Het geheim van vette sociale media afbeeldingen (snel, makkelijk, en spotgoedkoop)

Social media platforms is waar momenteel marketing plaatsvindt: een bedrijf dat niet actief is op sociale media is vrijwel onzichtbaar. U bereikt zo veel gemakkelijker uw doelpubliek en kunt volgers in klanten veranderen – maar dat kan alleen als u weet waar u mee bezig bent.

Visuele content is het aantrekkelijkst, wordt het vaakst geliked en wordt het vaakst gedeeld op alle platforms, in die mate zelfs dat berichten zonder afbeeldingen zo goed als zinloos zijn. Een goede marketingstrategie voor sociale media leunt zwaar op sociale media afbeeldingen.

Het creëren van sociale media afbeeldingen vanaf nul kan tijdrovend en duur zijn, en er zijn een aantal belangrijke vaardigheden voor nodig.

Maar er bestaat een manier om makkelijker, sneller en goedkoper fraaie, fascinerende en effectieve afbeeldingen voor sociale media te maken: sjablonen voor sociale media en handige bewerkingsprogramma's. Ontdek het hier!

Shutterstock sociale media afbeeldingen

Het visuele spel is het belangrijkst

Voorbeelden zijn Instagram, TikTok of Snapchat. Foto's (en video's) vormen er de kern van. En zelfs berichten op Facebook of Twitter, die ooit vooral uit tekst bestonden, kunnen nu niet meer zonder afbeeldingen. De nieuwe “verhalen”, een concept van korte visuele storytelling, zijn fantastisch om naamsbekendheid op te bouwen en voor meer interactie te zorgen. Daarbij zijn ze voor 99% op visuele beelden gebaseerd.

De reden is simpel:

Afbeeldingen en infografieken spreken erg aan, kunnen de aandacht trekken en vasthouden, en mensen tot actie aanzetten door ze te liken, te delen of op een link te klikken.

Zowel voor een groot merk als voor een klein bedrijf geldt dat u het visuele spel in sociale netwerken moet beheersen.

Veel beelden, veel kanalen, veel werk

Vraag een willekeurige marketeer of social media-expert naar wat de beste sociale marketingpraktijken zijn, en u zult onmiddellijk twee dingen horen: u hebt afbeeldingen nodig en u hebt VEEL afbeeldingen nodig.

Volgens de experts is het voor een goede social media-strategie verstandig om 1-3 keer per week iets te posten. Maar dat is slechts het begin. U moet kanaalgericht te werk gaan en elk platform heeft zijn eigen spelregels:

Hoeveel van deze sociale media-ontwerpen moeten worden voorzien van afbeeldingen? Voeg daar nog de specifieke branding beelden aan toe die u voor elk sociale media account nodig heeft: Facebook, Instagram, LinkedIn, enz. Dat is een enorme hoeveelheid sociale media afbeeldingen!

Het kan een probleem en heel duur zijn om zelf sociale media afbeeldingen te laten maken. Toch heeft u beeldmateriaal van hoge kwaliteit nodig om uw bedrijf draaiende te houden, met name als u geen professionele ontwerper bent: zelf afbeeldingen maken is omslachtig en een creatieve uitdaging, en zoals gezegd ook duur.

Deze vectorsjablonen en gebruiksvriendelijke bewerkingsprogramma's kunnen hier uitkomst bieden.

Sociale Media sjablonen voor ieder kanaal en sector

Sociale media sjablonen zijn voorbewerkte grafische ontwerpen die speciaal voor sociale media zijn gecreëerd – voor een specifiek kanaal of aanpasbaar voor elk kanaal – en die kunnen worden gedownload en gebruikt.

U kunt hiervoor een licentie nemen, deze aanpassen (met uw merkkleuren, tekst, stockfoto's, en ook eigen foto's), en daarna kunt u de uiteindelijke afbeelding van de ontwerptemplate gebruiken in uw kanalen. U kunt deze vinden voor alle grote netwerken en thema's voor een groot aantal sectoren en vakgebieden, van gastronomie tot geneeskunde en van het bankwezen tot ambachtskunst.

Hieronder leest u waarom deze zo'n aanwinst zijn voor bedrijven:

  • Ontworpen door professionele kunstenaars: u kunt ontwerpen van hoge kwaliteit verkrijgen, ook al bent u zelf geen ontwerper, u hoeft dus geen opdracht te geven.
  • Ontworpen voor specifieke sociale media kanalen: u kunt zonder zorgen afbeeldingen vergroten of verkleinen, want alle sjablonen voor berichten zijn al op maat gesneden en gearrangeerd met het oog op het specifieke beeldformaat voor sociale media kanalen.
  • Kan volledig worden aangepast: u krijgt een beeld dat er uniek uitziet, volledig afgestemd op uw merk, voor een fractie van wat een nieuw beeld zou kosten.
  • Razendsnel klaar: u kunt nieuwe beelden heel snel online plaatsen en moeiteloos een goede kwaliteit publiceren.

6 fotosites met te gekke sjablonen voor sociale media

Stockfotosites voegen gewoonlijk sjablonen voor sociale media-afbeeldingen aan hun aanbod toe, zodat u die kunt downloaden en in uw kanalen kunt gebruiken.

Aangezien de sjablonen in vectorformaat zijn, zult u een programma voor het bewerken van vectoren nodig hebben, zoals Illustrator, Photoshop of iets dergelijks – wat enige vaardigheid vereist om te gebruiken – om ze naar uw wensen aan te passen. Mocht u Illustrator en vergelijkbare programma's niet kennen, dan hoeft u zich nog geen zorgen te maken: veel beeldbanken hebben niet alleen sjablonen voor sociale media, maar ook gratis gebruiksvriendelijke bewerkingsprogramma's.

1. Shutterstock – Professionele sjablonen + handige editor

shutterstock sociale media afbeeldingen
Screenshot van Shutterstock sjablonen
shutterstock logo

Shutterstock heeft een gigantische collectie van miljoenen sjablonen voor sociale media (vectorbestanden) van hoge kwaliteit, die u allemaal eenvoudig kunt bewerken. U kunt er diverse ontwerpen vinden voor bijvoorbeeld een Facebook-cover – zelfs een mobiele Facebook-cover, Twitter-banners, afbeeldingen voor YouTube-kanalen en nog veel meer.

sociale media afbeeldingen
Screenshot van de stapsgewijze handleiding voor de editor van Shutterstock

Bovendien hebben ze een geïntegreerde, gebruiksvriendelijke beeldbewerker die u met één klik kunt aanklikken en waarmee u uw beeld meteen gratis kunt aanpassen.

2. StockPhotoSecrets Shop – Goedkope sjablonen voor sociale media

stockphotosecrets sociale media foto's
Screenshot van de sociale media sjablonen van StockPhotoSecrets
stockphotosecrets logo

StockPhotoSecrets Shop heeft een groot aantal sjablonen voor sociale media afbeeldingen, gemakkelijk te downloaden en goedkoop te gebruiken met een rechtenvrije licentie.

Alle ontwerpen zijn in vector formaat, en wanneer u ze download krijgt u ook gratis een JPG-versie van het ontwerp.

3. iStock – Fantastische beelden voor sociale media + simpele editor

iStock sociale media beelden
Screenshot van de Instagram story sjablonen van iStock
iStock logo

iStock presenteert een fraaie mix van budget-sjablonen en exclusieve ontwerpen voor sociale media posts, sociale media banners, en nog veel meer. Alle sjablonen zijn rechtenvrij en naar eigen wens aan te passen.

U kunt uw sjabloon in een mum van tijd omtoveren tot een afgewerkt beeld door gebruik te maken van een online beeldbewerkingsprogramma.

4. Adobe Stock – Hippe sociale media beelden + Creative Cloud-integratie

Adobe Stock sociale media afbeeldingen
Screenshot van de sociale media sjablonen van Adobe Stock
Adobe Stock logo

Adobe Stock heeft een verzameling trendy, creatieve sjablonen voor sociale media voor alle mogelijke behoeften, allemaal op professionele wijze gemaakt. U kunt sjablonen downloaden voor Facebook-advertenties, Instagram-posts, kortom, alles wat u maar nodig hebt.

Het grootste pluspunt is dat de dienst volledig is geïntegreerd in Creative Cloud, zodat het kinderlijk eenvoudig is om uw sjablonen te bewerken in bijvoorbeeld Adobe Illustrator.

5. 123RF – Sociale Media sjablonen voor elk budget

123RF sociale media afbeeldingen
Screenshot van de sociale media sjablonen van 123RF
123RF logo

123RF is bij uitstek het adres voor sociale media sjablonen voor alle populaire kanalen en toepassingen, met schitterende ontwerpen en flexibele prijzen voor iedereen.

6. Dreamstime – Goedkope professionele sociale media beelden

Dreamstime sociale media afbeeldingen
Screenshot van de sociale media sjablonen van Dreamstime
dreamstime logo

Dreamstime is een fantastische leverancier van sjablonen voor sociale media die niet alleen geschikt zijn voor professionele toepassingen, maar die ook nog eens heel voordelig geprijsd zijn.

6 handige tools voor het maken van sociale media afbeeldingen

Wie niet zo graag met vectorbestanden werkt (of niet zo technisch is aangelegd) heeft een veel geschikter alternatief in de vorm van gebruiksvriendelijke ontwerptools die ook voor niet-ontwerpers geschikt zijn.

Deze apps en online-editors beschikken over een ongecompliceerde functionaliteit, inclusief een uitgebreide selectie van sociale media-sjablonen – en sjablonen voor allerlei andere toepassingen – die u met een paar muisklikken kunt uitkiezen en snel kunt personaliseren. Zo simpel is dat!

Dit zijn onze favoriete grafische editors voor sociale media afbeeldingen. Al deze editors hebben een gratis versie, maar ook betaalde premium diensten:

1. Adobe Spark

sociale media afbeeldingen
Screenshot van de sociale media sjablonen van Adobe Spark
Adobe Spark logo

Adobe Spark is een programma waarbij de kracht van Adobe's populairste ontwerptools wordt gecombineerd met een meer gebruikersvriendelijke aanpak, zodat het bij uitstek geschikt is voor niet-ontwerpers.

Tot de mogelijkheden behoren een grote keuze aan sjablonen voor sociale media – en integratie met de bibliotheek van Adobe Stock – en een bijzonder gebruiksvriendelijke drag-and-drop en clickedit-functionaliteit om ze naar eigen smaak te bewerken.

2. Canva

Canva sociale media afbeeldingen
Screenshot van de Instagram-verhaalsjablonen van Canva
canva logo

Canva is DE beeldbewerker voor iedereen die geen ontwerper is. U kunt er de prachtigste en meest professionele afbeeldingen mee maken zonder dat u enige ontwerpvaardigheden hoeft te hebben.

Deze service wordt geleverd met een zeer uitgebreide en moderne collectie sjablonen, inclusief sociale media afbeeldingen die heel eenvoudig aan te passen zijn via hun bewerkingspakket. En u kunt zelfs uw definitieve ontwerpen rechtstreeks vanaf hun site delen met uw sociale media-accounts.

3. Pixlr – Van basis tot geavanceerd bewerken

pixlr sociale media afbeeldingen
Screenshot van de sociale media sjablonen van Pixlr
pixlr logo

Pixlr is een online grafisch ontwerpprogramma bestaande uit twee bewerkingsprogramma's: Pixlr X voor het snel en eenvoudig bewerken, en Pixlr E voor geavanceerde bewerkingen. Ongeacht de variant die u gebruikt, kunt u profiteren van de uitgebreide collectie gebruiksklare sjablonen, inclusief diverse afbeeldingen voor sociale media, zoals Facebook-groepsomslagen, LinkedIn persoonlijke foto's, YouTube-thumbnails en nog veel meer!

De gratis optie biedt beperkte toegang, terwijl de premium versie verkrijgbaar is vanaf $7.99 per maand. Krijg nu met het speciale Pixlr proefabonnement 30 dagen gratis toegang tot de premium versie!

Ontvang 20% exclusieve korting op Pixlr premium maandabonnementen! U kunt op elk gewenst moment annuleren.

4. Snappa

https://snappa.com/
Screenshot van de sociale media sjablonen van Snappa
Snappa logo

Snappa is een multifunctionele beeldbewerker waarmee u uw aanwezigheid op de sociale media moeiteloos kunt bijhouden, door sjablonen voor sociale media en een hulpmiddel om deze met een paar muisklikken aan te passen aan uw persoonlijke voorkeuren.

Ze bieden u alles, van Instagram sjablonen tot Pinterest posts sjablonen en nog veel meer.

5. Fotor

https://www.fotor.com/
Screenshot van de Instagram-sjablonen van Fotor
Fotor logo

Fotor is een service voor beeldbewerking bestemd voor gewone gebruikers die geen grafische ontwerpers zijn. Tot de vele functies behoort een rijke collectie aanpasbare sjablonen voor elke toepassing, waaronder natuurlijk ook sociale media afbeeldingen. Van Twitter berichten tot LinkedIn achtergronden, ze bieden ontwerpen voor al uw kanalen, en u kunt ze eenvoudig bewerken in de geïntegreerde editor.

6. Visme

https://www.visme.co/nl/
Screenshot van de sociale media sjablonen van Visme
Visme logo

Visme is een gebruiksvriendelijk bewerkingsprogramma dat zich perfect leent voor het maken van simpele maar fraaie visuals. Met een groot aantal bewerkbare sjablonen wordt het u gemakkelijk gemaakt – van Instagram-verhalen tot Twitch-banners. Verander deze snel in merkgerichte beelden met behulp van hun intuïtieve bewerkingstools.

7. Venggage

https://nl.venngage.com/
Screenshot van de sociale media sjablonen van Venggage
venngage logo

Venggage is een grafische ontwerptool waarmee u in al uw visuele behoeften voor uw bedrijf kunt voorzien, inclusief de content voor sociale media. Het uitgebreide aanbod van sjablonen heeft verschillende formaten voor alle belangrijke sociale netwerken, van Facebook tot Pinterest tot Snapchat, die u direct kunt uitkiezen en bewerken voor gebruik in uw accounts.

Stock sjablonen zijn de perfecte sociale media afbeeldingen

Dat is het geheim van het maken van de perfecte sociale media afbeeldingen, in het juiste tempo om uw campagne succesvol te maken, zonder er al te veel geld en moeite aan te besteden.

Met behulp van professionele sjablonen voor sociale media, of ze nu op vectorformaat zijn of uit een catalogus van een gebruiksvriendelijke beeldbewerker komen, bespaart u zichzelf veel tijd, geld en hoofdbrekens, terwijl u tegelijkertijd prachtige visuele content voor uw kanalen creëert.

Andere aanraders!

Als marketingmanager richt ik mij vooral op de beeldbanken die in Nederland en België actief zijn, en zorg ik ervoor dat u altijd de nieuwste informatie en aanbiedingen krijgt. Ook kan ik u advies geven over rechtenvrije afbeeldingen, licenties, auteursrechten en gebruikstoepassingen van stockfoto's en -video's.

Stockfoto's