Perfecte familie stockfoto’s: Het nieuwe familieconcept

“Familie” is de elementairste vorm van een sociale eenheid. Daarbij komt dat het gezin – voor veel mensen – de plek is waar hun hart ligt. Familieportretten spelen dan ook altijd al een prominente rol in een marketingstrategie.

Sterker nog, met de wereldwijde pandemie waardoor iedereen thuis blijft en het gezinsleven centraal komt te staan, zijn familie stockfoto's een zeer populair genre in de stockfotografie. Vandaar dat de beeldbanken Shutterstock, StockPhotoSecrets, 123RF, iStock en Adobe Stock enorme collecties met familie stockfoto's hebben.

Maar hoe ziet een familiefoto er tegenwoordig uit? Wat moeten deze foto's tonen om doeltreffend te zijn? En vindt u ze?

Deze vragen gaan we hieronder beantwoorden!

Wilt u niet verder lezen en nu al familie stockfoto's zoeken? Gebruik dan de zoekbalk hieronder. Voer één of meerdere trefwoorden in die gerelateerd zijn aan het onderwerp familie, dan zal de zoekfunctie in een seconde tijd relevante beelden laten zien:Heeft u foto's of andere media gevonden die u graag wilt gebruiken? U kunt een account aanmaken bij StockPhotoSecrets en via internet de beste content kopen en downloaden. Heeft u daarbij ondersteuning nodig, dan kunt u op de chat button in de webshop van dit bedrijf drukken voor informatie en hulp.

Jong gezin in de keuken
Coyright: Addictive Stock/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Moderne familie stockfoto's: Laat ze sprankelen

Bij de keuze van familie stockfoto's van een beeldbank is het van belang te weten dat de gekunstelde beelden van jonge gezinnen, Kaukasische echtparen met kinderen of baby's die gemaakt grijnzen in de woonkamer van een nieuwe woning, tot het verleden behoren. Ook moet u afzien van afbeeldingen die een “traditionele” rolverdeling in het gezin laten zien, waarbij de moeder kookt en de vader naar zijn werk gaat.

Die vorm is niet meer zo kenmerkend voor de hedendaagse familie, en hoogwaardige stockfoto's zijn hier op afgestemd.

Gelukkige gezinnen zijn nog altijd een onmisbaar onderdeel van visuele marketing en storytelling – zeker in sociale media – maar de concepten en perspectieven zijn veranderd. Een stralende Afrikaans-Amerikaanse familie die op zondag een barbecue heeft, of een Latijns-Amerikaanse familie die een kleurrijke familiebijeenkomst heeft, zou een betere, meer diverse optie zijn.

Stralende familie maakt selfie
Copyright: Mego-studio/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.
Dus, over wat voor familie afbeeldingen hebben we het? Moderne!
  • Gezinnen met meerdere etnische en culturele achtergronden – families met een bi-raciaal of ander ras zijn eveneens belangrijk om weer te geven.
  • Breng iedereen in beeld, ook de oudere gezinsleden, Millenials en Generatie Z, de volledige familie. En denk ook aan de harige vrienden: honden, katten en zelfs exotische huisdieren die tot het gezin behoren.
  • Niet-traditionele families, bijvoorbeeld eenoudergezinnen en LGBTQ-ouders. En niet te vergeten die tussen traditioneel en niet-traditioneel zijn: werkende moeders, huisvaders, adoptiegezinnen en/of pleeggezinnen.
Opa met sip kijkend kleinkind
Copyright: vanda lay/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Authentieke familie stockfoto's: Beleef het Nu

We hebben de onderwerpen behandeld, laten we het nu eens over de stijl hebben. Gedateerde stockfoto's zijn herkenbaar aan de algemene esthetiek: het kenmerkende “gekunstelde” afbeelding is perfect in niet-realistische, te veel gemaakte zin. Stijve poses, overdreven gelaatsuitdrukkingen met emoties die qua context raar overkomen, en modellen met een standaard schoonheid. Tja, deze kunnen worden weggegooid!

Authentieke fotografie is de nieuwe norm. De huidige stijl – en al jaren een belangrijke factor in de visuele trends – is er een die er zo natuurlijk en nonchalant mogelijk uitziet. Dat wil niet zeggen dat foto's niet met zorg gemaakt kunnen zijn, maar dat ze spontaan lijken te zijn, als toevallige momenten in het werkelijke leven.

Jonge vader met kind op schouders
Copyright: daviles/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.
Wat zijn de beste authentieke familie stockfoto's? Dat is niet zo heel moeilijk:
  • De afbeeldingen die rauwe emoties tonen: we willen close-ups zien van een vader, moeder en/of kinderen die lachen, huilen, onnozel zijn, gefocust zijn, mens-zijn, en nog belangrijker, met elkaar communiceren.
  • Een niet-geproduceerde stijl is meestal het beste, wat inhoudt dat kleding, make-up, decors en rekwisieten niet over-the-top moeten zijn, maar gewoon de nadruk moeten leggen op de natuurlijke kenmerken van het onderwerp en de intentie van de scène moeten ondersteunen, zoals een selfie dat doet, maar dan wel professioneler.
  • Ongewone schoonheid is bijzonder wenselijk, want echte gezinnen bestaan niet altijd uit mensen die van een catwalk zijn gevallen.

Inclusieve familie stockfotografie: Sociale aangelegenheden in de familie

Veruit het meest actuele thema dat in de familiebeelden voorkomt, is dat van de inclusie. Hierover hebben we het al eerder gehad, maar het is de moeite waard om er wat dieper op in te gaan.

Diverse sociale bewegingen die de publieke fora wereldwijd hebben overgenomen, zijn ook van invloed geweest op de familie stockfoto's. De empowerment van de vrouw is groot: het afscheid van de statisch lachende huisvrouw ten faveure van foto's waarop de vrouwen hun carrière en hun gezin in balans brengen.

Moeder aan het werk en dochter die zich vermaakt
Copyright: davidpereiras/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Invaliditeit is een ander zeer belangrijk punt. Moderne stockfotografie floreert zodat mensen met een beperking op een accurate, positieve manier in beeld worden gebracht. In het kader van familiefoto's willen we zien dat mensen met een functiebeperking helemaal worden geïntegreerd in het gezin en dat ze een actieve rol spelen in de taferelen die zich ontvouwen.

Prachtige stockfoto's: De beste beeldbanken

Hieronder vindt u een overzicht van de beste aanbieders van moderne, authentieke en inclusieve, rechtenvrije familiefoto's:

Photocase (Unieke familie foto's)

www.photocase.com homepage

Photocase is een Duitse beeldbank die een reputatie heeft opgebouwd in het aanbieden van uitsluitend artistieke stockfoto's die geen stockbeelden zijn, met inbegrip van foto's rond het thema ‘familie'. De afbeeldingen die dit artikel bevat zijn allemaal van Photocase!

StockPhotoSecrets (Goedkoop)

shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepage

StockPhotoSecrets Shop is een beeldbank die zich richt op het midden- en kleinbedrijf en biedt professionele beelden met een goede commerciële waarde tegen scherpe prijzen. Foto's van families zijn erg populair bij de site!

Shutterstock (Commercieel)

www.shutterstock.com/nl homepage

Shutterstock is ook in Nederland een toonaangevend bedrijf met een collectie met miljoenen foto's met licentie klaar om vanaf hun site voor uw advertentie te worden gebruikt. In de ultra-commerciële stijl van deze foto's is de moderne, authentieke en esthetische uitstraling op een slimme manier opgenomen.

iStock (Hoogwaardig)

www.istockphoto.com/nl homepage

iStock is een toonaangevende stockfotosite – deze beeldbank wordt door Getty Images gesteund – die uitmunt door een uitgebreid aanbod met zowel goedkope foto's als exclusieve, high-end afbeeldingen. Deze laatste heeft een grotere artistieke waarde.

Lees ook: iStock testrapport 2023

Adobe Stock (Trendy)

stock.adobe.com/nl homepage

Adobe Stock is niet minder dan de eigen stockfotoservice van Adobe, die ook geheel in de Creative Cloud is geïntegreerd. Deze beeldbank houdt zich intensief bezig met visuele trends, waardoor u hier heel eenvoudig de meest favoriete thema's en stijlen kunt vinden.

Lees ook: Adobe Stock testrapport 2023

Verwen uw klanten met perfecte familie foto's

Zowel advertenties op diverse online platforms, beeldberichten voor uw sociale media-kanalen of zelfs decoraties voor uw fysieke winkel, als u foto's van gezinnen nodig heeft, dan zijn dit dé geschikte middelen om dit te doen.

Een bezoek aan een van de hierboven genoemde beeldbanken en de aandacht voor alle tips die we u hebben gegeven, maken het makkelijk om met moderne, actuele familie stockfoto's uw doel te bereiken!

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en aanbiedingen? Meld u hier aan voor onze nieuwsbrief!

Afbeelding kop: Copyright van Addictive Stock / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over familie afbeeldingen

🤨 Ik heb een vraag over familie afbeeldingen

🤔 Ik weet niet of familie afbeeldingen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo