De beste natuurfotografie om uw doelgroep te inspireren

De Facebook of Instagram-pagina van een merk is niet compleet zonder een aantal foto's van het voorjaar, bloemen en blauwe luchten. Een zakelijke presentatie over bedrijfsgroei wordt vaak vergezeld van een foto van een prachtig berglandschap. Natuurfotografie en stockfoto's van de natuur komen we overal tegen.

En daar is een goede reden voor: natuurfoto's zijn een uitstekende manier om begrippen en gevoelens als ecologie, rust of vrijheid te visualiseren en zijn tevens een perfecte ondersteuning voor de promotie van natuurgerelateerde producten. Niet voor niets hebben de beeldbanken Shutterstock, Stockphotos.com, 123RF, iStock en Adobe Stock veel natuur gerelateerde beelden in hun collecties opgenomen.

Hier leest u alles wat u moet weten over de beste natuur stockfoto's.

Niet verder lezen, maar direct natuurbeelden zoeken? Dat kan met de zoekfunctie hieronder.Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

De populairste natuurfotografie in 2023

Als thema zijn natuurfoto's net zo veelzijdig als de natuur zelf. Maar we zullen ons richten op de natuurfotografie die op dit moment aanslaat bij het publiek, zodat u deze in uw branding kunt integreren.

Het zal u niet verbazen dat de huidige pandemie van het Coronavirus een grote impact heeft gehad op wat mensen van de natuur verlangen en op hoe ze zich ermee verbinden, maar er is een manier om dat op een positieve visuele manier over te brengen:

Natuur thuis

Natuurfoto's Stockphotos.com
Copyright: Ingram Image/Stockphotos.com, alle rechten voorbehouden.

De wereldwijde pandemie noodzaakte iedereen om thuis te blijven, zodat we de kans kregen om oog te krijgen voor onze tuin of de kleine hoekjes op bijvoorbeeld ons balkon.

Weelderige tuinen en erven zijn volop aanwezig. Zelfs potplanten en geveltuinen zijn erg populair.

Natuur in de buurt

Natuurfotografie Stockphotos.com
Copyright: Ingram Image/Stockphotos.com, alle rechten voorbehouden.

Natuurfotografie begint zich ook meer in de richting van het waarderen van de schoonheid van de plaatselijke natuur te bewegen. Steeds vaak zien we natuurfoto's waarbij de schoonheid van dagelijkse landschappen wordt benadrukt: natuurparken, rivieren en meren in de omgeving, enz.

Afgelegen bestemmingen

Natuurfotografie StockPhotoSecrets
Copyright: Ingram Image/StockPhotoSecrets.com, alle rechten voorbehouden.

Aan de andere kant van het spectrum, na al meer dan een jaar opgesloten te zijn geweest, snakken mensen ook naar een ontsnapping uit het huiselijke leven en naar wat frisse, buitenlucht.

Dit vertaalt zich in schitterende foto's van afgelegen en geïsoleerde plaatsen ver van het drukke leven.

Wijdse ruimtes

Natuurfotografie Stockphotos.com
Copyright: Ingram Image/Stockphotos.com, alle rechten voorbehouden.

Het gevoel van opsluiting, dat onvermijdelijk is na zoveel maanden binnen te zijn gebleven, te ontvluchten, hoort bij die behoefte om er even een dagje uit te zijn.

Vandaar dat foto's die weidse ruimten tonen bijzonder relevant zijn dit jaar.

Zonvakantie

Natuurfotografie Stockphotos.com
Copyright: Ingram Image/Stockphotos.com, alle rechten voorbehouden.

Met natuurfoto's van zonnige streken kunt u verschillende soorten emoties oproepen – van vakanties plannen en ontspanning tot het promoten van financiële producten.

Gebruik van natuurfotografie

Natuur stockfoto's zijn een waardevolle toevoeging voor visuele marketing. Deze afbeeldingen zijn perfect voor marketingactiviteiten in allerlei sectoren:

  • Outdoor uitrusting/sportkleding/diensten
  • Reizen en vakanties
  • Milieubescherming
  • Verkoop van vastgoed

Maar er zijn nog heel veel andere mogelijkheden. U kunt natuurbeelden gebruiken in verschillende vormen en media: afbeeldingen op websites, landingspagina's, advertenties, presentaties… er zijn talloze mogelijkheden. Bekijk hoe u zelf creatief aan de slag kunt met onze 102 gouden tips voor visuele marketing!

Maar een kernwaarde van natuurfotografie is dat het ter inspiratie en als directe stimulans kan worden gebruikt, waar iedere onderneming van kan profiteren! Gebruik natuurfoto's voor concepten zoals:

  • Vrijheid
  • Bewustzijn
  • Ontspanning
  • Rust
  • Balans

Om maar een paar voorbeelden te noemen, in feite zijn de mogelijkheden onbeperkt.

Natuurfotografie is bij uitstek geschikt als sociale media afbeelding, waarbij een mooie foto wordt gecombineerd met een citaat, zodat de content goed deelbaar is.

Dan is er ook nog de relatie tussen natuur en milieu. Steeds meer ondernemingen en merken ontplooien milieuvriendelijke initiatieven en sporen hun klanten aan om “groen te gaan”. Natuurbeelden zijn dan ook uitermate geschikt om die acties te visualiseren.

De beste stockfoto sites voor natuurfotografie vinden

Wij adviseren u de beste beeldbanken met trendy, moderne natuurfoto's in hoge resolutie.

Betaald of Gratis? – Wij adviseren premium sites met betaalde rechtenvrije beelden. Alhoewel er een aantal gratis stockfotosites zijn met kwalitatief goede content, zijn de licenties (vaak Creative Commons licenties) nog ontoereikend om juridische zekerheid te bieden bij het gebruik van gratis natuurfoto's voor commerciële doeleinden.

Lees hier hoe u stockfoto's veilig kunt gebruiken!

Photocase

https://www.photocase.com/
www.photocase.com homepagePhotocase is een unieke beeldbank met kunstzinnige fotografie en een ruim aanbod aan rechtenvrije natuurfoto's van de beste fotografen die u nergens anders tegenkomt.

Lees alles over deze beeldbank in onze Photocase recensie en profiteer van onze Photocase couponcode!

Stockphotos.com

https://www.stockphotos.com/ homepage
Stockphotos.com logo

Stockphotos.com is de perfecte oplossing voor kleine en middelgrote ondernemingen die prachtige beelden tegen voordelige prijzen nodig hebben. Volgende keer dat u afbeeldingen nodig heeft, moet u zeker de schitterende collectie landschapsfoto's van deze beeldbank bekijken! De foto's die in dit artikel zijn slechts een aantal voorbeelden hiervan.

Kijk voor alle info het Stockphotos.com testrapport en mis de geweldige Club-aanbiedingen en bonussen niet!

Shutterstock

https://www.shutterstock.com/nl/
shutterstock logo

Shutterstock is zonder enige twijfel de grootste online beeldbank met de mooiste foto's van elk denkbaar thema en doel, inclusief natuurfotografie en landschappen.

U vindt alle benodigde informatie in onze Shutterstock recensie. Probeer deze site nu gratis met het Shutterstock proefabonnement en pak voordeel met de Shutterstock actiecode!

iStock

https://www.istockphoto.com/nl
istock logo

iStock wordt in ons land zeer gewaardeerd vanwege het curatieproces waarmee het de omvangrijke stockfotobibliotheek onderverdeelt in goedkope en exclusieve afbeeldingen. In beide categorieën is er volop keuze aan natuurfoto's.

Alles wat u over deze beeldbank wilt weten leest u in onze uitgebreide iStock beoordeling. Krijg ook nog eens een aantrekkelijke korting met onze speciale iStock actiecode!

Adobe Stock

https://stock.adobe.com/
adobe stock logo

Adobe Stock is een op creativiteit gerichte fotodienst die altijd probeert de meest trendy en moderne afbeeldingen te kunnen bieden. Deze beeldbank is een goede start voor het downloaden van goede foto's van de beste natuurfotografen. De collecties staan bomvol prachtige natuurfotografie die up-to-date en bijzonder waardevol zijn.

Meer informatie vindt u in onze Adobe Stock recensie. Ontvang ook gratis foto's met het Adobe Stock proefabonnement!

123RF

https://nl.123rf.com/
123rf logo

123RF is een geweldig adres met een gigantische collectie natuurbeelden (rechtenvrije foto's, vectoren, video's en muziek vanuit de hele wereld) die zij tegen aantrekkelijke voorwaarden aanbieden.

Alles wat u moet weten over deze fantastische beeldbank leest u in ons 123RF testrapport. Krijg een aantrekkelijke korting met onze speciale 123RF couponcode!

Geeft u de voorkeur aan een Nederlandse beeldbank, neem dan een kijkje bij de:

Nationale Foto Bank

https://www.nationalefotobank.nl homepage

Eén van de Nederlandse beeldbanken waaraan hard wordt gewerkt, is de site Nationale Foto Bank. Deze collectie met onder meer natuurfotografie is opgestart door Fred Bervoets die zijn foto's jarenlang aan de Nationale Beeldbank heeft aangeboden.

Op de website www.nationalefotobank.nl vind je tienduizenden typisch Nederlandse foto's van veel steden, landschappen, natuurgebieden en evenementen.

Neem hier contact op met de Nationale Foto Bank.


Inspireer met natuurfotografie

Zowel om uw product, magazine, onderwerp te promoten, uw volgers te inspireren of op te beuren, eigenlijk voor al uw projecten en activiteiten, met natuurfotografie kan het. U hoeft alleen maar trendy foto's te selecteren die u kunt vinden op een van de sites die we hierboven hebben genoemd. Hiermee kunnen de mooiste creaties worden gemaakt – van advertentie tot sociale media berichten die u met iedereen kunt delen.

Waar wacht u nog op?

AANRADER
Wilt u weten bij welke Nederlandse beeldbank u de beste natuurfoto's vindt? Bekijk dan het overzicht met de beste fotosites van Nederland! In deze lijst vindt u de beeldbank AGAMI met door professionele fotografen gemaakte foto's van dieren, landschappen en de natuur in het algemeen.

Hoofdafbeelding: Copyright van Natalia Maro/Photocase.com, Edyta Pawlowska/Photocase.com, Addictive Stock/Photocase.co, przemekklos/Photocase.com, alle rechten voorbehouden.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over natuurfotografie

🤨 Ik heb een vraag over natuurfotografie

🤔 Ik weet niet of natuurfotografie iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo