Download iStock afbeeldingen zonder watermerk: 4 gratis of goedkope manieren!

www.istockphoto.com/nl homepage

iStock is een geweldig adres voor de perfecte afbeelding voor al je projecten. Het is een bekende beeldbank met een uitstekende reputatie. Het heeft prachtige premium en voordelig geprijsde foto's die worden geleverd met een rechtenvrije licentie, zodat ze kunnen worden gebruikt voor marketing, reclame, sociale media, creatieve ontwerpen en nog veel meer.

Ga je naar de website van iStock, dan zie je al gauw dat ze een watermerk op alle foto's plaatsen. Waarom doen ze dit? En hoe kun je iStock afbeeldingen zonder watermerk downloaden?

Wij geven hier antwoord op! Lees verder en ontdek de beste gratis en betaalde manieren om snel, gemakkelijk en risicovrij iStock afbeeldingen zonder watermerk te downloaden!

Waarom hebben iStock afbeeldingen een watermerk?

iStock (voorheen iStockphoto) heeft professionele beelden met een rechtenvrije licentie. Je kunt gratis op de website van iStock surfen, zoeken en de hele beeldcatalogus van iStock bekijken; foto's checken kost niets.

Met enkele uitzonderingen (die we je zometeen laten zien) zijn dit GEEN gratis stockfoto's: wil je een foto van iStock downloaden en gebruiken voor je ontwerpen, dan doe je dat met de “Download”-knop op de pagina, die automatisch een licentie afgeeft om het bestand te gebruiken. Daarbij hangt het af van de methode die je gebruikt of je dit gratis kunt doen of dat je een vergoeding moet betalen.

Om te vermijden dat bezoekers de foto's zonder toestemming gebruiken, gebruikt iStock “previews”, oftewel beeldbestanden in een kleinere resolutie en een watermerk op de foto's, zodat je kunt zien hoe de foto's eruit zien en ze zelfs in je project kunt testen, maar ze niet in de uiteindelijke ontwerpen kunt gebruiken.

Wanneer je de watermerken van de foto's wilt verwijderen en het originele bestand in een hoge resolutie wilt krijgen, ben je hier op de juiste plek!

Meer informatie over deze beeldbank vind je in onze uitgebreide iStock recensie.

Download iStock afbeeldingen zonder watermerk

Dit zijn de beste manieren om op een legale en veilige manier iStock afbeeldingen zonder watermerk te verkrijgen om in je ontwerpen te gebruiken!

iStock proefversie (GRATIS)

Dit is de beste manier om gratis en zonder watermerk beelden van iStock te downloaden!

gratis iStock afbeeldingen zonder watermerk

Als nieuwkomer bij iStock kun je profiteren van een exclusieve gratis proefversie.

Deze proefversie geldt een hele maand en je kunt gratis tot 10 afbeeldingen op ware grootte en zonder watermerk downloaden!

Sterker nog! Je kunt elke 10 afbeeldingen (inclusief foto's en illustraties) kiezen uit de enorme catalogus van iStock, die je krijgt met een rechtenvrije licentie voor commercieel gebruik!

Klik hier en volg de eenvoudige stappen in de handleiding om je aan te melden voor de gratis proefversie. Heel simpel!

Deze gratis proefperiode is een eerste gratis maand voor een jaarabonnement dat wordt gefactureerd voor € 29 per maand. Om de proefversie te starten, moet je de betalingsgegevens invullen, maar als je je account binnen 30 dagen na activering opzegt, wordt je geen cent in rekening gebracht (en mag je de afbeeldingen die je hebt gedownload houden en gebruiken). Blijf je geabonneerd, dan betaal je vanaf de tweede maand.

Bekijk ons overzicht van gratis proefversies voor stockfoto's om meer van dit soort aanbiedingen te ontdekken.

Download met het gratis iStock proefabonnement nu in 30 dagen 10 afbeeldingen uit de Essentials-collectie!
Nu proberen
34 dagen resterend

Gratis iStock-bestanden (GRATIS)

Een heel goed alternatief om gratis iStock afbeeldingen zonder watermerk te downloaden en veilig te gebruiken.

iStock gratis beelden

iStock heeft op hun website een permanente selectie van gratis bestanden beschikbaar om te downloaden. Het gaat om drie foto's, drie illustraties en drie stockvideo's die regelmatig worden vernieuwd. Alhoewel het doorgaans minder populaire of oudere afbeeldingen zijn, kunnen ze nog steeds nuttig zijn voor bepaalde projecten.

De gratis bestanden hebben geen watermerk en zijn voorzien van een officiële iStock-licentie, waarmee ze een uitstekende optie zijn voor wie niet wil betalen voor een abonnement of credits.

Omdat de selectie gratis afbeeldingen regelmatig wordt bijgewerkt, is het een goed idee om van tijd tot tijd te kijken of er nieuwe beelden zijn die geschikt zijn voor jouw project.

De gratis bestanden van iStock vind je hier onder aan de homepage!

iStock abonnementen (exclusieve korting – SUPER VOORDELIG)

De ideale oplossing om alle gewenste iStock-foto's te krijgen, zonder vervelende watermerken, tegen de laagst mogelijke prijs.

www.istockphoto.com/nl/mogelijkheden-en-prijzen

Wie toegang nodig heeft tot een groot aantal afbeeldingen, kan het beste kiezen voor een abonnement op iStock. Met een abonnement kun je maandelijks een bepaald aantal afbeeldingen downloaden, afhankelijk van het gekozen abonnement. Zodra je een afbeelding downloadt met een abonnement, verwijdert het systeem automatisch het watermerk.

Er zijn meerdere abonnementen beschikbaar, variërend van 10 tot 750 downloads per maand. De kosten van het abonnement variëren afhankelijk van het plan dat je kiest – er zijn opties om toegang te krijgen tot de hele collectie of alleen voor het budgetvriendelijke gedeelte. Bovendien heb je de keuze tussen een maandelijkse verlenging of een jaarabonnement – in het laatste geval betaal je de laagste prijs per afbeelding. Al met al kosten afbeeldingen met een iStock abonnement tussen een paar euro per stuk en slechts € 0,22 per download, waardoor het een rendabele oplossing is voor wie veel afbeeldingen nodig heeft.

Let op! Met onze exclusieve iStock couponcode krijg je 15% korting op elk iStock abonnement dat je kiest!

Koop hier je abonnement op iStock.

Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!

iStock credit packs (exclusieve korting – voordelig & flexibel)

Deze methode is ideaal als je flexibiliteit wilt over hoe en wanneer je iStock afbeeldingen zonder watermerk wilt downloaden.

iStock credits gebruiken kan de beste optie zijn als je slechts een paar afbeeldingen nodig hebt, vooral als je niet zeker weet wanneer je ze moet downloaden. Dit systeem biedt je de mogelijkheid om vooraf een credit pack te kopen en deze credits vervolgens te gebruiken om afbeeldingen te downloaden wanneer je ze nodig hebt.

De prijs van afbeeldingen in credits varieert afhankelijk van de collectie (Essentieel of Signature). Het downloaden van afbeeldingen met credits verwijdert ook automatisch het watermerk van het betreffende bestand.

Het grootste voordeel van de iStock credits is dat altijd geldig blijven: zolang je maar één keer per jaar op je account inlogt, blijven je credits actief en klaar om gebruikt te worden. Je kunt met deze credits meer dan alleen afbeeldingen downloaden; iStock videoclips, soundtracks, uitgebreide licenties en nog veel meer.

iStock heeft pakketten van één tot 300 credits, waarbij de prijs per credit (en dus de uiteindelijke prijs van de afbeelding) lager wordt naarmate het aantal credits hoger is. Gewoonlijk is de prijs van een budgetvriendelijke afbeelding uit van Essentials-collectie bij iStock tussen € 9 en € 5,83, wat afhangt van het pakket dat je hebt.

Maar er is goed nieuws! Dankzij onze iStock kortingscode krijg je 15% korting op elk iStock credit pakket dat je koopt.

Zelfs nog beter! We hebben een exclusieve iStock kortingsactie voor grote credit packs waarmee je 25% korting krijgt op de normale prijs voor pakketten vanaf 18 credits!

Koop hier je iStock credits.

www.istockphoto.com/nl/mogelijkheden-en-prijzen
www.istockphoto.com/nl/mogelijkheden-en-prijzen
Ontvang 25% korting op uw aankoop van grote credit packs van iStock! Deze korting geldt alleen voor pakketten vanaf 18 credits.

WAARSCHUWING: De illegale methodes zijn gevaarlijk en absoluut niet de moeite waard

We kunnen niet vaak genoeg onderstrepen dat het downloaden van afbeeldingen van iStock zonder de “Download”-knop te gebruiken illegaal is. Op deze manier krijg je geen licentie die toestemming geeft om het bestand te gebruiken; je schendt dus het auteursrecht van de kunstenaar en de voorwaarden van iStock.

Verder is het toepassen van een “truc” om het watermerk van iStock te verwijderen die niet automatisch wordt verwijderd door de beeldbank zelf tijdens het downloadproces onrechtmatig en kan dit je flink wat problemen opleveren.

We adviseren om geen gebruik te maken van online tools van derden zoals watermerkverwijderaars om het iStock-watermerk te verwijderen, niet alleen omdat veel tools slechte resultaten geven en de uiteindelijke afbeelding toch van mindere kwaliteit is, maar vooral omdat deze procedure niet toegestaan is.

Het moederbedrijf van iStock, Getty Images, staat erom bekend dat het constant controleert hoe klanten hun foto's gebruiken. Het is heel simpel om ongeoorloofd gebruik van foto's op websites, sociale media en andere populaire toepassingen op te sporen en om daar vaak juridische compensatie voor te eisen.

Neem van ons aan dat het het risico niet waard is om risico te lopen als je legaal iStock afbeeldingen zonder watermerk kunt downloaden, gratis of heel voordelig.

www.istockphoto.com/nl homepage

Veelgestelde vragen over iStock watermerken

Eerst beantwoorden we de meest gestelde vragen over het verwijderen van het watermerk en hoe iStock afbeeldingen zonder watermerk kunt downloaden.

Hoe kan ik iStock afbeeldingen zonder watermerk downloaden?

Ga naar de iStock website, creëer een gebruikersaccount, selecteer de afbeelding die je wilt, open de URL van de afbeelding waar je alle details van het bestand ziet en klik vervolgens op de knop “Downloaden”. Hiermee krijg je de afbeelding in volledige resolutie zonder watermerk, inclusief de daarbij behorende gebruikslicentie. Het bestand kun je gratis downloaden met de iStock proefversie of uit de sectie met gratis bestanden van iStock, maar je moet ook betalen voor een iStock abonnement of iStock credit pack.

Kun je foto's van iStock gratis gebruiken met watermerk?

Ja, maar uitsluitend voor persoonlijke en niet commerciële doeleinden. iStock staat je toe om de preview van de afbeelding gratis te downloaden, in een lagere resolutie en met watermerk, zodat je deze kunt testen in je ontwerpen of kunt delen met je team, onder andere voor mogelijk gebruik voorafgaand aan het publiceren. Maar je mag previews met watermerk niet gebruiken in definitieve en gepubliceerde ontwerpen.

Hoe krijg ik gratis foto's van iStock?

Activeer de gratis proefversie van iStock en ontvang een maand lang 10 gratis afbeeldingen. Maar je kunt ook naar de sectie gratis bestanden van iStock gaan en daar de afbeeldingen downloaden die je wilt. Helemaal gratis!

Hoe download ik een foto van iStock?

De beeldbank kan online worden gebruikt, via je favoriete browser, en je hoeft niets te installeren om de beeldbibliotheek te bekijken en foto's te downloaden. Gebruik de downloadknop op de link van het bestand om een foto van iStock te downloaden.

4 veilige en simpele manieren om gratis iStock afbeeldingen zonder watermerk te downloaden

Er zijn diverse risicovrije manieren om iStock afbeeldingen zonder watermerk te downloaden. In dit artikel hebben we de beste vier op een rijtje gezet.

Profiteer van de gratis proefversie, download de gratis bestanden, schrijf je in voor een abonnement of gebruik credits, je kunt de perfecte afbeelding voor elk project vinden zonder dat je veel geld hoeft uit te geven, en dit op een legale en veilige manier.

Hoe ga jij iStock afbeeldingen zonder watermerk downloaden?

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over iStock afbeeldingen zonder watermerk downloaden

🤨 Ik heb een vraag over iStock afbeeldingen zonder watermerk downloaden

🤔 Ik weet niet of iStock afbeeldingen zonder watermerk downloaden iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo