De 14 beste websites voor stockillustraties en vectoren!

Het is een cliché, maar wel waar – een foto zegt meer dan duizend woorden. Foto's en stockillustraties gebruiken voor een website, content, social media feeds en ander marketingmateriaal is de beste manier om op te vallen. Afgezien van fantastische afbeeldingen bieden de beeldbanken Shutterstock, 123RF, Stockphotos.com, iStock en Adobe Stock ook stockillustraties en vectoren aan.

Maar er zijn twee problemen bij het gebruik van stock afbeeldingen. Ten eerste doet iedereen precies hetzelfde, zodat het niet makkelijk is om een eigen karakter te krijgen. Het tweede is dat stockfotografie niet altijd aan jouw eisen voldoet om een visuele meerwaarde te bieden – je bent op zoek naar prachtige kleuren, patronen en texturen. Maar soms heb je gewoon iets heel anders nodig – stockillustraties en vectoren.

Stockillustraties en vectoren kunnen voorzien in veel visuele contentbehoeften en zouden wel eens de oplossing kunnen zijn. Lees hier wat je moet weten over het gebruik van stockillustraties en waar je het beste beeldmateriaal kunt vinden.

Moderne illustraties

Belangrijkste punten uit dit overzicht


Inleiding tot illustraties, clipart, vectoren, logo's en sjablonen

Je bent vermoedelijk al bekend met stockfotografie die kan worden omschreven als professioneel ogende foto's van veelvoorkomende scènes – zoals de natuur, mensen of monumenten. De fotografen die deze foto's maken, plaatsen ze op de beste stockfoto websites waar mensen zoals jij naartoe gaan om door de catalogus te bladeren tot de perfecte foto tevoorschijn komt.

Stockillustraties zijn vaak meer interpreteerbaar, en ze zijn een unieke manier om alle visuele warboel te doorbreken. Als iedereen stockfotografie gebruikt om de inhoud visueel interessanter te maken, kan het overschakelen naar een andere versnelling en het werken met illustraties een grote troef zijn om je te onderscheiden.

Moderne stockillustraties

Terwijl je door de stockillustraties bladert, kan het je opvallen dat er diverse soorten gecureerde kunstwerken zijn. Bij het zoeken naar gepersonaliseerde illustraties zal meestal het woord “vector” opduiken. Er zijn een aantal verschillen tussen standaard stockillustraties en vectorillustraties (aka clip art), waarbij elk bestandsformaat elementen bevat die nuttig zijn voor verschillende gebruikstoepassingen.

Met het woord vector wordt een illustratiestijl bedoeld die vaak wordt gebruikt in grafische toepassingen, onder andere bij het maken van logo's. De term vector duidt op een illustratiestijl aan die vaak wordt gebruikt in grafische ontwerptoepassingen. Vectoren zijn anders in die zin dat ze over het algemeen kleiner en aanpasbaar zijn. Een vectorillustratie kan worden opgerekt, vergroot, uit elkaar worden gehaald en op vrijwel elke mogelijke manier aan jouw commerciële gebruiksdoeleinden worden aangepast.

Er zijn andere soorten stockillustraties die kunnen worden omschreven als eersteklas tekeningen. Het zijn hoge resolutie tekeningen, maar ze hebben restricties in de toepassing. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een stockillustratie te vergroten om deze als boekomslag of kleine poster te gebruiken, hoewel het kan gebeuren dat ze niet goed naar een groter formaat overgezet kunnen worden. Ze worden vaak ook verkocht in PNG of JPG formaat en niet als EPS-bestand (vector).

Hierbij is het belangrijk op te merken dat rechtenvrije illustraties niet gratis zijn; deze worden eenmalig betaald, zodat je ze voordelig en flexibel kunt gebruiken. Je kunt gratis stock illustraties vinden die je kunt gebruiken in je werk zonder daarvoor te betalen (en rechtmatig), maar je moet zorgvuldig zijn bij het selecteren van de bron en nagaan of het auteursrecht en de licentieovereenkomst in orde zijn, omdat ze veel meer problemen kunnen opleveren.

Wie op zoek is naar goedkope hoogwaardige stockillustraties die makkelijk kunnen worden aangepast aan grafische vormgeving en visuele contentbehoeften, dan adviseren wij de beeldbanken met miljoenen beelden te bezoeken uit onze lijst met beste beeldbanken.

iStock illustraties en vectoren

Wil je kunstzinnige, high-end stockillustraties die ook visueel fascinerend zijn of gewoon visuele inzichten krijgen, ga dan naar “Sites die specifiek gericht zijn op stockillustraties” om te ontdekken waar je deze kunt vinden.

Gebruik je deze unieke visuele content-stijl in je projecten, dan zul je ontdekken dat deze een aantal voordelen biedt ten opzichte van de standaard stockfoto. Illustraties kunnen, zoals reeds vermeld, een unieke visuele meerwaarde bieden en helpen jouw content boven de grote massa's clichématige stockfoto's te verheffen(hier enkele opties voor fantastische afbeeldingen die geen stockfoto zijn). Maar er zijn nog een aantal andere voordelen om rekening mee te houden.

KIES STOCKILLUSTRATIES VOOR
  • Toevoeging van persoonlijkheid: Als jouw content visueel anders is dan al het andere dat je publiek online te zien krijgt, dan geeft het meer diepte aan jouw persoonlijkheid en versterkt dit het gevoel dat ze zich meer verbonden voelen met jouw bedrijf. Met de juiste illustratie kun je veel informatie over het imago van je merk en de volgende project overbrengen.
  • Veelzijdigheid: Je kunt urenlang bezig zijn om afbeeldingen te vinden die de spijker op de kop slaan om een bepaalde boodschap uit te dragen. Illustraties zijn in zoverre anders dat ze meer interpreteerbaar zijn. Hierdoor is het eenvoudiger om een goede afbeelding te vinden om jouw boodschap doeltreffend te kunnen overbrengen.
  • Zoekmachine optimalisatie (SEO): Wellicht sta ja niet stil bij digitale marketing als je beeldmateriaal kiest, maar de afbeeldingen die je kiest kunnen wel van invloed zijn op hoe makkelijk jouw online publiek jou vindt. Illustraties zijn over het algemeen kleinere bestanden die sneller laden. Daardoor krijgt je publiek een betere ervaring en worden ze beter door de zoekmachines opgepikt.
  • Aanpassingen: Het kan frustrerend zijn om een afbeelding te vinden die bijna overeenkomt met wat je nodig hebt, maar toch net niet helemaal. Stockfoto's zijn moeilijk, of zelfs helemaal niet te bewerken. Illustraties kunnen makkelijker aan jouw merk of reclame-uiting worden aangepast, waardoor ze beter op je merk of boodschap kunnen worden afgestemd. Lees meer hierover in ons artikel over afbeeldingen gebruiken om illustraties en vectoren te maken.
  • Rendabiliteit: Je klanten zijn uitgekeken op steeds weer dezelfde pogingen om hun aandacht te krijgen. Kies je voor een unieke stockillustratie, dan spreek je hen aan met iets nieuws dat ze niet al ontelbare keren eerder hebben gezien. Zo kun je meer klanten aantrekken en op termijn een rendabelere strategie voor jouw bedrijf ontwikkelen.

Zijn er goede websites om stockillustraties voor websites te downloaden?

Dan is hier de hamvraag. Zijn er goede stockfotosites waar je de topkwaliteit illustraties kunt vinden die je nodig hebt? Ja, er zijn genoeg aanbieders, maar net als bij stockfoto's moet je wel kieskeurig zijn, want anders krijg je iets van een mindere kwaliteit. Je kunt als eerste kijken bij de stockfoto websites waar je ook foto's koopt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Shutterstock, iStock en andere websites.

Op de volgende sites vindt u daarnaast ook de meest trendy vectorafbeeldingen, gebaseerd op de belangrijkste visuele trends 2024, zodat u zeker weet dat uw afbeeldingen up to date zijn.

Stockphotos.com – Schitterende rechtenvrije vectoren

stockphotos.com vectorenstockphotos.com logo

Stockphotos.com is onze eigen vertrouwde bron voor uitstekende kwaliteit stockfotografie. Stockphotos.com is een fantastische website waarop u topkwaliteit vectorafbeeldingen en illustraties tegen de scherpste prijzen kunt kopen. Inmiddels hebben ze een databestand met meer dan 2 miljoen vectorafbeeldingen, waarvoor zij een geavanceerde functie voor vectoren hebben geïmplementeerd.

U krijgt dezelfde kwaliteit als die van de grote beeldbanken, maar tegen een lagere prijs. Stockphotos.com is de beeldbank die in al uw behoeften voorziet. Bovendien maakt deze beeldbank het uiterst simpel om de juiste stockillustratie te vinden met de menu-optie bovenaan de website en een filteroptie voor vectoren in het zoekveld.

Wil u de collectie nu al bekijken? Klik dan op de onderstaande zoekbalk en ontdek miljoenen illustraties!

Heeft u de illustraties en vectoren gevonden die u nodig hebt? Druk op de groene knop in de banner hieronder en download 200 vectoren voor slechts €99,-.

Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Shutterstock – Een gigantische variëteit aan illustraties

Shutterstock vectoren

www.shutterstock.com/nl homepage

Shutterstock wordt niet voor niets “de reus in de stockmedia” genoemd. Deze beeldbank beschikt over de grootste collectie illustraties op het internet, met meer dan 70 miljoen vectorafbeeldingen waaraan elke maand honderdduizenden beelden worden toegevoegd. Deze gigantische verzameling omvat vrijwel elk onderwerp, thema of grafische stijl die u maar kunt bedenken, waarmee het ook een van de rijkste collecties is.

De prijsstelling is bijzonder handig en duidelijk, met abonnementen waarbij afbeeldingen tegen een zeer lage prijs kunnen worden gedownload en tevens opties om slechts enkele vectoren kunt downloaden op het moment dat u ze nodig heeft. Ze presenteren hun collectie vectoren op een aparte pagina met een geavanceerde zoekfunctie, zodat u snel de juiste vectoren kunt vinden.

U kunt er alles over te weten komen in ons Shutterstock testrapport. Krijg nu 15% korting op uw aankopen met de fantastische Shutterstock couponcode.

Wilt u hun geweldige collectie nu al bekijken? Verlies dan geen tijd en druk op de rode knop in de zoekbalk voor tientallen miljoenen resultaten!

Vectoren gevonden die u graag voor uw projecten wilt gebruiken? Profiteer van de onderstaande aanbiedingen:

  • Product
  • Foto’s
Ontvang nu 15% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!

iStock – Topkwaliteit en goedkope stockillustraties

iStock illustraties en vectoren

www.istockphoto.com/nl homepage

iStock is een begrip in de wereld van stockfoto's, en met recht, en dat blijkt ook uit hun collectie stockillustraties. iStock werkt samen met professionele illustratoren en heeft een catalogus met de beste illustraties, die zij tegen voordelige prijzen aanbieden. Dankzij de scroll down filteroptie in de zoekbalk kunt u makkelijk en snel vectoren en clipartafbeeldingen vinden. Ontdek hier meer over iStock en hun prachtige stockillustraties en ga direct naar hun gecureerde collectie!

De juiste stockillustraties gevonden? Profiteer van de volgende aanbiedingen – download 10 gratis stockillustraties of vectoren van iStock.
Download met het gratis iStock proefabonnement nu in 30 dagen 10 afbeeldingen uit de Essentials-collectie!
Nu proberen
30 dagen resterend
Ontvang 15% korting op alle iStock credits en beeldabonnementen!
Koop product
30 dagen resterend

Adobe Stock – Vertrouwd adres voor stockillustraties en vectoren

Adobe Stock vectoren

stock.adobe.com/nl homepage

Adobe Stock is een beeldbank die staat voor kwalitatief zeer goede afbeeldingen en stockfoto's. En u kunt erop rekenen dat ze aandacht besteden aan hun catalogus met topkwaliteit, professionele, unieke en voor uw doelgroep aansprekende stockillustraties.

Adobe Stock beschikt over een imposante collectie met prachtige illustraties. Adobe Stock heeft geen filterfunctie voor vectoren of illustraties, maar u kunt wel makkelijk vinden wat u zoekt door in de zoekbalk bijvoorbeeld “vectorillustraties” in te voeren. Hier kunt u de stockillustraties – digitale en met de hand getekende illustraties – van hun beste kunstenaars bekijken!

U kunt precies de gewenste illustratie bij Adobe Stock vinden met behulp van deze zoekbalk:

Heeft u de illustratie of vector gevonden waarnaar u op zoek was? Maak dan gebruik van de onderstaande aanbieding:

Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
30 dagen resterend

Beeldbanken die gespecialiseerd zijn in stockillustraties

Soms kan de catalogus met illustraties op stockfotosites met diverse media wat te beperkt zijn. Wellicht vindt u makkelijker de juiste professionele illustraties op de diverse in vectorillustraties gespecialiseerde websites. Bij het bekijken van deze websites, bedenk dan dat het handig is om de zoekoptie voor vectoren te gebruiken, als deze optie tenminste beschikbaar is.

Hoewel niet elke stockillustratie website een vectorfilter heeft, hebben veel sites wel een vectorfilter, en vaak bevindt deze zich vlakbij het zoekveld. Klik op het optiemenu en kies “vector”, zodat de afbeeldingen gefilterd kunnen worden. Wij kunnen u de volgende 5 stockillustratiesites aanbevelen:

IKON Images

Ikon Images illustraties

www.ikon-images.com homepageIKON Images heeft een grote keuze aan uniek beeldmateriaal dat geschikt is om u te helpen een modern, doelgericht merk te cultiveren. Zelfs de standaard “stilleven”-illustratie die op deze website te vinden is, is realistisch en kunstzinnig van aard en springt in het oog vanwege de kwaliteit van het artistieke ontwerp. Het IKON platform is fraai ontworpen, zodat u vlot hun verschillende thema's en concepten kunt browsen – en dit is precies afgestemd op wat moderne ondernemers vaak zoeken.

Zoekt u iets verfrissends en unieks dat van het scherm spat, dan is IKON Images uw vertrekpunt voor stockillustraties. De IKON-collectie van gecureerde illustraties is fraai, maar u zult wel wat tijd nodig hebben om de juiste vectorafbeeldingen op te zoeken. Houd er ook rekening mee dat de illustraties van IKON uitsluitend Rights Managed (RM) zijn, wat inhoudt dat er een licentie voor een specifiek gebruik wordt aangeboden, en dat de prijs voor die licentie op basis daarvan wordt vastgesteld.


The i Spot

The ispot vectoren

www.theispot.com homepageThe i Spot is een exclusieve website voor illustraties en geldt op dit moment als een van de omvangrijkste aanbieders van illustraties. Ze bouwen al sinds 1996 aan hun collectie en richten zich op de ondersteuning van getalenteerde kunstenaars en voegen uitsluitend topkwaliteit illustraties aan hun bestand toe.

De licenties die The i Spot hanteert zijn Rights-Managed (RM), maar het team van The i Spot staat klaar om u te helpen bij de aanvraag en verwerking van uitbreidende licenties voor speciale gebruiksdoeleinden.

U vindt op deze website nu meer dan 37.000 illustraties van topartiesten uit de hele wereld. Ook is het platform heel makkelijk in gebruik, waarmee het een eersteklas startpunt op uw referentielijst is. The iSpot heeft geen speciale zoekfunctie voor vectoren op haar website, maar simpelweg de toevoeging van het woord vector in het zoekveld volstaat om de gewenste resultaten te verkrijgen.


Laughing Stock

www.laughing-stock.com homepageLaughing Stock is de plek bij uitstek om de gewenste visuele inspiratie op te doen om uw content naar de top te tillen. Op deze website vindt u originele stockillustraties en animaties, die allemaal zeer tot de verbeelding spreken. Denk daarbij aan opvallende lijnen en gewaagde grafische afbeeldingen.

De kwaliteit van de illustraties op Laughing Stock inspireert en wanneer u toevallig een favoriete artiest vindt, kunt u deze makkelijk en het portfolio blijven volgen. U kunt zelfs een illustratie huren bij Laughing Stock wanneer u op zoek bent naar speciale visuele content. De collectie van Laughing Stock is ook Rights-Managed, wat wil zeggen dat u aangeeft wanneer en hoe u van plan bent de afbeelding te gebruiken, en dat u uitsluitend voor dat gebruik een licentievergoeding hoeft te betalen.


Illustration Source

www.illustrationsource.com homepageIllustration Source bestempelt zichzelf als zijnde één van de grootste en meest gerenommeerde platforms in de sector van stockillustraties. Bekijk hun collecties en u begrijpt gelijk dat ze zichzelf niet onterecht op hun borst slaan. Ze werken uitsluitend samen met de beste illustratoren en stellen hun collecties aan een wereldwijd publiek ter beschikking. Illustration Source geeft u ook de mogelijkheid om met hun kunstenaars in contact te komen voor speciale maatwerk opdrachten.

Illustration Source biedt tal van opties om uw zoekopdracht te filteren, maar u kunt niet filteren op vectorafbeeldingen. Mocht u niet vinden wat u nodig heeft, dan kan Illustration Source u behulpzaam zijn het vinden ervan. Het beeldmateriaal op Illustration Source valt onder de Rights Managed-licentie. Tevens moet worden opgemerkt dat de voorwaarden van de afbeeldingen van hun site niet toestaan dat deze in verband met bepaalde gevoelige onderwerpen worden gebruikt, tenzij hier vooraf toestemming voor is gegeven.


CSA Images

CSA logoCSA Images is de grootste verzameling stockillustraties in eigen beheer ter wereld. Ze hebben meer dan 100.000 afbeeldingen in hun catalogus en geven bijna eindeloze mogelijkheden om de stockillustraties te vinden om uw merk in de kijker te plaatsen. De illustraties die u op CSA Images vindt, zijn van topniveau.

Heeft u belangstelling voor de vectorafbeeldingen op deze site, voer deze dan in het zoekveld in om zoekresultaten te krijgen. Bovendien heeft CSA Images een exclusieve overeenkomst met Getty Images. Dit houdt in dat als u al enthousiast bent over Getty Images, u ook een deel van de CSA-beelden op de website van Getty Images zult aantreffen. CSA Images hanteert standaard licenties en op aanvraag uitgebreide licenties.


Websites met gratis stock illustraties

Gratis stock media kunnen lastig zijn met betrekking tot auteursrechten. Dit betekent dat als u voor gratis vector illustraties kiest, u ervoor moet zorgen dat: a) de bron betrouwbaar is en b) de licentie geldig is en alle rechten vrijgegeven zijn. En dit is van essentieel belang als u deze afbeeldingen voor commerciële projecten wilt gebruiken.

Wij adviseren hieronder enkele sites met gratis stock illustraties, maar zorg er wel voor dat u altijd zorgvuldig te werk gaat als het gaat om gratis stock media.

Vecteezy – Gratis en premium grafische afbeeldingen

www.vecteezy.com homepage

Vecteezy is het grootste online platform voor vector illustraties met miljoenen gratis vector illustraties die u zowel in persoonlijke als commerciële projecten kunt gebruiken, mits u de auteur/het bedrijf vermeldt. U vindt er veel variatie met betrekking tot stijl en onderwerpen.

Aanvullend hebben ze ook stockfoto's en zelfs stockvideo's. U kunt eventueel upgraden naar een betaald abonnement voor toegang tot premium content, een handige beeldbewerker en meer.

Freepik – Gratis afbeeldingen voor ontwerpers

www.freepik.com homepage

Freepik is een complete website voor ontwerpers en andere creatieve gebruikers met duizenden gratis vectorillustraties die u kunt downloaden en in uw projecten kunt gebruiken ( met vermelding van de bron). Het aanbod omvat ook foto's en PSD-bestanden, hoewel de gratis collectie enigszins beperkt is.

U kunt kiezen voor de premium versie voor toegang tot miljoenen bestanden en andere extra's. Freepik behoort nu tot een veel groter platform met sites als Flaticon voor gratis pictogrammen en Slidego voor gratis sjablonen voor presentaties.

Pixabay – Gratis stockillustraties en meer

Pixabay is een bekende gratis website voor stockmedia. Wellicht beter bekend vanwege de collectie gratis stockfoto's, maar het aanbod omvat meer dan 300.000 illustraties en meer dan 100.000 vectorbestanden. U kunt al deze bestanden gratis downloaden en gebruiken, zonder enige bronvermelding, en het is een zeer professionele, gemakkelijk te navigeren site, waarop u gewoon trefwoorden kunt invoeren en filters kunt gebruiken om uw zoekopdracht te verfijnen.

Humaaans – Gratis aanpasbare illustraties van personages

www.humaaans.com homepage

Humaaans is een interessant en opmerkelijk aanbod van gratis stock illustraties. Op de site vindt u vectoren van menselijke personages, achtergronden en scènes die u kunt mixen en matchen en verder kunt aanpassen voor unieke resultaten. U kunt het geheel gratis gebruiken volgens een Creative Commons Zero (CC0) licentie naar eigen inzicht, en aan de slag gaan met verschillende bewerkingstools zoals Sketch, InVision Studio en Adobe XD.

VectorCharacters – Gratis karakters en cartoons

vectorcharacters.net homepage

VectorCharacters is, zoals uit de naam blijkt, een site met vector illustraties van karakters en cartoons. Een heleboel in verschillende stijlen. Ze combineren premium content met gratis te downloaden bestanden, maar het mooie is dat de gratis bestanden geen attributie vereisen, ook niet voor commercieel gebruik. Zoekt u dit soort illustraties, dan is dit absoluut het adres waar u een grote verscheidenheid zult vinden.

Toepassingen voor stockillustraties

In de ruimste zin van het woord kunnen stockillustraties op ieder willekeurig moment gebruikt worden voor visuele content. Maar er zijn situaties waarin kwalitatief hoogstaande stockillustraties beter scoren dan andere. In blogs, marketingmateriaal, Google-advertenties en social media zien we bijvoorbeeld veel stockfotografie, waarbij realiteitszin en emotie centraal staan. Wellicht krijgt u een emotionele reactie met stockillustraties, maar de realiteitsfactor ontbreekt.

Let op: de illustraties zijn vloeiender. De illustraties zijn interpreteerbaar en bruikbaar voor allerlei toepassingen. Ze zijn bedoeld om een thema over te brengen en de verbeelding te prikkelen, in plaats van iemand op emotioneel vlak meer bij uw content te betrekken. De juiste stockillustratie kan ook onvoorstelbaar memorabel zijn en bijdragen aan de opbouw van de beeldvorming van uw merk – kies daarom op een verstandige manier.

KIES VOOR STOCKILLUSTRATIES ALS
  • Fotografie niet praktisch is. Er kunnen zich situaties voordoen waarin het visuele beeldmateriaal dat u wilt gebruiken niet te verkrijgen is. Mocht het lastig zijn om een thema te vinden dat bij uw content of marketingmateriaal past, dan geven illustraties meer creatieve vrijheid en vullen ze de leemten die de fotografie achter kan laten.
  • U een verhaal wilt vertellen. Hierbij gaat het niet om een echt verhaal (hoewel hiervoor hetzelfde geldt), maar veeleer om zoiets als een merkverhaal. Illustraties die bij uw verhaallijn passen, kunnen makkelijker worden gevonden en zijn effectiever.
  • U infografieken wilt gebruiken. Infografieken zijn razend populaire stukjes visuele content – en ze worden bijna nooit met fotografische afbeeldingen gebruikt. Illustraties en andere soorten digitaal stockmateriaal voorzien uitstekend in deze behoefte.

Dit zijn slechts enkele redenen waarom u profijt moet trekken van de grote catalogi met hoogwaardige stockillustraties die er zijn, maar u zou zich nog steeds kunnen afvragen wanneer u dat moet doen. Waar kunt u dit soort beeldmateriaal in uw projecten gebruiken en wanneer levert dit commercieel gezien het meeste voordeel op?

Het gebruik van stockillustraties is geschikt voor een groot aantal gebruiksdoeleinden, in praktisch alle sectoren. Zo kan een eigenaar van een klein buurtcafé bijvoorbeeld stockillustraties gebruiken ter ondersteuning van zijn merkimago, zoals boeiende thema-illustraties op het reclamemateriaal, visitekaartjes, menubord of zelfs de glazen waaruit zijn klanten hun lekkere drankjes drinken.

Stockillustratie websites zijn tevens een uitstekende tool voor marketeers, vooral voor marketeers die zich bezighouden met digitale marketing, waarbij het een hele opgave kan zijn om een imago op te bouwen en doelgroepen aan te trekken met de gebruikelijke stockfoto's, die allemaal op elkaar lijken.

Wie zich meer uitsluitend in een artistieke context begeeft, kan ook profiteren van de collecties illustratiesites bieden. Grafische ontwerpers die steeds zoeken naar een verfrissend visueel perspectief voor hun klanten, kunnen de illustraties en vectorafbeeldingen van de hierboven vermelde sites gebruiken. Hun collecties met stockillustraties bieden u toegang tot een onvoorstelbaar aanbod aan beeldmateriaal dat door veel verschillende getalenteerde kunstenaars is gecreëerd.


Stockillustraties zijn perfect geschikt voor allerlei projecten, onder andere:

Uitgelichte stockillustratie categorieën:


Zijn er redenen om geen stockillustraties te gebruiken?

Is het altijd een goed idee is om stockillustraties te gebruiken. Soms is voorzichtigheid geboden – net zoals dat het geval is bij het gebruik van alle andere soorten stockmedia in uw media en projecten.

Wees bijvoorbeeld voorzichtig als het gebruik van stockillustraties verband houdt met uw logo of merkidentiteit. Met de licentie die u met uw gebruiksovereenkomst heeft gekocht, is het gebruik van de afbeelding als een soort handelsmerk waarschijnlijk niet gedekt.

Het kopen van een grafische illustratie voor gebruik als banner op uw social media pagina is één ding. Maar schaalverkleining en het gebruik ervan als handelsmerk is iets anders. Kies voor alles waar u op enig moment een handelsmerk aan wilt verbinden voor een uniek ontwerp.

En zoals met alles, is ook kwaliteit altijd van het grootste belang. U wilt niet dat uw illustraties er uitzien alsof ze door uw 5-jarige neefje zijn gemaakt. Kwaliteit is de sleutel bij stockillustraties, wat het extra belangrijk maakt om alleen visuele content te kopen van sites die zich inzetten voor het leveren van topkwaliteit artwork. Mocht u geen illustratie van hoge kwaliteit kunnen vinden die aan uw behoeften voldoet, dan is het beter om uw aanpak te heroverwegen dan risico's te nemen met inferieure illustraties.

Klanten vragen soms ook waar ze goede iconen en logo's kunnen kopen. Wij kunnen u Icontail en Canva aanbevelen.


Conclusie over stockillustraties

Bij de keuze voor stockillustraties is het in de eerste plaats belangrijk om te beseffen dat er een kunstenaar achter het werk zit, en dat u telkens als u voor hun creaties betaalt, hun talent onderschrijft en ondersteunt. Het kan zijn dat u op geen van de illustratiesites precies vindt wat u zoekt. Wij adviseren u om ons artikel te lezen over hoe u de perfecte marketing afbeeldingen en foto's voor succesvolle Google-advertenties kiest.

Mocht u desondanks niet kunnen vinden wat u zoekt, dan zijn aangepaste illustraties altijd een overweging waard. Wilt u meer weten over stockfoto's, dan kunt u bij StockPhotoSecrets terecht voor advies en goedkoop beeldmateriaal van topkwaliteit. Wij nodigen u uit om een kijkje te nemen op de hier genoemde stockillustratiesites en het potentieel van deze fantastische kunstenaars voor uw onderneming te ontdekken.

Wilt u aan uw creatieve of commerciële projecten video’s toevoegen? Bekijk dan ons overzicht met de 21 beste websites voor videomateriaal.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over stockillustraties en vectoren

🤨 Ik heb een vraag over stockillustraties en vectoren

🤔 Ik weet niet of stockillustraties en vectoren iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo