De beste medische afbeeldingen + gratis Covid-19 foto’s!

De medische en zorggerelateerde sectoren en diensten streven naar een hoge productiviteit, en daarom zijn medische afbeeldingen populair bij ondernemers, ontwerpers en andere professionals. Voor het ontwikkelen, beheren en aanprijzen van een medisch product of een medische dienst heeft u accurate, specifieke beelden nodig.

In dit overzicht lees je alles over medische afbeeldingen in hoge resoluties en waar je deze kunt kopen, zodat je goede medische foto's kunt vinden. Bij de beeldbanken Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock koop je beeldmateriaal met artsen, een verpleegkundige, een dokter, een stethoscoop en andere medische instrumenten die in ziekenhuizen en zorginstellingen worden gebruikt.

Dit zijn de hoofdpunten:

UPDATE! CORONAVIRUS STOCKFOTO'S

Uitgevers, bloggers, zorgverleners zoeken online naar beeldmateriaal dat Covid-19 (Coronavirus) accuraat in beeld brengt. Op zoek naar dit soort beelden? Dan bent u hier aan het juiste adres! Bekijk de fantastische bronpagina van Shutterstock over Covid-19 en het overzicht met 8 positieve visuele tips om te communiceren en te inspireren. En voor meer gratis mogelijkheden mag je deze Corona-Help-lijst met veel gratis afbeeldingen, gratis tools en nog veel meer voor creatieve thuiswerkers niet missen.

Het beste beeldmateriaal met betrekking tot het Coronavirus (Covid-19)

Wanneer een onderwerp wereldwijd zo actueel en gevoelig is, dan is het essentieel dat het accuraat en respectvol in beeld wordt gebracht. Natuurlijk, bepaalde dingen kunnen nog steeds onder de aandacht worden gebracht met memes en andere humoristische concepten om de spanning te verlichten, maar medische en andere informatie over gezondheid moet op een verantwoorde manier worden behandeld en de foto's en illustraties die je gebruikt moeten smaakvol zijn, en zo accuraat mogelijk.

We hebben een lijst met nuttige zoekwoorden samengesteld om de perfecte foto's over dit onderwerp te vinden. Wij tonen de zoekresultaten van Stockphotos.com die we met deze trefwoorden hebben gevonden, maar je kunt (en dat is een goede zaak) ze gebruiken in de zoekbalken van de hieronder vermelde stockfotosites om meer opties te ontdekken.

Klik op de blauwe knop voor een algemeen overzicht van het beeldmateriaal over het onderwerp Coronavirus!

ZOEKTERMEN
 • Coronavirus pandemie: Covid-19 is officieel een pandemie. De foto's moeten een weerspiegeling zijn van de ernst van de pandemie.
 • Coronavirus test: De testresultaten van laboratoria zijn uitermate relevant voor het vaststellen van Covid-19 en snelle testkits zijn een belangrijk gespreksonderwerp.
 • Intensive care bedden: Deze medische hulpmiddelen illustreren het slechtst denkbare scenario voor deze ziekte, maar vormen een steeds terugkerend beeld om de verspreiding van het virus tegen te gaan.
 • Ademhalingssyndroom: Dit is de meest acute complicatie van het oplopen van de coronabesmetting, dus tevens de meest besproken aandoening. Een andere nuttige term hiervoor is het respiratoire virus. En de term longontsteking verwijst ook naar deze symptomen.
 • Respiratoir syndroom: Dit is de meest acute complicatie van het oplopen van het corona-virus, waardoor het ook de meest spraakmakende is. Een andere zinvolle term hiervoor is respiratoir virus.
 • Medische ventilator: Mechanische ademhalingsondersteunende apparaten zijn cruciaal voor het behandelen van patiënten met ernstige coronavirussymptomen en worden vaak genoemd. Nog een goede zoekterm voor het vinden van beeldmateriaal hiervan is zuurstofmaskers of mechanische beademingsmachine.
 • Longen: Omdat deze organen het zwaarst getroffen worden door de acute aandoening van Covid-19, hebben veel communicatoren goede foto's en grafieken nodig om de content te illustreren.
 • Mondkapjes: Een kenmerkend symbool van het voorkomen van besmetting met het coronavirus is het mondkapje.
 • Koorts: Een hoge lichaamstemperatuur hoort bij de voornaamste en eerste symptomen van een vroege coronavirusdiagnose.
 • Hoesten: Nog een veelvoorkomend symptoom van het coronavirus.
 • Ontsmettingsmiddel: Een repeterend aspect om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is een goede handhygiëne. Daarom wordt er continu de nadruk gelegd op het gebruik van de handenontsmettingsmiddelen. Een andere goede zoekterm is handen wassen.
 • Oudere patiënten: Deze patiënten zijn de meest kwetsbare groep in de pandemie van het coronavirus en dus zijn ze in de communicatie over deze kwestie het meest besproken en vertegenwoordigd.
 • Vaccinatie: De ontwikkeling en massaproductie van een vaccin tegen Covid-19 is topprioriteit, hierover wordt wereldwijd veel gepraat.
 • Vóór de ziekte: Veel van de aandacht voor Covid-19 heeft betrekking op de stadia die voorafgaan aan de symptomen, omdat het cruciaal is om jezelf te isoleren en te voorkomen dat anderen worden geïnfecteerd.

Corona hulp en hulpmiddelenpagina Covid-19 van Shutterstock
BONUS 1: Stockfotos.nl steunt met het initiatief Corona-Hulp iedereen die in deze crisis constant rechtenvrije foto's nodig heeft met 10 gratis medische foto's en heeft daarnaast alle gratis foto's & credits, couponcodes en kortingen van een groot aantal beeldbanken in dit overzicht op een rijtje gezet!

Corona foto's

BONUS 2: Shutterstock heeft speciaal een COVID 19-pagina met hulpmiddelen gepubliceerd om persbureaus en bedrijven te helpen bij het vinden van geschikte foto's voor hun nieuws- en persberichten.

Shutterstock screenshot website

BONUS 3: Photocase heeft een complete fotocollectie die is gewijd aan de pandemie en zeker de moeite van het bekijken waard is.


Medische afbeeldingen zijn specifieke stockfoto's

Je weet misschien dat de online markt voor stockfoto's tegenwoordig bijna alle gewenste of denkbare afbeeldingen biedt, en vaak ook talloze varianten op elke foto. Uiteraard is het de vraag naar bepaalde soorten afbeeldingen die van invloed is op het aantal foto's dat u bij de verschillende beeldbanken kunt verkrijgen.

Wat medische afbeeldingen betreft, is er een permanente vraag naar medisch beeldmateriaal omdat zoveel verschillende activiteiten (commercieel, niet-commercieel, zelfs van overheidswege) op dit gebied een niet aflatende stroom van afbeeldingen vereisen.

Deze voortdurende behoefte zorgt er niets niet alleen voor dat alle grote beeldbanken uitgebreide collecties medische afbeeldingen en gezondheids- en welzijnsfoto's hebben, maar ook dat er beeldcollecties zijn die zich geheel op dit onderwerp toeleggen!


Medische afbeeldingen – alle voordelen

Als je een ervaren fotokoper bent, zal dije niet nieuw zijn. Maar als u geen grafisch ontwerper of regelmatige gebruiker van stockfoto's bent en je leest dit artikel over medische afbeeldingen, dan wil je natuurlijk weten welke voordelen medisch beeldmateriaal heeft:

WELKE VOORDELEN BIEDEN MEDISCHE AFBEELDINGEN?

 • De topkwaliteit van het medisch beeldmateriaal en de medische pictogrammen: De meeste beeldbanken bieden beeldmateriaal in een hoge resolutie aan dat geschikt is voor professioneel gebruik en dat er bovendien fantastisch uitziet.
 • Medische foto's die de gezondheidszorg goed in beeld brengen: Deze beelden zijn vaak van professionele fotografen die hun vak goed verstaan en de foto's zijn hier het bewijs van.
 • Direct beschikbaar: Anders dan wanneer je een speciefieke foto door een fotograaf laat maken, kun je stockfoto's direct downloaden en gebruiken.
 • De voordelige prijs: Rechtenvrije stockfotografie is heel voordelig en verleent je een groot aantal gebruiksrechten tegen een eenmalige vergoeding, zodat het voor de meeste ondernemingen en organisaties een zeer doeltreffende hulpbron is – afbeeldingen met een Rights Managed-licentie kunnen duurder zijn, maar er kunnen ook speciale rechten aan verbonden zijn, zoals het exclusieve gebruik.
 • Rechtszekerheid: Door gebruik te maken van de gelicentieerde afbeeldingen geef je de fotografen een rechtmatige vergoeding voor hun werk en bent u ook wettelijk gedekt, wat van groot belang is als je foto's voor commerciële doeleinden gebruikt.

Waar kan ik online de beste medische afbeeldingen kopen

Hier is een beknopt overzicht van de beste beeldbanken voor medische foto's in de beste kwaliteit, kwantiteit en prijs. De meeste hiervan staan ook in onze uitgebreide lijst met beste stockfoto websites van 2024.

Screenshot medische afbeeldingen StockphotoSecrets

StockPhotoSecrets Shop

shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepage

Onze StockPhotoSecrets Shop beschikt over een collectie afbeeldingen voor de medische & gezondheidszorg, met meer dan 180.000 medische afbeeldingen en dat worden er alleen maar meer! Bovendien kun je de perfecte foto vinden met behulp van de geavanceerde zoekmachine met trefwoorden of referentiebeelden.

Onze webshop heeft de voordeligste aanbiedingen en prijzen voor rechtenvrije afbeeldingen voor kleine en middelgrote bedrijven en ook voor medische gebruikers, vandaar dat wij absoluut één van beste aanbieders van medische afbeeldingen zijn.

Wil je de fantastische medische stockfoto's van StockPhotoSecrets ontdekken? Klik op de blauwe knop in de onderstaande zoekbalk en zie welke foto's er verschijnen!

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
15 dagen resterend

Screenshot medische foto's shutterstock

Een voorbeeld van de collectie medische afbeelding van Shutterstock

Shutterstock – Fantastische medische foto'swww.shutterstock.com/nl homepage

Shutterstock is een van de grootste en meest populaire beeldbanken met een omvangrijke collectie van meer dan 5 miljoen medische afbeeldingen! Navigeren is kinderspel, want de collectie is verdeeld in verschillende categorieën, zoals Geneeskunde, Noodgevallen, Ziekten, enz.

Daarnaast beschikt Shutterstock over een geavanceerde zoekmachine waarmee je met behulp van trefwoorden en filters afbeeldingen kunt vinden, maar je kunt ook een andere afbeelding als referentie gebruiken. Deze beeldbank heeft zeer interessante aanbiedingen voor rechtenvrije afbeeldingen, en je kunt zelfs van een nog voordeliger prijs profiteren met onze Shutterstock kortingcode voor 15% extra korting!

Bekijk de miljoenen medische afbeeldingen van Shutterstock, klik op de rode knop “Zoeken bij Shutterstock” hieronder en ontdek de resultaten!


Photocase screenshot medische afbeeldingen

Photocase – Medische beelden

www.photocase.com homepage

Photocase is een stockfotobureau uit Duitsland dat een reputatie heeft voor zijn stijlvolle out-of-the-box afbeeldingen. Hoewel het artistieke en unieke karakter van de foto's nog steeds sterk aanwezig is, zijn er allerlei populaire thema's in hun collectie opgenomen, inclusief medische stockfoto's.

Ze zijn de ideale manier om een intiemere en individuelere weergave te geven van geneeskunde en medische onderwerpen Photocase verkoopt losse foto's en je kunt op de aankoop van beelden besparen met de prepaid creditpakketten. Krijg de beste aanbieding met onze Photocase couponcode en ontvang 5 gratis credits + 10% korting!

Bekijk zelf hoe onderscheidend de medische afbeeldingen zijn die je bij Photocase kunt verkrijgen door op de knop hieronder te klikken!

Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

Getty Images voorbeelden van medische afbeeldingen

Medische afbeeldingen van Getty Images

www.gettyimages.nl homepageGetty Images is een van de meest prestigieuze beeldbanken ter wereld met een gigantische collectie van meer dan 1,4 miljoen medische afbeeldingen, die je kunt vinden door het trefwoord “medisch” in de handige zoekfunctie in te voeren.

Je kunt deze zoekresultaten verfijnen door trefwoorden toe te voegen en gebruik te maken van de resultatenfilters. Deze beeldbank hanteert diverse soorten licenties en prijzen afhankelijk van de specifieke behoeften, hoewel de Ultrapacks je het meeste voordeel opleveren (bespaar hiermee tot 30%!).

Wil je de variëteit aan medische stockfoto's van Getty bekijken? Klik dan op de zwarte knop op de zoekbalk hieronder en surf naar hun collectie!

Profiteer van 15% korting op UltraPacks met de Getty Images kortingscode!
Kortingscode inwisselen
15 dagen resterend

Screenshot van iStock medische afbeeldingen

Medische afbeeldingen van iStockwww.istockphoto.com/nl homepage

De wereldberoemde beeldbank iStock biedt u een collectie medische afbeeldingen met miljoenen stockfoto's die zijn opgesplitst in subthema-collecties, zoals Ziekenhuis, Chirurg, Alternatieve Geneeskunde, Ambulance en nog veel meer.

Uiteraard kun je voor het vinden van de juiste afbeeldingen ook hun moderne zoekfunctie gebruiken, met ofwel het invoeren van trefwoorden of het uploaden van een afbeelding waarvan je vergelijkbare rechtenvrije foto's wilt hebben.

iStock heeft heel voordelige prijzen en mogelijkheden voor elk budget, en hun omvangrijke aanbod van exclusieve content – inclusief medische afbeeldingen – is een grote toegevoegde waarde. Profiteer nu van onze iStock kortingscode voor 15% korting op credit packs en abonnementen!

iStock heeft fantastische stockfoto's rond het thema geneeskunde, en dat kun je zelf zien door op de knop “Zoeken bij iStock” hieronder te klikken!
Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!
Koop product
15 dagen resterend

Screenshot Adobe Stock medische beelden

Een greep uit de collectie van Adobe Stock

Adobe Stock

stock.adobe.com/nl homepageDe eigen beeldbank van Adobe – geïntegreerd in het Creative Cloud-platform – beschikt over veel medische afbeeldingen. In hun wetenschapscategorie vind je tienduizenden tot zelfs miljoenen van dit soort afbeeldingen, maar je kunt ze ook met behulp van trefwoorden vinden, of zelfs een omgekeerde zoekactie uitvoeren door het uploaden van een afbeelding die je al hebt.

Adobe Stock heeft uitstekende aanbiedingen voor rechtenvrije afbeeldingen en ander beeldmateriaal, en hier hoort ook een gratis proefabonnement van één maand bij, waarmee je gratis afbeeldingen kunt downloaden om hun service uit te proberen!

Vind de juiste medische foto's voor uw projecten bij Adobe Stock, druk op de roze knop op deze zoekbalk!

Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
15 dagen resterend

Screenshot Medical Images

Medical Images – De beste medische afbeeldingen

www.medicalimages.com homepageMedical Images, voorheen bekend als Photo Take, is een beeldbank die zich heeft gespecialiseerd in, zoals je waarschijnlijk al vermoedde, medische afbeeldingen.

Ze beschikken over ruim een miljoen afbeeldingen, die in gecategoriseerde galerijen worden gepresenteerd en die je ook met het invoeren van trefwoorden kunt vinden. Het is een zeer specialistische collectie die alles omvat, van micrografie tot klinische foto's en nog veel meer.

Ze werken met professionele contribuanten en bieden bijzonder nauwkeurige content met speciale onderschriften die je werk kunnen vergemakkelijken. Je hebt zelfs de mogelijkheid om medische stockfoto's op maat aan te vragen als ze niet hebben wat je zoekt. Medical Images biedt naast Rights Managed ook rechtenvrije licenties aan, zodat je hier ongetwijfeld medische afbeeldingen aantreft die in alle opzichten aan jouw wensen voldoen.


Medical Images collectie screenshot

Science Source Images

www.sciencesource.com homepagePhoto Researchers Inc. is eigenaar van Science Source Images en is al meer dan 50 jaar actief op het gebied van wetenschappelijke en medische beelden voor uitgevers en ontwerpers. Ze beschikken over een collectie van zeer specifieke categorieën en afbeeldingen, van bepaalde ziekten tot meer algemene foto's uit de gezondheidszorg. De onderneming werkt met Rights Managed-licenties, die worden afgestemd op het beoogde gebruik en als zodanig geprijsd zijn, zodat je precies de dekking krijgt die je nodig hebt.


Medische afbeeldingen

Vintage Med Stock

www.vintagemedstock.com homepageVintage Med Stock is een specialistische beeldbank van fotograaf Mark Sozier. Het biedt honderden historische en vintage medische afbeeldingen die in andere collecties soms lastig te vinden zijn. Je kunt een van deze vintage gezondheid en geneeskunde gerelateerde foto's met een rechtenvrije licentie verkrijgen, zodat je ze op diverse manieren commercieel kunt gebruiken.

Zorginbeeld.nl medische stockfoto's

Nuttige tips:

BONUS: Gratis medische afbeeldingen

Wellicht denk je “allemaal wel leuk en aardig, maar op dit moment kan ik het me financieel niet permitteren om foto's te kopen” (of als je gratis medische afbeeldingen voor jouw project wilt zoeken), maar ook daarvoor kun je bij ons terecht. Op de volgende websites kun je gratis medische afbeeldingen downloaden.

Let op! De meeste gratis stockfoto websites maken gebruik van licentieovereenkomsten van creative commons organisaties of stellen afbeeldingen beschikbaar in het publieke domein. Hoewel deze gratis en technisch gezien wettelijk toegestaan zijn, zijn er toch een groot aantal verborgen gevaren. Met name het risico dat de medische afbeeldingen geen goede licentie hebben of dat de personen op de foto's geen toestemming hebben verleend voor het gebruik van hun beeltenis. De gevaren zijn nog veel groter wanneer je de beelden voor commerciële doeleinden gebruikt.
Deze waarschuwing mag je er echter niet van weerhouden om gratis fotomateriaal te gebruiken, maar je moet wel zeer selectief zijn en voorzichtig te werk gaan met betrekking tot de manier waarop je de afbeeldingen gebruikt en waar je ze vandaan haalt

Gelukkig zijn alle bovengenoemde sites opgenomen in onze overzichtelijke lijst van 27 beste gratis fotosites ooit, zodat je zo veilig mogelijk kunt werken!

Pixabay

Pixabay is een Duitse site met gratis stockfoto's en is zowel groot als betrouwbaar. Ze stellen een grote collectie van ruim 10.000 gratis medische afbeeldingen ter beschikking, die je gratis kunt gebruiken met een Creative Commons-licentie.

Unsplash

Unsplash is een populiare gratis fotosite met 100+ fantastische medische afbeeldingen die je moeiteloos kunt vinden met de juiste tags zoals “geneeskunde”, “gezondheidszorg” of “medisch”. En je kunt ze gratis gebruiken dankzij een gepersonaliseerde gratis gebruikslicentie.

PikWizard

PikWizard is een fantastische en gratis fotodownloadsite van een professioneel merk voor stockmedia, en ze bieden honderden gratis afbeeldingen  aan die je gemakkelijk kunt vinden met behulp van hun zoekfunctie en die je geheel gratis kunt gebruiken in jouw werk op basis van een aangepaste licentie.

Pexels

Pexels is een gratis website die in Duitsland is gebouwd en die een grote variatie aan medische afbeeldingen biedt, die je gratis kunt downloaden en met een Creative Commons-licentie (CC0) in jouw projecten kunt gebruiken.

Burst

Burst (ontwikkeld door Shopify) is een gratis site voor stockfoto's die sterke commercieel gericht zijn, en ze bieden meer dan 300+ medische en gezondheidsgerelateerde foto's aan die perfect zijn als je een bedrijf in de medische sector runt. Je kunt deze afbeeldingen gratis downloaden en met een Creative Commons of een aangepaste licentie gebruiken.


Alle verkrijgbare soorten medische afbeeldingen

Dat dit thema zo uitgebreid aan bod komt bij zowel grote stockfotobureaus als kleinere gespecialiseerde beeldbanken heeft veel positieve aspecten, en dat geldt ook voor de grote variëteit binnen het thema, zodat er voldoende mogelijkheden zijn om voordelig geprijsde en kwalitatief zeer goede rechtenvrije medische afbeeldingen voor allerlei soorten projecten zijn.

VOORBEELDEN

Afbeeldingen van medisch personeel in actie: foto's van personen, zoals studenten geneeskunde, medische wetenschappers, artsen, verpleegkundigen en technici in ziekenhuizen, medische klinieken, praktijkruimten, laboratoria, enz.

Afbeeldingen van medische behandelingen: medische professionals die patiënten behandelen.

Stockfoto's met medische uitrusting: instrumenten, toebehoren, en nog veel meer.

Afbeeldingen van medische specialisaties:  chirurgie, traumatologie, dermatologie, röntgenstralen, enz.

Beeldmateriaal van medische aandoeningen: mensen die lijden aan specifieke aandoeningen, ziekten of kwalen.

Wetenschappelijke medische afbeeldingen: micrografie, microscopisch kleine illustraties, menselijke anatomie en nog veel meer.

Afbeeldingen van gezondheidszorg en een gezonde levensstijl: fitness en lichamelijke activiteiten, gezonde voeding, wellness, meditatie en ontspanning, en nog veel meer.

Vintage medische afbeeldingen: de geschiedenis van de geneeskunde, medische procedures, instrumenten, educatieve posters, enz. En dit zijn nog maar een paar van de vele specifieke fotostijlen die je in de beeldcollecties van beeldbanken aantreft. Zoals je ziet, is er volop keuze aan prachtige afbeeldingen voor uw projecten, los van de specifieke tak van de geneeskunde en gezondheidszorg van uw project!


Hoe u medische afbeeldingen kunt gebruiken

Rechtenvrije medische afbeeldingen kun je, net als alle andere rechtenvrije stockfoto's, tegen een eenmalige vergoeding voor de meest uiteenlopende toepassingen en commerciële doeleinden gebruiken. Zo kun je de medische afbeeldingen gebruiken voor vrijwel ieder project dat je in gedachten hebt.

Zowel voor professionals met een eigen praktijk, onderdeel van een nieuwe medische kliniek of instelling, die een zorginstelling runnen, die werken voor een gezondheidsgerelateerde organisatie (of een ontwerper die door een van hen is ingehuurd), is het beeldmateriaal te gebruiken voor:

 • De ontwikkeling van nieuwe activiteiten ten aanzien van medische hulpverlening
 • Het uitwerken van campagnes voor gezondheidsbewustzijn
 • De voorbereiding van medische presentaties voor artsen, medische wetenschappers, farmaceutische bedrijven, enz.
 • Publicaties op medisch gebied: blogs, artikelen, enz.
 • Het vernieuwen of updaten van websites met medische informatie met haarscherpe afbeeldingen
 • Social mediakanalen opfrissen maken of actualiseren met een medisch onderwerp

Dit en meer is mogelijk met rechtenvrije afbeeldingen, en zoals je zojuist hebt gelezen, heb je een enorme keuze aan medische en gezondheidsthema's binnen handbereik!


Vind medische beelden met de juiste zoektermen

We hebben een uitgebreide lijst voor je opgesteld met de meest gebruikte trefwoorden voor het vinden van medische afbeeldingen:

 • verzekeringsconcept (insurance concept)
 • medisch netwerk (medical network)
 • handaanraking (hand touching)
 • doktershand (doctor hand)
 • bewustwording van borstkanker (breast cancer awareness)
 • dokter werkend met modern (doctor working with modern)
 • arts aan het werk (medical doctor working)
 • zorg en medisch (care and medical)
 • gezondheidszorg (healthcare)
 • ziektepreventie (disease prevention)
 • borstkanker (breast cancer)
 • medische zorg (medical healthcare)
 • kankeronderzoek (cancer research)
 • armen over elkaar (arms crossed)
 • gezondheidszorg afbeeldingen (healthcare images)
 • medisch centrum (medical center)
 • farmaceutische gezondheid (pharmacy health)
 • zorg pictogrammen (care icons)
 • elektronisch medisch dossier (electronic medical record)
 • modern medisch (modern medical)
 • gezondheidsbescherming (health protection)
 • artsenteam (team of doctors)
 • elektronisch medisch (electronic medical)
 • medisch design (medical design)
 • modern ziekenhuis (modern hospital)
 • medisch onderzoek (medical research)
 • medicatie (medical drugs))
 • innovatieve technologie (innovative technology)
 • medisch team (medical team)
 • medisch dossier (medical record)
 • modern virtueel scherm (modern virtual screen)
 • operatiekamer (operation room)
 • medische informatie (medical information)
 • medische services (medical services)
 • vrouwelijke geneeskunde (female medicine)
 • netwerkaansluiting (network connection)
 • vectorontwerp (vector design)
 • medische foto's (medical images)
 • hand vasthouden (hand holding)
 • medicijn arts (medicine doctor)
 • werkende arts (doctor working)
 • netwerk concept (network concept)
 • vrouwelijke arts (female doctor)
 • gezondheid pictogrammen (healthcare icons)
 • medisch personeel (medical staff)
 • medisch concept (medical concept)

Hier zijn enkele voorbeelden van de StockPhotoSecrets Shop die je met behulp van deze trefwoorden kunt vinden: Screenshot StockPhotoSecrets medische foto's


Waarvoor mag ik medische afbeeldingen niet gebruiken

Voor medische afbeeldingen is een rechtenvrije licentie een voordelige, veelzijdige oplossing waarmee je veel met de foto's kunt doen. Maar er zijn enkele beperkingen waarmee je rekening moet houden:

Gevoelig gebruik

De meeste beeldbanken nemen in hun licentievoorwaarden een “gevoelig gebruik”-clausule op, die je belet om afbeeldingen te gebruiken op een manier die de afgebeelde personen, de kunstenaar die ze gemaakt heeft of zelfs de beeldbank in een kwaad daglicht kan stellen.

En als het gaat om gezondheid, vallen sommige foto's onder deze gevoelige gebruiksbeperking: ernstige ziekten, speciale vaardigheden/behoeften of aandoeningen die voortvloeien uit levensstijlkeuzes zijn delicate onderwerpen die je met consideratie dient te behandelen als je een visueel product ontwerpt. Bij twijfel of jouw beoogde gebruik in strijd is met de gevoelige gebruiksbeperking, kun je contact opnemen met de betreffende beeldbank.

Directe goedkeuring

Vanwege het karakter van de stockfotografie zijn de toestemming voor het gebruik van de afbeeldingen algemeen en niet specifiek voor het beoogde gebruik. Daarom is het niet toegestaan om personen die op stockfoto's worden afgebeeld te presenteren alsof zij producten of diensten rechtstreeks goedkeuren of promoten. Het is heel belangrijk om dit te weten voordat je beeldmateriaal voor medische diensten maakt: je kunt hiervoor foto's gebruiken van mensen die zich voordoen als professionals, patiënten, enz. Maar je mag op geen enkele manier suggereren dat het echte artsen of klanten zijn van de dienstverlening die je promoot.

VOORBEELDEN

Een foto van een vrouw in een witte jas die in de camera lacht: Je kunt deze foto gebruiken en een kopie toevoegen met de tekst “De vriendelijkste professionals staan voor je klaar”. Maar als jouw tekst aangeeft “Dr. Smith staat voor je klaar”, dan is dat een directe verwijzing en deze is niet toegestaan. In verband met gevoelig gebruik – Foto van jongeren in een bar: Een poster die waarschuwt voor de gevaren van drinken is toegestaan. Maar het gebruik van een foto van een jongeman naast een tekst met de tekst “John drinkt elke dag een six-pack en zijn lever heeft eronder te lijden” is verboden.

Oplage

De meeste standaard rechtenvrije licenties hebben een toegestane oplage van 300.000 tot 500.000 exemplaren, voor zowel gedrukte als digitale reproducties.

Als je dus gebruik maakt van medische afbeeldingen in folders of iets dergelijks, moet je met deze limiet rekening houden. Denk je dat je deze limiet zult overschrijden, dan heb je een uitgebreide licentie nodig waardoor de afbeelding wat duurder is, maar waarmee je wel onbeperkte reproductierechten geeft.

Producten voor de verkoop 

In de medische sector komt dit misschien niet zo vaak voor, maar toch is dit de moeite van het vermelden waard:

De standaard licentie staat niet toe om afbeeldingen direct te gebruiken in retail producten waar de afbeeldingen de kernwaarde vormen. Hiervoor is een uitgebreide licentie nodig.

Hoewel er rekening moet worden gehouden met deze gebruiksscenario's, is het duidelijk dat de rechten en voordelen van rechtenvrije medische afbeeldingen veel groter zijn dan hun weinige beperkingen.


Verbetering van uw visuele projecten met medische afbeeldingen

Als je werkt in, voor (of wordt ingehuurd om te ontwerpen voor) de medische sector en/of gerelateerde branches, dan kun je er zeker van zijn dat de markt voor rechtenvrije stockfotografie je van al het nodige beeldmateriaal kan voorzien. Behalve fantastische, professionele foto's van hoge kwaliteit en in hoge resoluties in alle mogelijke variaties, kun je ze ook verkrijgen met een flexibele licentie tegen heel voordelige prijzen. Kies nu een aanbieder en download meteen geweldige medische afbeeldingen!

SAMENVATTING
 • StockPhotoSecrets Shop voor zeer scherp geprijsde medische afbeeldingen.
 • Getty Images voor exclusief medisch beeldmateriaal.
 • iStock voor voodelige unieke medische afbeeldingen.
 • Shutterstock een enorme variatie aan medische afbeeldingen.
 • Adobe Stock als je medische themagrafieken ontwerpt met behulp van Creative Cloud-applicaties.
 • Depositphotos voor medische foto's en een flexibele prijstelling.
 • Medical Images biedt uitsluitend voor medische beelden aan en diverse opties voor licenties.
 • Science Source voor degelijke medische afbeeldingen en licenties op maat.
 • Vintage Med Stock voor commercieel gebruik van historisch medisch beeldmateriaal.
 • Zorginbeeld.nl voor met zorg gemaakte professionele medische stockfoto's.

Laat ons weten welke beeldbank u voor uw medische afbeeldingen kiest!

MEER INFO!

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over medische afbeeldingen

🤨 Ik heb een vraag over medische afbeeldingen

🤔 Ik weet niet of medische afbeeldingen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo