Lifestyle afbeeldingen: Maak kennis met dit populaire genre!

Je zult één ding snel merken als je foto's in projecten en commerciële activiteiten gebruikt: kies lifestyle afbeeldingen voor de beste reclame- en marketingresultaten. De bekende beeldbanken Stockphotos.com, Shutterstock, iStock, 123RF en Adobe Stock hebben niet voor niets een enorm aanbod van dit type foto's.

Om je kennis te laten maken met het beeldmateriaal van een bijzondere beeldbank hebben we in dit artikel de kunstzinnige foto's van Photocase gebruikt. Vanzelfsprekend kun je ook de meer commerciële afbeeldingen van de eerder genoemde beeldbanken gebruiken.

Heb je foto's en illustraties nodig voor marketing, sociale media, branding of je briefpapier, lees dan waarom je hiervoor lifestyle afbeeldingen zou kunnen gebruiken. We zullen je ook laten zien met welke tools je deze beelden kunt bewerken, zodat je ze helemaal aan jouw behoeften kunt aanpassen.

Photoshop proefversie

GRATIS € 24,19 p/m
Krijg één week gratis toegang tot Adobe Photoshop. Gratis annuleren binnen de eerste 7 dagen
Met dit gratis proefabonnement op Photoshop krijg je de eerste 7 dagen gratis toegang tot de nieuwste versie van Photoshop CC!
Je kunt binnen 7 dagen zonder problemen opzeggen, of een abonnement nemen en gebruik maken van Photoshop voor slechts € 24,19 p/m.

De hoofdpunten van dit artikel

Lifestyle afbeeldingen: Wat zijn dat?

Lifestyle afbeeldingen zijn foto's of illustraties waarop mensen met diverse achtergronden in hun dagelijkse bezigheden zijn afgebeeld. Het maakt niet uit hoeveel personen er op de foto staan, staan er mensen op die met iets bezig zijn, dan is het een lifestyle afbeelding.

Wat kunnnen deze activiteiten zijn? Gewoon de dagelijkse dingen zoals lopen, tanden poetsen, eten, slapen of de kinderen naar de dagopvang brengen. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat je meer specifieke dingen onder de aandacht wilt brengen zoals een dag ontspanning in de natuur, zakelijke activiteiten op kantoor, ontspanning met het gezin, een huis kopen, de bediening van technische apparatuur in een bedrijf, reizen en nog veel meer.

Ook mensen die hun emoties uiten behoren tot deze beeldcategorie: mensen die lachen, huilen, verbaasd zijn of geconcentreerd kijken.

Afhankelijk voor welke doelgroep je de foto's nodig hebt, kun je zelfs beelden vinden van een bepaalde generatie (o.a. generatie Z of boomers), zelfs van personen met een beperking om je dienst of product op een respectvolle manier te promoten. De links die we in deze paragrafen hebben toegevoegd, zijn om je een idee te geven van de talloze mogelijkheden.

Let op: Gebruik je foto's waarop mensen staan, houd je dan aan de voorwaarden van het gevoelig gebruik van stockfoto's.

Waarom lifestyle afbeeldingen gebruiken?

Lifestyle foto's zijn heel populair. Uit veel onderzoeken en studies blijkt dat we sneller en positiever reageren op foto's met mensen, dan wanneer op foto's met bijvoorbeeld alleen objecten of producten. Niet voor niets zijn Facebook en Instagram zo populair geworden, dat is dankzij lifestyle afbeeldingen!

Om dezelfde reden worden deze foto's veel gebruikt op YouTube-kanalen en Google-advertenties. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de grote bedrijven die mobielvriendelijke lifestyle beelden gebruiken in hun succesvolle reclamecampagnes.

Wil je net als deze bedrijven succesvol promotie maken? Dan hebben we hier 102 tips om met stockfoto's fantastische content te maken!

Waar kan ik lifestyle afbeeldingen kopen?

Omdat lifestyle foto's en illustraties een populair genre is, kun je bij alle grote beeldbanken voordelig beeldmateriaal kopen. Er zijn een aantal mogelijkheden om deze foto's bij deze websites te kunnen downloaden:

Maar zoals we al zeiden, willen we graag een iets minder bekende beeldbank die artistieke niet-alledaagse foto's als handelsmerk heeft. Dat wordt al duidelijk op de pagina die je als eerste te zien krijgt wanneer je deze beeldbank bezoekt.

Photocase

www.photocase.com homepage
photocase logo

Photocase is een premium beeldbank met meer dan 20 jaar ervaring in de fotosector. Deze website is gespecialiseerd in kunstzinnige en authentieke fotografie waarbij de nadruk ligt op lifestyle afbeeldingen.

Dit is de specialist voor de volgende afbeeldingen. Kies uw categorie:

Zoek je een afbeelding uit een van deze categorieën, kies dan voor Photocase voor het vinden van opvallend beeldmateriaal.

Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!

Lifestyle afbeeldingen – populaire fotocategorieën

Op basis van de verkopen en de zoekopdrachten kunnen beeldbanken de populairste onderwerpen vaststellen waarnaar klanten in hun collecties zoeken. Zoals we al opmerkten, zijn lifestyle afbeeldingen een uitermate populair genre. Onze vrienden van Photocase hebben de belangrijkste thema's met ons gedeeld. We hebben zelfs toestemming om bij elke categorie een afbeelding als voorbeeld te tonen.

Zakelijke foto's

Wat we in het dagelijks leven doen vormt een centraal thema in veel ontwerpen en de zakelijke beelden voor een bedrijf zijn daarop geen uitzondering. Van meer specifieke foto's van managers in kostuum, zittend in vergaderingen of handenschuddend, tot moderner beeldmateriaal van informeel geklede personen die brainstormen en in teamverband werken, zakelijk beeldmateriaal is erg populair.

Photocase Twee collega's die lachend een grapprig berichtje schrijven
Copyright: simonthon.com / Photocase.com

Gezin/familie

Een ander erg populair thema is dat van foto's die het gezin in alle facetten in beeld brengen. Volwassenen en kinderen die samen activiteiten ondernemen, stelletjes in romantische settings, scènes uit het dagelijkse huishouden en nog meer vergelijkbare situaties zijn altijd zeer gewild.

Photocase Vader met dochter zittend op een kleedje op het gras
Copyright: criene / Photocase.com

Zorg & gezondheid

Zowel vanwege het aantal bedrijven en organisaties die actief zijn in de gezondheidszorg en medisch gerelateerde producten of diensten aanbieden, als de personen die hiernaar zoeken, zijn concepten die de taal van de geneeskunde en gezondheidszorg in beeld brengen razend populair.

Van de traditionele afbeelding van een lachende dokter in witte jas en de zelfverzekerde patiënt zittend op de onderzoekstafel tot en met afbeeldingen van personen die thuis medicatie gebruiken, je kunt ze online bij de beste beeldbanken voor medische afbeeldingen downloaden.

Photocase Dokter met stralende glimlach
Copyright: FemmeCurieuse / Photocase.com

Sport & recreatie

Beweging, sporten en andere vormen van actieve recreatie zijn ook geliefde onderwerpen als het gaat om dit genre beeldmateriaal. Van vrienden die in het park joggen en kinderen die touwtje springen tot mountainbiken of bergbeklimmen, deze opnamen maken deel uit van de collectie van elke beeldbank.

Photocase Jonge vrouw bergbeklimmen
Copyright: gregepperson / Photocase.com

Heb je al een mooie foto, maar deze heeft niet de juiste resolutie? Lees hier hoe je de resolutie kunt verbeteren of maak gebruik van een gebruiksvriendelijke beeldupscaler.

NIEUW: een hogere resolutie van beelden met de nieuwe gratis beeld upscaler van stockphotos.com!

Krijg 10 gratis beeld opschalingen in de AI Image Upscaler om uw foto's met één klik de hoogste resolutie te krijgen!

Fotografie van trendy lifestyle afbeeldingen

Je vindt in elke categorie traditionele afbeeldingen en illustraties, en modernere en trendsettende opnames die ofwel dezelfde traditionele concepten vernieuwend weergeven, dan wel nieuwe concepten introduceren. Een lifestyle beeld vormt hierop geen uitzondering.

Categorieën lifestyle afbeeldingen

Hier zijn een aantal zoekwoorden die u kunt gebruiken voor het vinden van fantastische lifestyle afbeeldingen: groep, vrouw, handen, ontbijt, ontspanning, zonsondergang, koffie, lifestyle, lachen, vrouwen, yoga, strand, zittend en voedsel.

Een andere methode om foto's en illustraties te vinden is via de zoekoptie “omgekeerd zoeken” Lees hier hoe je met “omgekeerd zoeken” veel tijd kunt besparen!

Om een beter begrip te krijgen van welke foto's en illustraties op dit moment populair zijn, kun je de meest recente fototrends 2024 bekijken. Hier volgen een aantal van de meest relevante lifestyle fototrends van de grootste beeldbanken:

Actieve lifestyle afbeeldingen

Dit thema benadrukt het belang van een gezonde levensstijl en toont allerlei soorten mensen die actief bezig zijn, beide concepten zijn al heel lang populair. Het kan hierbij gaan om fietsende ouderen, vrouwen die boksen, jongemannen die op skeelers naar hun werk gaan en soortgelijke concepten.

Photocase Jong stel aan het joggen op het strand elkaar een high five gevend
Copyright: criene / Photocase.com

Mocht je een foto kiezen waaraan je graag een tekst voor bijvoorbeeld je sportschool wilt toevoegen, kan dat? Ja, er zijn tools voor het toevoegen van tekst aan beelden.

Multi-cultureel

Een van de meest relevante trends van de laatste jaren is de weergave van culturele en etnische diversiteit in lifestyle afbeeldingen, op een manier die past bij onze huidige mondiale samenleving. Foto's van culturele tradities en gebruiken van mensen over de hele wereld, beelden van multiculturele groepen personen die allerlei dingen doen, en vergelijkbare concepten zijn tegenwoordig erg in trek.

Photocase Jonge mensen aan het water meer sterretjes in hun hand
Copyright: criene / Photocase.com

Technologie in ons leven

Vanaf het moment dat de technologie in het dagelijks leven is binnengedrongen, is het concept een trend in de stockfotografie. Deze subcategorie verandert constant, omdat de technologie zich blijft ontwikkelen en wat twee jaar geleden de beste was, is nu verouderd. De huidige trend betreft beelden van personen van alle leeftijden en achtergronden die gebruik maken van moderne, alledaagse technologie: smartphones, tablets, VR-headsets, zelf rijdende auto's, drones, enz.

Photocase Man met futuristische bril wijst naar iets
Copyright: nicolasberlin / Photocase.com

Om een indruk te krijgen in fotografie zich in het algemeen zich ontwikkeld, zou je even de tijd kunnen nemen om deze artikelen te bekijken:

Nieuwe generaties

Terwijl op lifestyle beelden mensen van alle leeftijden staan, zijn de meest populaire die met de nieuwe generatie consumenten. Tot voor kort bestond deze groep uit millennials, maar nu gaan we verder en richten we ons op Generatie X, de jongeren die geboren zijn in het tijdperk van de sociale media en die alles in verband brengen met technologie. Foto's met Gen X tieners die “hun ding doen” worden bij alle beeldbanken steeds vaker gedownload.

lifestyle afbeeldingen van Photocase -Jonge vrouw met smartphone tegen een rode achtergrond
Copyright: criene / Photocase.com

Stel nu dat je deze foto wilt gaan gebruiken, maar de achtergrond bevalt je niet. Wat kun je dan doen? Kies dan voor een van de programma's voor het verwijderen van achtergronden.

Lifestyle afbeeldingen voor het creëren van trendy content!

Je hebt nu alle nodige informatie over lifestyle afbeeldingen, waar je deze kunt verkrijgen en voor welke stijl je zou moeten gaan. Tijd om aan de slag te gaan.

Heb je daarvoor beeldbewerkingsprogramma's nodig, bekijk dan de onderstaande opties:

EXPERT TIP: De beste kleurencombinaties voor merken (kleurenpsychologie).

Niet gevonden wat je zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over lifestyle afbeeldingen

🤨 Ik heb een vraag over lifestyle afbeeldingen

🤔 Ik weet niet of lifestyle afbeeldingen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo