Ontdek de 11 beste door vrouwen geleide beeldbanken (en steun ze)

Nu wereldwijd steeds meer bedrijven door vrouwen worden geleid, heeft u zich wellicht al eens afgevraagd hoeveel door vrouwen geleide beeldbanken er actief zijn.

Wij wel, en ontdekten dat er niet alleen veel bedrijven in de stockfotobranche zijn die door vrouwen worden geleid, maar dat deze door vrouwen geleide beeldbanken ook onderling sterk verschillen. Zowel met betrekking tot de diensten die ze aanbieden, de doelgroep als de manier waarop ze zaken doen. Vandaar dat we dit overzicht hebben samengesteld met volgens ons de beste door vrouwen geleide beeldbanken die absoluut de moeite waard zijn.

Dit zijn de meest spraakmakende door vrouwen geleide beeldbanken van dit moment!

De opmars van door vrouwen geleide bedrijven

De laatste jaren hebben ondernemingen die eigendom zijn van vrouwen een indrukwekkende en constante groei doorgemaakt: alleen al in de Verenigde Staten vertegenwoordigen ondernemingen die in handen zijn van vrouwen in 2021 48,6% van alle ondernemingen, tegenover 42% in 2019. Voor een verdere verduidelijking van deze groei volstaat het te weten dat dit aantal vijftig jaar geleden slechts 4,6% bedroeg.

Deze tendens is ook terug te zien in het ondernemerschap. Vorig jaar werd naar verluidt 49% van de startups geleid door vrouwen, tegen 28% in 2019.

Nog afgezien van de sociale aspecten van meer vrouwen in leidinggevende posities en het beïnvloeden van de samenleving – en de wereld in het algemeen – is het boeiend om te zien welke unieke perspectieven en benaderingen zij in elke bedrijfstak invoeren. Daarbij is de creatieve sector geen uitzondering.

11 door vrouwen geleide beeldbanken die u zeker moet kennen

In stockfotografie en grafische vormgeving constateren we ook een toename van het aantal ondernemingen, merken en diensten dat wordt geleid door vrouwen. Een aantal bedrijven richt zich specifiek op vrouwen, andere op nichemarkten en weer andere op de wereldwijde markt.

Bent u benieuwd naar de door vrouwen geleide beeldbanken? Bekijk dan het onderstaande overzicht!

Canva

www.canva.com/nl_nl homepage
Canva Logo

U heeft vast en zeker van Canva gehoord. Deze Australische onderneming is enorm succesvol door haar snelle groei en het bereiken van een waarde van 1 miljard. Canva is een gebruiksvriendelijke ontwerptool waarmee u professionele afbeeldingen kunt maken zonder dat u daarvoor professionele ontwerpvaardigheden nodig hebt. Het platform biedt sjablonen, stockfoto's, video's, AI-beeldgeneratie en nog veel meer.

Dit is een van de meest succesvolle voorbeelden van een door vrouwen geleide beeldbanken met online tools voor het ontwerpen van allerlei dingen. De CEO en medeoprichter van dit bedrijf is Melanie Perkins, een ondernemer die eerder een succesvolle online tool voor het ontwerpen van jaarboeken heeft opgericht. Vanaf de lancering van Canva in 2013 hebben Perkins en haar team indruk gemaakt door de innovatieve ontwikkelingen voor visuele ontwerpers en de snelle en consistente groei van de onderneming.

Wilt u meer weten? Lees dan dit uitgebreide Canva testrapport!

Wilt u Canva uitproberen? Profiteer dan van onze exclusieve, verlengde gratis Canva Pro proefversie!

Image Source

www.imagesource.com homepage
image Source logo

Image Source is een gerenommeerde beeldbank die zowel Rights Managed als rechtenvrije licenties voor professionele afbeeldingen hanteert. In 1998 werd het bedrijf opgericht en één van de eerste die zich realiseerde dat stockfoto's authentiek en van hoge creatieve waarde moesten zijn en niet slechts restmateriaal van andere fotosessies.

Dit in Londen gevestigde bedrijf heeft veel foto's, illustraties en video's van hoge kwaliteit op haar website staan, die u met een licentie kunt gebruiken in uw projecten.

Deze aanbieder bestaat niet alleen langer dan andere aanbieders op deze lijst, maar is ook opgericht en geleid door een vrouw, Christina Vaughan. Afgezien van Image Source is Christina ook de oprichtster van Cultura Creative, een stockfotocollectie toegespitst op diversiteit, en is zij momenteel voorzitter van de CEPIC-organisatie.

Ga naar Image Source en bekijk hun prachtige beeldmateriaal, met onder meer een selectie van Cultura Creative-content.

The Luupe

theluupe.com homepage door vrouwen geleide beeldbanken
The Luupe logo

De Luupe is een online platform die merken en ondernemingen in contact brengt met vrouwelijke en niet-binaire visuele ontwerpers (fotografen, videomakers, productiespecialisten) die de gewenste content op maat kunnen produceren, met unieke en authentieke perspectieven van over de hele wereld.

Klanten kunnen creatieve opdrachten indienen met een gedetailleerde beschrijving van hun visuele marketingbehoeften. Zij worden door het bedrijf in contact gebracht met de juiste kunstenaars uit hun portfolio, die op verzoek on-brand foto's, video's en visuele content kunnen creëren. Omdat zij een wereldwijd netwerk van kunstenaars hebben, kunnen merken hun bereik en visuele vertegenwoordiging snel uitbreiden.

Deze interessante New Yorkse onderneming is van de oprichter en CEO Keren Sachs. Voor de oprichting van The Luupe in 2019 werkte Sachs als manager voor niemand minder dan Shutterstock.

Geïnteresseerd? Op de website van The Luupe kunt u om advies vragen over uw creatieve plannen.

Tetra Images

https://www.tetraimages.com homepage
Tetra Images logo

Tetra Images is een stockfotosite die specialist is in conceptueel beeldmateriaal en is bij uitstek het adres voor foto's en beeldmateriaal van topkwaliteit. Bovendien hebben ze recent ook Blend Images in hun aanbod opgenomen, een merk dat zich richt op diverse en inclusieve afbeeldingen.

Deze in 2004 gestarte onderneming heeft haar hoofdkantoor in New Jersey. De CEO is Valerie King Saunders, die eveneens directeur is van Blend Images en veel ervaring heeft in de sector van de stockfotografie: daarvoor werkte zij voor Comstock en het nu opgeheven agentschap Corbis.

Bekijk de website van Tetra Images om te zien hoe goed en gevarieerd deze beeldcollecties zijn.

Haute Stock

https://hautestock.co homepage
Haute Stock logo

Haute Stock is een stockfotoservice die op basis van een lidmaatschap gestileerd beeldmateriaal aanbiedt met een gepolijste, vrouwelijke en minimalistische esthetiek. De leden hebben toegang tot duizenden gecureerde stockfoto's, video's en marketingtemplates die een moderne uitstraling hebben en kunnen tevens content aanvragen.

Dit is een “van vrouwen, voor vrouwen” type onderneming. Dit Canadese bedrijf is opgezet door online marketing, merkontwerpster en autodidactisch fotografe Rachel Rouhana en heeft een team dat volledig uit vrouwen bestaat. Zij maken stockfoto's, video's en geven marketingadvies aan andere door vrouwen geleide bedrijven, waarmee zij hun merk voor een gering bedrag kunnen opwaarderen.

In aanvulling op media en aanpasbare sjablonen leveren ze afbeeldingen die aansluiten bij uw merkkleuren en geven ze professioneel marketingadvies.

Wilt u de afbeeldingen uitproberen, dan mag u hun speciale actie met 21 gratis foto's niet missen.

Ivory Mix

https://ivorymix.com homepage
Ivory mix logo

Ivory Mix is een marktplaats waar stockmedia en ontwerpmiddelen worden aangeboden aan door vrouwen geleide ondernemingen en op vrouwen gerichte merken. U kunt er stijlvolle stockfoto's, Canva-sjablonen, bijschriften voor sociale media, marketingworkshops en meer vinden om uw sociale-mediamarketing en merkimago naar een hoger niveau te tillen.

Dit is een door vrouwen geleide beeldbank die zich richt op vrouwelijke klanten. De voormalig interieurdesigner Kayla Marie Butler heeft in 2015 Ivory Mix als leuke hobby opgezet, waarna het uitgroeide tot een succesvol bedrijf dat inmiddels haar voornaamste bezigheid is geworden.

Deze service is uitsluitend voor leden, maar het lidmaatschap is voor altijd gratis en biedt toegang tot meer dan 550 stockfoto's en sjablonen, waaraan elke maand een klein aantal nieuwe bestanden wordt toegevoegd. Voor het Premium Elite-lidmaatschap betaalt u per kwartaal en krijgt u volledige toegang tot al hun aanbiedingen, inclusief tienduizenden hoogwaardige foto's en sjablonen.

Pixistock

https://pixistock.com homepage
Pixistock logo

Pixistock is een website voor visuele en sociale-mediamarketingstrategie met gestileerde stockfoto's en video's, premium Canva-sjablonen, een eigen contentplanner en diverse andere visuele marketingmiddelen. Doel is vrouwelijke bloggers en ondernemers te helpen hun online aanwezigheid te versterken en uit te breiden op een manier die tijd en moeite bespaart.

Bovendien is dit een van de door vrouwen geleide beeldbanken in New York die al sinds 2017 bestaat. Alicia Powell, een interieur- en ruimteontwerpster, is de oprichter, CEO en hoofdfotograaf van Pixistock.

Deze service werkt op basis van een lidmaatschap, met maandelijkse, driemaandelijkse en jaarlijkse abonnementsopties. Wilt u meer informatie over de prijzen, bezoek dan de website van Pixistock.

Pocstock

https://www.pocstock.com homepage
pocstock logo

Pocstock is een website voor afbeeldingen die authentiek en inclusief beeldmateriaal van mensen van kleur produceert. U vindt er foto's, illustraties en video's over verschillende onderwerpen, allemaal met mensen van kleur, in hoge kwaliteit en geschikt voor professioneel gebruik.

Deze onderneming is gevestigd in New Jersey, bestaat sinds 2019 en er zit een vrouw in het managementteam: de CCO en medeoprichter is Tamara Fleming, een ervaren fotografe die ook enkele vrouwen- en minderheidsgerelateerde projecten heeft opgericht en daarbij betrokken is.

Om afbeeldingen van Pocstock te kunnen downloaden en gebruiken, moet u zich abonneren op een van hun verschillende lidmaatschappen, die u kunt bekijken op hun website.

The Middle Frame

https://themiddleframe.com homepage
The middle frame logo

De kerndoelstelling van The Middle Frame, een niche stockfotosite waar u licenties kunt krijgen voor allerlei soorten beelden met Arabische modellen, scenario's en concepten, is het doorbreken van stereotypen. Dit zorgt voor een nauwkeurige en authentieke visuele weergave van de Arabische wereld.

Deze onderneming is gevestigd in de Palestijnse gebieden en is opgericht in 2021. Co-oprichtster is CEO Raya Fatayer. Zij is journalist en ondernemer.

The Middle Frame heeft een selectie gratis foto's waarmee u kunt kennismaken en verschillende prijsopties voor het downloaden van premium content.

Arabian Eye

www.arabianeye.com homepage
Arabian eye logo

Arabian Eye is een aanbieder van stockfotografie en specialist in authentiek beeldmateriaal uit het Midden-Oosten. In aanvulling op de eigen collectie van regionale stockfoto's, video's en redactionele content, zijn zij ook de officiële leveranciers van grote beeldbanken zoals Alamy, Reuters en Adobe Stock.

Het in Dubai gevestigde bedrijf werd in 2008 opgezet. De oprichter en algemeen directeur is Madeeha Khan. Zij is een creatieve professional met een ruime ervaring in het bedrijfsleven en de uitgeverijsector.

Arabian Eye biedt stockmedia op aanvraag aan, en de collecties en prijzen vindt u op hun website.

Scopio

https://scop.io homepage
Scopio logo

Scopio is een website die een combinatie is van een bibliotheek met stockfoto's en een huurplatform dat merken in contact brengt met diverse artiesten uit de hele wereld. De focus ligt nadrukkelijk op actuele maatschappelijke trends, nieuws en ondervertegenwoordigde regio's en personen.

In 2016 ging deze onderneming in New York van start en staat onder leiding van oprichtster Christina Hawatmeh, een tech- en kunstgerichte ondernemer. Afgezien van de website Scopio heeft ze ook een award-winnend fotoboek samengesteld over de pandemie van 2019, getiteld “The Year that Time Stopped”.

Om toegang te krijgen tot de afbeeldingen van Scopio kunt u lid worden, en er zijn diverse abonnementen beschikbaar, allemaal met onbeperkte downloads. Wilt u een kunstenaar inhuren, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met het bedrijf voor een projectopdracht.

PICHAstock

https://pichastock.com homepage
Picha logo

PICHAstock is een niche fotoagentschap geheel in het teken van Afrocentrisch beeldmateriaal. Er zijn foto's en video's verkrijgbaar met een nauwkeuriger visuele weergave van Afro-Amerikanen, Afrikanen en de algehele reikwijdte van de Afrikaanse cultuur. De afbeeldingen zijn afkomstig van kunstenaars uit diverse Afrocentrische gemeenschappen uit de Verenigde Staten, Europa, Brazilië en Afrika. Ze streven ernaar een einde te maken aan eendimensionale verhalen en bieden merken en bedrijven de mogelijkheid rijke visuele verhalen over zwarte gemeenschappen te vertellen.

Het hoofdkantoor van dit bedrijf staat in Maryland en is opgericht in 2015 door de in Afrika geboren kunstenares en fotografe Josiane Faubert. Behalve dat ze leiding geeft aan PICHAstock, is ze ook bestuurslid bij de DMLA.

U vindt op deze website afbeeldingen in XS-formaat die gratis kunnen worden gedownload en gebruikt, zij het beperkt tot sociale media en ander vergelijkbare digitale toepassingen. Grotere foto's zijn op aanvraag of met een abonnement te verkrijgen.

Dat zijn de beste door vrouwen geleide beeldbanken met afbeeldingen over alle mogelijke thema's.

Kent u meer door vrouwen geleide beeldbanken die we in dit overzicht zouden moeten opnemen? Laat hieronder een reactie achter en dan kijken we er graag naar!

Header afbeelding: Copyright door Southworks Creative LTD/photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over de door vrouwen geleide beeldbanken

🤨 Ik heb een vraag over de door vrouwen geleide beeldbanken

🤔 Ik weet niet of de door vrouwen geleide beeldbanken iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo