Reclamefoto’s kopen – snel en simpel online!

Wilt u succesvolle reclame en advertenties maken, dan heeft u goede foto's nodig. Dat spreekt voor zich. Maar waar kunt u goede reclamefoto's kopen? Wat kosten ze? En hoe kunt u ze kopen? We zullen deze en nog een aantal vragen in dit artikel uitvoerig beantwoorden.

Voor effectieve reclame zijn goede foto's nodig! Want alleen met reclamefoto's kopen van topkwaliteit zult u de aandacht van uw doelgroep kunnen trekken en vasthouden. 

Begrepen! Ik neem mijn camera en schiet snel zelf wat foto's, toch? Dat is in principe mogelijk. Maar als u geen professionele fotograaf of ambitieuze hobbyfotograaf bent met de juiste ervaring en apparatuur, dan belooft dit niet veel goeds.

In feite worden reclamefoto's door professionele fotografen in een shooting gemaakt. Voor een goede reclamefoto zijn een uitstekende kwaliteit apparatuur, speciale belichting, op de juiste manier ingerichte ruimtes, modellen, visagisten en nog veel meer nodig. En dat brengt kosten meer zich mee die hun prijs hebben. Als u maar een beperkt reclamebudget heeft of de kosten van een opname niet wilt of kunt dragen, dan kunt u rechtenvrije reclamefoto's kopen bij een beeldbank.


Wat zijn rechtenvrije afbeeldingen?

Alle reclamefoto's worden over het algemeen gemaakt door professionals, semi-professionals en kunstenaars. Beeldbanken beoordelen hun fotomateriaal en bieden het met een gebruikslicentie aan. Deze licentie houdt in dat de beeldbanken ervoor zorgen dat de aangeboden afbeeldingen beschikken over de vereiste rechten, zodat het commerciële gebruik, bijvoorbeeld voor reclamedoeleinden, is toegestaan. En waarom worden deze foto's verkocht als “rechtenvrije afbeeldingen“?

De term “rechtenvrij” houdt in dit verband in dat u als fotokoper slechts één keer een bepaalde prijs betaalt en de foto vervolgens voor onbepaalde tijd en meerdere keren kunt gebruiken. Dit is een groot voordeel in vergelijking met voorheen, toen er voor elk ander gebruik een speciale licentie moest worden gekocht. Met de aankoop van een rechtenvrije reclamefoto kunt u deze afbeelding in meerdere media tegelijk gebruiken, zoals in Google advertenties, websites, op visitekaartjes, voor flyers en brochures, posters en nog veel meer.

99club - Dat zijn 200 downloads van foto's, vectoren en lettertypen voor slechts €99,- per jaar.
Nu kopen KORTINGSCODE TONEN
25 dagen resterend


Hoe vind ik rechtenvrije foto's?

Dit is met bijvoorbeeld met Google en andere zoekmachines heel simpel. Even een zoekterm invoeren zoals “afbeeldingen kopen” of “reclamefoto's kopen” in de Google-zoekfunctie en u krijgt meteen de namen van een groot aantal beeldbanken te zien, die een gigantische collectie rechtenvrije reaclamefoto's hebben die u direct online kunt kopen. Klik vervolgens gewoon op de website van een van deze beeldbanken. Op de website van deze beeldbank vindt u een zoekveld. Hierin voert u een zoekterm in voor het vinden van uw reclamefoto's. In luttele seconden krijgt u veel verschillende afbeeldingen waaruit u kunt kiezen.


Wat kosten reclamefoto's?

Kwaliteit heeft zijn prijs. Datzelfde geldt voor reclamefoto's. Hoe hoger de beeldkwaliteit, hoe interessanter de reclameboodschap en hoe exclusiever de foto – hoe hoger de prijs. Hierbij is Getty Images een garantie voor de beste afbeeldingen.

Maar kwaliteit hoeft niet altijd duur te zijn. En dat geldt ook voor het kopen van afbeeldingen voor reclame en advertenties, omdat veel beeldbanken premium afbeeldingen aanbieden voor de prijs van €1,- of minder. De gerenommeerde beeldbank Shutterstock met een zeer omvangrijke collectie van meer dan 360 miljoen afbeeldingen, biedt topkwaliteit afbeeldingen aan in beeldabonnementen voor slechts €0,22 per afbeelding (looptijd 12 maanden, 9.000 afbeeldingen per jaar).

Krijg nu 10 gratis foto's - u kunt op elk gewenst moment annuleren.
Ontvang nu 25% korting op abonnementen en afbeeldingspakketten van Shutterstock! Tijdelijke aanbieding!

Lees hier meer over de aanbiedingen van Shutterstock!


Hoe kan ik reclamefoto's kopen?

Bij veel beeldbanken kunt u reclamefoto's kopen in diverse aantallen en in verschillende grote formaten.

Losse reclamefoto's kopen

Een losse reclamefoto is iets duurder dan wanneer u een groter aantal afbeeldingen afneemt. Maar u betaalt dan niet voor afbeeldingen die u niet echt nodig heeft.

Reclamefoto's kopen als pakket

Verder kunt u de meeste beeldbanken reclamefoto's kopen in afbeeldingspakketten of beeldabonnementen. Beide opties bevatten een bepaald aantal afbeeldingenbeeld per maand en hebben een variabele looptijd van 1, 6 of 12 maanden. Bij de keuze voor beeldabonnementen daalt de prijs per afbeelding sterk naarmate het grote aantal afbeeldingen dat wordt gekocht toeneemt. Daarbij zijn prijzen van slechts €0,12 per afbeelding mogelijk (bekijk de jaarabonnementen van StockPhotoSecrets Shop).

Reclamefoto's kopen met credits

Een aantal beeldbanken maken ook gebruik van creditpakketten. Credits zijn als het ware een soort kunstmatige valuta van beeldbanken. Om afbeeldingen te kunnen aanschaffen, moet u vooraf een bepaald aantal credits kopen – apart of in de vorm van een pakket – die op uw klantaccount worden bijgeschreven. Wanneer u een reclamefoto koopt, wordt er een bepaald aantal credits van uw account afgetrokken. En ook hier geldt weer: hoe groter het creditpakket, hoe goedkoper de prijs per afbeelding.

Wist u dit?
Met Adobe Stock integreert Adobe meer dan 275 miljoen stockfoto's in onder andere Photoshop en Illustrator en deze worden tevens op „Adobe Stock“ aangeboden die u direct kunt downloaden.

Lees meer over Adobe in:

Ontvang nu 1 maand gratis afbeeldingen. Meld u aan bij Adobe Stock en profiteer!
Nu proberen
25 dagen resterend
Lees meer in ons artikel “Credits kopen”.

Hoe kunt u voor rechtenvrije reclamefoto's betalen?

Heeft u een geschikte afbeelding gevonden, dan kunt u deze meestal met één muisklik kopen. Normaal gesproken krijgt u meer informatie over de foto te zien, bijv. in welke resolutie de afbeelding verkrijgbaar is. Zodra u een keuze heeft gemaakt, klikt u op “Downloaden” of “Kopen” en stap voor stap wordt u naar de betaalpagina geleid. Vul dan de betalingsgegevens in en u heeft uw reclamefoto al gekocht. Reclamefoto's online kopen is een fluitje van een cent!


Vergelijkingsoverzicht van opties voor rechtenvrije afbeeldingen voor reclame

Om u een indruk te geven van de prijzen van de belangrijkste beeldbanken hebben wij voor u het volgende overzicht samengesteld:

Beeldbank

Max. aantal downloads

Prijs per foto

Download limiet

Duur van het abonnement

StockPhotoSecrets logo

200 per dag

€0,49

Jaarlijks

1 jaar

Shutterstock logo

750 per dag

€0,21

Maandelijks

1 jaar

123RF logo

750 per dag

€0,24

Maandelijks

1 jaar

iStock logo

750 per dag

€0,23

Maandelijks

1 jaar

Adobe Stock logo

750 per dag

€0,22

Maandelijks

1 jaar

Photocase logo

Onbeperkt

€6,87

Onbeperkt

Geen abonnementen


Conclusie

Goede reclamefoto's kopen via internet is heel simpel. Veel beeldbanken beschikken over een gigantische keuze aan stockfoto's, vectoren, video's en lettertypen. De websites van deze beeldbanken zijn overzichtelijk en hebben een prima zoekfunctie, zodat u snel en probleemloos een geschikte reclamefoto kunt vinden.

MEER INFO!

U kunt hier de 7 goedkoopste beeldbanken vinden!

Wilfred van der Zwaag

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's
Logo