Koop hier hipster stockfoto’s voor fantastische ontwerpen!

Het kan een echte uitdaging zijn om goede hipster stockfoto's van te vinden. Helaas gebruiken veel bedrijven en ontwerpers nog steeds lage resolutie clichématige stockfoto's en afbeeldingen van slechte kwaliteit voor blogs en social media. De beelden die u selecteert voor uw content en reclamemateriaal zeggen veel over u als bedrijf, zodat een afbeelding die niet strookt met uw zakelijke persoonlijkheid voor verwarring kan zorgen.

Voor ondernemers die zich richten op hipsters is het vinden van topkwaliteit fotomateriaal dat past bij hun merkimago een nog grotere uitdaging. De misvatting is dat alle hipsters op elkaar lijken en het doorbreken van dit beeld vraagt om foto's van de echte hipstercultuur – hip, jong, modern, eigentijds, duurzaam en uniek.

Dit artikel is een manier om visuele inzichten te krijgen over welke beschikbare stockfoto's en beelden u moet gebruiken om de mensen uit uw doelgroep op een interactieve manier aan te spreken.

PhotocaseShutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock hebben content van hoge kwaliteit die ertoe zal leiden dat u uw doelgroep op een effective manier aan te spreken. We zullen hier laten zien hoe u zich met een geweldige en unieke trendy hipsterfoto kunt onderscheiden.

Zien alle hipster stockfoto's en afbeeldingen er hetzelfde uit?

Happy Hipster Music Laugh

Copyright 2019 Santiago Nunez / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Hipster-foto's zijn een subcategorie van de lifestyle afbeeldingen, dat een van de populairste genres in de fotografie is. Met enige inspanning kunt u hipster stockfoto's vinden die eruit springen en een visuele boodschap overbrengen, zoals deze foto's van Photocase. De uitdaging is te weten wat u zoekt en waar u moet zoeken. Zonder inspanning kunt u in de situatie komen waarbij u de algemene opvatting dat “alle hipsters lijken op elkaar” in stand houdt.

Onlangs ontdekte een man een foto van zichzelf in een artikel in de MIT Technology Review, getiteld “The Hipster Effect! Why Anti-Conformists Always End Up Looking the Same“. Hij was niet echt blij met de foto toen hij zichzelf in het artikel opmerkte als de echte hipster man. Naast het feit dat MIT geen toestemming had om zijn portret te gebruiken, was hij er ook niet over te spreken dat hij werd gebruikt om het stereotype dat alle hipsters op elkaar lijken te bevestigen.

Maar het duurde niet zo heel erg lang tot hij zich realiseerde dat hij het belangrijkste punt van het artikel had aangetoond. De foto waarop hij dacht zich te herkennen (het gezicht dat hij beter zou moeten kennen dan elk ander gezicht in de wereld), was in werkelijkheid niet hij, maar een ander hipster model. Dit was nadat hij de MIT Technology Review een vernietigende reactie op het gebruik van de afbeelding had geschreven.

Eén ding spreekt voor zich: deze foto heeft de hipster-cultuur en de onbetwistbare stereotypen die daarmee gepaard gaan, goed in beeld gebracht. Nu is de foto alom bekend, met de ironie die de liefde van ironische hipsters overal vastlegt. Wilt u ook deel uitmaken van deze liefde, dan kunt u deze specifieke foto nog altijd bij Getty Images verkrijgen, als u deze tenminste wilt gaan gebruiken.

Maar wat heeft dit verhaal te maken met het vinden van topkwaliteit hipster stockfoto's? Eigenlijk alles! De hipstercultuur is vernieuwend en trendy, maar tevens uniek en u heeft toegang tot de beste hipster afbeeldingen nodig die passen bij de hipsterwaarden. Hier komt authentieke stockfotografie om de hoek kijken, maar zelfs binnen deze stijl kost het enige moeite om de echte pareltjes van hipsterfoto's te vinden.

Start uw speurtocht naar hipster stockfoto's hier

Om de perfecte hipsterfoto te vinden – prachtige stockfoto's voor marketing, merkbekendheid en visuele content – kunt u een relevante zoekterm in het zoekveld invoeren. Uitgerust met enkele hipster-gerelateerde zoektermen kunt u met slechts enkele muisklikken moeiteloos het gewenste beeldmateriaal vinden.

Ontdek de schitterende fotografie van Photocase en vul hieronder uw zoekterm in:

Probeer ook deze ludieke zoektermen: hipster, hipster man, hipster vrouw, baard, Vanlife, flannel, snor, sweater, vegan food, expat, cold brew coffee, bike packing en/of real ale.

De definitie van de hipstercultuur – Wat maakt iemand een hipster?

Photocase hipster man met baard

Hipster Man – Copyright 2019 Addictive Stock / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Wilt u een hipster markt aanboren (bijv. via Instagram of Facebook), dan moet u zich emotioneel met ze verbinden en daarvoor is het belangrijk de juiste afbeeldingen te vinden. Een foto zegt meer dan duizend woorden, en u heeft een duidelijk omlijnd concept van de hipster-subcultuur nodig als u wilt begrijpen welke foto's weergeven wat het betekent om een hipster te zijn.

In verschillende kringen is de hipster-subcultuur het slachtoffer geworden van stereotypen en geridiculiseerd door personen die eigenlijk niet precies weten waar deze beweging voor staat.

Elke generatie heeft een subcultuur waarin grenzen worden verlegd om een maatschappelijke verandering te bewerkstelligen. In onze hedendaagse generatie is de hipster de voorhoede van deze ontwikkeling.

Wat maakt iemand een hipster?

Het begrip hipster is niet makkelijk te definiëren, hoewel er in hipsterkringen wel enkele kenmerken en onderwerpen die trendy zijn.

Deze selectie termen tikt net het oppervlak van de onderwerpen aan die verband houden met de hipstercultuur aan:

Beard Oil (Baardolie), Vanlife, Artisanal Coffee place (Ambachtelijke koffieruimte), Alternatieve levensstijl, Hipster ondernemer, Vagebond, Onafhankelijk, Trendy, Stylized Comfy Clothes (denk hierbij aan je vaders flanel maar dan passend in plaats van sullig), Akoestische gitaren, Polaroid fotocamera's en de flair van “Unplugged”, Rebellion Against Consumerism (Rebelerend tegen het consumptiegedrag) en Artisanal Craft Breweries (Ambachtelijke brouwerijen).

Hipsters zijn vooruitstrevend en niet-conformisten die zinvolle conversaties op gang brengen en toekomstgerichte maatschappelijke veranderingen stimuleren.

De leeftijdsopbouw van de Hipster-subcultuur is niet in beton gegoten, maar het zijn voornamelijk jongere millennials in de twintig en dertig. De gemiddelde hipster hoogopgeleid, politiek geïnformeerd, maatschappelijk actief en uit de middenklasse tot de hogere klasse.

Deze beschrijving geeft een opsomming van de algemene “mal”, hoewel er zeker personen zijn die hier buiten vallen, omdat de hipster-subcultuur al decennia teruggaat en zijn/haar oorsprong vindt in de veertiger jaren van de vorige eeuw.

Wat zijn de kenmerken van unieke hipster stockbeelden?

Photocase stockfoto vrolijke vrouw met baard

Copyright 2016 FemmeCurieuse / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Bij hipster beelden draait alles om de kwaliteit van de details. Dit geldt voor alle stockfoto's, maar als u een heel specifieke subcultuur wilt aanspreken, is het nog essentiëler om een connectie via beeldmateriaal van hoge kwaliteit tot uitdrukking te brengen.

Een probleem dat zich bij veel van de stockfoto's voordoet, is dat ze niet echt geschikt zijn om een emotionele band met het publiek op te bouwen. En dat is juist cruciaal voor effectieve marketing en berichten op de sociale media.

De kwaliteit van de foto's op zich is weliswaar prima, maar er ontbreekt iets waardoor de foto's niet echt relevant zijn. Denk maar aan de gangbare stockfoto's die niet aanzetten tot het aangaan van een echte verhouding. Er zijn bijna geen grappige hipster afbeeldingen zoals de foto's van Photocase hierboven (ontdek hier de beste foto's van Photocase).

Gezien het feit dat de hipstercultuur draait om het moderne, intelligente denken, de maatschappelijke filosofie, authenticiteit en transparantie, wordt de lat hoog gelegd voor het vinden van stockfoto's die daaraan voldoen.

Stijl is de sleutel. De hipster-look is zeer specifiek. Voor mannen betreft dit beeldmateriaal dat ook mannelijke modellen omvat die worden verzorgd zonder dat het er geforceerd uitziet. Hierbij valt te denken aan de klassiekers van een substantiële maar goed verzorgde baard en de iconische hipsterbril met randen. Belangrijker dan het dragen van de juiste kleding is echter dat uw hipster stockfoto's een boodschap uitdragen dat de hipstercultuur soepel en gestileerd is zonder pretentieus te zijn of sociale stereotypen aan te wenden.

Topkwaliteit trendy vrouwelijke hipster stockfoto's (zoals deze collectie van Photocase) moeten ook een bepaalde uitstraling hebben, zodat de boodschap van de content of het reclamemateriaal waaraan ze zijn gekoppeld met succes wordt overgebracht. Een probleem van stockfoto's waarbij geprobeerd wordt de vrouwelijke hipster te laten zien, is dat ze vanuit stilistisch oogpunt vaak helemaal niet goed uit de verf komen.

Photocase hipster stel ligt tussen ballonnen met handen op elkaars ogen

Copyright 2019 Addictive Stock / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Een gestileerde vrouwelijke hipster ziet er onconventioneel en nonchalant uit, maar heeft nog steeds een stijlvolle en retro elegantie. Zowel de hipster man als de vrouwelijke hipsters presenteren zich niet als personages die zich “slordig” kleden. Wanneer één element niet klopt, kan het de hele afbeelding afzwakken.

Sprekend van klasse en elegantie, hipster stockfoto's moeten kwalitatief van de hoogste kwaliteit zijn. Uw publiek weet en heeft er een neus voor als bedrijven niet authentiek zijn in hun presentatie, en dat is voor deze subcultuur een enorme afknapper. Details zoals achtergrondbeelden, lichaamstaal, belichting, kleur en filters zijn de sleutel tot een prachtige hipster foto.

U heeft een mooie afbeelding, maar wilt graag een andere achtergrond? Bekijk dit overzicht met de beste achtergrondverwijderaars!

Hipster stockfoto's – Waar vindt u ze?

Photocase hipster stel met sneeuwpret

Copyright 2014 beornbjorn / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Nu komen we tot de kern van dit onderwerp. U hebt foto's van hoge kwaliteit nodig die het hipste marktsegment zullen aanspreken. We hebben gesproken over waar u op moet letten bij stockfoto's en hoe u ze niet moet gebruiken in uw ontwerpen en projecten, maar waar vindt u ze in vredesnaam?

Weten hoe en waar u hoge kwaliteit stockfoto's kunt vinden is een hele kunst. Er zijn veel betrouwbare stockfoto sites waar u terecht kunt voor een eindeloos aanbod. Een aantal van deze sites vereist dat u lid bent of dat u een bepaald bedrag per afbeelding betaalt. Andere sites zijn gratis en zonder enige verplichting te gebruiken.

Met betrekking tot de prijs hoeft u niet per se een vermogen te besteden om topkwalitiet hipster stockfoto's te verkrijgen. Er zijn genoeg gratis websites, waar we zo dadelijk op terugkomen, die een collectie gratis rechtenvrije afbeeldingen aanbieden die u in elke gewenste hoedanigheid kan gebruiken, zonder dat u daar ook maar iets bij hoeft te vermelden. Besteed bij het zoeken naar afbeeldingen meer aandacht aan kwaliteit, detail en emotionele impact dan aan de prijzen, omdat dit type foto's op praktisch elk prijsniveau te verkrijgen zijn.

Laten we nu eens kijken waar u de beste hipster afbeeldingen kunt vinden.

Photocase – de hippe beeldbank uit Berlijn

www.photocase.com homepage

Photocase is een beeldbank uit het Duitse Berlijn, en dat is ook de reden waarom de collectie die u op deze site zult vinden, totaal verschilt van de traditionele collecties die u op andere websites aantreft.

Ten opzichte van sommige andere aanbieders is dit een relatief kleine beeldbank, met zo'n 500.000 afbeeldingen. Maar wat ze in omvang missen, maken ze ruimschoots goed met moderne authentieke afbeeldingen die perfect aansluiten bij uw hipster marketingbehoeften. Bekijk hier hun gave selectie foto's met een hipster-thema! 

Photocase hipster stockfoto's

Andere collectie van Photocase die u moet zien:

Voor een meer gedetailleerde beschrijving leest u ons testrapport van Photocase. En als u een aantal van deze eigenzinnige hipster stockfoto's wilt kopen, profiteer dan van onze speciale Photocase kortingscode voor gratis credits en een geweldige korting!

Bekijk de geweldige hipster afbeeldingen van Photocase en vul hieronder een zoekterm in:


Stockphotos.com – het voordelige alternatiefwww.stockphotos.com homepageWanneer u begint te zoeken op de diverse internetsites naar stockfotografie, kan het allemaal wat overweldigend overkomen – vooral als u een klein bedrijf bent met een beperkt budget. De tarieven op sommige platformen zijn voor veel bedrijven onhaalbaar, helemaal als ze veel investeren in het creëren van content of aan een grootschalige marketingcampagne werken.

Stockphotos.com is de oplossing voor al deze ongemakken door een collectie van prachtige stockfoto's en video's tegen een scherpe prijs aan te bieden – u krijgt toegang tot perfect beeldmateriaal.

hispter beelden

Meer informatie over deze beeldbank leest u ons testrapport van Stockphotos.com. En ontdek de fantastische speciale Easy Club voordeelaanbieding voor de beste hipster stockfoto's tegen de laagste prijs!

Bekijk de geweldige hipster afbeeldingen van Stockphotos.com en vul hieronder een zoekterm in:

Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

iStock Signature – Exclusieve afbeeldingen voor wereldwijd gebruik

iStockwww.istockphoto.com/nl homepage geldt als pionier binnen de sector van de microstock stockfotografie. In de loop der tijd hebben ze hun platform steeds verfijnder gemaakt en bieden ze nu een zeer voordelig eersteklas platform voor stockfoto's aan.

Wat krijgt bij iStock Signature is een collectie topkwaliteit afbeeldingen die er exact hetzelfde uitzien als de foto's waarvoor u op andere websites honderden euro's zou moeten afrekenen. iStock Signature biedt u precies het professionele, gestileerde fotomateriaal dat de hipster-markt het liefst ziet.

iStock hipster beelden

Lees in ons uitgebreide testrapport van iStock wat deze beeldbank u te bieden heeft. Als u van de laagst mogelijke prijs wilt profiteren, vergeet dan niet om onze exclusieve iStock kortingscode te gebruiken.

Ontdek de perfecte beelden van iStock en vul hieronder uw zoekterm in:


Shutterstock – Voor al uw hipster stockfoto's

www.shutterstock.com/nl homepageShutterstock is ontegenzeggelijk een van de bekendste websites met altijd nieuwe content. Met een collectie die er aanspraak op kan maken de grootste ter wereld te zijn – in totaal meer dan 750 miljoen afbeeldingen – vindt u op dit platform beslist de stockfoto waarnaar u op zoek bent. Bovendien heeft Shutterstock een van de gebruiksvriendelijkste platformen, zodat u makkelijk door de beschikbare stockfoto's en beelden kunt bladeren.

Shutterstock hipster foto's

In ons testrapport van Shutterstock kunt u alle nuttige informatie en vindt u ook een fantastische exclusieve kortingscode.

Bekijk de fantastische afbeeldingen van Shutterstock door hieronder uw zoekterm in te voeren:


Adobe Stock – Afbeeldingen in Europese stijlstock.adobe.com/nl homepage

Zoals al uit de naam duidelijk naar voren komt, is Adobe Stock eigendom van Adobe, waardoor u weet dat u een collectie krijgt die in lijn ligt met het niveau van kwaliteit dat u van de softwaregigant gewend bent.

Uiteraard werkt de collectie op deze site goed samen met alle Adobe-applicaties, maar meer dan 285 miljoen stockfoto's kunnen probleemloos voor al uw content en marketingactiviteiten worden gebruikt.

Adobe Stock hipster afbeeldingen

Wilt u meer weten over deze service, lees dan ons testrapport van Adobe Stock. En als u eerst wilt proberen hoe hun hipster stockfoto's in uw ontwerpen werken voordat u ze uitgeeft, profiteer dan van dit fantastische Adobe Stock proefabonnement.

Ontdek de prachtige beelden van Adobe Stock en voer hieronder uw zoekterm in:


123RF – Hoge kwaliteit hipster foto's

nl.123rf.com homepage

123RF is een in Nederland heel populaire website voor afbeeldingen. Deze beeldbank heeft afbeeldingen voor alle mogelijke projecten – uiteraard ook hipster stockfoto's en illiustraties. De beelden zijn allemaal van zeer goede kwaliteit en in de hoogste resoluties.

Op de website van 123RF vindt u een aantal handige tools voor het bewerken van uw afbeeldingen. Behalve deze voordelen is ook de prijsstelling van het beeldmateriaal voordelig.

123rf hipster afbeeldingen

Lees meer over deze beeldbank in ons 123RF testrapport. Koop nu nog goedkoper foto's met onze exclusieve 123RF kortingscode!

Ontdek de geweldige beelden van 123RF en voer hieronder uw zoekterm in:


Gratis websites voor hipster stockfoto's

Behalve de hierboven genoemde websites waarop u gratis foto's van hoge kwaliteit kunt vinden, zijn er uiteraard ook websites waar u toegang heeft tot een hele collectie van fantastische stockfoto's die helemaal gratis is. Een snelle zoekactie op het internet zal u naar tal van aanbieders van gratis foto's leiden. Maar niet alle deze bronnen zijn gelijk. Zoekt u gratis foto's van topkwaliteit, dan vindt u hier de beste websites voor gratis hipster foto's.

Maar net zo belangrijk als de kwaliteit van de foto is de rechtszekerheid. Houd er rekening mee dat op alle foto's auteursrecht van toepassing is en dat de foto's die gratis kunnen worden gedownload hierop geen uitzondering vormen. Hoewel deze foto's zijn voorzien van een gratis gebruikslicentie (meestal een vorm van de Creative Commons-licentie), voeren veel gratis fotosites geen controle uit op de inzendingen en de geldigheid van het auteursrecht, die ertoe kunnen leiden dat de betreffende collecties een aanzienlijk aantal juridische implicaties met zich meebrengen voor gebruikers zoals uzelf – lees hier meer over de gevaren van gratis foto's van het internet.
Bij StockPhotoSecrets Shop hebben we speciaal voor u een lijst van de beste 27 gratis fotosites 2024 samengesteld die zowel kwalitatief hoogstaand als juridisch veilig zijn. Wellicht bent u ook geïnteresseerd in deze gratis stockfoto proefabonnementen.

Overzicht waar u gratis hipster stockfoto's kunt verkrijgen:

  • Pixabay: Met een collectie van meer dan 1 miljoen gratis foto's die u onder de Creative Commons-licentie kunt gebruiken, zult u zeker veel goede opties vinden voor het maken van een visuele band met uw hipster-markt.
  • Pexels: In het kielzog van Pixabay (qua omvang van hun collectie) biedt Pexels u hipster foto's met een stijlvollere flair.
  • Unsplash: Als u in het zoekveld van Unsplash “hipster” intypt, dan krijgt u meer dan 1500 resultaten gepresenteerd. De stockfoto collectie van Unsplash is zeer gestileerd en oogt buitengewoon modern.
  • PikWizard: De collectie van PikWizard biedt meer dan 1 miljoen foto's en video's die u geheel gratis zonder attributie kunt gebruiken. Met enige moeite zult u merken dat de foto's op deze site overeenstemmen met de verwachtingen van uw hipster markt.
  • Burst: Burst is een gratis fotosite van Shopify met een collectie boordevol foto's die geschikt zijn voor commerciële doeleinden. De afbeeldingen zijn allemaal in hoge resolutie en van topkwaliteit.

Breng uw afbeeldingen naar een hoger niveau

Of u nu een contentmaker bent die sterk afhankelijk is van krachtig beeldmateriaal om aandacht voor uw blogberichten of social media te trekken, of een ondernemer die sterk steunt op stockfoto's voor de optimalisering van uw marketingcampagnes en Google-advertenties, de digitale marketing is aan het veranderen en wordt steeds visueeler. Vandaar dat topkwaliteit foto's belangrijker zijn dat ooit. We zijn ervan overtuigd dat het advies en de aanwijzingen die we u hier hebben gegeven u zullen helpen om afbeeldingen te vinden waarmee u een beter contact kunt maken met uw hipster-markt. Nieuw! 102 gouden tips om met stockfoto's fantastische content te maken.

Samengevat, voor fantastische hipster stockfoto's kunt u bij deze beeldbanken terecht:

  • Photocase voor een unieke, eigenzinnige uitstraling
  • Stockphotos.com voor scherp geprijsde hipster foto's
  • iStock voor exclusieve afbeeldingen van de hipstercultuur
  • Shutterstock, voor een gigantische variëteit aan hipster beeldmateriaal
  • Adobe Stock voor hipster afbeeldingen met een uitgesproken Europees karakter

Naar welke van deze beeldbanken gaat uw voorkeur uit?

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over hipster afbeeldingen

🤨 Ik heb een vraag over hipster afbeeldingen

🤔 Ik weet niet of hipster afbeeldingen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo