Lifestyle afbeeldingen: Maak kennis met dit populaire genre!

Er is één ding dat u snel zult leren als u foto's in uw projecten gebruikt: lifestyle afbeeldingen zijn de foto's die bij elke toepassing de beste resultaten opleveren, vooral op het gebied van reclame en promotie. Daarom behoren lifestyle foto's evenals stomme, hipster en unieke beelden tot de populairste categorieën in de stockfotografie, zoals ook blijkt uit ons overzicht met fotografietrends van 2020 en 2022.

Maar wat zijn lifestyle beelden? Waar koop ik ze? Zijn ze allemaal even goed of zijn er moderne trendy stijlen? Op deze vragen zult u in dit artikel het antwoord vinden. We zullen u ook laten zien bij welke websites u geweldige lifestyle stockfoto's en illustraties voor uw creaties en projecten kunt kopen!

Lifestyle afbeeldingen: Wat zijn dat?

Lifestyle afbeeldingen

Lifestyle afbeeldingen is de naam die in de fotografie wordt gegeven aan elke foto of afbeelding met mensen met diverse achtergronden die in een dagelijkse setting worden afgebeeld. Ongeacht of er één persoon of meerdere personen op staan, als er mensen op staan die met iets bezig zijn, dan is het een lifestyle afbeelding.

Waaruit bestaan deze activiteiten? Het kan gaan om dagelijkse bezigheden, zoals bijvoorbeeld lopen, tanden poetsen, eten of slapen. Maar het kan ook om specifiekere dingen gaan zoals sporten, werken, ontspanning met het gezin en vrienden, gebruik van technische hulpmiddelen in een bedrijf, reizen en nog veel meer. Ook mensen die hun emoties uiten behoren tot deze categorie: mensen die lachen, huilen, verbaasd zijn of geconcentreerd kijken.

Kortom: foto's en illustraties met één of meer personen die iets doen, zijn dus een lifestyle beelden. Deze categorie foto's is bijzonder omvangrijk en gevarieerd. Vandaar dat dit genre veel subcategorieën kent waarbij een aantal van de meest populaire thema's, zoals mensen en activiteiten, is opgenomen.

Waarom Lifestyle afbeeldingen gebruiken? Wat maakt ze zo populair?

Lifestyle foto's zijn erg populair omdat ze heel effectief zijn. Uit talrijke onderzoeken en studies blijkt dat we sneller en positiever reageren als ze beeldmateriaal met mensen zien, dan wanneer ze foto's met andere objecten te zien krijgen.

Daarmee zijn ze bijzonder geschikt voor marketing en reclame, branding en promotie. Wanneer u Waddentochten met vrienden op een zeilboot wilt promoten, dan spreekt een afbeelding van een groep jongeren die zich geweldig vermaakt op een zeilboot op het Wad veel meer aan dan gewoon een afbeelding met daarop alleen het schip. Meer nuttige tips vindt u in onze artikelen over marketing afbeeldingen en succesvolle Google-advertenties.

Bent u actief op Facebook en Instagram, dan zult u onze uitgebreide handleiding voor social media zeker op prijs stellen.

Vandaar dat steeds meer gebruikers elke dag weer lifestyle foto's en illustraties downloaden voor hun projecten. Kies daarom voor dit genre foto's met personen met verschillende achtergronden in herkenbare settings!


Waar kan ik Lifestyle afbeeldingen kopen?

De populariteit van lifestyle afbeeldingen is zo groot dat u ze vanzelfsprekend ook bij de beste beeldbanken, waarvan dit de 5 goedkoopste fotosites, kunt kopen. Daarom kunt u ook voordelig geprijsd lifestyle beeldmateriaal downloaden!

Maar waar kunt u ze kopen?

www.photocase.com homepage

Een uitstekende optie is Photocase. Deze premium beeldbank heeft al 20 jaar ervaring in de fotosector en is gespecialiseerd in kunstzinnige en authentieke fotografie waarbij de nadruk ligt op lifestyle beelden.

In het testrapport van Photocase kunt u alle gegevens over deze beeldbank vinden en hoe u van een geweldige korting op uw aankoop kunt profiteren. Deze beeldbank is een absolute topper als u ongekende unieke, bizarre en authentieke stockfoto's zoekt die nergens anders verkrijgbaar zijn.

U kunt natuurlijk ook kiezen voor een aanbieder uit onze lijst met ‘s werelds beste stockfoto websites, die u alles bieden om van uw project een commercieel succes te maken. Heeft u veel afbeeldingen nodig, kies dan voor een van de 7 goedkoopste beeldabonnementen waarvan de fantastisch lage prijzen per afbeelding u zullen verbazen.

Lifestyle afbeeldingen – populaire fotocategorieën

De combinatie van onderzoek en gebruikersgedrag stelt beeldbanken in staat de populairste onderwerpen te signaleren waarnaar klanten in hun collecties zoeken. Zoals we al opmerkten, zijn lifestyle afbeeldingen (foto's met mensen – o.a. senioren en Millennials) een uitermate populair genre. Bovendien zijn hier een aantal relevante onderwerpen in opgenomen waarnaar kopers van foto's over de hele wereld blijven zoeken. Hier volgen er een aantal, met visuele afbeeldingen van onze vrienden van Photocase!

Zakelijke foto's

Wat we in het dagelijks leven doen vormt een centraal thema in veel ontwerpen en de zakelijke beelden waar veel naar wordt gezocht. Van meer specifieke foto's van managers in kostuum, zittend in vergaderingen of handenschuddend, tot moderner beeldmateriaal van informeel geklede personen die brainstormen en in teamverband werken, zakelijk beeldmateriaal is erg populair.

Photocase Twee collega's die lachend een grapprig berichtje schrijven

Copyright: simonthon.com / Photocase.com

Bekijk hier een aantal geweldige zakelijke lifestyle afbeeldingen van Photocase.com 

TIP: De beste zakelijke stockfoto’s voor een uitgekiende marketingcampagne!

Gezin

Een ander erg populair thema is dat van beelden met gezinnen en het gezinsleven. Volwassenen en kinderen die samen activiteiten ondernemen, stelletjes die romantisch in beeld worden gebracht, scènes uit het dagelijkse huishouden en nog meer vergelijkbare afbeeldingen zijn altijd zeer gewild.

Photocase Vader met dochter zittend op een kleedje op het gras

Copyright: criene / Photocase.com

TIP: Perfecte familie stockfoto’s – Het nieuwe familieconcept!

Zorg & Gezondheid

Zowel vanwege het aantal bedrijven en organisaties dat zich bezighoudt met iedere vorm van gezondheidszorg en medisch gerelateerde producten of diensten, als de personen die hiernaar zoeken, zijn van concepten die verband houden met de geneeskunde en de gezondheidszorg razend populair. Van de traditionele afbeelding met een lachende dokter in witte jas en de zelfverzekerde patiënt zittend op de onderzoekstafel tot en met afbeeldingen van personen die thuis medicatie gebruiken, zijn de afbeeldingen die beeldbanken bieden altijd relevant.

Bent u op zoek naar de beste aanbieders van medisch beeldmateriaal? Dit zijn de beste 10 beeldbanken voor medische afbeeldingen! Bovendien hebben we onlangs een overzicht samengesteld met opties voor het kopen van foto's van mensen met een beperking.

Photocase Dokter met stralende glimlach

Copyright: FemmeCurieuse / Photocase.com

Ontdek hier meer voor de gezondheidssector relevant beeldmateriaal van Photocase.com

Sport & Recreatie

Beweging, sporten en andere vormen van actieve recreatie zijn ook geliefde onderwerpen als het gaat om dit genre beeldmateriaal. Van stelletjes die in het park joggen en kinderen die touwtje springen tot mountainbiken of bergbeklimmen, deze opnamen maken deel uit van de collectie van elke beeldbank.

Photocase Jonge vrouw doet Yoga-oefeningen op een houten steiger aan zee

Copyright: lz@larszahner.com / Photocase.com

U kunt hier meer afbeeldingen met daarop meditatie en recreateive activitieten van Photocase.com bekijken. 

Photocase Jonge vrouw bergbeklimmen

Copyright: gregepperson / Photocase.com

Hier ziet u enkele foto's van Photocase.com die sport en een gezonde levensstijl weergeven.


Fotografie van trendy lifestyle afbeeldingen

U vindt in elke categorie traditionele afbeeldingen, en modernere en trendsettende opnames die ofwel dezelfde traditionele concepten vernieuwend weergeven, dan wel nieuwe concepten introduceren. Een lifestyle beeld vormt hierop geen uitzondering.

Categorieën lifestyle afbeeldingen

Hier zijn een aantal zoekwoorden die u kunt gebruiken voor het vinden van fantastische lifestyle afbeeldingen: groep, vrouw, handen, ontbijt, ontspanning, zonsondergang, koffie, lifestyle stock, lachen, vrouwen, yoga, strand, zittend en voedsel.

Om een beter begrip te krijgen van welke foto's en illustraties op dit moment populair zijn, kunt u ons uitgebreide overzicht van 48 fotografietrends voor 2020 bekijken. Hier volgen een aantal van de meest relevante lifestyle fototrends van de grootste beeldbanken:

Actieve lifestyle afbeeldingen

Dit thema benadrukt het belang van een gezonde levensstijl en toont allerlei soorten mensen die actief bezig zijn, beide concepten zijn al heel lang populair. Het kan hierbij gaan om fietsende ouderen, vrouwen die boksen, jongemannen die op skeelers naar hun werk gaan en soortgelijke concepten.

Photocase Jong stel aan het joggen op het strand elkaar een high five gevend

Copyright: criene / Photocase.com

Multi-cultureel

Een van de meest relevante trends van de laatste jaren is de weergave van culturele en etnische diversiteit in lifestyle afbeeldingen, op een manier die past bij onze huidige mondiale samenleving. Foto's van culturele tradities en gebruiken van mensen over de hele wereld, beelden van multiculturele groepen personen die allerlei dingen doen, en vergelijkbare concepten zijn tegenwoordig erg in trek. Bekijk hier de beste beeldbanken voor diversiteit afbeeldingen en de sites voor authentieke Latijns-Amerikaanse stockfoto's.

Photocase Jonge mensen aan het water meer sterretjes in hun hand

Copyright: criene / Photocase.com

Technologie in ons leven

Vanaf het moment dat de technologie in het dagelijks leven is binnengedrongen, is het concept een trend in de stockfotografie. Deze subcategorie verandert constant, omdat de technologie zich blijft ontwikkelen en wat twee jaar geleden de beste was, is nu verouderd. De huidige trend betreft beelden van personen van alle leeftijden en achtergronden die gebruik maken van moderne, alledaagse technologie: smartphones, tablets, VR-headsets, zelf rijdende auto's, drones, enz.

Photocase Man met futuristische bril wijst naar iets

Copyright: nicolasberlin / Photocase.com

Nieuwe generaties

Terwijl op lifestyle beelden mensen van alle leeftijden staan, zijn de meest populaire die met de nieuwe generatie consumenten. Tot voor kort bestond deze groep uit millennials, maar nu gaan we verder en richten we ons op Generatie X, de jongeren die geboren zijn in het tijdperk van de social media en die alles in verband brengen met technologie. Foto's met Gen X tieners die “hun ding doen” worden bij alle beeldbanken steeds vaker gedownload.

Photocase Jonge met smartphone tegen een rode achtergrond

Copyright: criene / Photocase.com

Hier vindt u veel Gen X afbeeldingen van Photocase.com. 

TIP: 8 visuele tips voor Millennials stockfoto’s!

Gebruik lifestyle afbeeldingen voor het creëren van trendy ontwerpen!

U heeft nu alle informatie over lifestyle afbeeldingen, waar u deze kunt verkrijgen en voor welke stijl u zou moeten gaan, het nu tijd om aan de slag te gaan.

Bij elk van deze geadviseerde beeldbanken kunt u terecht voor lifestyle afbeeldingen die bij uw bedrijf of project passen! Maar u kunt er ook terecht voor de best verkopende stockfoto topmodellen ter wereld en foto's voor social media en branding.

EXPERT TIP: De beste kleurencombinaties voor merken (kleurenpsychologie).

Heeft u per ongeluk een te kleine afbeelding gedownload? Geen probleem met één van deze 10 beeldupscalers! Of klik gewoon op de onderstaande banner voor gratis opschalingen.

Krijg 10 gratis beeld opschalingen in de AI Image Upscaler om uw foto's met één klik de hoogste resolutie te krijgen!

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over lifestyle afbeeldingen

🤨 Ik heb een vraag over lifestyle afbeeldingen

🤔 Ik weet niet of lifestyle afbeeldingen iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo