Reclamefoto’s kopen – snel en simpel online!

Wilt u succesvolle reclame, artikelen en advertenties maken, dan moet u gode reclamefoto's kopen. Maar als u zomaar naar de website gaat van Shutterstock, iStock, 123RF, Adobe Stock en StockPhotoSecrets, krijgt u dan de juiste foto en uitstekende service? Wat is de prijs van hoge kwaliteit foto's? En hoe kunt u ze kopen? We zullen deze en nog een aantal andere vragen in dit artikel uitvoerig beantwoorden.

Weet u de antwoorden en heeft u geen verdere uitleg nodig en wilt u graag meteen stockfoto's zoeken, maak dan gebruik van de onderstaande zoekfuntie. Voer hier de zoekterm in voor de foto's die u voor uw onderneming nodig hebt, en krijg relevante stockfoto's te zien.Dan nu antwoord op de bovenstaande vragen.

Voor effectieve reclameboodschappen zijn goede stockfoto's nodig! Want alleen met reclamefoto's van topkwaliteit zult u de aandacht van uw doelgroep kunnen trekken en vasthouden. 

Begrepen! Ik neem mijn camera en schiet snel zelf wat foto's, toch? Dat is in principe mogelijk. Maar als u geen professionele fotograaf of ambitieuze hobbyfotograaf bent met de juiste ervaring en apparatuur, dan belooft dit niet veel goeds.

Reclamefoto's worden door professionele fotografen tijdens een shoot gemaakt. Hiervoor zijn goede kwaliteit apparatuur, speciale belichting, op de juiste manier ingerichte ruimtes, modellen, visagisten en nog veel meer nodig. En dat heeft zijn prijs. Werkt u met een beperkt reclamebudget of wilt u de kosten van een opname terugdringenen, dan kunt u rechtenvrije beelden bij een beeldbank kopen.


Wat zijn rechtenvrije afbeeldingen?

Waarom rechtenvrije afbeeldingen kopen?

Alle stockfotografie (rechtenvrije foto's) worden gemaakt door professionals, semi-professionals en kunstenaars. Beeldbanken beoordelen het fotomateriaal voordat ze het aan hun assortiment stockfoto's toevoegen en bieden deze foto's met een gebruikslicentie aan.

Deze licentie houdt in dat de beeldbanken moeite doen ervoor zorgen dat de aangeboden content, foto's en andere producten, beschikken over de vereiste rechten. Daardoor hebben bedrijven mogelijkheden om de foto's voor commerciële doelen, bijvoorbeeld voor reclamedoeleinden, branding en marketing. En waarom worden deze foto's verkocht als “rechtenvrije afbeeldingen“?

De term “rechtenvrij” houdt in dit verband in dat u als fotokoper slechts één keer een bepaalde prijs betaalt en de foto vervolgens voor onbepaalde tijd en meerdere keren kunt gebruiken. Dit is een groot voordeel in vergelijking met voorheen, toen er voor elk ander gebruik een speciale licentie moest worden gekocht. Met de aankoop van een rechtenvrije reclamefoto kunt u deze afbeelding in meerdere media tegelijk gebruiken, zoals in Google advertenties, websites, op visitekaartjes, voor flyers en brochures, Facebook en meer.

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
22 dagen resterend

Hoe vind ik rechtenvrije foto's voor commercieel gebruik?

stockfoto websites voor reclamefoto's kopen

Dit is bijvoorbeeld met Google en andere zoekmachines heel simpel. Even een zoekterm invoeren zoals “afbeeldingen kopen” of “reclamefoto's kopen” in de Google-zoekfunctie en u krijgt meteen de namen van een groot aantal beeldbanken te zien, die een gigantische collectie rechtenvrije reaclamefoto's hebben die u direct online kunt kopen.

Klik vervolgens gewoon op de website van een van deze beeldbanken. Op deze website vindt u een zoekveld. Hierin voert u een zoekterm in voor het vinden van uw reclamefoto's. In luttele seconden krijgt u veel verschillende afbeeldingen waaruit u kunt kiezen.


Wat kosten reclamefoto's voor commercieel gebruik?

Kwaliteit heeft zijn prijs. Datzelfde geldt voor reclamefoto's. Hoe hoger de beeldkwaliteit, hoe interessanter de reclameboodschap en hoe exclusiever de foto – hoe hoger de prijs. Hierbij is Getty Images een garantie voor de beste afbeeldingen.

Maar kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. En dat geldt ook voor het kopen van afbeeldingen voor reclame en advertenties, omdat veel beeldbanken premium afbeeldingen aanbieden voor de prijs van €1,- of minder. De bekende beeldbank Shutterstock met een zeer omvangrijke collectie van meer dan 400 miljoen afbeeldingen, biedt topkwaliteit afbeeldingen aan in beeldabonnementen voor slechts €0,22 per afbeelding (looptijd 12 maanden, 9.000 afbeeldingen per jaar).

Krijg nu 10 gratis foto's - u kunt op elk gewenst moment annuleren.
NU PROBEREN
205 dagen resterend
  • Product
  • Foto’s
Ontvang nu 15% korting op abonnementen en beeldpakketten van Shutterstock!


Hoe kan ik reclamefoto's kopen?

Bij veel beeldbanken kunt u reclamefoto's kopen in diverse aantallen en in verschillende grote formaten.

Losse afbeeldingen voor reclame kopen

Een losse reclamefoto is iets duurder dan wanneer u een groter aantal afbeeldingen afneemt. Maar u betaalt dan niet voor afbeeldingen die u niet echt nodig heeft.

Reclamefoto's kopen met credits of abonnement

Verder kunt u de meeste beeldbanken reclamefoto's kopen in afbeeldingspakketten of beeldabonnementen. Beide opties bevatten een bepaald aantal afbeeldingenbeeld per maand en hebben een variabele looptijd van 1, 6 of 12 maanden. Bij de keuze voor beeldabonnementen daalt de prijs per afbeelding sterk naarmate het grote aantal afbeeldingen dat wordt gekocht toeneemt. Daarbij zijn prijzen van slechts €0,12 per afbeelding mogelijk (bekijk de jaarabonnementen van StockPhotoSecrets Shop).

Reclamefoto's kopen met credits

Een aantal beeldbanken maken ook gebruik van creditpakketten. Credits zijn als het ware een soort kunstmatige valuta van beeldbanken. Om afbeeldingen te kunnen aanschaffen, moet u vooraf een bepaald aantal credits kopen – apart of in de vorm van een pakket – die op uw klantaccount worden bijgeschreven. Wanneer u een reclamefoto koopt, wordt er een bepaald aantal credits van uw account afgetrokken. En ook hier geldt weer: hoe groter het creditpakket, hoe goedkoper de prijs per afbeelding.

Tip
Met Adobe Stock integreert Adobe meer dan 285 miljoen stockfoto's in onder andere Photoshop en Illustrator en deze worden tevens op „Adobe Stock“ aangeboden die u direct kunt downloaden.

Lees meer over Adobe in:

Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
22 dagen resterend

Hoe betaal ik voor rechtenvrije reclamefoto's?

Heeft u een geschikte afbeelding gevonden, dan kunt u deze meestal met één muisklik kopen. Normaal gesproken krijgt u meer informatie over de foto te zien, bijv. in welke resolutie de afbeelding verkrijgbaar is. Zodra u een keuze heeft gemaakt, klikt u op “Downloaden” of “Kopen” en stap voor stap wordt u naar de betaalpagina geleid. Vul dan de betalingsgegevens in en u heeft uw reclamefoto al gekocht. Reclamefoto's online kopen is een fluitje van een cent!


Websites met afbeeldingen voor reclame

Om u een indruk te geven van de prijzen van de belangrijkste beeldbanken hebben wij voor u het volgende overzicht samengesteld:

Beeldbank

Max. aantal downloads

Prijs per foto

Download limiet

Duur van het abonnement

StockPhotoSecrets logo

200 per dag

€0,49

Jaarlijks

1 jaar

Shutterstock logo

750 per dag

€0,21

Maandelijks

1 jaar

iStock logo

750 per dag

€0,23

Maandelijks

1 jaar

Ongelimiteerd

Maandelijks

1 maand

123RF logo

750 per dag

€0,24

Maandelijks

1 jaar

Adobe Stock logo

750 per dag

€0,22

Maandelijks

1 jaar

Photocase logo

Onbeperkt

€6,87

Onbeperkt

Geen abonnementen


Conclusie

Goede reclamefoto's kopen via internet is heel simpel. Veel beeldbanken beschikken over een gigantische keuze aan stockfoto's, vectoren, video's en lettertypen. De websites van deze beeldbanken zijn overzichtelijk en hebben een prima zoekfunctie, zodat u snel en probleemloos een geschikte reclamefoto kunt vinden.

Niet gevonden wat u zocht? Vraag het hier!

loading...

🤓 Ik wil meer informatie over reclamebeelden kopen

🤨 Ik heb een vraag over reclamebeelden kopen

🤔 Ik weet niet of reclamebeelden kopen iets voor mij is

🙄 Iets anders…

Wilfred van der Zwaag

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Geen recensies

Laat een reactie achter

Stockfoto's
Logo