die u verkrijgt, dekt gelukkig al deze toepassingen. De licentie van StockPhotoSecrets Shop doet dat zeker.

Boekomslag afbeeldingen en uitgebreide licenties: verdien meer geld met uw boek

Met wat zakelijk instinct verdient u met een succesvol boek of ebook veel meer, en u beschikt over een uitgebreide licentie voor uw boekomslag afbeeldingen. Maar hoe?

Eén woord: merchandising. Als uw boek succesvol verkoopt, en uw marketingcampagne maakt het mogelijk om een heuse hype te creëren, dan kunt u die heuse hype verzilveren door items te verkopen die gerelateerd zijn aan uw boek. Een merchandise programma kan van alles omvatten, van posters en kaarten tot t-shirts, mokken en nog veel meer. De mogelijkheden zijn onbeperkt.

Een standaard licentie dekt dit beoogde gebruik niet, omdat deze de verkoop van de afbeeldingen met directe winst verbiedt. Maar met een uitgebreide licentie kunt u niet alleen onbeperkt gebruik maken van de afbeelding, maar krijgt u ook het recht om de foto te gebruiken in of op producten voor de verkoop, en dat is precies wat u nodig hebt om producten met de afbeelding erop te mogen verkopen.

Als u erover nadenkt, is dit een heel kleine investering waarmee u niet alleen de distributielimieten voor uw boekomslag wegneemt, maar die u ook eindeloze verdienmogelijkheden biedt door merchandising.

Online bonus & stockfoto's voor het ontwerp van uw boekomslagen

Kwaliteitsfoto's zijn natuurlijk niet het enige wat u bij beeldbanken vindt die u kunnen helpen met het ontwerp van uw boek. Hier en op het web vindt u waardevolle hulpmiddelen om uw ontwerp te voltooien.

Sjablonen – Wilt u de kosten beperkt houden en het proces versnellen, dan kunt u profiteren van de verschillende grafische sjablonen die beste beeldbanken aanbieden. Deze vindt u vaak in hun collectie en ze bevatten ook boekomslagen die het voor u of uw ontwerper een stuk makkelijker maken. Ongeacht of het nu gaat om een eenvoudige lay-out voor een omslag of een dubbelzijdig afdrukontwerp om een intern label toe te voegen, de meeste beeldbanken bieden sjablonen aan en u hoeft alleen maar uw tekst en afbeeldingen aan te passen. Zo heeft StockPhotoSecrets Shop een fraaie collectie grafische sjablonen die u kunt downloaden.

Simpele bewerkingsprogramma's – Beschikt u over zekere vaardigheden op het gebied van grafische vormgeving, dan zijn er veel gratis online bewerkingstools waarmee u fantastische boekomslag afbeeldingen kunt maken. Veel van deze tools zijn heel simpel te gebruiken en hoewel ze niet het vermogen van een professioneel premium bewerkingsprogramma hebben, kunnen ze toch ruimschoots toereikend zijn om sjablonen te bewerken of om eenvoudige ontwerpen te maken met afbeeldingen en tekst. Een aantal van deze tools zijn te vinden in deze fantastische lijst met de beste 12 alternatieven voor Adobe Illustrator.

Lees ook ons artikel “Zelf ontwerpen met Canva! Vormgeving was nog nooit zo simpel!“en ons nieuwe overzicht met 19 Canva alternatieven voor fantastiche grafische vormgeving.

Koop uw volgende boekomslag afbeeldingen bij een beeldbank

Dit is een van de slimste (en tevens simpelste!) manieren voor de perfecte boekomslag afbeeldingen en het succes van uw boek!

De stockfoto's zijn van uitstekende kwaliteit, er is een grote variëteit waaruit u kunt kiezen, ze zijn klaar om te downloaden en te gebruiken, en ze zijn ook nog eens heel voordelig geprijsd. Met een geringe uitgave van iets meer dan veertig euro heeft u een bron die u duizenden euro's of meer kan opleveren binnen handbereik.

Wilt u nu al een foto voor uw boekomslag kiezen, dan moet u zeker een kijkje nemen bij StockPhotoSecrets Shop, waar u naast prachtige boekomslag afbeeldingen ook de beste en voordeligste aanbiedingen vindt met standaard- en uitgebreide licenties!

Image: © Stian Iversen / iStockphoto.com

Als ingewijde op het gebied van stockfoto's wil ik met mijn online magazine Stockfotos.nl u als koper van afbeeldingen graag inzicht geven in de wereld van beeldbanken en u helpen de beeldbank te vinden die bij u past.

Stockfoto's