Waar koop ik de beste voedsel stockfoto’s?

Liefhebbers van voedsel en gerechten hebben één ding gemeen, namelijk de aandacht voor de esthetiek. Net zoals een chefkok met een Michelinster een gerecht verhoogt door er speciale ingrediënten aan toe te voegen, zo moet ook een voedselblogger, restauranthouder of marketingspecialist een manier vinden om het beeldmateriaal er mooier uit te laten zien dan dat van de concurrentie.

Het vinden van de beste stockfoto's bij Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock is een stuk makkelijker geworden. Er zijn tal van innovatieve, op aanvraag gebaseerde sites die niet slechts de beste stockfoto's op het internet hosten, maar ook een aantal intuïtieve zoeksystemen die het nu makkelijker dan ooit maken om de perfecte stockfoto te vinden voor uw bedrijf.

Wilt u nu al foto's en vectoren zoeken? Gebruik dan de zoekbalk hieronder:Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

De sleutel tot goede voedsel stockfoto's

Zowel voor het vastleggen van een avocado als voor de smaak van uw vischips is het belangrijk om de beste visuele content te vinden. Restaurants, hotels, recensiesites en cultuurblogs hebben allemaal belang bij goede stockfotografie.

En in tegenstelling tot wat influencers op Instagram en Facebook proberen duidelijk te maken, zijn de foto's van onze iPhone minder goed dan we denken dat ze zijn.

Hier zijn een aantal aspecten waaraan aandacht moet worden besteed ten aanzien van de moderne trends in de gastronomische fotografie:

1. Balans

forellen in een schaal StockPhotoSecrets als voorbeeld van voedsel stockfoto's
Copyright 2020 Ingram Image / StockPhotoSecrets Shop, alle rechten voorbehouden.

Bij de rangschikking van het voedsel in het beeldmateriaal moet een visueel evenwicht worden nagestreefd, oftewel balans. Dit houdt niet automatisch in dat elk afzonderlijk element van de foto evenveel ruimte moet innemen, maar wel dat elk afzonderlijk element dezelfde mate van visuele betekenis heeft.

Een goed voorbeeld van een gestileerd diner van forellen dat we op StockPhotoSecrets hebben gevonden. U ziet hoe de diverse texturen, kleuren en lijnen in de afbeelding zijn gerangschikt. De balans ontstaat niet door symmetrie in de traditionele zin van het woord, maar door de even opvallende representaties van de rode bessen, de groene rozemarijn en de heldere, zilverkleurige vishuid. Dit is een uitstekend voorbeeld van hoe goed voedsel stockfoto's er moeten uitzien.

2.  Beweging / Actie

Pannenkoeken met stroop en vruchten
Copyright 2020 etorres 69 / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Op het moment dat voedselfotografen het over beweging hebben, kunnen ze één van de volgende twee aspecten bedoelen. Er is sprake van fysieke beweging (of actie), zoals bijna elke foto van pannenkoeken die zijn bloem waard is meestal de trage, sensuele druppel honing of esdoornsiroop toont.

In het tweede geval gaat het om de wijze waarop ons oog over het beeld “beweegt”. Afbeeldingen met scherpe lijnen kunnen ons oog naar een specifiek deel van de foto leiden, wat een goede manier is om ervoor te zorgen dat lezers weten op welk aspect ze moeten letten.

3. Patroon

bagels patroon
Copyright 2020 Ingram Image / Stockphotos.com, alle rechten voorbehouden.

Patroon kan worden gebruikt in voedsel stockfoto's om prachtige effecten te bereiken. Dankzij meerdere rijen vers gebakken bagels zal er een ordelijker en interessanter patroon ontstaan dan wanneer een enkele bagel op een snijplank wordt gelegd. Herhalende patronen zijn ook een fantastische manier om het gevoel van esthetische beweging te versterken… oftewel, het oog van de toeschouwer precies daar te brengen waar u dat wilt.

Waar koop ik topkwaliteit voedsel stockfoto's?

Zoeken naar hoge resolutie voedsel stockfoto's is niet iets wat u slechts één of twee keer gaat doen. Uw volgende blog of marketingcampagne zal ook niet de laatste keer zijn dat u kwalitatief goede content nodig heeft. Vooral als u van plan bent om Instagram, Facebook en andere social media platforms te gebruiken ter ondersteuning van uw project of onderneming (onze handleiding voor het gebruik van foto's in social media kan u daarbij helpen).

Een essentieel onderdeel van uw marketingplan is het vinden van de beste aanbieder van voedsel afbeeldingen die geschikt zijn voor u.

Foto van een kaasplankje van Photocase
Copyright 2020 VICUSCHKA / Photocase, alle rechten voorbehouden.

De tijd die u besteedt aan het zoeken op het internet naar marketingmateriaal en voedsel stockfoto's brengt u liever in uw keuken (of bedrijf) door. Om die reden hebben we een overzicht gemaakt van onze favoriete websites voor kleurrijke, boeiende voedselfoto's, aangevuld met enkele tips over hoe u het maximale uit elke foto kunt halen:

Photocase: Diverse en realistische voedsel stockfoto's

www.photocase.com homepage

U zult geen nieuwe klanten aantrekken zonder digitaal beeldmateriaal dat echt representatief en actueel is voor deze tijd. Photocase is een van de beste adressen voor hoge-resolutie foto's van dingen die mensen eten, zoals goed geordende borden met vleeswaren en heerlijke kaasplanken.

Meer informatie over deze beeldbank vindt u in ons Photocase testrapport.

Ontvang 5 gratis credits en 10% korting op de aankoop van voedsel stockfoto's met onze speciale Photocase kortingscode!Shutterstock: De grootste collectie van voedsel stockfoto's

Dit zijn de Shutterstock voedsel gerelateerde fotografie trends 2024:

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

www.shutterstock.com/nl homepage

Zoals niet elke cheeseburger hetzelfde is, zo benaderen niet alle foto's van cheeseburgers de typerende textuursymfonie van een hamburger uit de pub. Luchtig brood, knapperig spek, smeltende kaas… de meeste stockfoto's komen niet in de buurt van het nauwgezet vastleggen van de pit van de hamburger. Shutterstock heeft één van de grootste collectie stockfoto's die op het internet te bewonderen is, en zoals we kunnen bevestigen, zijn er veel foto's van hamburgers die een fijnproever het water in de mond doen lopen.

Krijg een goed overzicht van alle mogelijkheden en voordelen van deze beeldbank in ons Shutterstock testrapport.

Krijg de beste aanbieding met onze exclusieve Shutterstock actiecode en ontvang 15% korting op alle voedsel stockfoto's.


iStock: Flexibele aankoopmogelijkheden voor voedsel stockfotografie

www.istockphoto.com/nl homepage

Vanwege het seizoensgebonden karakter van voedingsmiddelen en aan voeding gerelateerde media zijn uw behoeften als ondernemer voortdurend in beweging. Terwijl u per seizoen een ander contentplan hebt, moet uw aanbod aan stockfotografie mee kunnen veranderen. iStock is een veelgebruikte service van Getty Images met verschillende flexibele opties voor het kopen van foto's. De door Getty Images gesteunde collectie omvat alle sprekende foto's die u nodig hebt om uw merk aan de seizoenen te koppelen.

Meer nuttige informatie over deze webshop vindt u in ons iStock testrapport.

Zoekt u een manier om zo goedkoop mogelijk stockfotografie te kopen? In dat geval is onze iStock couponcode voor 15% korting op de aankoop van voedsel gerelateerd beeldmateriaal perfect voor u!


Adobe Stock: Zorg voor emotionele invloed van uw voedselmerk

stock.adobe.com/nl homepage

Wanneer u alleen van voedsel stockfoto's verwacht dat ze de eetlust opwekken, dan hebt u het mis. De beste stockfotografie wekt niet alleen de eetlust op, maar doet ook een beroep op de emoties van potentiële lezers, leden en klanten. Bij Adobe Stock kunt u zoeken naar foto's en illustraties in zorgvuldig samengestelde collecties, zodat u de afbeelding kunt vinden die het beste bij uw specifieke merk of campagne past.

Alle informatie over deze site vindt u in ons Adobe Stock testrapport.En om uw culinaire projecten kostenloos op te starten, kunt u profiteren van het fantastische Adobe Stock gratis proefabonnement waarmee u in 30 dagen tijd tot 10 gratis foto's kunt downloaden.


123RF: Een groeiende collectie voedsel stockfoto's

nl.123rf.com homepage

123RF is een beeldbank die de afgelopen jaren een significante groei qua populariteit en collectie heeft laten zien. Hierdoor hebben ze een divers aanbod verkregen van professionele fotografen die weten hoe ze voedsel en gerechten in beeld moeten brengen.

Alles wat u over deze beeldbank moet weten leest u in ons 123RF testrapport.

Profiteer ook van onze speciale 123RF couponcode en ontvang maar liefst 20% korting!


Maaltijdsalades van StockPhotoSecrets
Copyright Ingram Images / StockPhotoSecrets, alle rechten voorbehouden.

BONUS: Afbeeldingen van bezorgingdiensten van voedsel tijdens de lockdown

Quarantaine, zelfisolatie en sociale afstand die nu overal ter wereld de norm zijn – in de strijd tegen de Covid-19 pandemie – kan voedsel (en voedselfoto's) veel soelaas bieden. Uit eten gaan is evenwel voor een tijdje niet mogelijk.

Om dat prettige gevoel van voedsel te vertalen naar iets wat zowel beschikbaar als aangenaam is, is het verstandig om de focus te leggen op de afbeeldingen van de bezorging van het voedsel. Zoals de meeste eetgelegenheden dat sowieso doen, dus des te meer reden om foto's over dit thema te zoeken.

maaltijdbezorging
Copyright Ingram Images / Stockphotos.com, alle rechten voorbehouden.

De beeldbanken die we hierboven hebben genoemd, hebben dit thema volop in hun collecties opgenomen. Bekijk hier de foto's die verkrijgbaar zijn bij Stockphotos.com.

Een blogbericht met informatie over de toprestaurants die in uw omgeving bezorgen. Een relevant bericht op Instagram over lekkere maaltijden die bij u thuis worden bezorgd. Een simpele maar effectieve social media advertentie waarmee u uw bezorgservice voor maaltijden aan uw omgeving onder de aandacht kunt brengen. De mogelijkheden zijn groot, en met voedsel stockfoto's kunt u ze tot leven laten komen!Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Wek de eetlust op met voedsel stockfoto's

Vanaf nu hebt u geen excuus meer om die voedselblog die u de afgelopen maanden in uw hoofd al talloze keren hebt geschreven niet daadwerkelijk te gaan schrijven, om uw restaurant te promoten zoals de jongens in de branche dat ook doen, of om uw zichtbaarheid op social media te vergroten.

Voedsel stockfoto's zijn kwalitatief goed, gevarieerd en goedkoop, zodat u de mogelijkheid heeft om uw projecten te realiseren zonder het visuele aspect uit het oog te verliezen en even belangrijk, zonder te veel geld uit te geven.

Wilt u video's gebruiken om uw product te promoten? Bekijk dan hier het overzicht met de 21 beste stockvideo websites.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over voedsel afbeeldingen

🤨 Ik heb een vraag over voedsel afbeeldingen

🤔 Ik weet niet of voedsel afbeeldingen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo