EyeEm: koop hier topkwaliteit mobiele stockfoto’s

www.eyeem.com homepage

Sinds de dag dat de eerste mobiele telefoon met camera op de markt is verschenen, is de populariteit van mobiele fotografie gegroeid tot een punt waarop stijlen, concepten, aanbod en vraag in de hele sector, waaronder vanzelfsprekend ook de stockfotografie, worden beïnvloed.

Ga naar EyeEm, een online community voor het delen van foto's die al snel de EyeEm marktplaats introduceerde, waar mobiele fotografen met hun beste werk geld kunnen verdienen en waar creatieve personen mobiele foto's van topkwaliteit kunnen vinden. Dankzij de samenwerking met prestigieuze partnersites staan Eyeem.com en de EyeEm-collectie nu synoniem voor mobiele stockfoto's van premium kwaliteit.

EyeEm marktplaats: rechtenvrije premium mobiele stockfoto's

Deze marktplaats is in 2011 in Berlijn opgericht en daar is het hoofdkantoor ook nu nog gevestigd. Hoewel ze begonnen zijn als een community platform voor enthousiaste fotografen – zowel met een mobiele app als website – hebben ze in 2015 de grote stap gezet in de richting van microstock en hebben ze hun Marketplace geopend, een segment waar gebruikers hun beeldmateriaal kunnen verkopen met een rechtenvrije licentie – zolang er maar modelreleases en eigendomsreleases zijn -, waarbij ze de winst met het bedrijf delen.

EyeEm marketplace

De prijzen van deze site zijn zeer scherp en ook eenvoudig. Kopers van foto's kunnen kiezen tussen de Essential budgetbeelden en Premium stockfoto's die per stuk worden betaald. Hier volgt een overzicht van de prijsstelling:

  • Essential foto's: €23 per stuk
  • Premium foto's: €199 per stuk

Let op: deze prijzen zijn van toepassing op de standaard licentie, dat wil zeggen een gewone rechtenvrije overeenkomst voor onbeperkt gebruik van digitale en gedrukte media, inclusief social media, met een maximale oplage van 5000 gedrukte exemplaren.

Wilt u een onbeperkt aantal kopieën, de foto opnemen in producten voor de verkoop of op televisie, dan heeft u daarvoor een uitgebreide licentie nodig. De prijzen van de uitgebreide licenties zijn hoger, zoals u misschien wel had verwacht:

  • Essential uitgebreide licentie: €99
  • Premium uitgebreide licentie: €349

Klik hier voor meer informatie over de licentievoorwaarden.

Hoe kunt u de EyeEm marktplaats bekijken? Heel simpel! Ga gewoon naar de Eyeem Marketplace en maak gebruik van de zoekbalk of de daaronder geplaatste galerijen, en ontdek meer dan 100 miljoen prachtige afbeeldingen die onder licentie verkrijgbaar zijn.

Daarnaast kunt u gebruik maken van een Enterprise-service, die is afgestemd op de behoeften van uw merk. Daarnaast zijn er nog andere extra diensten, zoals Custom (een platform voor het inhuren van een fotograaf) en Missions voor de plaatsing van een fotoaanvraag en het selecteren van de ingezonden content.

EyeEm foto's

De EyeEm-collectie in Getty Images, Adobe Stock en Alamy: Topkwaliteit mobiele foto's

De leden kunnen niet alleen geld verdienen door hun foto's op deze marktplaats aan te bieden, maar ook door middel van drie fantastische partnersites met een grote naam: Getty Images, Adobe Stock en Alamy.

Omdat EyeEm een premium collectie heeft bij deze bekende en uitstekende beeldbanken, biedt het meer kansen aan degenen die beeldmateriaal aanleveren en deze te verkopen. De collecties van EyeEm zijn bijzonder goed samengesteld, dus het is lastig om te selecteren (u kunt uw foto's wel inbrengen, maar het is niet mogelijk om deze meteen naar de partnersites te uploaden), maar van wie het werk wordt gekozen, krijgt toegang tot meer potentiële kopers en mogelijk meer inkomsten.

Hiermee kunt u de topkwaliteit mobiele stockfoto's van deze aanbieder in licentie nemen als onderdeel van uw gewone aankopen van Adobe Stock, Alamy of Getty Images.

EyeEm Vision Technology

EyeEm Tech: AI voor de fotografie

Een andere bijzonderheid van deze site is hoezeer het bedrijf zich op technologie toelegt. Qua technische gedrevenheid lijken ze een beetje op Shutterstock, een van de grootste aanbieders in de sector van microstock.

Maar de belangrijkste ontwikkeling is zeker EyeEm Vision, een eigen AI-technologie waarmee machinale leeralgoritmes en interactie met menselijke curatoren worden gebruikt om diverse kerntaken te automatiseren.

Fototags en het zoeken naar afbeeldingen/suggesties, maar ook en dat is nog innovatiever, kunnen Vision-applicaties uw camerarol analyseren voor het vinden van artistiek waardevolle foto's, en de voorkeuren met betrekking tot uw merk analyseren om de perfecte foto's te vinden die bij uw identiteit passen.

Op deze manier kunnen fotografen op EyeEm afgaan om te weten welke foto's op hun iPhone het waard zijn om te uploaden naar de Market, en kunnen ontwerpers een paar parameters invoeren en talloze afbeeldingen ontvangen voor hun doelstellingen.

EyeEm awards

EyeEm Photography Community: Vanuit Berlijn naar de rest van de wereld

Hoewel EyeEm in Duitsland is gevestigd, heeft het een wereldwijd netwerk van fotografen opgebouwd rond het concept van mobiele stockfoto's, dat naar hun mening is gericht op de passie voor fotografie en het streven om visuele ontwerpers te inspireren en hen in contact te brengen met merken en kopers van beeldmateriaal die content voor hun campagnes zoeken.

In de bijna tien jaar van haar bestaan heeft EyeEm die passie voor fotografie op verschillende kunstzinnige vlakken ontwikkeld. Zo is er het magazine EyeEm, de EyeEm-blog, verschillende events in grote culturele hoofdsteden (Berlijn, New York, Londen), ze hebben zelfs de EyeEm-awards voor fotografie in het leven geroepen!

Eyeem.com blijft een levendig en actief community platform waar meer dan 25 miljoen enthousiaste en ervaren fotografen hun beste werk delen en verkopen.

Wie geïnteresseerd is in authentieke, mobiele foto's en topkwaliteit stockfoto's, is bij EyeEm Market zeker aan het juiste adres.

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo