De oplossing voor marketing materiaal: Drukwerk sjablonen!

Hoewel er tegenwoordig veel meer zakelijke activiteiten worden ontplooid in de digitale wereld, is gedrukt marketingmateriaal nog steeds effectief en daarom veel gebruikt.

Maar voor kleine bedrijven is het soms erg moeilijk om alles voor elkaar te krijgen: de kosten lopen op en er zit veel tijd tussen de opdracht voor een ontwerp en het moment dat u het drukwerk daadwerkelijk ontvangt. Zelf aan de slag gaan is alleen haalbaar als u beschikt over professionele ontwerpvaardigheden, wat meestal niet het geval is.

Drukwerk sjablonen zijn een geweldige oplossing! U bespaart op de kosten terwijl u toch prachtige ontwerpen heeft, en bovendien bent u veel sneller klaar. En u heeft er weinig tot geen ontwerpvaardigheden voor nodig!

Marketing drukwerk waarmee u (nog steeds) succes boekt

Tegenwoordig is ons leven zo digitaal dat zelfs onze smartphones binnenkort hun eigen smartphone zullen hebben. Maar veel ouderwets drukwerk voor marketing, reclame en branding wordt nog steeds gebruikt, en veel van dat materiaal is essentieel voor bedrijven, vooral voor e-commerce.

De meest populaire toepassingen? Dat zijn de volgende:

 • Visitekaartjes – Het oude vertrouwde visitekaartje op zakformaat met uw logo, contactgegevens en social media-kanalen is goede branding zonder veel moeite. Combineer het met andere huisstijlartikelen zoals briefpapier, allemaal met hetzelfde ontwerp.
 • Coupons – Deze kleine gedrukte makkers zijn ideaal voor klantenbinding en klantentevredenheid, met name als u een fysieke winkel hebt.
 • Flyers – Een andere klassieker die zowel persoonlijk kan worden overhandigd als in een pakket kan worden gestopt. Flyers zijn handig om klanten kennis te laten maken met uw producten/diensten; folders zijn perfect om meer info over uw merk te verstrekken (als een fysieke versie van de “Over ons”-pagina).
 • Bedankkaarten – Minder gebruikelijk in de zakenwereld, maar zeker geschikt als blijk van waardering voor uw klanten. Denk eens aan een persoonlijk bedankkaartje bij elke zending. Dit lijkt een futiliteit, maar het draagt veel bij aan de klanttevredenheid en merkloyaliteit! Bovendien zijn wenskaarten een leuk extraatje voor speciale feestdagen. En stickers kunnen een leuk, merkgerelateerd geschenk zijn voor klanten.

Drukwerk sjablonen besparen tijd en geld

Het creëren van drukwerk kan, zoals opgemerkt, een probleem zijn als u een klein bedrijf runt en geen vaardigheden hebt in grafische vormgeving. U moet niet alleen betalen om het materiaal te laten drukken, maar ook om het te laten ontwerpen, en grafisch ontwerpdiensten zijn prijzig. En het wachten tot het ontwerp klaar is, duurt soms lang.

Stock drukwerk sjablonen zijn een veelzijdige perfecte oplossing. Het zijn kant-en-klare ontwerpen voor drukwerk die u kunt downloaden, aanpassen en voor uw bedrijf kunt gebruiken.

Dit is waarom ze zo'n geweldige oplossing zijn:

 • Vooraf ontworpen door professionals – Uw beeldmateriaal zal van professionele kwaliteit zijn, gemaakt door kunstenaars die hun vak verstaan.
 • Direct beschikbaar – dankzij de toegankelijkheid van sjablonen kunt u uw projecttijden tot de helft reduceren!
 • Helemaal aanpasbaar – Uw materiaal is eenvoudig te koppelen aan de branding van uw merk.
 • Op maat gemaakt – De sjablonen zijn geschikt voor alle soorten drukwerk (brochures, nieuwsbrieven, enz.), dus de ontwerpen zijn afgestemd op de afmetingen van het drukwerk en het beoogde gebruik.
 • Commercieel gebruik is toegestaan – Geen zorgen of u dit ontwerp wel mag gebruiken in uw marketingactiviteiten, dankzij de rechtenvrije licentie bent u wettelijk gerechtigd dit te doen.
 • Herbruikbaar – Wanneer u eenmaal een sjabloon met licentie hebt, mag u deze voor altijd gebruiken, in zo veel ontwerpen als u maar wilt.
 • Lage prijs – Stock sjablonen besparen u veel geld en moeite in vergelijking met de tarieven van ontwerpers.

Klaar om zelf aan de slag te gaan met visuele vormgeving? Lees dan zeker deze 102 gouden tips voor het zelf ontwerpen van visuals!

Beeldbanken met de beste drukwerk sjablonen

Bepaalde beeldbanken springen eruit door de kwaliteit, de variatie en de functionaliteit van hun drukwerk sjablonen – en ontwerpen voor allerlei toepassingen, inclusief sjablonen voor sociale media.

Zij bieden templates aan in vector bestandsformaat (EPS, PSD, of vergelijkbaar), waarbij u ieder element afzonderlijk kunt bewerken, maar ook het hele ontwerp, zonder dat daarbij de beeldkwaliteit verloren gaat. Let op: voor het bewerken van deze bestanden hebt u een vectorprogramma nodig, zoals Adobe Illustrator of InDesign.

U vindt hieronder een overzicht van de websites die wij u kunnen aanbevelen voor het downloaden van drukwerk sjablonen in vector formaat.

Stockphotos.com – download hier bestanden voor uw drukwerk

stockphotos.com logo

Stockphotos.com is gespecialiseerd in stockmedia voor het midden- en kleinbedrijf, waarbij hoogwaardige afbeeldingen gekoppeld worden aan flexibele, goedkope prijzen. U vindt in de webshop een ruime collectie sjablonen voor flyers, folders en visitekaartjes, plus ontwerpen voor posters, cadeaubonnen en nog veel meer.

Shutterstock – groot assortiment voor grafische vormgeving van drukwerk

shutterstock drukwerk templates
shutterstock logo

Shutterstock is één van de grootste stockfotosites die in al uw creatieve commerciële behoeften voorziet. Deze gigantische collectie biedt miljoenen stocksjablonen voor allerlei soorten drukwerk, die u naar wens kunt aanpassen. Hier vindt u alles voor de bedrukking van visitekaartjes en notitieblokken tot flyers, cadeaubonnen en drieluikbrochure-sjablonen. Een groot voordeel is dat u ze op eenvoudige wijze kunt bewerken met de Shutterstock Editor, die u met één klik kunt openen.

iStock

istock drukwerk sjablonen
istock logo

iStock heeft een uitstekende reputatie op het gebied van stockmedia doordat de collectie is samengesteld uit een groot assortiment budgetvriendelijke afbeeldingen en premium foto's. U vindt hier sjablonen voor het opmaken van al uw drukwerk en passend bij uw budget.

Adobe Stock

Adobe Stock drukwerk templates
adobe stock logo

Adobe Stock is een beeldbank met een sterke creatieve focus, die ideaal is voor de liefhebbers en gebruikers van Adobe. De omvangrijke collectie vectorsjablonen kan moeiteloos worden bewerkt in Creative Cloud-apps, daarenboven hebben ze speciale collecties voor specifieke Adobe-tools (InDesign-sjablonen, Illustrator-sjablonen, enz).


Ontwerptools met gebruiksvriendelijke drukwerk templates

Hoewel vectorsjablonen handig en veelzijdig zijn, vereisen ze wel de nodige vaardigheden om deze te bewerken. Hebt u geen idee wat deze programma' s zijn? Geen paniek!

Er zijn verschillende grafische ontwerptools online die gericht zijn op niet-ontwerpers en waarmee het maken van beeldmateriaal heel eenvoudig is. En ze omvatten sjablonen die u makkelijk kunt bewerken binnen hun eigen platform.

U hoeft alleen maar naar deze websites of apps te gaan, een drukwerk sjabloon (template) te kiezen dat vervolgens in het speciale bewerkingsprogramma wordt geopend, en deze dan gewoon aan te passen door simpelweg te klikken, te slepen en extra opties toe te voegen of te verwijderen.

De onderstaande programma' s hebben fantastische sjablonen voor drukwerk en zijn uiterst gebruiksvriendelijk… en de meeste zijn gratis!

Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark)

Adobe CC Express drukwerk sjablonen
adobe express logo

Dankzij de combinatie van de kracht van Photoshop en Illustrator met een intuïtieve en eenvoudige lay-out, is Adobe Creative Cloud Express (Adobe Spark) de favoriete beeldbewerker voor wie geen ontwerper is.

De bijzonder rijk gevulde catalogus met templates biedt een overvloed aan mogelijkheden voor drukwerkontwerpen, die u in slechts een paar seconden naar wens kunt aanpassen. Net als andere functies van Adobe is ook Adobe Creative Cloud Express een echte aanrader voor het maken van geweldig beeldmateriaal voor allerlei doeleinden.

Canva

Canva templates
Canva Logo

Canva is baanbrekend met het concept “ontwerpen voor niet-ontwerpers”, en het eenvoudige maar effectieve bewerkingsprogramma is enorm populair, zowel bij niet-ontwerpers als professionele ontwerpers. Vanzelfsprekend omvat het een groot aantal drukwerk sjablonen en fantastische aanpassingsmogelijkheden. Kiest u voor het Canva Pro abonnement, dan kunt u onbeperkt foto's en ander bestanden downloaden. U kunt deze service zelfs een maand lang gratis proberen.

Pixlr

Pixlr templates drukwerk
pixlr logo

Pixlr is een online grafisch ontwerpprogramma bestaande uit twee bewerkingsprogramma's: Pixlr X voor het snel en eenvoudig bewerken, en Pixlr E voor geavanceerde bewerkingen. Bij beide versies krijgt u toegang tot een groot aantal sjablonen voor drukwerk, zoals visitekaartjes en flyers, die u naar eigen inzicht kunt aanpassen en gebruiken.

De gratis versie geeft een beperkte toegang, terwijl de premium versie kunt u vanaf $7.99 per maand gebruiken. Ontvang nu met het Pixlr proefabonnement 30 dagen gratis toegang tot de premium versie!

Ontvang 20% exclusieve korting op Pixlr premium maandabonnementen! U kunt op elk gewenst moment annuleren.

Fotor

Fotor templates drukwerk
fotor logo

Fotor is een online beeldbewerkingprogramma waarmee u in een oogwenk visuele ontwerpen kunt maken. Naast deze service heeft u ook keuze uit een enorme collectie sjablonen vol met drukwerkontwerpen die u aan uw eigen merk kunt aanpassen.

Visme

Visme drukwerk sjablonen
visme logo

Visme streeft ernaar grafische ontwerpoplossingen te bieden voor onervaren gebruikers door middel van een gebruiksvriendelijke editor en een groot aantal kant-en-klare sjablonen die aangepast en gebruikt kunnen worden, inclusief ontwerpen voor gedrukte marketing, van cadeaubonnen en tegoedbonnen tot visitekaartjes.

Snel prachtige prints met drukwerk sjablonen

Stock templates vergemakkelijken het drukken van marketingmateriaal zonder dat u daarvoor veel geld hoeft neer te tellen.

Wie vertrouwd is met Illustrator, kan met vectorsjablonen een grote variëteit en visuele uitstraling bereiken. Hebt u nog nooit van dergelijke programma' s gehoord, toch zijn gebruiksvriendelijke bewerkingsprogramma's met sjablonen uw grootste vriend.

Op deze manier kunt u met een paar muisklikken professionele drukwerk ontwerpen maken.

Header afbeelding: Op alle sjablonen rust copyright van IngImage/Stockphotosecrets.com, alle rechten voorbehouden.

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo