5 visuele tips voor industriële stockfoto’s

Industriële stockfoto's zijn afbeeldingen van alles wat verband houdt met het maken van producten.

Door de toenemende industrialisering en de plaats die technologie inneemt in de automatisering en innovatie van productieprocessen, hebben meer bedrijven behoefte aan beeldmateriaal met een industrieel thema: van ondernemingen die hun websites en presentaties visueel kracht willen bijzetten tot uitgevers voor het illustreren van hun artikelen, om slechts enkele voorbeelden te noemen.

De beeldbanken Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock bieden volop industriële afbeeldingen aan. Maar welke zijn het meest effectief? We behandelen hier de belangrijkste visuele aspecten, zodat u de beste industriële stockfoto's kunt kiezen.

Wilt u eerst een kijkje nemen en de beschikbare stockfoto's bekijken? Gebruik de zoekfunctie hieronder om in enkele seconden tijd de beste resultaten te vinden.Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Dan nu antwoord op een aantal belangrijke vragen:

Waarvoor kan ik industriële stockfoto's gebruiken?

Rechtenvrije afbeeldingen kunnen voor talloze doeleinden worden gebruikt, maar industriële foto's worden meestal gebruikt door productiebedrijven, of bedrijven die diensten aan deze bedrijven aanbieden (bijv. leveranciers van veiligheidsuitrusting). Dit zijn een aantal voorbeelden van populaire toepassingen:

  • Voor marketing beeldmateriaal zoals advertenties en reclame.
  • In veiligheidsvoorschriften voor werknemers en leidinggevenden.
  • Voor presentaties voor nieuwe of toekomstige werknemers, of investeerders.
  • In bedrijfsdocumenten, brochures, enz.
  • Op websites van ondernemingen, zodat er geen afbeeldingen van de daadwerkelijke fabrieken worden gebruikt en er toch beeldmateriaal is met een industrieel concept.
  • Bijgaande blogberichten of nieuwsartikelen, om industriële onderwerpen duidelijk in beeld te brengen.

Afgezien daarvan kunnen afbeeldingen met een industrieel thema ook overal worden gebruikt, van sociale media tot reclameborden, zo lang het maar zinvol is om ze in te voegen.

Wat zijn de beste industriële stockfoto's?

Hieronder vindt u 5 visuele concepten voor interessante industriële beelden, die de moeite waard zijn om in uw ontwerpen op te nemen.

Industriële arbeiders

Industriële stockfoto's Photocase
Copyright: Addictive Stock/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Afbeeldingen van mensen in een industriële setting zijn een prima manier om het industrialisatieproces een menselijk gezicht te geven. Bouwvakkers, fabrieksarbeiders, technici – vergeet niet om vrouwelijke ingenieurs en vrouwelijke arbeiders in het algemeen toe te voegen – en alle andere bij het fabricageproces betrokken personen moeten op authentieke wijze in beeld worden gebracht.

De veiligheid op de industriële werkplek

industriële afbeeldingen
Copyright: bilderberge/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Veiligheid speelt een prominente rol binnen de industriële afbeeldingen. Van beschermende uitrusting tot veilig gebruik van machines, het is allemaal erg in trek.

Een productiewerker met een veiligheidsbril en handschoenen aan. Een bouwvakker met een knalgele veiligheidshelm op. Het waarschuwingsbord aan de zijkant van grote zware machines. Stuk voor stuk goede en toepasselijke beelden om te gebruiken.

Automatisering van industriële processen

industriële foto's
Copyright: Karegg/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

De huidige industriële technologie is eveneens een bepalende factor voor de industriële beeldvorming, met name als het gaat om de automatisering van de werkzaamheden in de productiefaciliteiten.

Foto's van transportbanden, raderwerken, zelfs robotarmen tijdens het productieproces, zijn onmisbaar in deze categorie.

Industriële interieurs en bedrijfsgebouwen

industriële stockfoto's
Copyright: davidpereiras/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Wel eens gehoord van industriële vormgeving? Het gaat hierbij om een esthetische decoratiestijl die geïnspireerd is op de omgeving van industriële gebouwen: elektriciteitscentrales, fabrieken, enzovoort. Die industriële interieurs zijn ideaal om in te passen omdat ze een realistisch beeld geven van industrieel werk en ook visueel interessant zijn.

industriële beelden
Copyright: Addictive Stock/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

De fabricage van chemische stoffen is niet nieuw in de sector van de industriële stockfoto's. Foto's die betrekking hebben op petrochemische stoffen zijn in het verleden al populair geweest. Maar in 2020 en met de aanhoudende pandemie van het Coronavirus en de ontwikkeling van vaccins, stijgt de vraag naar medische afbeeldingen: het samenstellen van chemische componenten, maar ook van ventilatoren, gezichtsmaskers, ontsmettingsmiddelen en dergelijke. Kortom, deze foto's zijn bijzonder in trek.

Waar koop ik industriële afbeeldingen voor commercieel gebruik?

Er zijn veel websites waar u industriële beelden kunt vinden. Dit zijn de beste beeldbanken om actuele, rechtenvrije foto's in hoge resolutie en met industrieel concept te vinden.

Let op: Alhoewel het niet te ontkennen valt dat enkele websites met gratis afbeeldingen goede industriële stockfoto's hebben, adviseren wij ze niet voor professioneel, commercieel gebruik omdat de licenties en het checken lang niet zo veilig zijn als die van rechtenvrije afbeeldingen waarvoor u betaalt.

Mocht u toch gratis foto's moeten gebruiken, zorg er dan voor dat u weet hoe u ze zo veilig mogelijk kunt gebruiken!

Photocase – een unieke twist

www.photocase.com homepage

Photocase is een beeldbank uit Duitsland vol zeer artistieke en verrassende foto's, vergelijkbaar met die van beelden die geen stockfoto's zijn. Erg interessant en overtuigend is het aanbod van industriële beelden.

Meer informatie vindt u in de Photocase recensie, en profiteer van de Photocase couponcode om nog meer op uw foto's te besparen!

Stockphotos.com – Goedkope foto's

Stockphotos.com logo

Stockphotos.com biedt kwaliteitsfoto's tegen een redelijke prijs voor iedereen. De collectie industriële stockfoto's is dan ook bijzonder compleet!

Ontdek in het Stockphotos.com testrapport wat deze beeldbank u te bieden heeft en mis de geweldige Club-aanbiedingen en de 10 gratis afbeeldingen niet!

Shutterstock – Alle denkbare foto's

shutterstock logo

Shutterstock is in Nederland erg populair en heeft een gigantische bibliotheek met honderden miljoenen stockfoto's. U kunt hier terecht voor werkelijk alle industriële afbeeldingen die u zich maar kunt wensen!

Alle bijzonderheden staan overzichtelijk beschreven in de Shutterstock recensie. U kunt nu goedkoop kopen met de Shutterstock kortingscode!

iStock – Prijsgunstig en exclusief

istock logo

iStock voorziet in een uniek aanbod in de vorm van een catalogus met zowel budgetvriendelijke als exclusieve industriële stockfoto's. In beide categorieën kunt u kiezen uit industriële stockbeelden!

Meer weten? Lees ons iStock testrapport en krijg korting met onze speciale iStock actiecode voor het goedkoper kopen van foto's!

Adobe Stock – Een hippe website

adobe stock logo

Adobe Stock is de stockfotodienst van Adobe en spitst zich toe op trendy beeldmateriaal voor de creatieve gebruiker. De industriële afbeeldingen die u er vindt, zijn de meest actuele van allemaal.

Lees alles wat u moet weten in onze Adobe Stock recensie. Koop nu nog voordeliger met de Adobe Stock gratis proefversie!

123RF – een grote variatie industriële stockfoto's

123rf logo

123RF biedt een prachtige gevarieerde collectie industriële stockfoto's. De afbeeldingen zijn afkomstig van fotografen vanuit de hele wereld en dus accuraat voor elke sector.

Meer informatie vindt u in het 123RF testrapport. Profiteer nu van onze 123RF couponcode voor een hoge korting.

Conclusie

We hebben de beste beeldbanken voor vervoer en transport stockfoto's in dit artikel weergegeven. Stockphotos.com, Shutterstock, iStock, Adobe Stock en 123RF bieden goedkope foto's, vectoren en video's aan. Photocase heeft unieke afbeeldingen met een artistieke twist voor u.

Behalve industriële stockfoto's kunt u bij deze beeldbanken ook terecht voor al uw andere beeldmateriaal (foto's, vectoren, illustraties, video's en geluidsfragmenten) en gebruiken maken van allerlei gebruiksvriendelijke functies om uw foto's te kunnen bewerken.

In het onderstaande overzicht hebben we voor u de voordelige prijzen in beeld gebracht.

Beeldbank

Max. aantal downloads

Prijs per foto

Download limiet

Duur van het abonnement

StockPhotoSecrets logo

200 per dag

€ 0,33

Jaarlijks

1 jaar

Shutterstock logo

750 per dag

€ 0,21

Maandelijks

1 jaar

iStock logo

750 per dag

€ 0,23

Maandelijks

1 jaar

Ongelimiteerd

Maandelijks

1 maand

123RF logo

750 per dag

€ 0,24

Maandelijks

1 jaar

Adobe Stock logo

750 per dag

€ 0,22

Maandelijks

1 jaar

Photocase logo

Onbeperkt

€ 6,87

Onbeperkt

Geen abonnementen

Bent u helemaal klaar om prachtige industriële stockfoto's met een te gaan downloaden? Aan de slag!

OOK UIT DEZE SERIE
– Wat zijn de beste technologie afbeeldingen?
– 5 simpele tips voor vervoer en transport stockfoto’s
– De beste natuurfotografie om uw doelgroep te inspireren

Hoofdafbeelding: Copyright van birdys/Photocase.com; Images/Ingram Image/Stock Photo Secrets Shop, alle rechten voorbehouden.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over industriële afbeeldingen

🤨 Ik heb een vraag over industriële afbeeldingen

🤔 Ik weet niet of industriële afbeeldingen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo