Mode stockfotografie: Perfect gestileerde foto’s!

Misschien dacht u bij het lezen van deze titel “dit klopt niet”. Mode is altijd in beweging en stijlvol, stockfoto's zijn tijdloos en clichématig, hoe zit het met mode stockfotografie?

We nemen het u niet kwalijk, er is een tijd geweest dat stockfotografie symbool stond voor smakeloze en overdreven foto's. Ondanks dat stockfoto's nog steeds gericht zijn op een zo breed mogelijke toepasbaarheid, staan de actuele stockfotototrends voor artistiek relevante, trendy en gestileerde foto's die moeiteloos kunnen doorgaan voor op maat gemaakte fotografie, en de stockfoto-industrie is er trots op dat ze in alle creatieve en zakelijke behoeften kan voorzien, inclusief modegerelateerde thema's.

Mode stockfoto's zijn inderdaad van groot belang en kunnen een echte reddingsboei zijn voor veel startende modebedrijven, bloggers en kleine ondernemers die zoeken naar de perfecte marketingfoto's en Google-advertenties.

Wilt u alles weten over de meest modieuze stockfoto's? Dan gaan we nu meteen door!

Mode fotomodel met jas tegen een houten schutting

Copyright: NewArt pictures / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.


Mode stockfoto's: Een goedkoop alternatief voor trendy visuals

Aan alle vooraanstaande projecten en ondernemingen in de modesector hoeft niet te worden uitgelegd hoe essentieel het visuele aspect voor hun marketingstrategie is. Van merkidentiteit tot social media presence, alles moet gefotografeerd worden. En heel erg veel!

OVERZICHTELIJKE VISUELE MARKETING TOOLBOX
Wilt u uw mode gerelateerde project op een voordelige manier onder de aandacht brengen? Wij helpen u graag!

Voor kleine bedrijven, ondernemers en starters kan dit een grote aanslag op het budget zijn. Het inhuren van modemodellen, een geschikte fotograaf, styliste, visagist, een fotoset en de aankoop van kleding en accessoires… dit alles kan aardig in de papieren lopen. En laat staan de tijd en de stress van het organiseren ervan. Het alternatief is om gewoon wat foto's van een vriend te maken met uw smartphone, maar toch moet u, realistisch gezien, een topklasse iPhone-fotograaf zijn om dat goed te kunnen doen.

Let op: niet alles hoeft op maat te worden gemaakt!

De essentie van mode stockfotografie is dat het professioneel is, van hoog niveau en véél goedkoper dan een op maat gemaakt alternatief. Als extra voordeel kunt u de foto's ook direct downloaden en gebruiken in tegenstelling tot de lange levertijden van op maat gemaakte fotoshoots, en u kunt de foto's zelf helemaal naar wens aanpassen, zodat ze uniek zijn en passen bij uw merk.
Rechtenvrije stockfoto's zijn uitermate geschikt voor commercieel gebruik – marketing en reclame, social media, weblogs, enzovoort. De beeldbanken reviseren elk detail om hun toegankelijkheid te vergroten, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over eventuele juridische problemen. Kunt u zich nog meer wensen?
Portret van een modebewuste vrouw in lifestyle kleding

Copyright: esmaqe / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.


Labelloze mode: Stockfoto's en de merkloze stijl

Een bijzonder belangrijk aspect van mode stockfotografie waar u vanaf het begin rekening mee moet houden, is dat het allemaal merkloos is. Dat is eenvoudig te verklaren: het zou niet rechtmatig zijn om dit soort beelden in licentie te geven voor commercieel gebruik.

Alle elementen op een stockfoto moeten door de rechthebbende voor commercieel gebruik worden vrijgegeven. Bij merkmodellen zijn dat de merken zelf. En grote merken hebben er eenvoudigweg geen baat bij dat stockfoto's van hun producten voor een gering bedrag worden verkocht.

U zult dus geen stockfoto tegenkomen van een jonge vrouw met de nieuwste Burberry-jas, en ook geen close-up van een beeldschoon meisje met een limited-edition Nike pet. Wel kunt u veel beelden vinden van vrouwen die een stijlvolle, maar onherkenbare jas dragen en van jonge vrouwen die trots zijn op hun toffe, maar merkloze petten.

Vergis u echter niet: dit wil niet zeggen dat de foto's subtiel of generiek zijn! High fashion en kant-en-klare stijlen zijn erg prominent aanwezig in de stockfotografie. Maar ze zijn niet gebonden aan specifieke merken. En dat kan heel handig zijn, omdat dit mode stockfoto's veelzijdiger en aanpasbaar aan uw eigen merk of stijl maakt.
Jonge vrouw met zonnebril

Copyright: hoffi99 / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.


Een tijdloze stijl versus trendy foto's

We willen het nu hebben over de ultieme tweedeling van de mode stockfotografie. Voorheen was het de bedoeling dat stockfoto's een lange houdbaarheid zouden hebben. Door het steeds veranderende karakter van de mode, was het gebruikelijk dat modeontwerpen voor stockfotosessies gebaseerd waren op klassieke stijlen en basisartikelen die altijd “in” zijn. Een foto van een zakenvrouw in een elegant mantelpakje was in 2002 bruikbaar, maar ziet er technisch gezien nog steeds niet gedateerd uit.

Toch heeft de stockfotosector zich de afgelopen jaren in zijn totaliteit ontwikkeld in de richting van een meer authentieke esthetiek, en dat weerspiegelt zich ook in de modestyling. In de moderne stockfotografie ziet de kleding er vooral trendy en eigentijds uit. Bovendien is er een overvloed aan stijlen te vinden, van casual tot chique, van vintage tot avant-garde.

U kunt nu ook stockfoto's vinden met een duidelijke tijdgevoelige modestijl, zoals de jaren '80 of '90, met name omdat deze tot de populaire fotografietrends van 2020 behoren.

Daarom komt u niet tekort aan stijlkeuze als het gaat om de keuze van modefoto's!

Getinte jonge vrouw in spijkerstof kleding

Copyright: Schiller34 / Photocase.com, alle rechten voorbehouden.


De beste mode stockfotografie voor commercieel gebruik

We weten dat de verleiding groot is om terug te vallen op een van de vele gratis stockfotosites op het internet, zeker voor kleine ondernemingen met een beperkt budget. Denk echter aan wat we al eerder hebben gezegd: modemerken die zichtbaar zijn op foto's zijn een groot risico. De meeste gratis fotosites beoordelen of controleren de content die ze aanbieden niet of nauwelijks, zodat het aan u is om elke afbeelding die u tegenkomt nauwkeurig door te lichten om er zeker van te zijn dat u deze daadwerkelijk mag gebruiken.

Ook de beste gratis fotosites als Pexels of Unsplash hebben als nadeel dat ze minder diversiteit aan afbeeldingen hebben en gebruik maken van licenties voor gratis gebruik (zoals Creative Commons) met een beperkte wettelijke bescherming.

Maar bij ‘s werelds beste professionele beeldbanken vindt u enorme collecties stockfoto's in hoge resoluties die perfect zijn voor uw beeldmateriaal, terwijl u ze ook nog eens heel voordelig rechtmatig kunt gebruiken. Wij denken dat dit een uistekende oplossing is.

Bekijk deze 5 top beeldbanken voor de aankoop van modefoto's:

Photocase – Artistieke modebeelden

www.photocase.com homepage

Photocase is een Duitse beeldbank die uitmunt in een unieke stockfotostijl, die artistiek, speels en out-of-the-box is. In hun omvangrijke collectie, die sterk beïnvloed is door de bruisende Berlijnse stijl, vindt u duizenden bijzondere, onconventionele en gedurfde modefoto's.

U heeft reeds een voorproefje gehad van hun beeldcollectie, want de foto's in dit artikel zijn van Photocase! Klik op de zoekbalk hieronder om meer fantastische beeldmateriaal te ontdekken!


StockPhotoSecrets – Goedkope mode stockfotografie

shop.stockphotosecrets.com/index.cfm?/Home_NL homepageOnze eigen StockPhotoSecrets Shop is speciaal ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf en de abonnementen, afbeeldingspakketten en prijzen zijn daarmee in overeenstemming. We hebben veel mode stockfoto's in allerlei verschillende stijlen, allemaal rechtenvrij en u kunt ze direct downloaden en gebruiken.

Vind schitterende modefoto's via de zoekbalk hieronder!


Shutterstock – De grootste collectie mode stockfoto's

www.shutterstock.com/nl homepageDe grootste beeldbank in de stockfotosector, Shutterstock, biedt voor commerciële toepassingen geschikte foto's en een grote variëteit. De collectie mode stockfoto's telt meer dan 27 miljoen bestanden! Dus u kunt hier alles vinden wat u nodig heeft.

Krijg een beetje een idee van de gigantische collectie van Shutterstock? Klik op de rode knop!


iStock – Exclusieve mode fotografie

iStockwww.istockphoto.com/nl homepage is de pionier in de online verkoop van rechtenvrije afbeeldingen en geniet nu bekendheid door de waardevolle, exclusieve Signature-collectie en de goedkopere collectie Essentials. Beide hebben een ruime keuze aan foto's met een modieus thema, van high fashion tot casual looks.

U hoeft alleen maar op de knop te drukken om duizenden modefoto's te bekijken!


Adobe Stock – Mode stockfotografie in de Creative Cloud

Adobe Stockstock.adobe.com/nl homepage een stockfotoservice van Adobe en het grootste voordeel is dat het compleet in het Creative Cloud-platform is geïntegreerd. De miljoenen modefoto's die u hier ontdekt zijn allemaal voorhanden binnen uw favoriete bewerkingsapps zoals Photoshop CC, klaar om in uw volgende visual te worden opgenomen.

Ontdek met behulp van deze zoekbalk de stijl en kwaliteit van de mode stockfotografie van Adobe Stock!


Geef uw merk een boost met mode stockfotografie

Stockfoto's met een mode-thema zijn een fantastische mogelijkheid om binnen handbereik te hebben als u een mode-georiënteerde onderneming hebt of aan een project werkt.

De combinatie van directe beschikbaarheid, acceptabele prijs en rechtmatige bescherming maakt het een perfecte oplossing om uw commerciele kanalen op de hoogte te houden van nieuwe visuals en de vruchten ervan te plukken.

Wilt u aan uw creatieve of commerciële projecten video’s toevoegen? Bekijk dan ons overzicht met de 21 beste websites voor videomateriaal.

Wilfred van der Zwaag

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo