Maak kennis met Generative AI van iStock: Een oplossing voor visuele content op maat

In het huidige landschap van communicatie zijn beelden doorslaggevend. Stockfotografie is een belangrijke manier om direct aan professionele foto's te komen, maar soms vind je niet wat je nodig hebt in het vooraf gemaakte beeldmateriaal. Kies voor AI beeldgeneratie – een moderne oplossing om snel afbeeldingen op maat te maken met behulp van kunstmatige intelligentie. 

www.istockphoto.com homepage

Tot de koplopers op dit gebied behoort Generative AI van iStock, een AI-tool voor het genereren van beelden. Het is perfect geschikt voor kleine bedrijven en merken, levert commercieel veilige resultaten van hoge kwaliteit en blijft opmerkelijk betaalbaar. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface en flexibele licenties kunnen gebruikers met iStock eenvoudig afbeeldingen genereren met AI-technologie. 

Geen compromissen meer met betrekking tot je visie – Generative AI van iStock maakt het creëren van de perfecte afbeelding tot een koud kunstje.

Generative AI van iStock

Dit zijn de belangrijkste punten

De Generative AI van iStock: Hoge kwaliteit, gebruiksvriendelijk en betaalbaar

Naarmate meer en meer bedrijven zich verdiepen in generatieve AI, zal het je niet verbazen dat je nu een AI-gestuurde beeldgenerator kunt vinden op iStock. De Generative AI van iStock is een geavanceerde tool die een revolutie veroorzaakt bij het maken van content, ontwikkeld door iStock, een bekende beeldbank – lees hier onze iStock recensie voor meer informatie over de diensten van iStock.

Generative AI by iStock startpagina

Aangedreven door NVIDIA Picasso, een geavanceerd generatief AI-model om beelden te maken, transformeert de AI generatieve tool tekst in fascinerende beelden door middel van machine learning. Deze tool heeft meerdere creatieve toepassingen, maar de belangrijkste is het oplossen van het probleem dat je niet precies kunt vinden wat je nodig hebt in de iStock beeldbibliotheek: je kunt gewoon Generative AI van iStock gebruiken en in plaats daarvan een afbeelding op maat maken. 

Het is heel gebruiksvriendelijk en vereist geen speciale vaardigheden. Open het programma, schrijf een beschrijving van de afbeelding die je wilt maken, druk op enter en de software maakt er automatisch een compositie van binnen een paar seconden. Deze tool kan afbeeldingen van fotokwaliteit en digitale illustraties genereren op basis van eenvoudige tekstaanwijzingen.

Generative AI by iStock prompt invoerveld

In tegenstelling tot andere soortgelijke tekst-naar-beeld generatoren die gedetailleerde aanwijzingen vereisen en waarbij er een paar bewerkingen en herhalingen nodig kunnen zijn om tot een goed resultaat te komen, maakt Generative AI van iStock een einde aan deze complexiteit door je een optionele prompt builder te geven die je een reeks lege tekstvelden biedt om belangrijke informatie in te vullen over de afbeelding die gegenereerd moet worden, zoals wie er in de afbeelding centraal staat, wat er in de scène gebeurt en waar dat gebeurt, en wat de visuele stijl moet zijn.

Door deze antwoorden in te voeren kun je nauwkeurige AI-gegenereerde afbeeldingen maken zonder herhaaldelijk een prompt te moeten herschrijven. Bovendien hebben ze een hele gebruikershandleiding met instructies en suggesties over hoe je de app beter kunt gebruiken!

Generative AI by iStock prompt builder

De software bevat een aantal aanpasbare instellingen om je te helpen de perfecte foto te maken. Daarbij heb je de keuze uit foto's of illustraties, verschillende beeldverhoudingen en een kleursfeer uit verschillende opties op het scherm.

Generative AI by iStock settings

Toegang tot de tool krijg je door generatiepakketten op aanvraag (on demand) te kopen, en de prijs is onovertroffen: een pakket voor 100 generaties kost slechts € 13,99. Bij alle AI-afbeeldingen zit een volledige standaard licentie van iStock, zodat je commercieel veilig te gebruiken afbeeldingen van hoge resolutie krijgt voor slechts € 0,14 per stuk! 

Generative AI van iStock prijzen

Elke keer dat je op de knop “Genereren” klikt, maakt de tool vier verschillende afbeeldingen op basis van jouw vraag (deze tellen allemaal als één afbeelding), waardoor je verschillende creatieve keuzes hebt. De vier verschillende afbeeldingen worden geleverd in Medium en Large formaten en kwaliteit, zodat ze uitermate geschikt zijn voor internetcontent. Medium afbeeldingen worden geleverd zonder extra kosten, en het downloaden van Large afbeeldingen kost één extra generatie. Het aantal gebruikte en resterende generaties kun je rechts onder het invoerveld zien.

Generative AI by iStock generatieteller

iStock voegt nog meer waarde toe aan de AI-service voor het genereren van afbeeldingen dan alleen deze functionaliteit. Lees verder voor meer informatie!

Laten we het eens proberen

Om te beginnen een van hun aanbevolen opdrachten: “Een vrouw in Japan, loopt over een drukke weg, glimlacht, Japanse flatgebouwen onscherp op de achtergrond, ze heeft roze haar, casual kleding met textuur, eigen stijl met sieraden.”

Laten we eens kijken welke resultaten Generative AI van iStock ons geeft op basis van deze prompt en of het echt professionele stockfoto's van hoge kwaliteit zijn, gegenereerd door kunstmatige intelligentie of dat ze misschien niet bruikbaar zijn.

Generative AI by iStock sample afbeeldingen

Tot nu toe zijn de resultaten erg goed. Ik hou echt van de gevarieerde selectie van jong, middelbaar en gekleurde mensen. Prima gedaan, iStock. Laat me er een downloaden, dan kan ik ze beter bekijken.

Generative AI by iStock met de tool gemaakte afbeelding

Ziet er tot nu toe goed uit! Wat vind jij ervan? In ons volgende artikel laten we je de exacte stappen zien en geven we meer tips en trucs voor de beste resultaten.

Getraind met juridisch verantwoorde content van iStock

Generative AI van iStock is een verbeterde optie voor het genereren van AI-afbeeldingen omdat het wettelijk geverifieerde en geautoriseerde beelden gebruikt om nieuwe afbeeldingen te genereren. 

Vergeleken met andere AI-modellen voor het maken van afbeeldingen (zoals Dall-E of Midjourney) die vaak miljoenen of zelfs miljarden afbeeldingen gebruiken die van het internet zijn gehaald zonder expliciete toestemming van de eigenaren en zonder hen te compenseren, heeft iStock de generatieve modellen van NVIDIA Picasso alleen getraind met stockfoto's en eigen data uit hun stockfotobibliotheek, die is vrijgegeven voor gelicentieerd gebruik. Daarnaast heeft iStock een structuur om bijdragers te compenseren voor het opnemen van hun werk in trainingsdatasets. 

Bijdrijgers vergoedingen

Volgens iStock maken ze gebruik van AI-gegenereerde afbeeldingen en aanwijzingen om hun model opnieuw te trainen en de prestaties te verbeteren. Het bedrijf garandeert dat de content die door de gebruikers wordt gecreëerd, niet wordt gedeeld met anderen, bijvoorbeeld door ze toe te voegen aan hun stockbibliotheek. Dit extra beveiligingselement versterkt de betrouwbaarheid van Generative AI van iStock.

Op deze manier wordt gegarandeerd dat Generative AI van iStock geen inbreuk maakt op iemands auteursrecht bij het genereren van nieuwe afbeeldingen. Hierdoor zijn AI-gegenereerde foto's die door iStock zijn gemaakt juridisch veiliger dan foto's die met andere tools zijn gemaakt.

Dit is uiterst belangrijk voor merken en bedrijven omdat het gebruik van beeldmateriaal voor commerciële doeleinden, zoals marketing en reclame, wettelijke toestemming vereist en bescherming tegen auteursrechtclaims. 

Gedekt door de standaard licentie van iStock

Met betrekking tot de juridische veiligheid biedt de AI-gestuurde generatieve tool van iStock een enorm voordeel. Na het downloaden zijn alle afbeeldingen die met hun tool zijn gemaakt wettelijk beschermd onder hun standaard rechtenvrije licentie.

Generative AI by iStock algemene voorwaarden

Deze beelden met licentie kennen meerdere commerciële en persoonlijke gebruiksrechten met weinig beperkingen, omdat iStock een van de meest flexibele licentieovereenkomsten heeft. Bovendien betaalt het bedrijf een vergoeding van $10.000 voor juridische vrijwaring in het geval van beschuldigingen van schending van het auteursrecht als gevolg van het gebruik van deze afbeeldingen. Deze juridische ondersteuning biedt de klanten van iStock een gerust gevoel, vooral kleine bedrijven en ondernemingen van alle groottes die AI-gegenereerde afbeeldingen willen opnemen in hun visueel ontwerp. Het onderscheidt iStock van andere apps voor het genereren van AI-afbeeldingen, omdat de meeste apps hun klanten geen juridische bescherming bieden voor hun afbeeldingen.

Het feit dat een gerenommeerde expert op het gebied van medialicenties, zoals iStock en het moederbedrijf Getty Images, de AI-afbeeldingen juridisch ondersteunt, is van grote waarde. En dat allemaal voor een aantrekkelijke prijs van slechts 14 cent per download!

iStock AI Generator & AI beeldgeneratie – FAQ

iStock heeft een speciale FAQ-sectie voor de AI-beeldgenerator, maar hier geven we ook antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Kan ik AI-gegenereerde afbeeldingen verkopen op de website van iStock?

Vanaf februari 2024 zouden iStock en het moederbedrijf Getty Images geen door AI gegenereerde afbeeldingen meer accepteren in hun beeldbibliotheken.

Is er een gratis AI-beeldgenerator?

Er zijn veel gratis AI-beeldgeneratoren die de afgelopen twee jaar een enorme vlucht hebben genomen, zoals Dall-E, Midjourney en Stable Diffusion. Vrijwel geen van deze gratis tools onthult echter de oorsprong van de materialen die worden gebruikt om hun modellen te trainen. Ze bieden ook geen juridische bescherming voor het gebruik van de resultaten. Dit is het belangrijkste verschil tussen gratis versies en een betaalde – maar wel een super betaalbare! – AI-beeldgeneratieve tool zoals die van iStock.

Is een AI-beeldgenerator legaal?

Over het algemeen wel. Omdat generatieve AI een nieuwe technologie is, wordt er wereldwijd nog steeds gewerkt aan de wettelijke regelgeving ervan. Tot nu toe stelt het beginnende juridische kader vast dat AI-beeldgeneratoren legaal zijn om te ontwikkelen en te gebruiken. Echter, de content die ermee wordt gemaakt kan minder of zelfs niet legaal zijn, afhankelijk van hoe het generatieve model achter de tool is getraind. Het is belangrijk vooraf te onderzoeken welke trainingsdatasets een tool gebruikt en wie het auteursrecht van de afbeeldingen in die datasets bezit voordat je de betreffende tool gaat gebruiken.

De Generative AI van iStock is perfect om veilige beelden te maken met AI

Concluderend: wanneer stockfoto's niet helemaal voldoen aan de eisen van uw project, komt de Genative AI van iStock als een makkelijke en voordelige optie om de hoek kijken om in je visuele behoeften te voorzien.

Het is een veiliger en kwalitatief beter alternatief voor het genereren van AI-beelden dat enkele van de meest voorkomende negatieve punten van AI-generatieve tools aanpakt. Perfect als aanvulling op je creatieve proces, vooral voor marketingactiviteiten.

Geweldig om ook de iStock AI generator in je creatieve toolkit te hebben!

FTC Disclaimer: Sommige links hier kunnen affiliate links zijn. Wanneer je een aankoop doet via deze links, verdienen we mogelijk een commissie zonder dat het jou iets extra kost. Alle meningen zijn onze eigen mening.

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo