iStock Video analyse: Voordelige 4K, exclusieve beelden en tips van experts voor krachtige merkpositionering

Bij visuele marketing is videocontent dominant dankzij de ongeëvenaarde impact die het kan hebben. iStock Video is een compleet aanbod waarmee bedrijven op een budgetvriendelijke manier professionele verhalen kunnen vertellen met behulp van video's.

Ontdek een zorgvuldig geselecteerde collectie stockvideo's, van de voordelige 4K in de Essentials-collectie tot de exclusieve authenticiteit van Signature-videoclips. Gebruik de geavanceerde zoekfunctie voor iStock Video om moeiteloos te navigeren en gebruik te maken van de visuele GPS voor inzicht in trends. Dankzij het gebruiksvriendelijke platform kun je moeiteloos op ontdekkingstocht, ondersteund door door experts samengestelde collecties en tutorials.

iStock Video is de ideale partner voor merken in dynamische visuele marketing en we zullen hier alle informatie geven die je nodig hebt.

Dit zijn de hoofdpunten

Video is één van de meest krachtige visuele media

Video is ontegenzeglijk een van de meest krachtige visuele middelen voor communicatie, met name voor marketing en reclame. Digitale video is nu het meest geconsumeerde mediatype op internet, vooral dankzij de opkomst van sociale mediaplatforms en apps voor multimediaberichten.

De opkomst van korte video's zoals Instagram stories en reels, voor video geschikte platforms zoals TikTok en sociale advertenties zijn zeer effectief gebleken om kijkers te boeien en conversies te stimuleren.

De populariteit van video in visuele content is geen verrassing, omdat video een intensere en emotionelere ervaring oplevert dan andere media. Video is in staat om sterke emoties op te roepen, complexe ideeën over te brengen en producten en diensten te laten zien op een manier die tekst en afbeeldingen simpelweg niet kunnen.

Dit wordt ook ondersteund door cijfers. Het “State of Video Marketing Report 2023” van Wyzowl laat zien dat vorig jaar:

  • 91% van de marketeers heeft meer verkeer gezien bij het gebruik van videocontent
  • 90% geeft aan dat video heeft geholpen bij het genereren van leads
  • 96% stelt dat videocontent het inzicht van gebruikers in het product of de dienst heeft verbeterd
  • 95% van hen zegt dat video hun merkbekendheid heeft vergroot
  • In 2023 blijft het grootste deel van de marketeers ooit (96%) video beschouwen als een ‘belangrijk onderdeel' van hun marketingstrategie.

Voor merken en bedrijven is het van essentieel belang om professionele videocontent van hoge kwaliteit te gebruiken voor marketingdoeleinden. Dit zorgt voor geloofwaardigheid en vertrouwen bij potentiële klanten en stelt bedrijven in staat om op te vallen in een overvolle markt.

Ondanks dat de voordelen van het creëren van interessante en deelbare content die goed aanslaat bij het publiek de investering meer dan waard zijn, kan het produceren van video's op maat duur zijn en vaak niet haalbaar voor kleine en middelgrote bedrijven met een beperkt budget.

Het is geen haalbaar idee om zelf video's te maken zonder de vaardigheid of de apparatuur voor professionele resultaten. Dit wordt bevestigd door de statistieken van Wyzowl, waarin wordt benadrukt dat 30% van de ondervraagde marketeers geen tijd heeft voor het maken van video's als reden om geen gebruik te maken van videocontent en 18% zegt niet te weten waar te beginnen met het maken van video's.

Hoewel je online snel gratis videomateriaal kunt vinden, zijn de kwaliteit en de juridische achtergrond ervan twijfelachtig, van de legitimiteit van de website tot de licentie die ze geven voor hun beelden, tot de ethiek (of het gebrek daaraan) van de gebruikers die beelden bijdragen aan deze collecties.

Stockvideo is een uitstekende oplossing voor allerlei bedrijven en ontwerpers om de benodigde professionele video-inhoud voor projecten te verkrijgen tegen een fractie van de kosten van een productie in opdracht en met de back-up van een juridisch waterdichte licentie.

iStock Video: Een veelzijdige oplossing voor bedrijven

iStock video
iStock logo

iStock (voorheen bekend als iStockphoto) is een beeldbank voor stockmedia dat uitblinkt in de vele beschikbare opties voor allerlei bedrijven met multimedia-activa. De iStock video-collectie is met zorg samengesteld. Je vindt er zowel betaalbare alledaagse video's als exclusieve clips van hoge kwaliteit, allemaal in HD of hoger en geschikt voor professioneel gebruik, netjes gerangschikt in categorieën per genre of thema.

iStock hanteert een van de laagste prijzen in de sector voor stockbeelden, met opties om on-demand te kopen met credits of met een abonnement. Om on demand video's te kopen, moet je eerst iStock credits kopen en deze credits vervolgens gebruiken om video's te kopen (credits zijn ook te gebruiken voor het kopen van andere mediatypen zoals foto's en illustraties).

Abonnementen zijn multimedia-plannen (Premium Plus Video-plannen) waarmee video's, audiotracks en foto's kunnen worden gedownload, allemaal met hetzelfde abonnement. De betaling gebeurt online en kan worden gedaan met alle gangbare creditcards. Er wordt echter geen geld teruggegeven, tenzij de lokale wetgeving dit vereist.

De iStock-licentie, die van toepassing is op alle mediatypen die bij deze beeldbank worden verkocht, biedt veel flexibiliteit en staat commercieel gebruik toe in verschillende media en projecten met maar weinig beperkingen. Het enige extra vereiste voor videobestanden is dat, indien technisch haalbaar, iStock en de maker van het beeldmateriaal moeten worden genoemd in het project. Bekijk hier een volledig overzicht van de iStock-licentie.

iStock video's worden geleverd in verschillende formaten en frames en zijn makkelijk te bewerken, compatibel met de meeste gangbare videobewerkingsprogramma's, hoewel onbewerkt stockmateriaal op dit moment niet beschikbaar is. De website is gebruiksvriendelijk en eenvoudig; je zult zien dat het gemakkelijk is om bij iStock te zoeken naar stockvideo's.

De manier van downloaden is vrij eenvoudig. Je kunt gewoon op de downloadknop van een video klikken, ervoor betalen en de video snel downloaden.

De website heeft een uitstekende klantenservice, geavanceerde zoekfuncties, eenvoudig te navigeren collecties en een zoekfunctie voor gegevenstrends.

Bekijk voor meer informatie onze iStock recensie, en als je meer details wilt over de videoservice, lees dan onze iStock Video recensie op FootageSecrets!

iStock Essentials prijs voor 4K-beelden is ongeëvenaard

Deze beeldbank heeft een unieke prijsstelling voor de digitale media, inclusief de video's, gebaseerd op collectie: budgetvriendelijke Essentials of exclusieve Signature. Maar ze koppelen geen prijsvariatie aan de videoresolutie, wat wil zeggen dat HD-video's en 4K-video's bij iStock dezelfde prijs hebben.

Dit aanbod is uitzonderlijk onder de beeldbanken en maakt de 4K videoclips van iStock uit de Essentials-collectie een van de meest voordelige die er te krijgen zijn.

Geen onbelangrijk aspect, want uit het rapport van Wyzowl blijkt dat 10% van de marketeers videocontent te duur vindt.

Essentials 4K-video On Demand (6 credits)Essentials 4K-video met Premium Plus-video-abonnement
Min. pakket (6 credits voor € 45,-) – € 45,- per videoMin. abonnement (10 downloads € 84,-) – € 8,40 per video
Max. pakket (300 credits voor € 1750,-) – € 35,- per videoMax. abon. (50 downloads € 223,-) – € 4,46 per video
De prijzen voor Essentials 4K-video's
*Een jaarabonnement wordt maandelijks gefactureerd – prijs per maand is iets hoger

Met credits die je op aanvraag (on demand) kunt kopen, kun je precies bepalen hoeveel je uitgeeft en wanneer, zonder verdere betalingsverplichtingen. De iStock credits blijven geldig, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je de downloads binnen een bepaalde tijd opmaakt.

De prijs on demand is al een van de laagste in de sector, maar de Premium Plus Video-abonnementen zorgen voor een nog betere prijs. Elke download van elk mediatype en elke collectie kost hetzelfde met deze abonnementen, waarbij 4K-video's voor slechts € 4,46 per stuk kunnen worden gedownload.

4K (ook bekend als ultra HD) is een van de hoogste resolutie die mogelijk is voor video's. Videocontent maken met de hoogst mogelijke resolutie is altijd zinvol, omdat het verbeterde bewerkingsmogelijkheden biedt.

Deze hoogwaardige videoclips zijn zorgvuldig geselecteerd en vergelijkbaar met de standaardcollecties van andere beeldbanken. De licentie staat zelfs commercieel gebruik toe. Dit is een geweldige aanbieding!

Nog meer goed nieuws: bespaar nu 25% op de normale prijs met onze iStock grote creditpack korting voor packs vanaf 18 credits en krijg zelfs 15% korting op alle abonnementen en credits met onze speciale iStock kortingscode!

Ontvang 25% korting op uw aankoop van grote credit packs van iStock! Deze korting geldt alleen voor pakketten vanaf 18 credits.

iStock Signature voegt voor weinig geld extra waarde toe

iStock Signature is een collectie exclusieve video's die je nergens anders zult vinden. De beeldbank heeft deze video's zorgvuldig geselecteerd op basis van de hoge artistieke waarde en authenticiteit. Hoewel ze duurder zijn dan de iStock video's uit de Essentials-collectie, zijn ze niet duur.

Signature 4K-video on demandSignature 4K-video met Premium Plus Video abonnement
Min. pakket (18 credits € 125,-) – € 125,- per videoMin. abonnement (10 downloads € 84,-) – € 8,40 per video
Min. pakket (300 credits € 1750,-) – € 105,- per videoMax. abon. (50 downloads € 223,-) – € 4,46 per video
De prijs voor Signature 4K-video's
*Een jaarabonnement wordt maandelijks gefactureerd – prijs per maand is iets hoger

Wellicht vraag je je af waarom je meer zou uitgeven aan een exclusieve Signature iStick video als je voor minder een perfect professionele Essentials video kunt krijgen. Het antwoord is simpel: de Signature-video's zijn veel meer waard dan ze kosten. Deze video's zijn opgenomen door ervaren artiesten met hoogwaardige apparatuur; elke clip heeft een unieke touch. Omdat ze alleen beschikbaar zijn op iStock, komen ze ook veel minder vaak voor. Het unieke en originele karakter van deze video's kan je producties en je merk een boost geven.

Maar als je kiest voor generieke stockvideo's in “all-you-can-eat” video-abonnementen met vaste tarieven, kan dit je merk verwateren. Hoewel deze abonnementsvormen verleidelijk zijn vanwege de onbeperkte downloads, kan de standaard en te veel gebruikte content de reputatie van je merk schaden. Dit is echt iets om te zeggen; dit statistiekenrapport van Enterprise Apps Today geeft aan dat 62% van de consumenten waarschijnlijk hun mening over een merk zal veranderen als de videocontent in lage kwaliteit wordt gestreamd.

Voor minder dan € 125 heb je een exclusieve 4K-clip van iStock Signature zonder verdere betalingsverplichtingen. Deze prijs is al veel lager dan die van concurrenten voor standaard, niet-exclusief beeldmateriaal.

Als je het je kunt veroorloven, is een abonnement op Premium Plus-video van iStock de perfecte investering, want bij deze abonnementen kosten Essentials- en Signature-video's hetzelfde. Alles kost één download en je kunt exclusieve clips krijgen voor slechts $5,30 per stuk met een plan dat slechts $265 per maand kost. Rekening houdend met het feit dat volgens het rapport van Wyzowl 42% van de videomarketeers zegt tussen de $0 en $500 uit te geven aan een gemiddelde video, is dit een enorm goede aanbieding!

Gebruik onze iStock kortingscode om 25% korting te krijgen op grote credit packs en 15% korting op abonnementen en credits!

VisualGPS voor waardevolle inzichten in video en SEO

Een pluspunt van de service van iStock is de VisualGPS, een online service waarmee je op afbeeldingen gebaseerde trendgegevens krijgt om je videoselecties en SEO-strategie op te baseren.

Dit programma klinkt geavanceerd, maar het is heel eenvoudig te gebruiken. Binnen enkele seconden krijg je een gedetailleerd trendrapport te zien met de meest relevante gerelateerde termen, een uitsplitsing van de interesse in het onderwerp per branche en regio, en natuurlijk een selectie stockmateriaal en stockfoto's die voor dat thema de beste resultaten opleveren.

Dankzij deze handige hulpbron is het ontdekken en kiezen van de perfecte iStock video's voor je project een fluitje van een cent. Als bonus krijg je tips om je SEO te verbeteren. En het mooiste is dat VisualGPS voor iedereen gratis te gebruiken is.

De ondersteuning van iStock omvat samengestelde collecties en tutorials

Bovendien produceren de curatoren en beeldbewerkingsexperts van iStock voortdurend samengestelde collecties – meestal rond een populair thema of stijl – die je kunt doorbladeren om trendy content te ontdekken. De selectie iStock video's die op diversiteit is gericht is geweldig en we zijn helemaal weg van de Disrupt Aging-collectie, die senioren op een moderne en authentieke manier in beeld brengt, of de Female Leadership-galerij, waarvan de naam een goede beschrijving is van de actuele vrouwenfoto's die erin te zien zijn.

Inzichtelijke overzichten zoals deze van de populairste video's in Nederland zijn beschikbaar, en ze zijn erg nuttig voor inspiratie en begeleiding. Ze stellen zelfs content samen voor populaire toepassingen: er is bijvoorbeeld een hele selectie iStock video's in verticaal formaat die ideaal zijn voor plaatsingen op sociale media zoals TikTok.

Ze geven ook handige tutorials en inzichtelijk advies via hun iStock blog. Deze uitleg over het gebruik van video in creatieve strategieën is een aanrader! Er zijn belangrijke gidsen voor beginners, zoals deze complete gids voor stockvideo's.

iStock Video heeft exclusieve bijdragers van topniveau

Dit hoeft niet te verbazen gezien de kwaliteit van de content die in de iStock Video-catalogus is opgenomen; de artiesten die bijdragen aan de video's die je bij iStock in licentie kunt krijgen variëren van hobbyisten tot doorgewinterde professionals, maar ze produceren allemaal professioneel beeldmateriaal van hoog niveau.

De beeldbank kiest een artiest van de maand en publiceert ook profielen van exclusieve bijdragers op hun blog, zodat je altijd kennis kunt maken met het beste werk van hun beste contentmakers.

Het is niet gemakkelijk om toegelaten te worden om video's te verkopen op iStock en het is zelfs nog lastiger om een exclusieve bijdrage te leveren aan het Signature-segment; deze barrière zorgt ervoor dat alleen de beste videografen worden toegelaten.

Eén van de meest recent uitgelichte artiesten is bijvoorbeeld niemand minder dan SimonKr, het videoproductiemerk van de getalenteerde Simon Krzic, een bekende naam in de stockfotografie en stockvideo's die heeft deelgenomen aan de Microstock Expo die mede is opgericht en gehost door Amos Struck.

De iStock Video zoekfunctie is geavanceerd en gebruiksvriendelijk

We noemden al de gebruiksvriendelijkheid van de website, inclusief de iStock zoekmachine, die eenvoudig is en wordt aangedreven door AI om uitstekende resultaten te leveren.

In de zoekbalk kun je een beschrijving typen van de video die je in gedachte hebt en op enter drukken, en dat volstaat om duizenden en duizenden relevante resultaten te krijgen. Bovendien is het mogelijk om een voorbeeldvideo in het zoekvenster voor omgekeerde afbeeldingen te uploaden en deze als referentie te gebruiken om soortgelijke content in de iStock video-bibliotheek te vinden.

In beide gevallen is er een uitgebreide lijst met filters voor het verfijnen van je resultaten. Deze omvatten basisgegevens zoals populairste of locatie, maar ook specifieke parameters zoals het aantal personen, leeftijd, etniciteit en zeer nuttige videogerichte filters voor zaken zoals de duur van de video of framerates.

Zoeken naar een stockvideo kan inspannend en frustrerend zijn, dus dit proces eenvoudig en effectief maken is een groot pluspunt.

iStock Video is de ideale partner voor elk merk

iStock Video heeft alles wat een ontwerper of bedrijf nodig heeft om het beste uit hun videomarketing te halen, terwijl ze niet te veel hoeven uit te geven en weinig moeite hoeven te doen.

Ze hebben niet alleen uiterst voordelig geprijsd videomateriaal in de hoogst mogelijke resolutie, maar ze cureren het ook op basis van hoge kwaliteitsnormen, bieden uitgebreide licenties en voegen een hele reeks tools en hulpmiddelen toe om efficiënter dan ooit iStock video's te kunnen vinden en kopen.

Met onze exclusieve iStock kortingscodes bespaar je veel geld ten opzichte van de normale prijzen.

Ontvang 25% korting op uw aankoop van grote credit packs van iStock! Deze korting geldt alleen voor pakketten vanaf 18 credits.

Probeer vandaag nog iStock Video voor je merk!

Disclaimer: Een aantal links hier kunnen affiliate links zijn. Bij een aankoop via deze links verdienen we mogelijk een commissie zonder extra kosten voor jou. Alle meningen zijn onze eigen mening.

Niet gevonden wat je zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over iStock video

🤨 Ik heb een vraag over iStock video

🤔 Ik weet niet of iStock video iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo