Gestileerde stockfoto’s voor vrouwlijke doelgroepen

Wilt u uw onderneming naar een hoger niveau tillen, richt uw marketingstrategie dan op vrouwen. En dat geldt natuurlijk ook voor uw visuele content. En daarvoor heeft u de perfecte gestileerde stockfoto's voor uw marketing en beeldmateriaal van Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock nodig.

Gestileerde stockfotografie, speciaal gericht op vrouwen, heeft geweldige resultaten opgeleverd wat betreft marketing, social media en zelfs in Google-advertenties. En laten we eerlijk zijn, ze zien er ook gaaf uit.

Heeft u een bedrijf of publicatie die zich specifiek op vrouwen richt, of wilt u uw merk aan vrouwelijke klanten verkopen, dan is het goed te weten hoe u daarvoor stockfoto's kunt gebruiken en waar u de perfecte trendy afbeeldingen van vrouwen kunt vinden die u markt zeker zullen aanspreken!


Het belang van de vrouwelijke consumentenmarkt

Bedrijfseigenaar, ondernemer, blogger, grafisch ontwerper, fotograaf: Wie de titel van dit artikel leest en zich afvraagt waarom u wellicht gestileerde stockfotografie nodig heeft om uw onderneming bij vrouwen onder de aandacht te brengen, loopt veel geld mis.

Vrouwen vormen één van ‘s werelds grootste en snelst groeiende consumentensegmenten. Bovendien groeit het aantal vrouwelijke ondernemers als nooit tevoren.

De invloed die vrouwen uitoefenen op de economie is niet te ontkennen en zal alleen maar toenemen. Alleen een onverstandig iemand mist de kansen die hij of zij heeft om deze markt aan te spreken!

Jonge zakenvrouw met rood haar loopt de trap af
Copyright Davidpradoperucha / Photocase.com, alle rechten voorbehouden

Vrouwelijke stockfotografie: Een groeiende trend in visuele marketing

Alle belangrijke aspecten die een rol spelen in het bedrijfsleven en de marketing hebben een directe invloed op de visuele wereld, zeker als het gaat om gestileerde stockfoto's.

Daarom richten steeds meer marketeers, bloggers, creatieve ondernemers en bedrijfseigenaren zich met hun blogpost, advertenties en branding op vrouwen.

Samenvattend kan worden gesteld dat sinds het begin van de mobiele fotografie, social media platforms en grootschalige toegang tot het internet, de stijl en content in de commerciële fotografie in hoge mate is verschoven van een perfecte, overdreven geposeerde en hegemonische, naar een realistische, onbevangen en inclusieve fotografie. Het soort dat voor Instagram tot de beste foto's behoort, om u een idee te geven.

De wijze waarop vrouwen in de media en reclame in beeld worden gebracht, en hiermee het aanbod in de stockfotografie, is hier zeker op van invloed geweest. De passieve zakenvrouw in een mannenwereld is verleden tijd, goed scorende en hoge conversie foto's in de huidige fotografie trends 2024 zijn de afbeeldingen die de moderne vrouw weergeven in alle facetten van haar leven. Een concept dat dichter bij fotoreportage staat dan bij onecht aanvoelende afbeeldingen.

Ook wil elke jonge vrouw een esthetiek zien waarmee zij zich kan identificeren. Zowel in het interieur als in de productstyling en alles daartussenin willen ze een stijl en een concept waarmee ze zich direct kunnen identificeren, en niet alleen als onderdeel van de algemene en mangerichte marketingstrategie. Dat is unieke stockfotografie op z'n best.

Op authentieke en gestileerde stockfoto's, zoals in het geval van lifestyle afbeeldingen, wordt een mooie vrouw van een bepaalde leeftijd, sociale en culturele achtergrond afgebeeld, die bezig is en haar leven leidt. Een ander voorbeeld van een gestileerde stockfoto zijn mooie vlakke lagen en binnenscènes die een vrouwelijke sfeer uitstralen, zodat het duidelijk is dat het om een ruimte voor vrouwen gaat. Dergelijke foto's zijn al enige jaren een constante factor in de fotografietrends, en niets wijst erop dat dit gaat veranderen.

Jonge vrouw loopt glimlachend door het hoge gras
Copyright bit.it / Photocase.com, alle rechten voorbehouden

Gestileerde stockfoto's: De kunst om het vrouwelijk oog te strelen

De correcte manier om vrouwen iets aan te prijzen is om het integraal te doen, waarbij u elk aspect van uw campagne voor deze groep in het oog houdt.
De letterkleur veranderen naar roze is daarbij niet toereikend.
Een aanpak die beide geslachten aanspreekt, werkt ook niet.
Wie wil verkopen aan vrouwen, moet met vrouwen spreken en wel in hun eigen taal.

Zorg er altijd voor dat u uw beeldmateriaal maakt met hoge kwaliteit fotografie waardoor ze zich aangesproken, geïdentificeerd en begrepen voelen.

Gestileerde stockfoto's zijn hiervoor uitermate geschikt. Een vrouwen stockfoto die esthetisch is, modern aanvoelt en authentieke elementen bevat en die aansluit op vrouwen op een manier zoals geen andere foto's dat zouden doen.

Jonge zakenvrouw leest berichten op haar smartphone
Copyright criene / Photocase.com, alle rechten voorbehouden

10 websites voor fantastische gestileerde stockfoto's

Dat brengt ons bij de financiële kant van het verhaal. Aangenomen dat een fotosessie voor het maken van uw eigen foto's niet binnen uw budget valt, hoe kunt u dan gestileerde stockfoto's in een hoge resolutie krijgen voor projecten die speciaal voor vrouwen bestemd zijn? Afbeeldingen die geschikt zijn voor commercieel gebruik, van een blog tot product-mockups, van on-site branding tot uw feeds op Facebook en Instagram.

Stockfoto websites zijn uiteraard de perfecte oplossing. Deze webshops hebben professionele foto's waarvan de rechtmatigheid is gecontroleerd en waarvoor een veilige licentie is verleend, zodat u ze zonder problemen kunt gebruiken voor commerciële doeleinden zoals advertenties, social media, blogs, enz.

De geselecteerde opties bieden zowel premium (betaalde) als gratis afbeeldingen aan, zodat u uw visuele verhaal met mooie vrouwelijke foto's kunt versterken, ongeacht uw budget!

Tip: In dit overzicht vindt u alles wat u moet weten over mode stockfotografie!

Photocase gestileerde stockfoto's

Photocase − Eigenzinnig en vrouwelijk

www.photocase.com homepage

Photocase is een Duitse beeldbank die zich specialiseert in unieke, kunstzinnige stockfoto's waarbij alle stereotypen worden doorbroken, zoals u ook kunt lezen in ons Photocase testrapport. De met zorg samengestelde collectie biedt een grote keuze aan onconventionele, maar mooie en vrouwelijke rechtenvrije afbeeldingen in hoge resolutie die op aanvraag via credits verkrijgbaar zijn. Er worden constant nieuwe foto's aan de collectie toegevoegd. Dat zijn nog maar een paar argumenten die Photocase tot een voordelig alternatief maken voor premium diensten als Offset.

Bekijk de unieke gestileerde stockfoto's van Photocase door te klikken op de knop hieronder! Probeer ook andere trefwoorden zoals “vrouwelijk” of meer moderne en specifieke trefwoorden zoals “girl boss” uit.

Bespaar bij de aankoop van foto's met onze exclusieve Photocase kortingscoupon voor 5 gratis credits plus 10% korting!Gestileerde stockfoto's van StockPhotoSecrets

Stockphotos.com − Goedkoop en girly

Stockphotos.com logo

Onze Stockphotos.com heeft als doelgroep het midden- en kleinbedrijf en voorziet in professionele en goedkope afbeeldingen voor iedereen – meer informatie vindt u in het Stockphotos.com testrapport. Onze catalogus omvat een fraaie collectie aan girly foto's die uitermate geschikt zijn voor gebruik in social media voor vrouwen. U kunt bij ons terecht voor beeldpakketten en abonnementen. Wij voegen geregeld nieuwe afbeeldingen toe. Deze foto's kunnen overal gebruikt worden, van blogs op basis van WordPress tot grote reclameborden.

Ontdek duizenden gestileerde stockfoto's en illustraties door op de knop te klikken!Kies nu voor de fantastische Easy Club aanbieding waarmee u spotgoedkoop de beste foto's kunt downloaden. Een echte aanrader!

Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!


Shutterstock gestileerde afbeeldingen

Shutterstock − Variatie in gestileerde afbeeldingen

www.shutterstock.com/nl homepage

Shutterstock geldt als de fotogigant bij uitstek omdat het een gigantische collectie foto's heeft (lees alle informatie in ons Shutterstock testrapport), waarin u een grote keuze aan gestileerde stockfoto's met uiteenlopende concepten en composities zult ontdekken, allemaal rechtenvrij en bruikbaar voor commerciële toepassingen. U kunt er zowel beeldpakketten als abonnementen kopen

Bent u er klaar voor? Ontdek de meer dan 45 miljoen gestileerde afbeeldingen, zij zijn slechts één muisklik van u verwijderd! Druk op de knop in de onderstaande zoekbalk om ze te bekijken.

Ontvang nu 15% korting op uw aankopen met onze exclusieve Shutterstock kortingscode. Mocht u ze eerst willen proberen, of u twijfelt of u een abonnement wilt nemen, profiteer dan in ieder geval van het nieuwe Shutterstock gratis proefabonnement, waarmee u 1 maand lang tot 10 gratis foto's kunt downloaden. Hiermee kunt u gratis elke gewenste afbeelding (tot 10) downloaden, met inbegrip van gestileerde stockfoto's!


iStock gestileerde stockfoto's

iStock − Exclusief en stilistisch

www.istockphoto.com/nl homepage

iStock is een toonaangevende beeldbank dat bekend staat om een omvangrijke collectie exclusieve beelden. Alles staat uitvoerig beschreven in ons iStock testrapport. U vindt er onder meer het soort stijlvolle en vrouwelijke foto's dat uitstekend geschikt is voor op vrouwen georiënteerde merken voor het maken van fantastische visuals. Deze zijn op aanvraag aan te schaffen met credits of via een beeldabonnement.

Bekijk hier enkele honderdduizenden foto's met een vrouwelijke stijl, klik hier op de knop!

Krijg nu veel goedkoper prachtige stockfoto's met onze iStock actiecode waarmee u tot 15% bespaart op uw aankoop!


Styled Stock Society gestileerde beelden

Styled Stock Society − Stijlvolle fotocollecties

styledstocksociety.com homepage

Styled Stock Society is als beeldbank speciaal gericht op vrouwelijke stockfotografie voor ondernemingen die zich willen profileren op de op vrouwen gerichte markt. Er zijn prachtige themagebonden fotocollecties samengesteld die alles bieden wat u nodig hebt om uw merk te promoten en te verstevigen. U kunt deze collecties downloaden via een abonnement en u kunt er meteen mee aan de slag.

Maar als uw budget het niet toelaat, hebben ze ook een gratis optie: een set van 20 gratis gestileerde stockfoto's in vierkant formaat (bestemd voor gratis gebruik op Instagram) die u kunt verkrijgen door u aan te melden voor hun e-maillijst. Let op: ze stellen elke maand nieuwe, gratis stockfoto's ter beschikking!


SC Stockshop gestileerde stockfoto's

SC Stockshop − Gestileerde stockfotografie van een stylist

www.scstockshop.com homepage

SC Stockshop is het geesteskind van een creatieve vrouwelijke ondernemer en is een fotoservice die gestileerde stockfoto's aanbiedt voor merken en creatieve ondernemers die zich geen fotografie op maat kunnen veroorloven. De foto's zijn op aanvraag verkrijgbaar.

En voor wie zichzelf geen stockfotografie kan veroorloven? Bij aanmelding voor hun nieuwsbrief krijgt u 20 gratis gestileerde stockfoto's, terwijl ze iedere maand weer nieuwe gratis foto's publiceren. Zeer interessant!


Haute Stock gestileerde stockfoto's

Haute Stock − Modieuze beelden en creatieve assets

hautestock.co homepage

Haute Stock is een site waarop u een grote collectie gestileerde stockfotografie voor het bedrijfsleven vindt, met inbegrip van handige digitale hulpmiddelen zoals pre-made social media afbeeldingen. U kunt ze direct downloaden en verwerken in uw marketingactiviteiten middels een betaald abonnement.

Ze hebben tevens een mooie gratis actie: wanneer u zich aanmeldt voor hun e-maillijst, ontvangt u van hen meteen 21 gratis vrouwelijke stockfoto's, evenals elke maand meer gratis fotomateriaal! Een totaalservice voor fantastische stockfoto's van vrouwen voor vrouwen.


Gestileerde stockfoto's van Styled Stock

Styled Stock − Gratis gestileerde stockfotografie

styledstock.co homepage

Styled Stock is precies als de naam zegt, een stockfotocollectie waarin u schitterende en gratis vrouwelijke stockfoto's aantreft die u kunt downloaden en gebruiken bij uw creatieve projecten, zonder ervoor te hoeven betalen. De afbeeldingen worden in thematische fotobundels geleverd, maar u kunt ze ook apart downloaden.

Tevens koopt u er zeer aantrekkelijk geprijsde pakketten met premium beelden. Het belangrijkste aanbod betreft echter gratis gestileerde stockfoto's, en als u zich inschrijft op hun e-maillijst sturen ze u eveneens exclusieve gratis beelden toe! Wie snel en gratis een gestileerde foto nodig heeft, vindt deze hier!


Gestileerde foto's van Stock by Jewels

Stock by Jewels − Gestileerde foto's van vrouwen in de veertig

stockbyjewels.com homepage

Stock by Jewels wordt beheerd door de Canadese Julie C. Butler, een fotograaf en onderneemster die opmerkte dat 40+ vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in zakelijke thema's op het gebied van beeldmateriaal en die besloot een zelf een beeldbank op te zetten om hier een einde aan te maken. Op haar website vindt u meer dan 2.400 kwalitatief uitstekende, gestileerde stockfoto's van vrouwen van 40 jaar en ouder, met uiteenlopende etnische en culturele achtergronden in allerhande zakelijke settings.

U kan onbeperkt downloaden uit de complete collectie met een abonnement, dat u zowel tweewekelijks, maandelijks als jaarlijks kunt afsluiten. Maar u kunt ook op aanvraag themapakketten kopen.

Maar weet u wat het beste is? De website heeft een mooie sectie met gratis foto's, marketing- en ontwerptutorials en meer. Een uitstekend adres voor vrouwelijke ondernemers!


Gebruik gestileerde stockfoto's en zet in op de markt voor vrouwen

Het slagen in deze veeleisende en sterke markt zoals die wordt geleid door vrouwen en gericht is op vrouwen is geen makkelijke opgave, maar gestileerde stockfoto's spelen een grote rol in de jacht naar het succes.

U heeft nu 9 geweldige mogelijkheden om vrouwelijke afbeeldingen te verkrijgen die mooi, professioneel en goedkoop zijn (zelfs gratis!), zodat er geen uitvluchten zijn om deze fantastische zakelijke kans niet te benutten.

Samenvatting: 

Bij welke beeldbank haalt u uw gestileerde stockfoto's? We horen het graag!

Header afbeelding: Copyright obeyleesin / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over afbeeldingen voor vrouwlijke doelgroepen

🤨 Ik heb een vraag over afbeeldingen voor vrouwlijke doelgroepen

🤔 Ik weet niet of afbeeldingen voor vrouwlijke doelgroepen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo