Reclamefoto’s kopen – snel en simpel online!

Wil je succesvolle reclame, artikelen en advertenties maken, dan moet je goede reclamefoto's kopen. Maar als je zomaar naar de website gaat van Shutterstock, iStock, 123RF, Adobe Stock of Stockphotos.com, krijg je dan de juiste foto en service? Wat kosten foto's van hoge kwaliteit? Hoe koop ik deze? 

Weet je de antwoorden en heb je geen verdere uitleg nodig? Wil je graag meteen stockfoto's zoeken? Dat kan met de onderstaande zoekfunctie. Voer hier de zoekterm in voor de foto's die je nodig hebt. Krijg 210 beelden in hoge resolutie voor slechts € 99! Nu plus 10 gratis opschalingen en video's!
NU KOPEN
19 dagen resterend
Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Dan nu antwoord op de bovenstaande vragen.

Voor effectieve reclame zijn goede stockfoto's nodig! Alleen met reclamefoto's van topkwaliteit zul je de aandacht van je doelgroep kunnen trekken en vasthouden. 

Begrepen! Ik neem mijn camera en schiet snel zelf wat foto's, toch? Dat is in principe mogelijk. Maar als je geen professionele fotograaf of ambitieuze hobbyfotograaf bent met de nodige ervaring en apparatuur, dan belooft dit niet veel goeds.

Reclamefoto's worden door professionele fotografen tijdens een shoot gemaakt. Hiervoor zijn goede kwaliteit apparatuur, speciale belichting, op de juiste manier ingerichte ruimtes, modellen, visagisten en nog veel meer nodig. En dat heeft zijn prijs. Werk je met een beperkt reclamebudget of wilt je de kosten van een opname terugdringen, dan kun je rechtenvrije beelden bij een beeldbank kopen.


Wat zijn rechtenvrije afbeeldingen?

Waarom rechtenvrije afbeeldingen kopen?

Alle stockfotografie (rechtenvrije foto's) worden gemaakt door professionals, semi-professionals en kunstenaars. Beeldbanken beoordelen het fotomateriaal voordat ze het aan hun assortiment stockfoto's toevoegen en bieden deze foto's met een gebruikslicentie aan.

Deze licentie houdt in dat de beeldbanken moeite doen ervoor zorgen dat de aangeboden content, foto's en andere producten, beschikken over de vereiste rechten. Daardoor hebben bedrijven mogelijkheden om de foto's voor commerciële doelen, bijvoorbeeld voor reclamedoeleinden, branding en marketing. En waarom worden deze foto's verkocht als “rechtenvrije afbeeldingen“?

De term “rechtenvrij” houdt in dit verband in dat je als fotokoper slechts één keer een bepaalde prijs betaalt en de foto vervolgens voor onbepaalde tijd en meerdere keren kunt gebruiken. Dit is een groot voordeel in vergelijking met voorheen, toen er voor elk ander gebruik een speciale licentie moest worden gekocht. Met de aankoop van een rechtenvrije reclamefoto kun je deze afbeelding in meerdere media tegelijk gebruiken, zoals in Google advertenties, websites, op visitekaartjes, voor flyers en brochures, Facebook en meer.

Neem nu een abonnement op het Club-lidmaatschap van Stockphotos.com en krijg als bonus 10 gratis beelden!

Hoe vind ik rechtenvrije foto's voor commercieel gebruik?

stockfoto websites voor reclamefoto's kopen

Dit is bijvoorbeeld met Google en andere zoekmachines heel simpel. Even een zoekterm invoeren zoals “afbeeldingen kopen” of “reclamefoto's kopen” in de Google-zoekfunctie en je krijgt meteen de namen van een groot aantal beeldbanken te zien, die een gigantische collectie rechtenvrije reaclamefoto's hebben die je direct online kunt kopen.

Klik vervolgens gewoon op de website van een van deze beeldbanken. Op deze website vind je een zoekveld. Hierin voer je een zoekterm in voor het vinden van jouw reclamefoto's. In luttele seconden krijg je veel verschillende afbeeldingen waaruit je kunt kiezen.


Wat kosten reclamefoto's voor commercieel gebruik?

Kwaliteit heeft zijn prijs. Datzelfde geldt voor reclamefoto's. Hoe hoger de beeldkwaliteit, hoe interessanter de reclameboodschap en hoe exclusiever de foto – hoe hoger de prijs. Hierbij is Getty Images een garantie voor de beste afbeeldingen.

Maar kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. En dat geldt ook voor het kopen van afbeeldingen voor reclame en advertenties, omdat veel beeldbanken premium afbeeldingen aanbieden voor de prijs van € 1,- of minder. De bekende beeldbank Shutterstock met een zeer omvangrijke collectie van meer dan 740 miljoen afbeeldingen, biedt topkwaliteit afbeeldingen aan via abonnementen voor slechts € 0,22 per afbeelding (looptijd 12 maanden, 9.000 afbeeldingen per jaar).

Krijg nu 10 gratis foto's - u kunt op elk gewenst moment annuleren.
  • Product
  • Foto’s
Ontvang nu 15% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!


Hoe kan ik reclamefoto's kopen?

Bij veel beeldbanken kunt u reclamefoto's kopen in diverse aantallen en in verschillende grote formaten.

Losse afbeeldingen voor reclame kopen

Een losse reclamefoto is iets duurder dan wanneer je een groter aantal afbeeldingen afneemt. Maar je betaalt dan niet voor afbeeldingen die je niet echt nodig heeft.

Reclamefoto's kopen met credits of abonnement

Verder kun je de meeste beeldbanken reclamefoto's kopen in beeldpakketten of abonnementen. Beide opties bevatten een bepaald aantal afbeeldingen per maand en hebben een variabele looptijd van 1, 6 of 12 maanden. Bij de keuze voor een beeldabonnement daalt de prijs per afbeelding sterk naarmate het aantal beelden dat wordt gekocht groter is. Daarbij zijn prijzen van slechts € 0,12 per afbeelding mogelijk (bekijk de jaarabonnementen van Stockphotos.com).

Reclamefoto's kopen met credits

Een aantal beeldbanken maken ook gebruik van creditpakketten. Credits zijn als het ware een soort kunstmatige valuta van beeldbanken. Om afbeeldingen te kunnen aanschaffen, moet je vooraf een bepaald aantal credits kopen – apart of in de vorm van een pakket – die op je klantaccount worden bijgeschreven. Wanneer je een reclamefoto koopt, wordt er een bepaald aantal credits van je account afgetrokken. En ook hier geldt weer: hoe groter het creditpakket, hoe goedkoper de prijs per afbeelding.

Ontvang 25% korting op uw aankoop van grote credit packs van iStock! Deze korting geldt alleen voor pakketten vanaf 18 credits.

Tip
Met Adobe Stock integreert Adobe meer dan 365 miljoen stockfoto's in onder andere Photoshop en Illustrator en deze worden tevens op „Adobe Stock“ aangeboden die je direct kunt downloaden.

Lees meer over Adobe in:

Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
20 dagen resterend

Hoe betaal ik voor rechtenvrije reclamefoto's?

Heb je een geschikte afbeelding gevonden, dan kun je deze meestal met één muisklik kopen. Normaal gesproken krijg je meer informatie over de foto te zien, bijv. in welke resolutie de afbeelding verkrijgbaar is. Zodra je een keuze hebt gemaakt, klik je op “Downloaden” of “Kopen” en stap voor stap wordt je naar de betaalpagina geleid. Vul dan de betalingsgegevens in en je hebt de reclamefoto gekocht. Reclamefoto's online kopen is een fluitje van een cent!


Websites met afbeeldingen voor reclame

Om een indruk te geven van de prijzen van de belangrijkste beeldbanken hebben we het volgende overzicht samengesteld:

Beeldbank

Max. aantal downloads

Prijs per foto

Download limiet

Duur van het abonnement

StockPhotoSecrets logo

200 per dag

€ 0,33

Jaarlijks

1 jaar

Shutterstock logo

750 per dag

€ 0,21

Maandelijks

1 jaar

iStock logo

750 per dag

€ 0,23

Maandelijks

1 jaar

Ongelimiteerd

Maandelijks

1 maand

123RF logo

750 per dag

€ 0,24

Maandelijks

1 jaar

Adobe Stock logo

750 per dag

€ 0,22

Maandelijks

1 jaar

Photocase logo

Onbeperkt

€ 6,87

Onbeperkt

Geen abonnementen


Conclusie 

Goede reclamefoto's kopen via internet is heel simpel. Veel beeldbanken beschikken over een gigantische keuze aan stockfoto's, vectoren, video's en lettertypen. De websites van deze beeldbanken zijn overzichtelijk en hebben een prima zoekfunctie, zodat je snel en probleemloos een geschikte reclamefoto kunt vinden.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over reclamebeelden kopen

🤨 Ik heb een vraag over reclamebeelden kopen

🤔 Ik weet niet of reclamebeelden kopen iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag
Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Geen recensies

Laat een reactie achter

Stockfoto's
Logo