Koop hier hipster stockfoto’s voor fantastische ontwerpen!

Het kan een echte uitdaging zijn om aansprekende hipster stockfoto's van topkwaliteit te vinden, zoals blijkt uit het aantal bedrijven en grafische ontwerpers dat verstrikt is geraakt in het gebruik van lage resolutie, lage kwaliteit, clichématige stockfoto's in hun blogberichten en posts op social media. De beelden die u selecteert voor uw content en reclamemateriaal zeggen veel over u als bedrijf, en een afbeelding die niet strookt met uw zakelijke persoonlijkheid zal bij uw publiek verwarring zaaien.

Voor ondernemers die zich richten op de hipster-markten is het vinden van topkwaliteit fotomateriaal dat past bij hun merkimago een nog grotere uitdaging. Waarschijnlijk hebt u het misplaatste stereotype gehoord dat alle hipsters op elkaar lijken en dat het doorbreken van deze mythe vraagt om beeldmateriaal dat de echte hipstercultuur – die hip, jong, modern, eigentijds, duurzaam en uniek is – belicht.

De beste stockfoto websites beschikken over een groot aantal fantastische, eersteklas hipster afbeeldingen. En op deze pagina vertellen we u hoe u een geweldige en unieke trendy hipsterfoto van de rest kunt onderscheiden.

Zien alle hipster stockfoto's er hetzelfde uit?

Happy Hipster Music Laugh

Copyright 2019 Santiago Nunez / Photocase, alle rechten voorbehouden.

De Hipster-foto's zijn een subcategorie van de lifestyle afbeeldingen, een van de populairste onderwerpen in de fotografie. Met enige inspanning kunt u hipster stockfoto's vinden die eruit springen en een visuele boodschap overbrengen, zoals deze foto's van Photocase, maar dan moet u wel weten wat u zoekt en waar u het kunt vinden. Zonder inspanning kunt u in de situatie belanden dat u de algemene opvatting dat “alle hipsters lijken op elkaar” in stand houdt.

Onlangs ontdekte een man een foto van zichzelf in een artikel in de MIT Technology Review, getiteld “The Hipster Effect! Why Anti-Conformists Always End Up Looking the Same“. Hij was niet echt blij met de foto toen hij zichzelf in het artikel opmerkte als de echte hipster man. Naast het feit dat MIT geen toestemming had om zijn portret te gebruiken, was hij er ook niet over te spreken dat hij werd gebruikt om het stereotype dat alle hipsters op elkaar lijken te bevestigen.

Maar het duurde niet zo heel erg lang tot hij zich realiseerde dat hij het belangrijkste punt van het artikel had aangetoond. De foto waarop hij dacht zich te herkennen (het gezicht dat hij beter zou moeten kennen dan elk ander gezicht in de wereld), was in werkelijkheid niet hij, maar een ander hipster model. Dit was nadat hij de MIT Technology Review een vernietigende reactie op het gebruik van de afbeelding had geschreven.

Eén ding spreekt voor zich: deze foto heeft de hipster-cultuur en de onbetwistbare stereotypen die daarmee gepaard gaan, goed in beeld gebracht. Nu is de foto alom bekend, met de ironie die de liefde van ironische hipsters overal vastlegt. Wilt u ook deel uitmaken van deze liefde, dan kunt u deze specifieke foto nog altijd bij Getty Images verkrijgen, als u deze tenminste wilt gaan gebruiken.

Maar wat heeft dit verhaal te maken met het vinden van topkwaliteit hipster stockfoto's? Eigenlijk alles! De hipstercultuur is vernieuwend en trendy, maar tevens uniek en u heeft toegang tot de beste hipster afbeeldingen nodig die passen bij de hipsterwaarden. Hier komt authentieke stockfotografie om de hoek kijken, maar zelfs binnen deze stijl kost het enige moeite om de echte pareltjes van hipsterfoto's te vinden.

Start uw speurtocht naar hipster stockfoto's hier

Om de perfecte hipsterfoto te vinden – een stijl die tot een van de meest perfecte foto's voor marketing en visuele content behoort – kunt u simpleweg een relevante zoekterm in het zoekveld invoeren. Uitgerust met enkele hipster-gerelateerde zoektermen kunt u met slechts enkele muisklikken of tikken op uw toetsenbord moeiteloos het gewenste beeldmateriaal vinden.

Koop hier hipster stockfoto's voor fantastische ontwerpen! 2

Dit zijn enkele ludieke zoekwoorden die u kunt gebruiken om via onze zoekmachine hipster stockfoto's te vinden:

 • Hipster (Hipster)
 • Hipster man (Hipster man)
 • Hipster Woman (Hipster vrouw)
 • Beard (Baard)
 • Vanlife (Vanlife)
 • Flannel (Flannel)
 • Moustache (Snor)
 • Sweater (Sweater)
 • Vegan food (Vegetarische voeding)
 • Expat (Expat)
 • Cold brew coffee (Koude koffie)
 • Bike packing (Bike packing)
 • Real ale (Echt bier)
Photocase hipster man met baard

Hipster Man – Copyright 2019 Addictive Stock / Photocase, alle rechten voorbehouden.

De definitie van de hipstercultuur – Wat maakt iemand een hipster?

Wilt u een hipster markt aanboren (bijvoorbeeld via Instagram), dan moet u zich emotioneel met ze verbinden via beeldmateriaal. Een foto zegt meer dan duizend woorden, en u heeft een duidelijk omlijnd concept van de hipster-subcultuur nodig als u wilt begrijpen welke stockfoto's weergeven wat het betekent om een hipster te zijn.

In verschillende kringen is de hipster-subcultuur het slachtoffer geworden van stereotypen en geridiculiseerd door personen die eigenlijk niet precies weten waar deze beweging voor staat. Elke generatie heeft een subcultuur waarin grenzen worden verlegd om een maatschappelijke verandering te bewerkstelligen. In onze hedendaagse generatie is de hipster de voorhoede van deze ontwikkeling.

Hiermee zijn we aanbeland bij de vraag: “Wat maakt iemand een hipster?” Het begrip hipster is niet makkelijk te definiëren, hoewel er in hipsterkringen wel enkele kenmerken en onderwerpen zijn die een trend zijn. Deze selectie tikt net het oppervlak van de onderwerpen die verband houden met de hipstercultuur aan.

 • Beard Oil (Baardolie)
 • Vanlife (Vanlife)
 • Artisanal Coffee place (Ambachtelijke koffieruimte)
 • Alternative Living (Alternatieve levensstijl)
 • Hipster Entrepreneur ( Hipster ondernemer)
 • Vagabond (Vagebond)
 • Facial Hair (Gezichtshaar)
 • Independent (Onafhankelijk)
 • Trendy (Trendy)
 • Hairy (LOL)
 • Stylized Comfy Clothes (denk hierbij aan je vaders flanel maar dan passend in plaats van sullig)
 • Akoestische gitaren, Polaroid fotocamera's en de flair van “Unplugged”
 • #ShopLocal
 • Rebellion Against Consumerism (Rebelerend tegen het consumptiegedrag)
 • Artisanal Craft Breweries (Ambachtelijke brouwerijen)

Hipsters zijn vooruitstrevend en niet-conformisten die zinvolle conversaties op gang brengen en toekomstgerichte maatschappelijke veranderingen stimuleren. De leeftijdsopbouw van de Hipster-subcultuur is niet in beton gegoten, maar het zijn voornamelijk jongere millennials in de twintig en dertig. Demografisch gezien is de gemiddelde hipster hoogopgeleid, politiek geïnformeerd, maatschappelijk actief en uit de middenklasse tot de hogere klasse. Deze beschrijving geeft een opsomming van de algemene “mal”, hoewel er zeker personen zijn die hier buiten vallen, zeker als men bedenkt dat de hipster-subcultuur al decennia teruggaat tot de oorsprong in de veertiger jaren van de vorige eeuw.

Wat zijn de kenmerken van unieke hipster stockfoto's?

Photocase stockfoto vrolijke vrouw met baard

Copyright 2016 FemmeCurieuse / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Wanneer u op zoek bent naar hipster stockfoto's, draait alles om de kwaliteit van de details. Dit gaat op voor alle soorten stockfoto's, maar als u een heel specifieke subcultuur wilt aanspreken, is het nog essentiëler om een connectie via beeldmateriaal van hoge kwaliteit.

Een probleem dat zich bij veel van de stockfoto's voordoet, is dat ze niet echt geschikt zijn om een emotionele band met het publiek op te bouwen, wat van cruciaal belang is bij e-mailmarketing en berichten in de social media. De kwaliteit van de foto's op zich is weliswaar prima, maar er ontbreekt iets waardoor de foto's niet echt relevant zijn. Denk maar aan de gangbare stockfoto's die de toeschouwer niet aanzetten tot het aangaan van een echte verhouding. Er zijn bijna geen grappige hipster afbeeldingen zoals de foto's van Photocase hierboven (ontdek hier de beste foto's van Photocase).

Gezien het feit dat de hipstercultuur draait om het moderne, intelligente denken, de maatschappelijke filosofie, authenticiteit en transparantie, wordt de lat hoog gelegd voor het vinden van stockfoto's die passen bij de hipsterwaarden.

Stijl is de sleutel. De hipster-look is zeer specifiek. Voor mannen betreft dit beeldmateriaal dat ook mannelijke modellen omvat die worden verzorgd zonder dat het er geforceerd uitziet. Hierbij valt te denken aan de klassiekers van een substantiële maar goed verzorgde baard en de iconische hipsterbril met randen. Belangrijker dan het dragen van de juiste kleding is echter dat uw hipster stockfoto's een boodschap uitdragen dat de hipstercultuur soepel en gestileerd is zonder pretentieus te zijn of sociale stereotypen aan te wenden.

Topkwaliteit trendy vrouwelijke hipster stockfoto's (zoals deze collectie van Photocase) moeten ook een bepaalde uitstraling hebben, zodat de boodschap van de content of het reclamemateriaal waaraan ze zijn gekoppeld met succes wordt overgebracht. Een probleem van stockfoto's waarbij geprobeerd wordt de vrouwelijke hipster te laten zien, is dat ze vanuit stilistisch oogpunt vaak helemaal niet goed uit de verf komen.

Photocase hipster stel ligt tussen ballonnen met handen op elkaars ogen

Copyright 2019 Addictive Stock / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Een gestileerde vrouwelijke hipster ziet er onconventioneel en nonchalant uit, maar heeft nog steeds een stijlvolle en retro elegantie. Zowel de hipster man als de vrouwelijke hipsters presenteren zich niet als personages die zich “slordig” kleden. Wanneer één element niet klopt, kan het de hele afbeelding afzwakken.

Sprekend van klasse en elegantie, hipster stockfoto's moeten kwalitatief van de hoogste kwaliteit zijn. Uw publiek weet en heeft er een neus voor als bedrijven niet authentiek zijn in hun presentatie, en dat is voor deze subcultuur een enorme afknapper. Details zoals achtergrondbeelden, lichaamstaal, belichting, kleur en filters zijn de sleutel tot een prachtige hipster foto.

Hipster stockfoto's – Waar vindt u ze?

Photocase hipster stel met sneeuwpret

Copyright 2014 beornbjorn / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Nu komen we tot de kern van dit onderwerp. U hebt foto's van hoge kwaliteit nodig die het hipste marktsegment zullen aanspreken. We hebben gesproken over waar u op moet letten bij stockfoto's en hoe u ze niet moet gebruiken in uw ontwerpen en projecten, maar waar vindt u ze in vredesnaam?

Weten hoe en waar u hoge kwaliteit stockfoto's kunt vinden is een hele kunst. Er zijn ontelbare stockfotosites waar u terecht kunt voor een vrijwel eindeloos aanbod van afbeeldingen. Een aantal van deze sites vereist dat u lid bent of dat u een bepaald bedrag per afbeelding betaalt. Andere sites zijn gratis en zonder enige verplichting te gebruiken.

Met betrekking tot de prijs hoeft u niet per se een vermogen te besteden om topkwalitiet hipster stockfoto's te verkrijgen. Er zijn genoeg gratis websites, waar we zo dadelijk op terugkomen, die een collectie gratis, rechtenvrije afbeeldingen aanbieden die u in elke gewenste hoedanigheid kan gebruiken, zonder dat u daar ook maar iets bij hoeft te vermelden. Besteed bij het zoeken naar afbeeldingen meer aandacht aan kwaliteit, detail en emotionele impact dan aan de prijzen, omdat dit type foto's op praktisch elk prijsniveau te verkrijgen zijn.

Laten we nu eens kijken waar u de beste hipster afbeeldingen kunt vinden.

Photocase – de hippe beeldbank uit Berlijn

www.photocase.com homepage

Photocase is een beeldbank uit het Duitse Berlijn, en dat is ook de reden waarom de collectie die u op deze site zult vinden, totaal verschilt van de traditionele collecties die u op andere websites aantreft. Ten opzichte van sommige andere aanbieders is dit een relatief kleine beeldbank, met zo'n 500.000 afbeeldingen. Maar wat ze in omvang missen, maken ze ruimschoots goed met moderne authentieke afbeeldingen die perfect aansluiten bij uw hipster marketingbehoeften. Bekijk hier hun gave selectie foto's met een hipster-thema! 

Andere collectie van Photocase die u moet zien:

Voor een meer gedetailleerde beschrijving leest u ons testrapport van Photocase. En als u een aantal van deze eigenzinnige hipster stockfoto's wilt kopen, profiteer dan van onze speciale Photocase kortingscode voor gratis credits en een geweldige korting!

StockPhotoSecrets Shop – het voordelige alternatief

shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepageWanneer u begint te zoeken op de diverse internetsites voor stockfotografie, kan het allemaal wat overweldigend overkomen – vooral als u een klein bedrijf bent met een beperkt budget. De tarieven op sommige platformen zijn voor veel bedrijven onhaalbaar, helemaal als ze veel investeren in het creëren van content of aan een grootschalige marketingcampagne werken. StockPhotoSecrets Shop is de oplossing voor al deze ongemakken door een collectie van prachtige moderne stockfoto's tegen een scherpe prijs aan te bieden – perfect voor de hipster-markt.

Meer informatie over deze beeldbank leest u ons testrapport van StockPhotoSecrets Shop. En ontdek de fantastische speciale 99club voordeelaanbieding voor de beste hipster stockfoto's tegen de laagste prijs!

iStock Signature – Exclusieve afbeeldingen voor wereldwijd gebruik

iStockwww.istockphoto.com/nl homepage geldt als pionier binnen de sector van de microstock stockfotografie. In de loop der tijd hebben ze hun platform steeds verfijnder gemaakt en bieden ze nu een zeer voordelig eersteklas platform voor stockfoto's aan. Wat u aantreft bij iStock Signature is een collectie topkwaliteit afbeeldingen die er exact hetzelfde uitzien als de foto's waarvoor u op andere websites honderden euro's zou moeten afrekenen. iStock Signature biedt u precies het professionele, gestileerde fotomateriaal dat de hipster-markt het liefst ziet.

Lees in ons uitgebreide testrapport van iStock wat deze beeldbank u te bieden heeft. Als u van de laagst mogelijke prijs wilt profiteren, vergeet dan niet om onze exclusieve iStock kortingscode te gebruiken.

Shutterstock – Voor al uw hipster stockfoto's

www.shutterstock.com/nl homepageShutterstock is ontegenzeggelijk een van de bekendste stockfoto websites. Met een collectie die er aanspraak op kan maken de grootste ter wereld te zijn – in totaal meer dan 380 miljoen afbeeldingen – vindt u op dit platform beslist de hipster stockfoto waarnaar u op zoek bent. Bovendien heeft Shutterstock een van de gebruiksvriendelijkste platformen, zodat u alles wat u nodig hebt heel makkelijk zult kunnen vinden.

In ons testrapport van Shutterstock kunt u alle nuttige informatie over deze geweldige beeldbank lezen. En in ons Shutterstock testverslag vindt u ook een fantastische exclusieve kortingscode. Ontdek hier hoe u 10 gratis foto's van Shutterstock ontvangt.

Adobe Stock – Afbeeldingen in Europese stijlstock.adobe.com/nl homepage

Zoals al uit de naam duidelijk naar voren komt, is Adobe Stock eigendom van Adobe, waardoor u weet dat u een collectie krijgt die in lijn ligt met het niveau van kwaliteit dat u van de softwaregigant gewend bent. Uiteraard werkt de collectie op deze site goed samen met alle Adobe-applicaties, maar meer dan 275 miljoen stockfoto's kunnen probleemloos voor al uw content en marketingactiviteiten worden gebruikt. Wilt u meer weten over deze service, lees dan ons testrapport van Adobe Stock. En als u eerst wilt proberen hoe hun hipster stockfoto's in uw ontwerpen werken voordat u ze uitgeeft, profiteer dan van dit fantastische Adobe Stock proefabonnement.

Gratis websites voor hipster stockfoto's

Behalve de hierboven genoemde websites waarop u gratis foto's van hoge kwaliteit kunt vinden, zijn er uiteraard ook websites waar u toegang heeft tot een hele collectie van fantastische stockfoto's die helemaal gratis is. Een snelle zoekactie op het internet zal u naar tal van aanbieders van gratis foto's leiden. Maar niet alle deze bronnen zijn gelijk. Zoekt u gratis foto's van topkwaliteit, dan vindt u hier de beste websites voor gratis hipster foto's.

Maar net zo belangrijk als de kwaliteit van de foto is de rechtszekerheid. Houd er rekening mee dat op alle foto's auteursrecht van toepassing is en dat de foto's die gratis kunnen worden gedownload hierop geen uitzondering vormen. Hoewel deze foto's zijn voorzien van een gratis gebruikslicentie (meestal een vorm van de Creative Commons-licentie), voeren veel gratis fotosites geen controle uit op de inzendingen en de geldigheid van het auteursrecht, die ertoe kunnen leiden dat de betreffende collecties een aanzienlijk aantal juridische implicaties met zich meebrengen voor gebruikers zoals uzelf – lees hier meer over de gevaren van gratis foto's van het internet.
Bij StockPhotoSecrets Shop hebben we speciaal voor u een lijst van de beste 27 gratis fotosites samengesteld die zowel kwalitatief hoogstaand als juridisch veilig zijn. Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze gratis stockfoto proefabonnementen.

Overzicht waar u gratis hipster stockfoto's kunt verkrijgen:

 • Pixabay: Met een collectie van meer dan 1 miljoen gratis foto's die u onder de Creative Commons-licentie kunt gebruiken, zult u zeker veel goede opties vinden voor het maken van een visuele band met uw hipster-markt.
 • Pexels: In het kielzog van Pixabay (qua omvang van hun collectie) biedt Pexels u hipster foto's met een stijlvollere flair.
 • Unsplash: Als u in het zoekveld van Unsplash “hipster” intypt, dan krijgt u meer dan 1500 resultaten gepresenteerd. De stockfoto collectie van Unsplash is zeer gestileerd en oogt buitengewoon modern.
 • PikWizard: De collectie van PikWizard biedt meer dan 1 miljoen foto's en video's die u geheel gratis zonder attributie kunt gebruiken. Met enige moeite zult u merken dat de foto's op deze site overeenstemmen met de verwachtingen van uw hipster markt.
 • Burst: Burst is een gratis fotosite van Shopify met een collectie boordevol foto's die geschikt zijn voor commerciële doeleinden. De afbeeldingen zijn allemaal in hoge resolutie en van topkwaliteit.

Breng uw afbeeldingen naar een hoger niveau

Of u nu een contentmaker bent die sterk afhankelijk is van krachtig beeldmateriaal om aandacht voor uw blogberichten of social media te trekken, of een ondernemer die sterk steunt op stockfoto's voor de optimalisering van uw marketingcampagnes en Google-advertenties, de digitale marketing is aan het veranderen en wordt steeds visueeler. Vandaar dat topkwaliteit foto's belangrijker zijn dat ooit. We zijn ervan overtuigd dat het advies en de aanwijzingen die we u hier hebben gegeven u zullen helpen om afbeeldingen te vinden waarmee u een beter contact kunt maken met uw hipster-markt. Nieuw! 102 gouden tips om met stockfoto's fantastische content te maken.

Samengevat, voor fantastische hipster stockfoto's kunt u bij deze beeldbanken terecht:

 • Photocase voor een unieke, eigenzinnige uitstraling
 • StockPhotoSecrets Shop voor scherp geprijsde hipster foto's
 • iStock voor exclusieve afbeeldingen van de hipstercultuur
 • Shutterstock, voor een gigantische variëteit aan hipster beeldmateriaal
 • Adobe Stock voor hipster afbeeldingen met een uitgesproken Europees karakter

Naar welke van deze beeldbanken gaat uw voorkeur uit?

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo