4 plainpicture alternatieven – koop hier uw foto’s!

Wilt u meer interesse voor uw project, het bijzondere karakter ervan onderstrepen en een blijvende indruk achterlaten? Gebruik dan authentieke, unieke foto's die zich duidelijk onderscheiden van de doorsnee stockfotografie met haar terugkerende en identieke thema's.

plainpicture alternatieven

plainpicture heeft deze foto's voor u! Maar er zijn ook andere uitstekende beeldbanken, zoals Photocase, PantherMedia, Getty Images, Adobe Stock, met interessante, spannende en authentieke foto's met alle denkbare thema's. De volgende 4 plainpicture alternatieven zijn ook nog eens een stuk goedkoper.

plainpicture

plainpicture heeft zich nadrukkelijk gespecialiseerd in afbeeldingen die exclusieve, frisse thema's en realistische dagelijkse momenten in beeld brengen.

Licentiemodellen

Rights Simplified (RS)

De RS-licentie van plainpicture is verkrijgbaar voor 1, 3, 5 jaar of onbeperkt en voorziet automatisch in de gebruiksrechten voor alle media, alle formaten, plaatsingen en oplages – print & online. Tevens wordt automatisch de grootste bestandsgrootte van elk motief en een Unlimited Seats (een licentie voor meerdere gebruikers) opgenomen.

Rechtenvrij

Met de rechtenvrije licentie (Royalty Free-licentie) kunnen afbeeldingen zowel in de tijd als in de ruimte onbeperkt worden gebruikt. De prijzen voor de rechtenvrije licentie worden bepaald door het formaat van de afbeelding, oftewel hoe hoger de resolutie, hoe duurder de afbeelding.

plainpicture prijzen

Rights Managed

Voor RS-afbeeldingen is een Rights Managed-licentie mogelijk en voordelig, zeker als de foto voor één enkel gebruik is bestemd. Voor het verkrijgen van een RM-licentie moeten alle gebruiksgegevens, zoals medium, plaatsing, oplage, afbeeldingsformaat, distributie en gebruikstermijn worden vastgelegd. Exclusiviteit voor de sector en een algemene exclusiviteit behoren met de RM-licentie eveneens tot mogelijkheden.

Fotoprijzen

Wilt u bij de aankoop van afbeeldingen geld besparen, koop dan met plainPacks meerdere licenties tegelijk, omdat hoe meer licenties u koopt, hoe lager de licentieprijs of foto.

plainpicture prijzen


plainpicture prijzen

Goed om te weten!
plainPacks hebben geen vervaldatum, maar blijven onbeperkt geldig en zijn van toepassing op alle Rights Simplified en Rechtenvrije foto's van Plainpicture.

Alternatief: Photocase

www.photocase.com homepage

De Berlijnse beeldbank Photocase is specialist in realistische en creatieve foto's die er verfrissend en verrassend anders uitzien. Dankzij de strenge selectieprocedure van Photocase worden foto's met saaie alledaagse thema's niet aangeboden. Het is daarom één van de beste plainpicture alternatieven.

Plainpicture alternatief Photocase

Photocase heeft haar topfoto's in diverse collecties samengesteld, zoals Hyper-Still-Life, Natuurlijke foto's, Conceptuele foto's, Boekomslagen, Duurzaamheid en nog veel meer.

Deze beeldbank is één van de beste plainpicture alternatieven en het adres bij uitstek voor echt authentieke, unieke en stomme stockfoto's en voor fantastische afbeeldingen die geen stockfoto zijn.

Wilt u inspiratie opdoen? Bekijk dan de fotografietrends 2019, 2020 en 2023.

U kunt natuurlijk ook meteen de beste foto's van Photocase bekijken.

Photocase fotocollectie screenshot

Afbeeldingen van Photocase

Eenvoudig licentiemodel

Photocase heeft een simpel licentiemodel: de rechtenvrije licentie. Deze dient als basislicentie en kan met een aantal gebruiksopties worden uitgebreid.

Basislicentie

Met de basislicentie kunnen alle foto's wereldwijd en onbeperkt worden gebruikt voor allerlei verschillende projecten en mediakanalen (bijv. websites, print, reclame, pers en social media). Als u een foto met basislicentie koopt dient u de bron te vermelden (de fotograaf en Photocase). Alle foto's mogen zonder extra attributie op social media (Facebook, Instagram, Twitter, enz.) worden gebruikt.

Goed om te weten!
De licenties (basislicenties en uitgebreide licenties) zijn overdraagbaar aan een derde partij, zoals bijvoorbeeld aan klanten.

Overige licenties

Zoals u hieronder kunt zien, kan de basislicentie worden uitgebreid met de volgende opties:

Photocase extra's

Exclusief gebruik

Photocase biedt op aanvraag tevens het exclusieve gebruik van foto's aan. Nadat de exclusieve gebruiksovereenkomst is afgesloten, kunnen andere kopers de foto niet meer kopen.

Afbeeldingsprijzen

De prijzen voor deze fantastische foto's zijn redelijk. Een topfoto in de resolutie Large (L) kost € 38,-. Alle foto's van Photocase kunnen direct of via credits (kunstmatige valuta) worden gekocht.

1. Direkt kopen

Voor iedereen die snel een foto nodig heeft, is de directe aankoop interessant. De prijzen variëren naar gelang de beeldresolutie: De resolutie S kost € 13,- en leent zich uitstekend voor kleine online formats zoals foto's in een artikel of social media post. De resolutie M kost € 25,- en kan worden gebruikt voor middelgrote en grote online formats en kleine tot middelgrote printformaten. Voor afbeeldingen in de resolutie L vraagt Photocase slechts € 38,-. Deze resolutie is met name geschikt voor grote printformaten en alle overige toepassingen.

Photocase prijzen screenshot

2. Credits

Credits zijn een kunstmatig betaalmiddel dat Photocase gebruikt voor de prijsstelling. Wanneer u credits koopt worden deze op uw account bijgeschreven en bij aankoop van een foto worden deze in mindering gebracht. (Lees hier meer over credits!) Photocase biedt credit-pakketten in verschillende aantallen aan.

Dit moet u weten!
De credits van Photocase hebben geen vervaldatum en blijven voor altijd geldig!

Als u foto's met credits koopt, krijgt u alle foto's vanwege de kwantumkorting goedkoper dan wanneer u deze per stuk zou kopen.

Voorbeeld: Bij aankoop van 25 credits voor € 50,- kost een stockfoto in het formaat M 10 credits, oftewel € 20,-. De prijs per foto daalt bij aankoop van 100 credits (€ 175,-) tot € 17,50. Dat is een besparing van 12,5% en vergeleken met de directe aankoop enn besparing van 30%!

Photocase prijzen credits

Photocase kortingscode

Met onze exclusieve Photocase kortingscode profiteert u van 5 gratis credits (een topfoto in resolutie Small) plus 10% korting op uw eerste fotoaankoop!

Meld u nu aan bij Photocase en ontvang 5 gratis credits en 10% korting op uw eerste aankoop!
Lees hier in ons testrapport meer over de fantastische beeldbank Photocase!

Alternatief: Getty Images

Getty Imageswww.gettyimages.nl homepage heeft een gigantische database met oude en moderne foto's, vectoren, afbeeldingen, video's en audiobestanden. Bij Getty Images vindt u voornamelijk foto's die absoluut exclusief, expressief, overtuigend en van schitterende kwaliteit zijn.

www.gettyimages.nl homepage

Foto's van Getty Images

Licentiemodellen van één van de plainpicture alternatieven

Getty Images hanteert drie verschillende licentiemodellen: 1. Rechtenvrije licentie (RF), 2. Rights Ready (RR) en 3. Rights Managed (RM).

Rechtenvrij. De afbeeldingen met deze licentie mogen wereldwijd voor een onbeperkte tijdsduur en ongelimiteerd gebruik worden gebruikt en de hoogte van de prijs wordt bepaald door de bestandsgrootte (bekijk hier de Getty Images content licentieovereenkomsten). Getty biedt deze afbeeldingen aan onder de naam Creative.

Rights Ready/Rights Managed. De foto's met deze licenties mogen slechts in beperkte mate worden gebruikt. De prijs is gebaseerd op een aantal factoren zoals de grootte, plaatsing, tijdsduur en geografisch gebruik (hier vindt u de Getty Images content licentieovereenkomsten). Ontdek hier de schitterende foto's van Getty uit de Rights Managed-collectie.

Exclusief gebruik

Het exclusieve gebruik is voor veel Rights Managed-foto's mogelijk, waarvoor u zich via een speciaal formulier online kunt aanmelden en informatie over de prijs kunt opvragen.

Calculator Rights Managed afbeeldingen Getty Images

Fotoprijzen

Alle foto's van Getty Images kunnen direct per stuk of via de veel goedkopere UltraPacks worden aangeschaft. Nieuw is de mogelijkheid om foto's met een exclusief gebruiksrecht te kopen.

Directe aankoop

De prijzen voor één enkele aankoop variëren naar gelang de beeldgrootte. Getty heeft 4 beeldresoluties: Extra klein, Klein, Middelgroot en Groot. De prijs voor een grote foto (XL) is € 475,-.

Ultrapacks

De afbeeldingen in UltraPacks zijn een stuk goedkoper. De kosten voor een foto bedragen slechts € 425,- of € 350,- (afhankelijk van het Ultrapack).

Getty Images Ultrapacks

Getty Images UltraPacks

Voordeeltip
Ons advies is om bij de aankoop van pakketten altijd voor de hoogste resolutie te kiezen. Mocht een lage resolutie niet toereikend zijn, dan kunt u dit met de hogere resolutie voorkomen.
Profiteer van 15% korting op UltraPacks met de Getty Images kortingscode!
Kortingscode inwisselen
32 dagen resterend

Afbeeldingen voor exclusief gebruik

Getty Images heeft nu een nieuwe functie: “Commercieel gebruikte Creative-afbeeldingen met een licentie kunnen nu exclusief worden gebruikt, waarbij rekening wordt gehouden met de plaats, de tijsduur en de wijze waarop u ze gebruikt. Omdat wij de licentiegeschiedenis kennen, kunnen wij garanderen dat niemand ze op dezelfde manier zal gebruiken.”

De prijzen hangen af van het toepassingsgebied (intern, digitaal en/of drukwerk).

Licentiebundels voor exclusief gebruik

Lees hier in ons testrapport meer interessante informatie over Getty Images!

Alternatief: PantherMedia

stockagency.panthermedia.net homepage

De beeldbank PantherMedia uit München (Duitsland) biedt met haar Premium-collectie rechtenvrije afbeeldingen van topkwaliteit met kwaliteitsvolle motieven en een moderne beeldspraak aan.

stockagency.panthermedia.net homepage

Foto's van PantherMedia

Licentiemodellen

De foto's uit de Premium-collectie vallen onder de Rechtenvrije licentie (RF) en mogen voor onbepaalde tijd, wereldwijd, zonder beperking en in alle media worden gebruikt

De geselecteerde afbeeldingen zijn voorzien van de Rights Managed-licentie (RM). Voor het gebruik van de afbeelding kunt u de gebruiksduur (maanden, jaren) en de distributie (landen, continent, wereldwijd) aangeven.

Twijfelt u welke van deze 2 licentiemodellen het beste bij u past, lees dan hier alles over de verschillen tussen beide licenties.

Fotoprijzen

1. Premium-collectie

De kosten voor de afbeeldingen uit de Premium-collectie worden bepaald door de beeldresolutie, die varieert van Extra klein tot XXL. Een foto in het XL-formaat (Din-A4) is bij directe aankoop € 450,-. U kunt besparen door credits te kopen. De credits worden bijgeschreven op de account van de klant en bij de aanschaf van een afbeelding in mindering gebracht. Als u een groter aantal credits koopt, dan bespaart u dankzij de kwantumkorting op de aankoop van uw foto.

Voorbeeld: Bij aankoop van 2500 credits (€ 2.150,-) is de prijs van een Din-A4 foto (450 credits) geen € 450,- maar € 315,-.

Dit is belangrijk om te weten!
De credits van PantherMedia hebben geen vervaldatum, ze blijven voor altijd geldig!

2. Rights Managed-afbeeldingen

De prijzen voor Rights Managed-foto's worden bepaald door de duur van het gebruik en de verspreiding (land). Een Rights Managed-foto (formaat XL, inclusief gebruik in een land) kost in geval van een directe aankoop € 470,- (1 jaar) tot € 1.300,- (5 jaar). Om een afbeelding wereldwijd te mogen gebruiken, kost nog eens € 300,- extra.

Ook in het geval van Rights Managed-foto's kunt u via credits besparen. Voorbeeld: Als u 2500 credits (€ 2.150,-) afneemt, wordt de prijs van 1 jaar verlaagd tot € 404,20 en die van 5 jaar tot € 1057,80.

U kunt de Premium en Rights Managed-afbeeldingen zowel direct per stuk als via credits kopen.

Lees hier in ons testrapport meer over PantherMedia en hun aanbod!

Alternatief: Adobe Stock

stock.adobe.com/nl homepageAdobe Stock is een van de grootste beeldbanken in de fotobranche. In 2017 heeft Adobe Stock ingespeeld op de toenemende vraag van kleine en grote bedrijven naar authentieke foto's door het samenstellen van een Premium-collectie van zorgvuldig geselecteerde topkwaliteit afbeeldingen van creatieve kunstenaars.

Adobe Stock premium

De Premium-collectie omvat drie secties: “Redactionele aanraders” (door de curatoren van Adobe geselecteerde foto's), “Concept-collecties” (foto's voor verhalenschrijvers) en “Geselecteerde aanbieders” (foto's van topkunstenaars).

Licentiemodellen

Adobe Stock hanteert de zogenaamde Plus-licentie om foto's uit de Adobe Stock Premium-collectie te kunnen gebruiken. Deze is vergelijkbaar met de rechtenvrije licentie en biedt de volgende mogelijkheden:

  • Onbeperkte oplage en weergave van de foto' s
  • Onbeperkt aantal online views
  • De beelden zijn te verwerken in e-mailmarketing, reclame op mobiele apparaten, sociale media en uitzendingen

Fotoprijzen

De prijzen voor afbeeldingen uit de Premium-fotocollectie variëren en zijn te vinden op de afbeeldingspagina. Hoe hoger de kwaliteit en hoe hipper de Premium-afbeelding is, hoe hoger de prijs. Foto's met een lage resolutie (Klein) hebben een prijs van € 49,99 tot € 249,99 en foto's met een hoge resolutie van € 99,99 tot € 499,99.

Adobe Stock voorbeeldfoto

Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
32 dagen resterend

Adobe biedt diverse cloudtoepassingen die door IT-professionals is ontwikkeld. De ontwikkeling van deze applicaties zorgt voor een grotere flexibiliteit en maakt het vereenvoudigen van uw workflow mogelijk. Met deze software kunt u zonder hoge kosten uw prestaties verbeteren. Geschikt voor onder meer Windows en Linux.

Lees hier ons testrapport meer over Adobe Stock hun voordelen!

Authentieke afbeeldingen kopen

Er zijn een aantal uitstekende plainpicture alternatieven, zoals Photocase, PantherMedia, Getty Images, Adobe Stock die fascinerende foto's met verrassende motieven en een nieuwe beeldtaal op de markt brengen.

Het is absoluut de moeite waard om de websites van deze beeldbanken te bekijken, vooral omdat de licentiekosten voor exceptionele foto's niet hoog zijn. Bij Photocase, dat als een van de plainpicture alternatieven geldt, vindt u prachtige authentieke foto's voor nog geen € 38,-.

En als u de kortingscode van Photocase, Getty Images, PantherMedia en Adobe Stock gebruikt, profiteert u van veel unieke en voordelige foto's.

Zoekt u een bepaald genre, zoals mode stockfoto's, diversiteit beelden, lifestyle foto's of hipster afbeeldingen), ook dan kunt u bij een van deze beeldbanken terecht voor het beste beeldmateriaal.

Wilt u weten hoe u deze foto's optimaal kunt gebruiken? Lees dan onze artikelen over het gebruik van beeldmateriaal voor marketing, Google-advertenties en social media.

Wilt u succesvolle en weergaloze projecten, gebruik dan de kracht van foto's die verrassend anders zijn, de kijker fascineren en de verkoop stimuleren.

NOG MEER ALTERNATIEVEN

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over de plainpicture alternatieven

🤨 Ik heb een vraag over de plainpicture alternatieven

🤔 Ik weet niet of de plainpicture alternatieven iets voor mij zijn

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo