Het huisstijl ontwerp voor bedrijven – Dit moet u weten!

Zaken doen gebeurt inmiddels, net als alles, veel in de digitale wereld. Daarom kan een essentieel onderdeel van het merkimago en de marketing makkelijk uit het oog worden verloren: een goed huisstijl ontwerp voor bedrijven.

Een professionele huisstijl is een “old school” marketingmiddel dat nu nog net zo effectief is als vroeger en dat u niet moet negeren of veronachtzamen.

In dit artikel geven we aan dat u een goede huisstijl voor herkenbaarheid bij Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock kunt vinden. Deze ontwerpen voor uw briefpapier, visitekaartje en professioneel logo zijn goedkoop en direct verkrijgbaar, zodat u zich met uw bedrijf kunt onderscheiden en een goede eerste indruk maakt.

GRATIS Shutterstock Creative Flow+ bij Shutterstock-abonnement!

Gemakkelijk het formaat van uw afbeeldingen en grafische ontwerpen aanpassen in elk gewenst formaat met Shutterstock Creative Flow+, de premium ontwerptool van Shutterstock, GRATIS inbegrepen bij uw abonnement van Shutterstock!
Alle abonnementen op Shutterstock zijn bovendien 15% goedkoper met onze speciale couponcode, en bevatten allemaal Shutterstock Creative Flow+!
Canva merkkit
U wilt snel en makkelijk kantoorbenodigdheden met uw eigen merk? Kies dan voor Canva Pro! De Canva merkenkit-functie biedt alles wat u nodig hebt: een handige functie waarmee u alle visuele identiteitskenmerken van uw merk (logo, kleuren, lettertypes en meer) automatisch toevoegt aan uw ontwerpen. U hebt de keuze uit duizenden ontwerpsjablonen voor allerlei kantoorbenodigdheden!

Heeft u geen tijd om te lezen? Dan kunt u direct gaan kijken en fantastische sjablonen voor uw visuele identiteit ontdekken, die u kunt downloaden en gebruiken. Klik hier op onze zoekbalk:Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Bekijk hier veel goede aanbieders van sjablonen voor drukwerk!

Dit gaan we bespreken:

Jonge vrouw schrijft een afspraak op
Copyright 2017 obeyleesin / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Wat is huisstijl ontwerp

Huisstijl is de benaming voor materiaal dat wordt gebruikt voor geschreven en gedrukte communicatie, in het bijzonder voor bedrijven en organisaties. Kantoorartikelen zoals briefpapier, enveloppen, pennen en potloden, blocnotes, enz.

Huisstijl ontwerp verwijst dus naar het gebruik van grafische kunst op maat als onderdeel van een branding strategie, zodat ze onderdeel worden van het imago van een merk, inclusief logo-ontwerp, naam en slogan plus grafische elementen om de items te laten knallen.

Lees voordat we verder gaan dit artikel over hoe u snel, eenvoudig, goedkoop en met een geld-terug-garantie een logo-ontwerp kunt kopen!

En u mag onze uitgebreide handleiding voor het kiezen van de beste marketing afbeeldingen en zakelijke stockfoto's zeker niet missen!

Foto van huisstijl ontwerp items
Copyright 2020 Ingram Images / Stockphotos.com, alle rechten voorbehouden.

5 goedkope sites voor huisstijl ontwerpen

U kunt een ontwerper uw prachtig logo of huisstijl laten maken, of u kunt het zelf doen als u goede vaardigheden hebt op het gebied van ontwerp − zoek al het nodige uit in onze enorme lijst met 102 tips voor het maken van visuele content − en de bijbehorende ontwerpinspiratie. Maar het inhuren van professionele ontwerpers en ontwerpbureaus voor een huisstijl met een betrouwbare uitstraling is duur en het vergt vaak veel tijd om concepten te creëren vanuit het niets.

De moderne oplossing hiervoor is een beeldbank en bedrijven met een groot aantal huisstijl ontwerp jablonen die u kunt aanschaffen, aanpassen en gebruiken in uw materialen voor een fraaie huisstijl. Deze stock huisstijlontwerpen zijn direct voorhanden en zijn een stuk goedkoper dan het uurtarief van een ontwerper!

We hebben een overzicht met de 20 beste stockfoto websites waar u over elk thema beeldmateriaal kunt vinden, van webdesign tot social media berichten, maar hieronder vindt u de top 5 sites voor het ontwerp van uw huisstijl:

Stockphotos.com huisstijl templates

Stockphotos.com – De site voor elk budget

Stockphotos.com logo

Onze eigen Stockphotos.com biedt meer dan 5.000 prachtige huisstijl design opties voor allerlei soorten bedrijven, van briefhoofden en papieren decors tot USB pennenbakjes. Stuk voor stuk aanpasbare vectorbestanden in EPS-formaat!

Onze service is speciaal bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf en particulieren, en onze abonnementen en prijzen zijn daar een weerspiegeling van (onze populaire Club Easy aanbieding − 200 beelden per jaar voor slechts € 99,-), zodat er voor elk budget een oplossing is.

Meer informatie leest u in ons Stockphotos.com testrapport.

Lees hier meer over hoe nog eens 10 extra bonus beelden krijgt.

Hier vindt u alles wat u moet weten over de aanbiedingen en prijzen.

Shutterstock screenshot huisstijl ontwerp

Shutterstock – De site met een gigantische collectie

www.shutterstock.com/nl homepage

De fotogigant Shutterstock heeft inmiddels meer dan 290.000 sjablonen voor huisstijl ontwerp in vectorformaat, die direct kunnen worden gedownload en naar wens kunnen worden aangepast. Met zo'n gigantisch aanbod aan content hebt u volop keuze op het gebied van grafische vormgeving en stijlen voor visitekaartjes, enveloppen en tal van andere middelen voor uw merkidentiteit!

Deze beeldbank biedt abonnementen aan met een aantal downloads die elke maand of elk jaar worden gefactureerd, evenals beeldpakketten waarmee u foto's op aanvraag kunt downloaden. De abonnementen leveren de laagste tarieven per afbeelding vanaf 10 beelden per maand voor € 29,- per maand, die jaarlijks worden gefactureerd. Dit is de perfecte oplossing als u van variatie houdt.

Bekijk het creatieve huisstijl ontwerp van Shutterstock via onderstaande zoekbalk:

Meer nuttige informatie vindt u in ons Shutterstock testrapport.

Ontvang 15% korting op uw aankopen voor het maken van uw eigen huisstijl met onze Shutterstock couponcode!

Canva − voor de niet-ontwerpers

Canva Logo

Canva is een revolutionair online ontwerpplatform waarmee elke niet-ontwerper een mooie huisstijl kan maken. Dankzij de gebruiksvriendelijke interface is de editor intuïtief en makkelijk te gebruiken. Bovendien barst het van de stockmedia en sjablonen voor alle mogelijke toepassingen, inclusief kantoorbenodigdheden en de complete huisstijl voor uw bedrijf.

Canva briefpapier

Canva is voor iedereen gratis te gebruiken. De gratis sjablonen voor kantoorbenodigdheden zijn onderverdeeld in categorieën met ontwerpen voor briefhoofden, visitekaartjes en alle basisbenodigdheden met extra's zoals kalenders, postkaarten en dergelijke. Daarnaast biedt het premium lidmaatschap een speciale merkkit waarmee u het imago van uw merk kunt ontwerpen en dit kunt toepassen en toevoegen aan alle producten die u nodig hebt, inclusief briefpapier. Het abonnement is vanaf € 8,99 per maand (jaarlijks gefactureerd).

Het huisstijl ontwerp voor bedrijven - Dit moet u weten! 2

Meer informatie vindt u in ons Canva testrapport.

Interesse in een online editor? Bekijk ons overzicht van websites die lijken op Canva.

Crowdspring Brand Studio − Met één muisklik uw huisstijl laten ontwerpen

crowdspring logo

Wie niet voldoende budget heeft om te investeren in grafisch ontwerp voor het ontwikkelen van een nieuwe huisstijl, kan gebruik maken van de Crowdspring Brand Studio tool.

Met Crowdspring worden ontwerpers en klanten met elkaar in contact gebracht. Hierdoor wordt het inhuren en ontwerpen vereenvoudigd en kunnen snellere en betere resultaten worden gerealiseerd. Ze hebben ook een online hulpmiddel dat volledig gratis is en dat automatisch een selectie ontwerpsjablonen voor uw merk maakt.

Het huisstijl ontwerp voor bedrijven - Dit moet u weten! 3

Zodra u zich gratis hebt aangemeld, kunt u uw bedrijfswebsite en logo invoeren. Vervolgens voegt u enkele specificaties toe met betrekking tot het ontwerp – zoals merkkleuren, lettertypes en stijl die aan uw wensen voldoet − en de tool zal automatisch ontwerpen creëren voor bijvoorbeeld briefhoofden, visitekaartjes of brochures, die allemaal voorzien zijn van uw merk. Deze sjablonen zijn volledig bewerkbaar en u kunt ze makkelijk en gratis aanpassen, downloaden en afdrukken!

Ga langs bij Crowdspring Brand Studio!

Tailorbrands − De innovatieve site voor logo ontwerp

www.tailorbrands.com/nl homepage

Tailorbrands is een aanbieder die een originele service levert voor het merkimago: ze maken gebruik van geavanceerde software om uw bedrijfsactiviteiten en uw stijlvoorkeuren te analyseren en diverse opties voor logo's te creëren, die u vervolgens kunt aanpassen nadat u ervoor hebt betaald. De service voorziet in extra branded assets zoals zakelijk huisstijl ontwerp, social media management en nog veel meer.

Deze oplossing is bijzonder compleet en voorziet u direct van gepersonaliseerde grafische ontwerpen voor huisstijlen.

tailobrands huisstijl ontwerp

Dit aanbod is verkrijgbaar via een jaarabonnement en heeft drie niveaus, vanaf $9,99 dollar per maand per jaar, waarbij elk van deze niveaus extra voordelen biedt voor uw ontwerpprojecten voor een hogere prijs, terwijl ze stuk voor stuk super voordelig zijn. Wilt u gemerkte huisstijl assets en social media tools activeren, heeft u tenminste een middelgroot plan nodig voor slechts $49,99 per maand voor een jaar.

Klik hier om te profiteren van de service van Tailorbrands!

Bij alle bovengenoemde beeldbanken kunt u alles vinden wat u nodig heeft voor het perfecte concept voor uw huisstijl ontwerp en voor de uiteindelijke vormgeving van het drukwerk.

5 voordelen van huisstijl ontwerp voor bedrijven

Bent u niet overtuigd van het gebruik van hoge kwaliteit, huisstijl items voor uw bedrijf, bekijk dan deze 5 krachtige argumenten om nu een huisstijl ontwerp te verkrijgen:

1. Maakt een niet opdringerige presentie mogelijk

Bij de meeste marketingmiddelen gaat het om een zogenaamd ‘in-your-face'-concept. De bedoeling is om de aandacht te trekken en een boodschap over te brengen. Een zakelijke huisstijl is veel subtieler, in plaats van uw bedrijfsnaam en diensten naar uw klanten te schreeuwen, klinkt het subtiele “hallo, herinnert u zich ons nog?” iedere keer als ze de brief of factuur die u hen stuurde, terugzien. Deze niet opdringerige aanpak van merkaanwezigheid is de essentie van de zakelijke huisstijl en als lange tijd succesvol gebleken.

2. Het is bijzonder zichtbaar

Met advertenties, flyers en ook social media of uw website moet u “vechten” om ervoor te zorgen dat iedereen uw merk kan vinden, zien en onthouden. Maar wanneer u een duidelijk gemerkte huisstijl gebruikt, kunt u deze zichtbaarheid ook krijgen, want uw merk staat letterlijk op de papierwaren en de communicatie die ze van u gebruiken of ontvangen.

3. Het ziet er professioneel uit

Het merkimago is echter een samenhangend geheel waarvoor consistentie vereist is. Dankzij een persoonlijk huisstijl ontwerp ziet u (en uw bedrijf) er professioneel, serieus en betrouwbaar uit. Dit heeft niet slechts een impact op uw potentiële klanten, maar ook op uw collega's en uw medewerkers.

4. Het bindt mensen

Jouw huisstijl zal mensen niet alleen aan het merk doen denken, maar het verbindt ze ook met het merk. Telkens wanneer u correspondentie met uw eigen briefhoofd stuurt, telkens wanneer u een factuur met uw eigen briefhoofd stuurt, krijgen uw klanten (of potentiële klanten) de indruk dat u zaken met hen wilt doen en daar reageren ze op.

5. Het is voor elk budget beschikbaar

Marketingactiviteiten kunnen voor starters, freelancers en kleine ondernemingen een hele uitdaging zijn. Maar een basispakket voor een zakelijk huisstijl valt doorgaans binnen het budget, hoe beperkt dat ook is. Dankzij beeldbanken en hun aanbod van zakelijk huisstijl ontwerp sjablonen kunt u voor weinig geld een gepersonaliseerde zakelijke huisstijl samenstellen.

StockPhotoSecrets screenshot visitekaartjes
Copyright 2020 Ingram Images / Stockphotosecrets.com, alle rechten voorbehouden.

5 onmisbare zakelijke huisstijl items

Op basis van wat we tot dusver besproken hebben, heeft u waarschijnlijk gemerkt dat er voor een zakelijke huisstijl heel wat opties zijn, en misschien vraagt u zich af wat u absoluut moet doen om een professionele indruk te maken zonder dat u iets mist. Daarom hebben we hieronder een selectie gemaakt van de 5 belangrijkste materialen voor een zakelijke huisstijl.

Zoekt u inspiratie voor uw huisstijl ontwerp? Bekijk dan deze fraaie lijst met 60 professionele voorbeelden van Inspirationfeed.

Visitekaartjes

Creatieve visitekaartjes zijn een manier om uw bedrijf aan een nieuwe of potentiële klant te introduceren, zelfs aan een collega, een potentiële partner of concurrent.

Visitekaartjes doen het werk waar u dat niet kunt en op de lange termijn omdat ze in het bezit van de klant blijven en uw merk representeren als u of uw vertegenwoordiger weg is.

Op maat gemaakte, compleet ontworpen visitekaartjes met de perfecte typografie spreken boekdelen over uw professionaliteit en de waardering voor uw klanten.

Briefhoofden

Alle correspondentie die binnen uw onderneming of organisatie wordt verstuurd, dient een briefhoofd te hebben dat overeenkomt met uw merknaam. Dit element onderstreept uw merk in alle communicatie voor die subtiele, niet opdringerige aanwezigheid waar we het al eerder over hebben gehad.

U hebt hiervoor een creatief huisstijl ontwerp nodig dat opvalt, maar niet afleidt van de inhoud van de brief.

Bedrijfsenveloppen

Een gepersonaliseerde enveloppe is het equivalent van de onderwerpsregel van de e-mail: hiermee zorgt u ervoor dat uw brief in elke stapel post herkenbaar is, zodat de geadresseerden vertrouwd raken met uw merk, kunnen reageren op uw communicatie en uw brieven beter gelezen worden.

Denk eraan dat enveloppen in diverse formaten voor elk doel worden gebruikt en dat grotere enveloppen direct worden geassocieerd met belangrijkere inhoud.

Mappen

Wanneer u meer dan één vel papier moet samenvoegen, is een map absoluut onmisbaar voor een nette presentatie.

Zowel een bundel brochures, prijsinformatie en andere informatiefolders voor klanten als interne documenten zoals contracten, kopieën van facturen en klantgegevens, een merkmap is de perfecte oplossing om die belangrijke papieren in op te bergen terwijl uw merk wordt onthouden en gemakkelijk te vinden is op een vol bureau of op een plank.

Bovendien bieden mappen aanvullende mogelijkheden voor creativiteit en zichtbaarheid, omdat ze ruimte bieden voor het toevoegen van afbeeldingen, grafieken en nog veel meer.

Facturen

Uw facturen personaliseren met uw merkontwerp is een uiterst simpele manier om uw bedrijf er serieus uit te laten zien en uw klant te helpen om in één oogopslag precies te weten van wie de factuur afkomstig is.

Over het algemeen laten facturen niet veel ruimte voor een ontwerp, maar toch is het toevoegen van uw logo en een zeer minimalistische variant van het huisstijl ontwerp een verstandige zet.

creatieve opstelling met modieus object op een witte ondergrond van Photocase
Copyright 2018 obeyleesin / Photocase, alle rechten voorbehouden.

5 extra huisstijl items voor bedrijven die de moeite waard zijn

En hoe zit het dan met alle andere beschikbare huisstijl items? Is een ervan nuttiger dan andere? Absoluut! De beste additionele items zijn die welke bijdragen aan de bedrijfsvoering, maar die ook de klanttevredenheid verhogen en een mogelijkheid zijn om de stem van uw bedrijf te laten horen, aangezien u deze artikelen aan klanten kunt schenken als relatiegeschenk. Dit zijn de beste 5:

Pennen & Potloden

Het zijn basis kantoorbenodigdheden die veel worden gebruikt in vrijwel alle mogelijke bedrijven en zakelijke interacties, en ze brengen uw bedrijf telkens weer onder de aandacht als iemand een pen of potlood met uw logo en naam gebruikt.

Kaarten & Kalenders

Wenskaarten en ansichtkaarten voor de feestdagen, of om een mijlpaal in het bedrijf aan te geven, zijn een goede manier om de relatie met uw klanten te versterken. Merkgebonden kalenders zijn een handig hulpmiddel voor dagelijks gebruik en zorgen ervoor dat uw bedrijf het hele jaar door in beeld blijft. Niet slecht!

Notitieblokken

U maakt op uw werk de hele dag door notities, uw medewerkers doen dat ook, wedden dat uw klanten thuis ook pen en papier op hun bijzettafel hebben liggen? Een notitieboekje of notitieblok met uw logo is een fantastische manier om ervoor te zorgen dat uw merkidentiteit consistent is als u snel een notitie uitdeelt met belangrijke informatie, en zorgt voor een geweldig subtiel beeld in het dagelijkse leven van een klant.

Koffiemokken, bekers & bekerhouders

Koffiemokken kunnen soms iets duurder zijn dan andere producten op deze lijst, maar ze zijn het zeker waard. Slechts weinig dingen zien er van nature professioneler uit dan een kantoor waar alle medewerkers uit merkmokken drinken. En wat als u ze aan een klant cadeau doet? Zo staat uw logo op hun aanrecht, in hun handen, in hun kast, elke dag weer.

Daarbij is een moderne twist in merkbekers voor onderweg, en het beste: gemerkte bekerkragen, een simpel stukje karton dat heel goed zichtbaar is.

USB-geheugensticks

Een relatief nieuwe huismerk item waarvoor een hoger budget nodig is, maar met veel meer waarde in deze tijd. Zeker als u met digitale bestanden werkt, zorgen USB-geheugensticks voor de ultieme professionele uitstraling en is het uitdelen ervan aan klanten een doeltreffende manier om de gunst van de klant en dus omzet te winnen.

Creëer een professioneel imago met het huisstijl ontwerp op maat

Huisstijl ontwerp is onderdeel van de dagelijkse activiteiten van bijna alle bedrijven. En inmiddels weet u dat elke keer dat u een visitekaartje uitdeelt, elke keer dat u een zakelijke brief verstuurt, elke keer dat u een klant vraagt om een formulier te ondertekenen, u de mogelijkheid heeft om uw merkimago te versterken en de band tussen die persoon en uw bedrijf op een ongedwongen manier veilig te stellen.

Het enige wat u nodig heeft is een schitterend huisstijl ontwerp!

Bij deze adressen vindt u makkelijk en volop goede mogelijkheden om dit te doen:

Heeft u de voordelen van uw huisstijl ontwerp ervaren? We horen het graag voor u!

Auteursrecht op header afbeelding: Nuchylee / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over huisstijl ontwerp voor bedrijven

🤨 Ik heb een vraag over huisstijl ontwerp voor bedrijven

🤔 Ik weet niet of huisstijl ontwerp voor bedrijven iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo