De 5 beste websites voor goedkope stockvideo’s!

Zoekt u naar goedkope stockvideo's (stock footage)? Dan hoeft u niet verder te zoeken. U vindt hier de beste beeldbanken voor de aankoop van voordelig geprijsde rechtenvrije video's.

Goedkope stockvideo's: Waar koop ik videoclips met een licentie?

Wij kunnen u deze websites aanbevelen omdat u hier veel waar voor uw geld krijgt. Hoewel ze allemaal hun eigen specifieke kenmerken hebben, hanteren ze de laagste prijzen voor videoclips en kunnen ze grote database met stock video's in hoge resoluties aanbieden. Behalve voor een videoclip, kunt u hier ook terecht als u rechtenvrije muziek, illustraties of stockfoto's nodig hebt.

Bekijk onze lijst van beeldbanken met goedkope video's.


BONUS: StockPhotoSecrets Shop – Heel goedkope stockvideo's

shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepage

De populaire StockPhotoSecrets Shop is bij uitstek het adres voor alle kleine en middelgrote bedrijven die goedkope stockvideo's van hoge kwaliteit nodig hebben. Behalve de grote database met tienduizenden beelden in HD-kwaliteit, zijn ook hun prijzen ongeëvenaard. Neem de tijd om ze te ontdekken en lees ons uitgebreide StockPhotoSecrets testrapport.

StockPhotoSecrets screenshot video website

U kunt video's via videopakketten kopen. U betaalt vooraf voor een aantal video's en u kunt deze op elk gewenst moment downloaden. U kunt er 3 verschillende pakketten verkrijgen: 5 video's voor €180,- (€36/video), 10 video's voor € 320,- (€32/video) en 25 video's voor €780,- (€31/video). Dit is een van de laagste tarieven in de sector voor stock footage, met name omdat het hierbij om full HD 1080 stock video's gaat.

U krijgt als lid zelfs 50% korting op videopakketten, zodat u 5 video's voor €90,-, 10 video's voor €160,- en 25 video's voor €390,- kunt downloaden! Hoe wordt u lid? Gewoon een goedkoop beeldabonnement afsluiten (bijv. de 99club waarmee u in een jaar 200 afbeeldingen kunt downloaden. Een fantastische aanbieding voor uw goedkope stockvideo's!

Klik hier om de scherpe prijzen van StockPhotoSecrets Shop te bekijken!


Shutterstock – De grootste en populairste collectie video's

www.shutterstock.com/nl homepage

Shutterstock is de meest populaire aanbieder van stockfoto's en illustraties, met name vanwege de gigantische collectie en de lage prijzen. Deze aanbieder heeft meer dan 27 miljoen items in een grote variëteit aan thema's en stijlen. De meeste video's zijn in HD, maar ze hebben ook een grote collectie 4K-clips. Meer informatie over deze beeldbank vindt u in ons Shutterstock testrapport.

Shutterstock video screenshot

Ze verkopen stockvideo's op aanvraag van één enkele clip tot videopakketten. Al hun prijzen op bestelling zijn op basis van de videoresolutie en het afnamevolume. U kunt video's a la carte kopen, €59,- voor een HD-clip en €149,- voor een 4K-clip. U kunt eveneens een grote verscheidenheid aan rechtenvrije slow motion en time-lapse-videoclips krijgen die voor allerlei commerciële doeleinden kunnen worden gebruikt.

Een videopakket is echter voordeliger als u bereid bent meer (maar uiteindelijk minder) vooruit te betalen. Met een videopakket kunt u vooraf downloads kopen en deze gebruiken om video's te downloaden. Er zijn pakketten van 5, 10 en 25 video's, die op basis van de resolutie zijn samengesteld. Hoe groter het pakket, hoe lager de prijs per video. De HD-clips zijn bijvoorbeeld €59,- per stuk, maar met een videopakket met 5 downloads betaalt u €269,-, wat neerkomt op een bedrag van €53,80 per clip. En in geval van een pakket met 10 downloads betaalt u voor €499,-, dus voor elke clip €49,90.

NIEUW: Shutterstock video-abonnementen waarmee u elke maand 10 of 20 goedkope stockvideo's van topkwaliteit kunt downloaden, allemaal in HD en 4K-resolutie. U kunt deze abonnementen van maand tot maand afsluiten, met een maandelijkse betaling of met een jaarlijkse vooruitbetaling. Met deze abonnementen kunt u veel besparen, want u kunt ze voor slechts €139,- per maand verkrijgen, en als u bereid bent om te investeren in een jaar vooruitbetaald kunt u deze HD of 4K-clips voor slechts €8,- per stuk downloaden!

Krijg 15% korting op het Shutterstock video-abonnement van uw keuze. Al vanaf €139,- per maand voor 10 videobestanden!

En er is nog meer goed nieuws: ontvang nu korting met onze speciale Shutterstock couponcode en bespaar 15% op uw aankoop!

  • Product
  • Foto’s
Ontvang nu 20% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!
Download nu met 20% korting foto's, illustraties, video's en muziek met het FLEX 25 abonnement!

iStock – Goedkope stockvideo's in HD en 4K-resolutie

www.istockphoto.com/nl homepage

iStock is een andere uitstekende beeldbank die al een aantal jaren in de sector voor afbeeldingen actief is. iStock is in handen van Getty Images (het bekendste stockfotobureau ter wereld) en beschikt over een omvangrijke collectie goedkope stockvideo's met veel exclusieve videoclips op hun site istockphoto.com. Krijg meer informatie over deze webshop in ons iStock testrapport.

iStock video screenshot website

U kunt er losse stockvideo's met een licentie kopen, waarvan de prijs in credits wordt uitgedrukt. De prijs hangt af van het feit of de clip exclusief is of niet, en niet van de beeldresolutie. De Essentials collectie omvat alle videoclips die niet exclusief zijn. Terwijl de kwaliteit nog steeds hoog is en ze kunnen worden gebruikt voor een groot aantal verschillende doeleinden, zijn het met 6 credits per stuk goedkope stockvideo's.

De Signature-collectie omvat alle stockvideo footage dat exclusief bij iStock verkrijgbaar is, en u kunt alleen bij hen een licentie verkrijgen. Dit zijn video's van high-end leveranciers die deze clips exclusief voor iStock maken. Deze opnamen hebben een significant betere kwaliteit, aangezien het gaat om kwalitatief zeer goede producties met een superieure uitstraling. Vandaar dat ze duurder zijn, namelijk 18 credits per stuk. Het beste is dat zowel 4K als HD dezelfde prijs heeft.

De prijs van credits hangt af van het creditpakket dat u koopt (hoe groter het pakket, hoe goedkoper de prijs per credit). De minimale pakketten die nodig zijn om goedkope stockvideo's te kopen hebben een prijs van €45,- voor Essential en €125,- voor Signature. Maar als u een groter pakket koopt, kunt u de prijs verlagen tot respectievelijk €41,67 en €114,-. Daarbij moet u weten dat de videoresolutie niet van invloed is op de prijs, alle resoluties hebben dezelfde prijs. Dit is met afstand één van de laagste prijzen voor 4K-video's die u zult vinden!

En u kunt ze nu nog goedkoper kopen. Krijg 15% korting met onze exclusieve iStock actiecode, ook geldig voor credits! Koop met deze fantastiche aanbieding creditpakketten en downloadt vandaag nog goedkope stockvideo's! Profiteer nu!

Nieuw bij iStock: de gratis iStock Video Editor!
Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!

ProVideo Factory – Unieke clips uit de hele wereld

provideofactory.com homepage

ProVideo Factory is een prima keuze voor wie op zoek is naar voordelig geprijsde high-end stock footage uit alle hoeken van de wereld. Deze online marktplaats is gespecialiseerd in video's die met ultramoderne camera's zijn gemaakt door toegewijde bijdragers die exclusief voor deze collectie content genereren. De opnamen worden in een resolutie van maximaal 8K geleverd en zijn allemaal rechtenvrij voor allerlei commerciële toepassingen. Krijg meer informatie over dzee service in dit uitgebreide ProVideo Factory testrapport lezen.

Provideo Factory screenshot website

Je zou denken dat dit soort premium kwaliteit stock video's vrij duur zijn, maar deze beeldbank gaat er prat op dat ze voor alle budgetten te gebruiken is. Vandaar dat ze met jaarlijkse abonnementen werken die onbeperkte downloads omvatten, die voor $149 voor HD en voor $299 voor HD en 4K verkrijgbaar zijn. Tevens hebben ze een Premium collectie samengesteld waar u video's kunt kopen in een resolutie van maximaal 8K en RAW-bestanden op aanvraag. De prijzen variëren van $40 tot $200, al naar gelang de kwaliteit van de beelden.

Groot voordeel is dat u de service kunt testen en de waarde van de content kunt vaststellen zonder dat het u ook maar iets kost. U hoeft zich alleen maar aan te melden om hun collectie gratis stock footage te downloaden en te gebruiken!


ArtGrid – Onbeperkt Pro Stock Footage downloaden

artgrid.io homepage goedkope stockvideo's

ArtGrid is een marktplaats voor stockvideo's van dezelfde eigenaren als Artlist – een website voor premium stockmuziek. Dit platform concentreert zich op hoge kwaliteit, professionele stockvideo's die zijn gemaakt met de nieuwste camera's in HD en 4K resoluties. De collectie is afkomstig van filmmakers en voor filmmakers en is rechtenvrij voor commerciële doeleinden. Ze hebben content tot 8K en RAW, die in een grote en gevarieerde collectie met veel populaire onderwerpen en stijlen is opgenomen. Meer informatie? Lees het ArtGrid testrapport.

Artgrid screenshot website

U kunt een jaarabonnement kopen met volledige en onbeperkte toegang tot hun collectie, wat betekent dat u tegen een vast tarief zoveel clips kunt downloaden als u maar wilt. Deze vergoeding is afgestemd op de maximale resolutie die u voor uw productie wilt gebruiken, van $299 tot $599, waarbij de goedkoopste alleen in HD kan worden gedownload, en met de duurste kunt u video's downloaden in alle resoluties tot en met RAW/LOG.

Heeft u veel superkrachtige, kunstzinnige en actuele opnames van professionele kwaliteit nodig, dan is dit de perfecte oplossing voor u!


Adobe Stock – Stock video's voor de Creative Cloud

stock.adobe.com/nl homepage

Adobe Stock is in eerste instantie een beeldbank die stock foto's, vectoren en illustraties integreert in de Creative Cloud-apps van Adobe. De collectie van Adobe Stock telt meer dan 1 miljoen items – HD-video's en 4K-clips. Meer informatie over deze beeldbank is te vinden in ons Adobe Stock testrapport.

De site verkoopt video's a la carte. De prijs van HD-clips is €63,99 en 4K-video's kosten €169,99. Kopen is simpel en snel, en de beelden van Adobe kunnen voor commerciële doeleinden worden gebruikt. Kies gewoon de video en het formaat dat u nodig heeft en voer uw betalingsgegevens in. Zo simpel is het.

Ze bieden kwaliteitsvolle video's aan over alle mogelijke onderwerpen en thema's, maar de waarde van het aanbod schuilt in de integratie met de Creative Cloud-resources. Bij gebruik van de Adobe-videobewerkingsapps maakt Adobe Stock het u gemakkelijker door u te laten zoeken, licentiëren en stockvideo's te gebruiken zonder dat u de interface van de bewerkingsapplicatie hoeft te verlaten. Heel handig.


Pond5 – De footage expert

www.pond5.com homepage

Pond5 is een erg populaire aanbieder van stock footage. Ze hebben een gigantische collectie van meer dan 5,5 miljoen video's, waaronder HD, 4K en 4K+ clips, en een model waarbij de videomakers de prijs van hun eigen video's bepalen, wat resulteert in een brede waaier van prijzen, meestal zeer voordelig. Wilt u meer weten, lees dan dit Pond5 testrapport.

Ze verkopen stockvideo's op aanvraag via creditpakketten. De prijszetting is heel simpel omdat een credit van Pond5 gelijk is aan $1. In plaats van de credits goedkoper aan te bieden, voegen ze extra credits aan hun pakketten toe, hoe groter het pakket, hoe meer extra cedits. U kunt deze pakketten vanaf €250 tot €2500 kopen en ontvangt extra credits ter waarde van respectievelijk €25 tot €500. Hoeveel video's u met uw pakket kunt aankopen hangt af van uw behoeften en keuze: u kunt bij Pond5 video's met een webresolutie krijgen voor €5, lange 4K+ producties voor €500 of meer, en vrijwel alles wat daartussen zit.

Daarnaast hebben ze ook nog abonnementen. Hun abonnement geeft u toegang tot een samengestelde collectie van fragmenten, en een verschillende hoeveelheid downloads al naar gelang het abonnement. Met het Pro-abonnement kunt u elke maand 5 keer downloaden uit een selectie van 200.000 HD-clips, voor €59 per maand of €559 per jaar (dat is €11,80 per clip per maand en €9,31 per clip per jaar).

Het Premium-abonnement biedt u de mogelijkheid om elke maand 10 bestanden te downloaden uit een collectie van 13 miljoen video's in HD en 4K, plus geselecteerde bonusbestanden zoals stockfoto's en geluidseffecten; de prijzen bedragen €195,- per maand (€19,50 per video) en €960,- per jaar (€8,- per video). Dat is goedkoop, toch?

Heeft u veel goedkope stockvideo's nodig, dan heeft Pond5 de prijsstelling en abonnementsformules om het maximale uit uw budget te halen.

Conclusie

Dit waren de 5 beste beeldbanken om goedkope video's met licentie te kopen. Dankzij deze lage prijzen en simpele manier van kopen, heeft u volop mogelijkheden om uw projecten met topkwaliteit beeldmateriaal naar een hoger peil te tillen. En vergeet niet om ook geluidseffecten of muziek voor video's toe te voegen.

Deze beeldbanken zorgen ervoor dat u uw producties een boost kunt geven en tegelijkertijd de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt. Geweldig, toch? Koop nu uw goedkope stockvideo's!


Vergelijking van goedkope video's met een rechtenvrije licentie

Beeldbanken

Losse video's

(Min./Max. prijs)

Videopakket

(Prijs per video)

Abonnement

Creditpakket


StockPhotoSecrets logo

-

€15 (25 HD-pakket)
€36 (5 HD-pakket)

-

-

Shutterstock logo

€59 per HD-clip
€149 per 4K-clip

€40 (25 SD-clips)
€105,80 (5 4K-clips)

€8,95 (20 clips)
€13,90 (10 clips)

-

iStock logo

6 credits Essentials
18 credits Signature

-

€41,67 Essentials
€114 Signature

-

Adobe Stock logo

€63,99 HD-clip
€169,99 4K-clip

-

 -

-

Pond5 logo

€5 webresolutie
€500 4K-resolutie

-

€59 p/m 5 clips
€960 p/j 10 clips 

Geen korting, maar extra credits
Artgrid logo

-

-

$299 p/j onbep. HD
$599 p/j HD en 4K

ProVideo Factory logo

$40 per HD-clip
$100 per 4K-clip

-

$149 p/j HD-pakket
$299 p/j 4K-pakket

-

Wilt u nog een aantal andere interessante mogelijkheden? Bekijk dan ons overzicht met de 21 beste sites voor stock footage!

Waar kan ik gratis video's downloaden?

Er zijn meerdere opties voor gratis clips. De meest veilige is om u bijvoorbeeld bij iStock aan te melden. U hoeft dan geen stock video of afbeeldingen te kopen. Maar u krijgt wel elke maand een gratis stock video met licentie voor het gebruik voor onder andere marketing en sociale media kanalen.

Ook bij Shutterstock en Adobe Stock vindt u een collectie gratis stockvideo's. Deze gratis video's bieden dezelfde gebruiksmogelijkheden als de betaalde rechtenvrije video'd die deze sites aanbieden.

Een andere optie is Pexels Video. Op de community website worden video's door leden geüpload. Deze gratis video's hebben een Creative Commons Zero (CC0) licentie. Lees hier alles over Creative Commons licenties en de gebruiksmogelijkheden.

Lees ook: De 5 beste videobewerkers voor fantastische video's

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over websites voor een goedkope stockvideo

🤨 Ik heb een vraag over websites voor een goedkope stockvideo

🤔 Ik weet niet of websites voor een goedkope stockvideo iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo