Het huisstijl ontwerp voor bedrijven – Dit moet u weten!

Zaken doen gebeurt inmiddels, net als alles, veel in de digitale wereld. Daarom kan een essentieel onderdeel van het merkimago en de marketing makkelijk uit het oog worden verloren: een goed huisstijl ontwerp voor bedrijven.

Een duidelijke huisstijl is een “old school” marketingmiddel dat nu nog net zo effectief is als vroeger en dat u niet moet negeren of veronachtzamen.

In dit artikel geven we aan dat u het beste huisstijl ontwerp bij Shutterstock, StockPhotoSecrets, 123RF, iStock en Adobe Stock kunt vinden. Deze ontwerpen zijn goedkoop en direct verkrijgbaar, zodat u uw bedrijf de ultieme professionele uitstraling kunt geven.

Heeft u geen tijd om te lezen? Dan kunt u direct gaan kijken en fantastische sjablonen voor huisstijl ontwerp ontdekken, die u kunt downloaden en gebruiken. Klik hier op onze zoekbalk:Jonge vrouw schrijft een afspraak op
Copyright 2017 obeyleesin / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Wat is huisstijl ontwerp

Huisstijl is de benaming voor materiaal dat wordt gebruikt voor geschreven en gedrukte communicatie, in het bijzonder voor bedrijven en organisaties. Kantoorartikelen zoals briefpapier, enveloppen, pennen en potloden, blocnotes, enz.

Huisstijl ontwerp verwijst dus naar het gebruik van grafische kunst op maat als onderdeel van een branding strategie, zodat ze onderdeel worden van het imago van een merk, inclusief logo-ontwerp, naam en slogan plus grafische elementen om de items te laten knallen.

Lees voordat we verder gaan dit artikel over hoe u snel, eenvoudig, goedkoop en met een geld-terug-garantie een logo-ontwerp kunt kopen!

En u mag onze uitgebreide handleiding voor het kiezen van de beste marketing afbeeldingen en zakelijke stockfoto's zeker niet missen!

Foto van huisstijl ontwerp items
Copyright 2020 Ingram Images / Stockphotosecrets.com, alle rechten voorbehouden.

5 goedkope sites voor het kopen van huisstijl ontwerp

U hebt de mogelijkheid om een ontwerper (of een grafisch ontwerper) in te huren, of u kunt het zelf doen als u goede vaardigheden hebt op het gebied van ontwerp – zoek al het nodige uit in onze enorme lijst met 102 tips voor het maken van visuele content – en de bijbehorende ontwerpinspiratie. Maar het inhuren van professionele ontwerpers en ontwerpbureaus voor uw huisstijl is duur en het vergt vaak veel tijd om de ontwerpen te creëren vanuit het niets.

De moderne oplossing hiervoor is een beeldbank en bedrijven met een groot aantal huisstijl ontwerp jablonen die u kunt aanschaffen, aanpassen en gebruiken in uw materialen voor een fraaie huisstijl. Deze stock huisstijlontwerpen zijn direct voorhanden en zijn een stuk goedkoper dan het uurtarief van een ontwerper!

We hebben een overzicht met de 20 beste stockfoto websites waar u over elk thema beeldmateriaal kunt vinden, van webdesign tot social media berichten, maar hieronder vindt u de top 5 sites voor het ontwerp van uw huisstijl:

StockPhotoSecret screenshot huisstijl ontwerp

StockPhotoSecrets – De site voor elk budget

shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepage

Onze eigen StockPhotoSecrets Shop biedt meer dan 5.000 prachtige huisstijl design opties voor allerlei soorten bedrijven, van briefhoofden en papieren decors tot USB pennenbakjes. Stuk voor stuk aanpasbare vectorbestanden in EPS-formaat!

Onze service is speciaal bedoeld voor het midden- en kleinbedrijf en particulieren, en onze abonnementen en prijzen zijn daar een weerspiegeling van: van onze populaire 99club aanbieding -200 beelden per jaar voor slechts €99 – tot maandabonnementen en zelfs beeldpakketten, zodat er voor elk budget een oplossing is.

Meer informatie leest u in ons StockPhotoSecrets testrapport.

Lees hier meer over de populaire 99club.

Hier vindt u alles wat u moet weten over de aanbiedingen en prijzen.

Shutterstock screenshot huisstijl ontwerp

Shutterstock – De site met een gigantische collectie

www.shutterstock.com/nl homepage

De fotogigant Shutterstock heeft inmiddels meer dan 290.000 sjablonen voor huisstijl ontwerp in vectorformaat, die direct kunnen worden gedownload en naar wens kunnen worden aangepast. Met zo'n gigantisch aanbod aan content hebt u volop keuze op het gebied van grafische vormgeving en stijlen voor visitekaartjes, enveloppen en tal van andere middelen voor uw merkidentiteit!

Deze beeldbank biedt abonnementen aan met een aantal downloads die elke maand of elk jaar worden gefactureerd, evenals beeldpakketten waarmee u foto's op aanvraag kunt downloaden. De abonnementen leveren de laagste tarieven per afbeelding vanaf 10 beelden per maand voor €29 per maand, die jaarlijks worden gefactureerd. Dit is de perfecte oplossing als u van variatie houdt.

Bekijk het creatieve huisstijl ontwerp van Shutterstock via onderstaande zoekbalk:

Meer nuttige informatie vindt u in ons Shutterstock testrapport.

Profiteer nu van het nieuwe Shutterstock gratis proefabonnement en krijg 1 maand 10 gratis afbeeldingen met huisstijl designs!

Ontvang 15% korting op uw aankopen met onze Shutterstock couponcode!

Tailorbrands screenshot huisstijl ontwerp

Tailorbrands – De innovatieve site

www.tailorbrands.com/nl homepage

Tailorbrands is een aanbieder die een originele service levert voor het merkimago: ze maken gebruik van geavanceerde software om uw bedrijfsactiviteiten en uw stijlvoorkeuren te analyseren en diverse opties voor logo's te creëren, die u vervolgens kunt aanpassen nadat u ervoor hebt betaald. De service voorziet in extra branded assets zoals zakelijk huisstijl ontwerp, social media management en nog veel meer.

Deze oplossing is bijzonder compleet en voorziet u direct van gepersonaliseerde grafische ontwerpen voor uw huisstijl.

Dit aanbod is verkrijgbaar via een jaarabonnement en heeft drie niveaus, vanaf $9,99 dollar per maand per jaar, waarbij elk van deze niveaus extra voordelen biedt voor uw ontwerpprojecten voor een hogere prijs, terwijl ze stuk voor stuk super voordelig zijn. Wilt u gemerkte huisstijl assets en social media tools activeren, heeft u tenminste een middelgroot plan nodig voor slechts $49,99 per maand voor een jaar.

Klik hier om te profiteren van de service van Tailorbrands!

Canva screenshot huisstijl ontwerp

Canva – De gebruiksvriendelijke site voor niet-ontwerpers

www.canva.com/nl_nl homepage

Canva is een revolutionair online designplatform bedoeld voor de niet-ontwerper. De editor op deze site heeft een heel gebruiksvriendelijke interface die zowel intuïtief als makkelijk in gebruik is en die boordevol stockmedia en sjablonen zit voor alle mogelijke doeleinden, met inbegrip van zakelijk huisstijl ontwerp.

Canva kan door iedereen gratis gebruikt worden en er zijn gratis huisstijl sjablonen verkrijgbaar, ondergebracht in categorieën met ontwerpen voor briefhoofden, visitekaartjes, en alle basistoepassingen en extra's zoals kalenders, ansichtkaarten, en andere. De premium abonnementen bieden eveneens een speciale functie voor merkproducten, waarbij u het imago van uw merk kunt creëren en deze kunt aanbrengen op al uw benodigdheden, met inbegrip van uw huisstijl. Er zijn abonnementen verkrijgbaar vanaf €8,99 per maand (jaarlijks gefactureerd).

Meer informatie vindt u in ons Canva testrapport.

Zoekt u een online beeldbewerker? Raadpleeg ons overzicht van websites die met Canva vergelijkbaar zijn.

Vecteezy screenshot huisstijl design

Vecteezy – De gratis site met attributie

www.vecteezy.com homepage

Heeft u geen budget om te investeren in een grafisch huisstijl ontwerp, dan is Vecteezy de oplossing. Op deze site kunt u gratis vectoren downloaden. De templates voor de vormgeving van uw huisstijl zijn gratis te downloaden en te gebruiken, terwijl ze ook volledig aanpasbaar zijn.

Photocase foto van een briefhoofd
Copyright 2017 criene / Photocase, alle rechten voorbehouden.

Bij alle bovengenoemde beeldbanken kunt u alles vinden wat u nodig heeft voor het perfecte concept voor uw huisstijl ontwerp en voor de uiteindelijke vormgeving van het drukwerk.

5 voordelen van huisstijl ontwerp voor bedrijven

Bent u niet overtuigd van het gebruik van hoge kwaliteit, huisstijl items voor uw bedrijf, bekijk dan deze 5 krachtige argumenten om nu een huisstijl ontwerp te verkrijgen:

1. Maakt een niet opdringerige presentie mogelijk

Bij de meeste marketingmiddelen gaat het om een zogenaamd ‘in-your-face'-concept. De bedoeling is om de aandacht te trekken en een boodschap over te brengen. Een zakelijke huisstijl is veel subtieler, in plaats van uw bedrijfsnaam en diensten naar uw klanten te schreeuwen, klinkt het subtiele “hallo, herinnert u zich ons nog?” iedere keer als ze de brief of factuur die u hen stuurde, terugzien. Deze niet opdringerige aanpak van merkaanwezigheid is de essentie van de zakelijke huisstijl en als lange tijd succesvol gebleken.

2. Het is bijzonder zichtbaar

Met advertenties, flyers en ook social media of uw website moet u “vechten” om ervoor te zorgen dat iedereen uw merk kan vinden, zien en onthouden. Maar wanneer u een duidelijk gemerkte huisstijl gebruikt, kunt u deze zichtbaarheid ook krijgen, want uw merk staat letterlijk op de papierwaren en de communicatie die ze van u gebruiken of ontvangen.

3. Het ziet er professioneel uit

Het merkimago is echter een samenhangend geheel waarvoor consistentie vereist is. Dankzij een persoonlijk huisstijl ontwerp ziet u (en uw bedrijf) er professioneel, serieus en betrouwbaar uit. Dit heeft niet slechts een impact op uw potentiële klanten, maar ook op uw collega's en uw medewerkers.

4. Het bindt mensen

Een fantastisch huisstijl zal mensen niet alleen aan uw merk doen denken, maar het verbindt ze ook met uw merk. Telkens wanneer u correspondentie met uw eigen briefhoofd stuurt, telkens wanneer u een factuur met uw eigen briefhoofd stuurt, krijgen uw klanten (of potentiële klanten) de indruk dat u zaken met hen wilt doen en daar reageren ze op.

5. Het is voor elk budget beschikbaar

Marketingactiviteiten kunnen voor starters, freelancers en kleine ondernemingen een hele uitdaging zijn. Maar een basispakket voor een zakelijk huisstijl valt doorgaans binnen het budget, hoe beperkt dat ook is. Dankzij beeldbanken en hun aanbod van zakelijk huisstijl ontwerp sjablonen kunt u voor weinig geld een gepersonaliseerde zakelijke huisstijl samenstellen.

StockPhotoSecrets screenshot visitekaartjes
Copyright 2020 Ingram Images / Stockphotosecrets.com, alle rechten voorbehouden.

5 onmisbare zakelijke huisstijl items

Op basis van wat we tot dusver besproken hebben, heeft u waarschijnlijk gemerkt dat er voor een zakelijke huisstijl heel wat opties zijn, en misschien vraagt u zich af wat u absoluut moet doen om een professionele indruk te maken zonder dat u iets mist. Daarom hebben we hieronder een selectie gemaakt van de 5 belangrijkste materialen voor een zakelijke huisstijl.

Zoekt u inspiratie voor uw huisstijl ontwerp? Bekijk dan deze fraaie lijst met 60 professionele voorbeelden van Inspirationfeed.

Visitekaartjes

Creatieve visitekaartjes zijn een manier om uw bedrijf aan een nieuwe of potentiële klant te introduceren, zelfs aan een collega, een potentiële partner of concurrent.

Visitekaartjes doen het werk waar u dat niet kunt en op de lange termijn omdat ze in het bezit van de klant blijven en uw merk representeren als u of uw vertegenwoordiger weg is.

Op maat gemaakte, compleet ontworpen visitekaartjes met de perfecte typografie spreken boekdelen over uw professionaliteit en de waardering voor uw klanten.

Briefhoofden

Alle correspondentie die binnen uw onderneming of organisatie wordt verstuurd, dient een briefhoofd te hebben dat overeenkomt met uw merknaam. Dit element onderstreept uw merk in alle communicatie voor die subtiele, niet opdringerige aanwezigheid waar we het al eerder over hebben gehad.

U hebt hiervoor een creatief huisstijl ontwerp nodig dat opvalt, maar niet afleidt van de inhoud van de brief.

Bedrijfsenveloppen

Een gepersonaliseerde enveloppe is het equivalent van de onderwerpsregel van de e-mail: hiermee zorgt u ervoor dat uw brief in elke stapel post herkenbaar is, zodat de geadresseerden vertrouwd raken met uw merk, kunnen reageren op uw communicatie en uw brieven beter gelezen worden.

Denk eraan dat enveloppen in diverse formaten voor elk doel worden gebruikt en dat grotere enveloppen direct worden geassocieerd met belangrijkere inhoud.

Mappen

Wanneer u meer dan één vel papier moet samenvoegen, is een map absoluut onmisbaar voor een nette presentatie.

Zowel een bundel brochures, prijsinformatie en andere informatiefolders voor klanten als interne documenten zoals contracten, kopieën van facturen en klantgegevens, een merkmap is de perfecte oplossing om die belangrijke papieren in op te bergen terwijl uw merk wordt onthouden en gemakkelijk te vinden is op een vol bureau of op een plank.

Bovendien bieden mappen aanvullende mogelijkheden voor creativiteit en zichtbaarheid, omdat ze ruimte bieden voor het toevoegen van afbeeldingen, grafieken en nog veel meer.

Facturen

Uw facturen personaliseren met uw merkontwerp is een uiterst simpele manier om uw bedrijf er serieus uit te laten zien en uw klant te helpen om in één oogopslag precies te weten van wie de factuur afkomstig is.

Over het algemeen laten facturen niet veel ruimte voor een ontwerp, maar toch is het toevoegen van uw logo en een zeer minimalistische variant van het huisstijl ontwerp een verstandige zet.

creatieve opstelling met modieus object op een witte ondergrond van Photocase
Copyright 2018 obeyleesin / Photocase, alle rechten voorbehouden.

5 extra huisstijl items voor bedrijven die de moeite waard zijn

En hoe zit het dan met alle andere beschikbare huisstijl items? Is een ervan nuttiger dan andere? Absoluut! De beste additionele items zijn die welke bijdragen aan de bedrijfsvoering, maar die ook de klanttevredenheid verhogen en een mogelijkheid zijn om de stem van uw bedrijf te laten horen, aangezien u deze artikelen aan klanten kunt schenken als relatiegeschenk. Dit zijn de beste 5:

Pennen & Potloden

Het zijn basis kantoorbenodigdheden die veel worden gebruikt in vrijwel alle mogelijke bedrijven en zakelijke interacties, en ze brengen uw bedrijf telkens weer onder de aandacht als iemand een pen of potlood met uw logo en naam gebruikt.

Kaarten & Kalenders

Wenskaarten en ansichtkaarten voor de feestdagen, of om een mijlpaal in het bedrijf aan te geven, zijn een goede manier om de relatie met uw klanten te versterken. Merkgebonden kalenders zijn een handig hulpmiddel voor dagelijks gebruik en zorgen ervoor dat uw bedrijf het hele jaar door in beeld blijft. Niet slecht!

Notitieblokken

U maakt op uw werk de hele dag door notities, uw medewerkers doen dat ook, wedden dat uw klanten thuis ook pen en papier op hun bijzettafel hebben liggen? Een notitieboekje of notitieblok met uw logo is een fantastische manier om ervoor te zorgen dat uw merkidentiteit consistent is als u snel een notitie uitdeelt met belangrijke informatie, en zorgt voor een geweldig subtiel beeld in het dagelijkse leven van een klant.

Koffiemokken, bekers & bekerhouders

Koffiemokken kunnen soms iets duurder zijn dan andere producten op deze lijst, maar ze zijn het zeker waard. Slechts weinig dingen zien er van nature professioneler uit dan een kantoor waar alle medewerkers uit merkmokken drinken. En wat als u ze aan een klant cadeau doet? Zo staat uw logo op hun aanrecht, in hun handen, in hun kast, elke dag weer.

Daarbij is een moderne twist in merkbekers voor onderweg, en het beste: gemerkte bekerkragen, een simpel stukje karton dat heel goed zichtbaar is.

USB-geheugensticks

Een relatief nieuwe huismerk item waarvoor een hoger budget nodig is, maar met veel meer waarde in deze tijd. Zeker als u met digitale bestanden werkt, zorgen USB-geheugensticks voor de ultieme professionele uitstraling en is het uitdelen ervan aan klanten een doeltreffende manier om de gunst van de klant en dus omzet te winnen.

Creëer een professioneel imago met het huisstijl ontwerp op maat

Huisstijl ontwerp is onderdeel van de dagelijkse activiteiten van bijna alle bedrijven. En inmiddels weet u dat elke keer dat u een visitekaartje uitdeelt, elke keer dat u een zakelijke brief verstuurt, elke keer dat u een klant vraagt om een formulier te ondertekenen, u de mogelijkheid heeft om uw merkimago te versterken en de band tussen die persoon en uw bedrijf op een ongedwongen manier veilig te stellen.

Het enige wat u nodig heeft is een schitterend huisstijl ontwerp!

Bij deze adressen vindt u makkelijk en volop goede mogelijkheden om dit te doen:

Heeft u de voordelen van uw huisstijl ontwerp ervaren? We horen het graag voor u!

Auteursrecht op header afbeelding: Nuchylee / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Wilfred van der Zwaag

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo