Illustraties van iStock: benut hun kracht en geef je beeldmateriaal een extra boost

Van sociale media tot marketingcampagnes en presentaties, overtuigende afbeeldingen en illustraties zijn nu onmisbaar om de aandacht te trekken en boodschappen effectief over te brengen. 

Illustraties van iStock

Met stock-illustraties kun je jouw visuele communicatie versterken. Er is een enorm aanbod aan vooraf ontworpen en visueel impactvolle afbeeldingen, klaar voor gebruik.

iStock is een van de belangrijkste platforms op dit gebied en staat bekend om de uitgebreide collectie hoogwaardige illustraties. Ontdek hoe het integreren van illustraties van iStock de impact en betrokkenheid van jouw beeldmateriaal naar nieuwe hoogten kan tillen!

Dit zijn de hoofdpunten

Stockillustraties en stockfoto's: Overeenkomsten en verschillen

Wellicht ben je bekend met stockfoto's als kant-en-klare afbeeldingen waarvoor je een licentie kunt krijgen en die je kunt gebruiken in je werk en publicaties. Een stockillustratie is een soortgelijke afbeelding, omdat het stilstaande beelden zijn en je er een licentie voor kunt krijgen. Maar in plaats van snapshots die echte mensen, voorwerpen en scènes weergeven, zijn illustraties handgemaakte digitale creaties: tekeningen, schilderijen en afbeeldingen.

Gewoonlijk worden stockillustraties geleverd in vectorformaat, zodat je alle afzonderlijke elementen in de illustratie kunt bewerken zonder dat de kwaliteit en de algemene verhoudingen verslechteren. Stockfoto's en -illustraties worden samen “stockafbeeldingen” genoemd.” 

Daar waar foto's directe weergaven zijn, zijn illustraties de interpretatie van concepten en ideeën door een kunstenaar. Illustraties bieden meer creatieve mogelijkheden omdat ze ook dingen kunnen weergeven die in de echte wereld niet bestaan en niet-visuele concepten kunnen visualiseren. De kunstenaar kan bepaalde elementen van de illustratie overdrijven of juist afzwakken om een specifieke betekenis over te brengen. Ze zijn ook veelzijdig, want er zijn talloze artistieke stijlen mogelijk en dankzij het vectorformaat kunnen ze heel goed worden aangepast aan de stijl van een merk. 

De illustraties van iStock, vooral de premium stockillustratiecollectie, kunnen je visuele projecten voor allerlei doeleinden echt aanvullen en verbeteren, en wij vertellen je precies hoe. Maar laten we eerst eens kijken wat iStock zo'n geweldige bron voor stockillustraties maakt. 

populaire illustraties van istock

Premium illustraties van iStock: Hoge kwaliteit, aanpasbare kunstwerken

www.istockphoto.com homepage

iStock is een bekende aanbieder van stockbeelden. De beeldbank is populair geworden dankzij de hoge curatienormen, uitgebreide licentiedekking en flexibele prijzen. De catalogus bevat miljoenen illustraties die in twee collecties zijn onderverdeeld: Essentials (een betaalbare grafische collectie voor alledag) en Signature (een selectie van unieke en exclusieve kunstwerken uit het topsegment). Lees er meer over in ons iStock testrapport.

Beide collecties bevatten illustraties over verschillende onderwerpen en stijlen die je volledig kunt bewerken. Maar het Signature-segment is een ongeëvenaarde bron door de kwaliteit en het unieke karakter van de illustraties die het bevat. Aangezien de kwaliteit van visuele content het imago van je merk versterkt, is het gebruik van eersteklas illustraties van iStock een doeltreffende manier om de waarde van je merk en de visuele impact van je content te vergroten. 

illustraties van iStock

De premium vectorcollectie van iStock omvat alle mogelijke thema's en alle bestanden zijn bovendien makkelijk te bewerken met standaard vectorbewerkingsprogramma's zoals Adobe Illustrator of Corel Draw. 

Alle illustraties van iStock zijn verkrijgbaar onder de rechtenvrije licentie van de beeldbank, die tot de meest uitgebreide en flexibele licenties op de markt behoort. De licentie maakt commercieel gebruik mogelijk in projecten zoals branding, marketing, reclame, sociale media en interne communicatie met slechts enkele beperkingen. 

De prijzen zijn ook heel redelijk. Afhankelijk van of je on-demand (op aanvraag) of met een abonnement op stockbeelden koopt, kun je bij iStock eersteklas stockillustraties van hoge kwaliteit downloaden voor slechts € 0,46 tot maximaal € 12,- per stuk – een zeer voordelige prijs voor exclusieve illustraties voor commercieel gebruik. Meer informatie kun je vinden in ons prijsoverzicht van iStock.

Het goede nieuws is dat je kunt profiteren van onze exclusieve gratis proefversie van iStock, waarmee je een maand lang geheel gratis tot 10 stockfoto's naar keuze kunt downloaden. Daarnaast biedt iStock gratis illustraties aan in hun gratis bestandsgedeelte die je kunt downloaden en gebruiken zonder te betalen. Trouwens, met onze fantastische iStock promocodes kun je tussen de 15% en 25% besparen op de normale prijzen!

Wanneer illustraties meer visuele impact kunnen hebben dan foto's

Illustraties gebruiken in plaats van foto's kan een fantastische manier zijn om de visuele content van je merk een boost te geven. Zowel bij het maken van content voor verschillende platforms als bij het proberen te realiseren van verschillende doelen, kunnen stockillustraties je helpen om snel en eenvoudig de visuele aantrekkingskracht van je bedrijf te verbeteren en effectiever contact te leggen met je publiek. Hier zijn enkele scenario's waarbij stockillustraties van pas komen:

iStock vectoren
Copyright: Flash vector/ iStockphoto.com
 • Conceptuele of abstracte ideeën: Illustraties zijn een veel effectievere manier om dit type content visueel weer te geven. Maak je bijvoorbeeld een social media-post over “creativiteit” en “teamwerk”, dan zal een illustratie van mensen die een gloeilamp doorgeven met kleurrijke wervelingen het concept veel beter overbrengen dan een foto van mensen die peinzend kijken of met elkaar praten. Illustraties waarbij abstracte concepten worden weergegeven, worden conceptuele stock art (of CSA-afbeeldingen) genoemd en vormen een geheel eigen genre.
 • Fantasierijke of denkbeeldige thema's: Illustraties, en met name CSA-afbeeldingen, bieden grenzeloze mogelijkheden voor het uitbeelden van fantasievolle of denkbeeldige scènes en spelen een belangrijke rol bij het vertellen van beeldende verhalen doordat ze een veelzijdig hulpmiddel zijn voor het overbrengen van complexe boodschappen en het overbrengen van specifieke gevoelens op het publiek. Stel dat je een website ontwerpt voor een fantasiespel, dan kan het gebruik van illustraties van magische landschappen en wezens een intensere ervaring creëren dan foto's. En in sommige gevallen zijn illustraties de enige voor de hand liggende keuze. Laten we zeggen dat je een afbeelding van een fantasiewezen nodig hebt voor een kinderboek. Het is veel gemakkelijker om een illustratie van een draak te vinden dan een foto van een echte draak! 
 • Technische of educatieve content: Voor technische handleidingen, diagrammen of instructiemateriaal geldt dat illustraties complexe informatie vaak duidelijker kunnen overbrengen dan foto's. Zo kan het illustreren van de interne werking van een machine of de stappen van een proces effectiever worden gedaan met diagrammen en tekeningen dan met foto's van die machine. Dit geldt ook voor “hoe te”-gidsen, PowerPoint-presentaties en allerlei andere materialen waarbij je wilt dat je publiek een uitleg volgt met visuele ondersteuning. 
 • Consistentie in merkontwikkeling: Maak je marketing- of merkmateriaal en wil je een consistente visuele stijl, dan zijn illustraties vaak makkelijker aan te passen dan fotografie. Een voorbeeld: als je merk een bepaald stripfiguur als mascotte gebruikt, kun je illustraties van dat personage gebruiken in verschillende materialen om de consistentie van het merk te behouden – wist je dat veel illustraties van iStock personages zijn die je naar wens kunt aanpassen? 
illustraties van istock
Copyright: dodo4466/ iStockphoto.com

Natuurlijk kun je illustraties gebruiken voor bijna alles waar foto's vaak ook voor worden gebruikt. In deze gevallen kunnen illustraties de beste keuze zijn in plaats van foto's. 

Effectief gebruik van stockillustraties in visuele content

Nu je weet hoe illustraties een meerwaarde kunnen zijn voor je merk, gaan we ons verdiepen in de beste werkwijzen om ervoor te zorgen dat jouw illustraties een schot in de roos zijn. Dit zijn waardevolle tips voor het gebruik van stockillustraties in de visuele content van je merk:

istock illustratie
Copyright: DrAfter123/ iStockphoto.com
 • Houd de identiteit van je merk in het oog – Alle illustraties moeten aansluiten bij het karakter, de waarden en de doelgroep van je merk. Zorg ervoor dat alle grafische elementen, van artistieke stijl tot kleurenpalet en concept, consistent zijn met je merkidentiteit. 
 • Kies illustraties van hoge kwaliteit – Gebruik altijd illustraties met een hoge resolutie en een professioneel ontwerp, zodat je merk een gepolijste en professionele uitstraling krijgt. De Signature-illustraties van iStock zijn hiervoor de perfecte bron. 
 • Streef naar originaliteit – Ga op zoek naar ontwerpen die opvallen en een unieke uitstraling hebben, en vermijd beeldmateriaal dat te algemeen of te vaak wordt gebruikt. Ook hier zijn de hoogwaardige illustraties van iStock uitermate geschikt, exclusief voor deze beeldbank, en unieker. De iStock zoekfunctie maakt het vinden van de perfecte vectorafbeelding kinderspel.
 • Zorg voor relevantie – Kies afbeeldingen die direct verband houden met je content, boodschap of de emoties die je wilt losmaken bij je publiek 
 • Kijk naar trends – Zoek uit welke stijlen en concepten trending zijn rondom het onderwerp van je content en merk en kijk welke trends je kunt integreren. iStock's Visual GPS is een uitstekend hulpmiddel voor het vinden van de populairste afbeeldingsstijlen voor elk thema!
 • Behoud visuele consistentie – Blijf bij alle illustraties vasthouden aan een consistente visuele stijl om de merkherkenning en -identiteit te versterken. Maak je voor jouw merk gebruik van zowel illustraties als foto's, zorg er dan voor dat ze elkaar harmonieus aanvullen om een samenhangende visuele taal te behouden.
 • Pas kunst aan – Kies illustraties in vectorformaat, want die zijn uiterst schaalbaar zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en integriteit van het ontwerp. Maak gebruik van software voor vectorbewerking zoals Adobe Illustrator of Inkscape om de grafische elementen aan te passen zodat ze passen bij je merkimago en een uniek karakter hebben.
 • Testen voordat je het product definitief maakt – Experimenteer met verschillende illustraties en aanpassingen om na te gaan wat het beste aanslaat bij je publiek voordat je de laatste hand legt aan je visuele content.

Aan de hand van deze tips en beste werkwijzen kun je op een effectieve manier stockillustraties in de visuele content van je merk verwerken, terwijl je de relevantie, consistentie en originaliteit ervan in stand houdt.

Verbeter de visuele content met illustraties van iStock

Als conclusie kan het integreren van stockillustraties in de visuele inhoud van je merk de impact en aantrekkingskracht van je merk behoorlijk vergroten. Door gebruik te maken van de inzichten en tips die we je hier hebben gegeven, kun je je ontwerpen en merk naar een hoger niveau tillen. 

De Signature collectie met illustraties van iStock is een waardevolle en betrouwbare bron voor hoogwaardige stockillustraties, waarmee je ervoor kunt zorgen dat je merk opvalt met beeldmateriaal van topkwaliteit. Neem de volgende stap in het verbeteren van je visuele storytelling door vandaag nog het diverse aanbod op de website van iStock te bekijken. 

De visuele reis van je merk met illustraties van iStock wacht!

Copyright hoofdafebeelding: iStock / CSA-Images

FTC Disclaimer: Sommige links hier kunnen affiliate links zijn. Wanneer je een aankoop doet via deze links, verdienen we mogelijk een commissie zonder dat het jou iets extra kost. Alle meningen zijn onze eigen mening.

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo