Gebruik effectieve mensen stockfoto’s!

Mensen stockfoto's zijn afbeeldingen waarop mensen staan afgebeeld, in alle facetten van hun leven, in al hun diversiteit en in al hun emoties.

In de mediabranche noemen we beelden van mensen lifestyle-fotografie, wat de meest populaire en best verkochte fotocategorie is. En dat is niet voor niets, want het zijn altijd foto's waarmee iedereen zich kan identificeren en ze worden overal en altijd gebruikt.

Hier zullen we ingaan op de meest sprekende stockfoto's van dit moment, en waar u deze kunt kopen.

Generated Photos is een bijzonder goede en innovatieve oplossing voor afbeeldingen van mensen. Ze leveren AI-gegenereerde foto's van mensen, die zijn gemaakt met de parameters die u instelt voor leeftijd, geslacht, etniciteit, en nog veel meer. Deze foto's zijn niet van echt te onderscheiden: maar deze mensen bestaan niet. Daarmee zijn ze ideaal om te gebruiken in ontwerpen rond gevoelige of controversiële onderwerpen – zoals ras en keuzes in levensstijl, maar ook medische aandoeningen, geestesziekten, politiek, enz. En zeker veilig voor gebruik in commercieel beeldmateriaal.

Generated Photos effectieve mensen stockfoto's

U kunut nu levenslange toegang krijgen tot Generated Photos voor een minimale prijs!

Generated photos mensen stockfoto's

De onschatbare waarde van foto's van mensen

Hoe komt het dan dat mensen stockfoto's zoveel succes hebben? Het antwoord kan ingewikkeld zijn, maar het komt in essentie neer op elementaire menselijke psychologie: we reageren beter op en voelen ons meer aangetrokken tot afbeeldingen van onze medemens dan tot enig ander type foto.

Foto's van mensen maken op een unieke manier contact met de kijker. Dat geldt zeker wanneer emoties in beeld worden gebracht, waardoor bij de kijker een psychologische reactie kan worden opgeroepen.

Afbeeldingen van personen zijn geschikt voor allerlei doeleinden, maar ze zijn buitengewoon geschikt voor marketing en branding, en wel om de reden die we zojuist hebben toegelicht. Marketing op basis van psychologie is een onderdeel van elke succesvolle bedrijfsstrategie, en daarbij mogen foto's van mensen niet ontbreken.

Deze afbeeldingen zijn bij uitstek geschikt om te worden gebruikt voor sociale media, omdat ze op deze platforms thuishoren, waar mensen persoonlijke foto's delen en ook foto's van anderen willen zien.

De meest fascinerende foto's van mensen

Trends in lifestyle afbeeldingen kunnen sterk veranderen met het verstrijken van de tijd, omdat ze mee ontwikkelen met de maatschappij. De volgende mensen stockfoto's scoren nu het best:

Authentieke mensen

Gebruik effectieve mensen stockfoto's! 2
Copyright: Addictive Stock/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden hoe belangrijk het is om authentieke foto's te kiezen. Zowel de onderwerpen, de setting als de poses moeten er realistisch uitzien en zo min mogelijk in scène worden gezet.

In 2021 gaat het bij authenticiteit ook om identiteit. Menselijke diversiteit vraagt om een eerlijk beeld, van etniciteit tot geslacht tot levensstijl.

Een selfie van een prachtige vrouw, een Afro-Amerikaanse jongeman die door de straat wandelt, een Indiaanse oudere dame die druk in de weer is. Allemaal goede keuzes voor foto's van mensen.

Mensen in het nieuwe normaal

Gebruik effectieve mensen stockfoto's! 3
Copyright: davidpereiras/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Al sinds de Coronavirus pandemie en de wereldwijde gevolgen daarvan voor het sociale leven, geven beelden van mensen de veranderingen weer. Vorig jaar draaide het allemaal om binnen zitten, thuisblijven, weg van iedereen. Nu gaat het over aanpassing aan de nieuwe norm in het dagelijks leven.

Het dragen van maskers, het houden van sociale afstand, zelfs de dagelijkse realiteit van gezondheidswerkers en anderen die met de ziekte te maken hebben, zijn allemaal zeer populaire begrippen.

Groepen mensen

Gebruik effectieve mensen stockfoto's! 4
Copyright: criene/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Van nature zijn we sociale wezens, en dus is het geen verrassing dat de best scorende mensen stockfoto's meer dan één persoon in interactie met elkaar tonen: tijd doorbrengen met de kinderen thuis, romantisch samenzijn met zijn tweetjes, gezellig samenzijn met medestudenten, enz. Denk ook aan diversiteit en inclusie.

Communicatie tussen mensen

Gebruik effectieve mensen stockfoto's! 5
Copyright: Mego-studio/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Over sociaal leven gesproken, onze belangrijkste vorm van communicatie en interactie is conversatie, dus foto's van pratende mensen zijn uiterst waardevol. En nogmaals, dit is van toepassing op alle soorten scenario's. Een zakelijke bijeenkomst, zoals een groep jongeren die brainstormen over hun nieuwe startup, of formele zakenmensen die de nieuwe kwartaalgegevens bespreken. Wanneer de mensen op foto's praten, dringt de boodschap door tot het publiek.

Blije en gelukkige mensen

Gebruik effectieve mensen stockfoto's! 6
Copyright: frau.L./Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

We noemden al thema's, concepten en acties. Nu volgen emoties. De mens heeft een groot aantal emoties, waarvan veel kunnen worden uitgedrukt door middel van lichaamstaal en gelaatsuitdrukkingen, en daarom kunnen die zo goed worden overgebracht met fotografie.

Elke emotie kan visueel worden gecommuniceerd, van angst tot woede tot nieuwsgierigheid en ga zo maar door. Maar er is niets dat beter werkt en meer resultaat oplevert dan geluk en blijdschap.

Gelukkige personen verkopen, engageren, overtuigen. Kies in geval van twijfel voor foto's waarop mensen lachen, glimlachen en er tevreden uitzien.

De beste beeldbanken voor mensen stockfoto's

We hebben een overzicht van de favoriete stockfotosites samengesteld voor het vinden van nieuwe, hoge kwaliteit rechtenvrije stockfoto's van mensen, zodat u tegen een schappelijke prijs fantastische afbeeldingen kunt downloaden.

LET OP! Hoewel we weten dat er een aantal goede gratis stockfotosites zijn, zoals Unsplash of Pixabay, met prachtige foto's van mensen, adviseren we met klem om geen gratis stockfoto's van mensen te gebruiken voor commerciële doeleinden -zoals marketing activiteiten. Gratis afbeeldingen zijn niet altijd goed gecontroleerd voor dergelijk gebruik, en het misbruiken van iemands beeltenis kan een hoop juridische narigheid opleveren. Waarom zou u het risico nemen, als u heel goedkope en professionele afbeeldingen kunt verkrijgen?

Photocase

www.photocase.com homepage

Photocase is de beeldbank bij uitstek voor verrassende, speelse foto's van mensen van alle achtergronden en alle stijlen (o.a. hipster afbeeldingen).

Meer informatie vindt u in de Photocase recensie, en vergeet niet om de Photocase kortingsbon te gebruiken met extra downloads en kortingen!

StockPhotoSecrets

shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepage

StockPhotoSecrets Shop heeft een groot aantal foto's van mensen in hoge resolutie, tegen zeer voordelige prijzen, en dus ideaal voor kleine bedrijven.

Bekijk het StockPhotoSecrets testrapport en profiteer van de interessante 99club aanbieding!

Shutterstock

www.shutterstock.com/nl homepage

Shutterstock heeft een collectie van meer dan 370 miljoen afbeeldingen, en u kunt zich voorstellen hoeveel miljoenen mensenfoto's u hier kunt vinden. Wat u maar wilt, u vindt het bij deze beeldbank (ook respectvolle foto's van mensen met een beperking).

Meer informatie vindt u in het Shutterstock-overzicht. U kunt Shutterstock gratis en vrijblijvend proberen, en zodra u overtuigd bent van de mogelijkheden, dan kunt u de Shutterstock coupon gebruiken en geld besparen!

iStock

www.istockphoto.com/nl homepage

iStock verkoopt zowel goedkope als exclusieve foto's van hoge kwaliteit, en dat allemaal op één website. U slaagt er dus altijd in om de perfecte mensenfoto's voor uw project te vinden.

Raadpleeg voor meer informatie het iStock testrapport. Pak veel voordeel met de iStock actiecode en koop nu nog goedkoper stockfoto's!

Adobe Stock

stock.adobe.com/nl homepage

Adobe Stock staat synoniem voor de nieuwste en trendsettende foto's voor ontwerpers. Hier vindt u de mooiste foto's met mensen als thema, in een professionele kwaliteit en u kunt ze meteen downloaden.

In de Adobe Stock recensie leest u alles wat u moet weten, en u kunt ze nu ook gratis proberen met het Adobe Stock gratis proefabonnement!

123RF

nl.123rf.com homepage

123RF is een in Nederland steeds populairder wordende beeldbank met fantastische mensen stockfoto's van professionele fotografen uit de hele wereld. Topkwaliteit afbeelden tegen scherpe prijzen.

Meer weten? Lees dan snel ons 123RF testrapport en ontvang als nieuwe klant een korting van 20% met onze exclusieve 123RF actiecode.

Prijsoverzicht voor mensen stockfoto's

Beeldbank

Max. aantal downloads

Prijs per foto

Download limiet

Duur van het abonnement

StockPhotoSecrets logo

200 per dag

€0,49

Jaarlijks

1 jaar

Shutterstock logo

750 per dag

€0,21

Maandelijks

1 jaar

123RF logo

750 per dag

€0,24

Maandelijks

1 jaar

iStock logo

750 per dag

€0,23

Maandelijks

1 jaar

Adobe Stock logo

750 per dag

€0,22

Maandelijks

1 jaar

Photocase logo

Onbeperkt

€6,87

Onbeperkt

Geen abonnementen

Wilt u optimaal gebruik maken van stockfoto's van mensen voor uw marketingcampagnes? We zijn benieuwd naar uw resultaten!

MENSEN STOCKFOTO'S VOOR SPECIFIEKE DOELGROEPEN
– 6 beproefde tactieken voor Generatie Z marketing stockfoto’s
– 8 visuele tips voor Millennials stockfoto’s
– Gestileerde stockfoto’s voor vrouwlijke doelgroepen
– Waar koop ik authentieke Latijns-Amerikaanse stockfoto’s?
TIP: De beste stockfoto topmodellen: Dit zijn ze!

Hoofdafbeelding: Copyright van Mego-studio/Photocase.com, Addictive Stock/Photocase.com, criene/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo