Spannende fotografietrends 2021

Voor dit nieuwe jaar zijn er frisse fotografietrends die u zeker moet ontdekken.

Ontdek hier alle fotografietrends 2021, geselecteerd door experts van de beste beeldbanken.

Volg het overzicht op de voet, want er komen nog meer beeldbanken en trends aan!

En check beslist ons overzicht met de fotografie trends 2020, zodat u de trends naast elkaar kunt leggen en de ontwikkelingen op beeldgebied kunt volgen!

Bent u geïnteresseerd in trends? Of wilt u gewoon een nog beter inzicht in de beeldtrends? Wij maken al 2 jaar lang jaaroverzichten! Bekijk ze hier:
Fotografietrends 2019
Fotografietrends 2020

Shutterstock

wwww.shutterstock.com homepage

Na het afgelopen jaar voelen we ons gesterkt door de positiviteit, originaliteit en veerkracht van de community van Shutterstock, die zichtbaar is in hun zoekopdrachten. De trends van dit jaar concentreerden zich rond individualiteit, imperfectie, authenticiteit en escapisme – ondanks de obstakels die we hebben moeten overwinnen en de onzekerheid waarmee we te maken hebben gehad, ontbrak het ons niet aan creativiteit en innovatie. Deze trends, afkomstig van miljarden door onze gebruikers ingevoerde zoekopdrachten, vormen de basis voor de content die we het komende jaar kunnen verwachten in creatieve outputs, B2B- en B2C-marketing.

Flo Lau, Creative Director bij Shutterstock

Fotografie

In samenhang met de gebeurtenissen van 2020 ontstond er een vraag naar inclusie en representatie, met zoekopdrachten als niet-binaire (+2.300%) en authentieke mensen (+133%) die toenamen.

Identiteit ongefilterd omvat authentieke portretkunst en het rijke spectrum van schoonheid uit de hele wereld.

Shutterstock indentiteit ongefilterd

Een focus op het innerlijk leven en op zelfzorg (+177%) heeft menigeen ertoe aangezet om het accent in het komende jaar te verleggen naar de simpele genoegens van het leven.

Shutterstock innerlijk leven

Graphics

Free-flowing Inkscapes, uniek in hun soort.

Shutterstock Inkscapes

Tie-dye patronen

Shutterstock tie-dye patronene

En grillige lineaire portretten die Surrealistische gezichten uitbeelden, geven uiting aan de aanvaarding van individualiteit en imperfectie.

Shutterstock Surrealistische gezichten

Zoekwoorden zoals pasteltinten tie dye (+2,404%), alcohol ink ( +381%), en face line art (+536%) zijn in opmars, aangezien er een toename is van gebreken, fantasie, en opvallende flair in de texturen, achtergronden, en illustraties.

Video en film

Bewegende beelden bezitten het unieke vermogen om emoties op te roepen.

Het Sublieme kende een toename van zoekopdrachten naar intense en imponerende scènes uit de natuur: van onstuimig strand (+480%) tot duinen (+394%), en luchtfoto's van bergen (+1.396%).

Shutterstock subliem video's

Eccentric Animation biedt makers van content nieuwe mogelijkheden om hun ideeën tot leven te brengen en om te gaan met meer speelse animatiestijlen en motion graphics die speels (+13.572%) en grappig zijn. Deze fotografietrends 2021 biedt een levendige, spetterende en kleurrijke manier voor creatieve ontwerpers, zodat ze geen team nodig hebben om te creëren, en wijkt af van de serieuze stijl van 2020.

Shutterstock eccentric animation

Bekijk deze video voor meer inzicht in de videotrends:

Bonus: De trend om in de gaten te houden

Na alle gebeurtenissen van afgelopen jaar zijn ontwerpers op zoek naar het onontdekte. Van de biodiversiteit veroorzaakt door bosbranden en natuurrampen, tot de lancering van SpaceX in 2020 en de fascinatie voor de ruimte, en de opleving van yoga, meditatie en de nog niet opgehelderde fenomenen van de connectie tussen lichaam en geest.

Onontdekte fotografietrends 2021

Tot zover voor nu, maar blijf op de hoogte, want we voegen de komende dagen nog meer creatieve trends en fotografietrends 2021 toe!

Header afbeelding: Copyright Shutterstock.com, alle rechten voorbehouden.

Als ingewijde op het gebied van stockfoto's wil ik met mijn online magazine Stockfotos.nl u als koper van afbeeldingen graag inzicht geven in de wereld van beeldbanken en u helpen de beeldbank te vinden die bij u past.

Stockfoto's