Facebook stockfoto’s: Effectieve Facebook visuele marketing (tips)

Facebook is het sociale netwerk bij uitstek voor marketing. Wilt u Facebook-gebruikers omzetten in klanten, zorg er dan voor dat uw visuele stijl tot in de puntjes verzorgd is, waarvoor stockfoto's een uitstekende oplossing zijn.

We zullen u hier informeren over wat u moet weten over Facebook stockfoto's, zodat u met uw afbeeldingen van Shutterstock, StockPhotoSecrets, 123RF, iStock en Adobe Stock de beste resultaten behaalt.

Facebook fotoformaten

Een van de belangrijkste aandachtspunten bij het maken van marketingafbeeldingen is ervoor te zorgen dat ze in overeenstemming zijn met de standaard afbeeldingsformaten van het beoogde medium. De beschikbare ruimte wordt zo optimaal benut, het ontwerp blijft in harmonie en de resolutie is optimaal.

Facebook heeft verschillende vereisten voor de grootte van elk van de afbeeldingsplaatsen die het aanbiedt:

Facebook omslagfoto

De Facebook-banner is het eerste belangrijke beeld dat de bezoekers van uw pagina te zien krijgen – essentieel voor de sociale media-marketingstrategie, die de persoonlijkheid van uw merk moet uitstralen. Het formaat varieert van het persoonlijke profiel tot de fanpagina.

Facebook paginacover: 1958 x 745 pixels; verhouding 2.63:1
Facebook profielomslag: 2037 x 754 pixels; verhouding 2.7:1

Facebook profielfoto

Over het algemeen de belangrijkste, de zichtbaarheid van uw merk op het hele platform. Het is een vierkante afbeelding, waarbij u ervoor moet zorgen dat het past in een omcirkeld kader, dat is namelijk hoe de thumbnail overal naast uw naam en activiteit wordt weergegeven. Veel bedrijven gebruiken een hoge resolutie versie van hun logo als profielfoto.

Facebook profielfoto: 2048 x 2048 pixels; verhouding 1:1

Facebook bericht afbeelding

Voor de publicatie van afbeeldingen op de nieuwsfeed zijn er drie mogelijke formaten, afgestemd op de oriëntatie. Maar alle aspecten moeten 2048 pixels breed zijn.

Vierkant: 2048 x 2048 pixels; verhouding 1:1
Portret: 2048 x 3072 pixels; verhouding 1: 0,66
Landschap: 2048 x 1149 pixels; verhouding 1: 1.78

Zodra u een link op Facebook plaatst, wordt de hoofdafbeelding – getoonde afbeelding – van die landingspagina opgenomen in de post. Als u dus weet wat het formaat van deze afbeelding is, ziet de afbeelding er goed uit wanneer deze wordt gedeeld.

Facebook-post afbeeldingen: 1200 x 628 pixels; verhouding 1: 1,91

Facebook advertentie afbeelding

Er zijn diverse Facebook advertentieruimtes, ieder met zijn eigen beeldvereisten. Er geldt in alle gevallen een minimum en een geadviseerd afbeeldingsformaat, maar geen maximum. Denk eraan dat tekst niet meer dan 20% van de afbeelding mag uitmaken.

Facebook feed advertentie:

  • Minimum formaat 600 x 600 pixels; verhouding 1:1
  • Aanbevolen formaat: 1080 x 1080 pixels; verhouding 1,9:1 tot 1:1 voor afbeeldingen met een link / 1200 x 628, verhouding 9:16 tot 16:9 voor afbeeldingen zonder link

Facebook carrousel advertentie:

  • Minimum formaat: 600 x 600 pixels; verhouding 1:1
  • Aanbevolen formaat: 1080 x 1080, verhouding 1:1

Facebook rechter kolom advertentie (alleen desktop):

  • Minimum formaat 600 x 600 pixels; verhouding 1:1
  • Aanbevolen formaat: 1200 x 628 pixels, verhouding 9:16 tot 16:9 (zonder link), 1,91:1 (met link)

6 Facebook stockfoto tips voor ondernemingen

Dit zijn de beste manieren om stockfoto's te selecteren die het beoogde doel bereiken en resultaten opleveren!

Kies authentieke afbeeldingen

Photocase Facebook stockfoto's
Copyright: Southworks Creative LTD/Photocase.com, alle rechten voorbehouden

Social media-gebruikers willen echte content van echte mensen zien. Instagram heeft deze trend in gang gezet en nu draait het op alle kanalen om echte afbeeldingen. Uw stockfoto's (zelfs uw zelfgemaakte foto's) moeten dit uitstralen.

Gebruik foto's die er open, natuurlijk en realistisch uitzien, maar wel van professionele kwaliteit zijn. Vergeet ook de diversiteit niet.

Uitsluitend relevante foto's gebruiken

Photocase Facebook stockfoto
Copyright: sergiochoo/Photocase.com, alle rechten voorbehouden

Het beeldmateriaal in uw marketing moet altijd relevant zijn voor de boodschap die uw merk, bericht of advertentie moet overbrengen. Gebruik geen afbeeldingen puur omdat ze er goed uitzien, maar omdat ze verband houden met wat u wilt communiceren.

Maak er “geen stockfoto's” van

Photocase Facebook stockfoto
Copyright: AveCalvar/Photocase.com, alle rechten voorbehouden

Stockfoto's hebben nog altijd een enigszins slechte reputatie omdat ze algemeen van aard kunnen zijn. De huidige stockfoto sites hebben nu fantastische en moderne foto's die u naar eigen wens kunt aanpassen. Stockfoto's kunt u op verschillende manieren bewerken zoals bijsnijden, de grootte aanpassen, de kleur aanpassen en filters gebruiken, zodat de foto er uniek en origineel uitziet.

Focus op uw publiek

Photocase Facebook stockfoto
Copyright: kastoimages/Photocase.com, alle rechten voorbehouden

Een belangrijke factor bij digitale marketing is voor ogen houden tegen wie u zich richt. Een voorbeeld: als u zich richt tot jong volwassenen, dan zullen foto's van tieners uit de Generatie Z tieners geen effect hebben, maar foto's van Millennials wel. Hetzelfde geldt voor senioren en families.

Kies voor verfrissende foto's

Photocase Facebook stockfoto
Copyright: willma…/Photocase.com, alle rechten voorbehouden

Altijd kiezen voor nieuwere en minder gebruikte foto's in plaats van populairder en alomtegenwoordig beeldmateriaal verdient de voorkeur, als ze aan alle voorwaarden van dit overzicht voldoen.

Hoge kwaliteit is essentieel

Photocase Facebook stockfoto
Copyright: David-W-/Photocase.com, alle rechten voorbehouden

Stel u de best mogelijke, professioneel uitziende foto's ten doel. Hoge kwaliteit betekent een hoge resolutie, perfecte technische kwaliteit, mooi vastgelegd met een sterke commerciële uitstraling.

6 websites met geweldige afbeeldingen voor Facebook

Deze websites kunnen we u aanbevelen voor het downloaden van Facebook stockfoto's die rechtenvrij gebruikt kunnen worden en die betaalbaar, professioneel en veilig zijn.

StockPhotoSecrets Shop – Budgetvriendelijk

shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepage
shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepage

StockPhotoSecrets Shop is de perfecte oplossing voor kleine en middelgrote bedrijven om de marketing op sociale netwerken te stimuleren. Rechtenvrije afbeeldingen van hoge kwaliteit en flexibele prijzen maken deze webshop een verstandige keuze!

Meer informatie vindt u in de StockPhotoSecrets Shop recensie. Profiteer nu ook van de geweldige 99club aanbieding!

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
13 dagen resterend

Photocase – Unieke verfrissende stijl

www.photocase.com homepage
www.photocase.com homepage

Photocase is een Duitse websites voor stockfoto's, gespecialiseerd in niet-alledaagse afbeeldingen. Deze artistieke beeldbank heeft prachtige beelden voor Facebook die u nergens anders tegenkomt.

Maak kennis met deze beeldbank Photocase testrapport. Krijg gratis credits en korting met onze speciale Photocase actiecode.

Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

Shutterstock – Gebruiksklaar voor commerciële doeleinden

www.shutterstock.com/nl homepage
www.shutterstock.com/nl homepage

Shutterstock is een van de toonaangevende stockfoto sites met een van de grootste online collecties. De commerciële afbeeldingen zijn perfect voor Facebook advertenties.

Bekijk alle bijzonderheden in de Shutterstock recensie. Maak kennis met deze beeldbank en profiteer van het gratis Shutterstock proefabonnement. Met de Shutterstock couponcode bespaart u nog meer!

De beste kleurencombinaties voor merken (kleurenpsychologie)
Ontvang nu 15% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!

iStock – Exclusieve content

www.istockphoto.com/nl homepage
www.istockphoto.com/nl homepage

iStock is een pionier in de sector van de stockfotografie en geniet bekendheid om de catalogus, die is opgesplitst in budgetvriendelijke foto's en exclusieve foto's met een hoge waarde. Uiteraard allemaal geschikt voor Facebook.

Meer informatie vindt u in de iStock recensie. Gebruik de exclusieve iStock kortingscode en bespaar!

Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!

Adobe Stock – Trendy afbeeldingen

stock.adobe.com/nl homepage
stock.adobe.com/nl homepage

Adobe Stock is de stockfotoservice van Adobe waarmee de Creative Cloud-apps worden voorzien van de meest trendy afbeeldingen om ontwerpers te inspireren. Zij hebben fantastische foto's voor gebruik op Facebook!

Meer informatie vindt u in de Adobe Stock recensie. Probeer deze beeldbank nu gratis uit met het Adobe Stock proefabonnement!

Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
13 dagen resterend

123RF – Flexibele prijzen

nl.123rf.com homepage
nl.123rf.com homepage

123RF is een bekende leverancier van stockfoto's en verkoopt rechtenvrije stockfoto's van hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen. Een uitstekend adres voor foto's voor uw Facebook-ontwerpen.

Meer info vindt u in ons 123RF testrapport. Daarnaast hebben we een interessante 123RF kortingscoupon voor u!

Profiteer nu als nieuwe klant van 20% korting op alle 123RF beeldabonnementen!
Let op: Wellicht wilt u gratis stockfoto's van websites als Pexels of Unsplash gebruiken. Vergeet niet dat hun licenties een stuk minder veilig zijn als u foto's gebruikt voor marketing en reclame. Met rechtenvrije afbeeldingen bent u altijd beter af.
U wilt veilige gratis foto's proberen? – Dat kan met deze gratis proefabonnementen!

6 fototools voor het ontwerpen van Facebook-afbeeldingen

Wij kunnen deze ontwerptools aanbevelen om snel en moeiteloos grafische afbeeldingen voor Facebook te maken. Ze hebben bijna allemaal apps voor mobiel of desktop, plug-ins of extensies om overal en altijd te kunnen werken.

www.canva.com/nl_nl homepage

Canva Pro

Canva is een veelgebruikt gebruiksvriendelijk hulpmiddel voor vormgeving dat geen specifieke kennis vereist om te kunnen gebruiken. Canva Pro is de betaalde premium versie voor bedrijven. U kunt er talloze sjablonen voor Facebook-covers, berichten en meer mee maken, die u makkelijk kunt aanpassen. Plus, u kunt onbeperkt foto's downloaden uit de fotobibliotheek en er is zelfs een tool waarmee u uw Facebook-berichten direct kunt beheren. Het heeft apps voor iOS, Android, Mac en uw PC.

Wilt u meer informatie? Bekijk hier onze Canva Pro recensie. U kunt de proef op de som nemen met ons speciale actie voor een langer gratis Canva Pro proefabonnement!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video


Adobe Spark

Facebook stockfoto's: Effectieve Facebook visuele marketing (tips) 8

Adobe Spark is een eenvoudig te gebruiken maar krachtige ontwerp-app en combineert de belangrijkste functies van verschillende, meer complexe Adobe-tools. Dankzij de Spark Post-app kunt u Facebook-afbeeldingen ontwerpen op basis van kant-en-klare sjablonen, stockfoto's toevoegen en ze zonder moeite publiceren. De app werkt op desktop, Android en iOS, zodat u altijd en overal kunt ontwerpen.

Meer details leest u in onze Adobe Spark recensie!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video


Shutterstock Editor

www.shutterstock.com/editor/image

Shutterstock Editor is een gebruiksvriendelijke ontwerptool die op de website Shutterstock.com voor alle gebruikers beschikbaar is. Hiermee kunt u met slechts één muisklik het formaat van stockfoto's aanpassen aan de standaard van Facebook en afbeeldingen uit de fotobibliotheek uitproberen voordat u ze in licentie neemt, om maar een paar voordelen te noemen. Uiteraard biedt het alle mogelijkheden om fantastische afbeeldingen te maken: tekst toevoegen, filters, bijsnijden, aangepaste elementen zoals logo's en nog veel meer.

Ontdek hier meer over de nieuwste functies van de Shutterstock Editor!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video


iStock Editor

www.istockphoto.com/nl homepage

iStock bouwde een eigen tool, de iStock Editor, zodat ontwerpers in een oogwenk uitstekende, eenvoudige afbeeldingen kunnen maken. Gratis en voor iedereen te gebruiken, hoewel het tot nu toe uitsluitend voor iStock-afbeeldingen kan worden gebruikt. Het is gemakkelijk in gebruik en biedt alles om Facebook stockfoto's te ontwerpen, variërend van het aanpassen van het formaat tot het toevoegen van tekst en andere elementen.

Lees hier meer over de voordelen van de iStock Editor.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video


Pixlr

pixlr.com/nl homepage

Pixlr is een complete ontwerp-app die het bewerken van foto's en het maken van afbeeldingen mogelijk maakt. U kunt kiezen uit een uitgebreide collectie sjablonen, inclusief ontwerpen om Facebook visuals te maken. Pixlr X is makkelijk in gebruik en geschikt voor snelle setups. Pixlr E is voor wie meer geavanceerde bewerkingskracht wil. Allebei zijn ze te gebruiken op Android- en iOS-platforms, zodat u ook op uw mobiele telefoon ontwerpen kunt maken.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video


PicMonkey

www.picmonkey.com homepage

PicMonkey is een veelzijdig ontwerpplatform – dat overigens recent door Shutterstock is overgenomen – dat alle ontwerpbehoeften op één plek en met een gebruikersvriendelijke aanpak wil oplossen. De ontwerpsjablonen bieden verschillende soorten Facebook-afbeeldingen, die u kunt bijsnijden, het formaat aanpassen of retoucheren. Het programma is ook te gebruiken op iPhones en Android-telefoons.

Tot zover wat u moet weten om uw Facebook stockfoto's zo origineel en perfect mogelijk te maken!

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over Facebook afbeeldingen voor marketing

🤨 Ik heb een vraag over Facebook afbeeldingen voor marketing

🤔 Ik weet niet of Facebook afbeeldingen voor marketing iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo